JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בניגוד לעמדת הייעוץ המשפטי, סולברג אישר לבן גביר להשתתף בערב הוקרה למתנדבי המשטרה | זמן ישראל

בניגוד לעמדת הייעוץ המשפטי, סולברג אישר לבן גביר להשתתף בערב הוקרה למתנדבי המשטרה

איתמר בן גביר בהר הבית, 8 באוקטובר 2025 (צילום: חיים גולדברג, פלאש90)
חיים גולדברג, פלאש90
איתמר בן גביר בהר הבית, 8 באוקטובר 2025

יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית נעם סולברג קבע היום שיושב ראש עוצמה יהודית, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, יוכל להשתתף בכנס מתנדבים שתקיים היום המשטרה בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב, בניגוד לעמדת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה.

עמדת המדינה, שאותה הציגה הפרקליטות, קבעה שהשתתפות או נאום של בן גביר באירוע "עולה כדי שימוש במשאבי ציבור לצורך תעמולת בחירות" בניגוד להוראות החוק, ולכן אין מקום להתיר את נוכחותו.

בהחלטתו כתב סולברג: "רשמתי לפניי את התחייבות השר בן גביר, התחייבות שנכללת גם בתצהירו, לא לשאת דברי תעמולת בחירות באירוע". מכיוון שהאירוע יתקיים היום, ויושב ראש הוועדה נדרש לנפק החלטה לפני הכנס, הוא נמנע מלכלול נימוקים והודיע שאלה יפורסמו "בהקדם".

מדובר בערב הוקרה שמציין חמישים שנה לפעילות מערך המתנדבים במשטרה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 24 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.