הצבא טוען כי במהלך חודש ספטמבר הוא אכן ביצע אכיפה יזומה נגד משתמטים חרדים, זאת לאחר שהודה קודם לכן בפני בג"ץ כי הפסיק את המאמצים הללו "בתקופה האחרונה".
בצה"ל אומרים כי במהלך תקופת החגים האחרונה, המשטרה הצבאית תגברה את כוחותיה במעברי הגבול ובנמלי התעופה, מה שהוביל למעצרם של יותר מ-200 עריקים ומשתמטים.
מוקדם יותר אמרו גורמים צבאיים לנציגי הייעוץ המשפטי לממשלה כי לא בוצעו מעצרים יזומים של משתמטים חרדים, משום שהמיקוד היה ב"ריכוז מאמץ" לעצור משתמטים שנתפסו בניסיון לעזוב את הארץ במעברי הגבול במהלך עונת החגים.
לדבריהם, 212 משתמטים נעצרו במעברי גבול שונים, בעיקר בנמל התעופה בן גוריון, בין 1 בספטמבר ל-22 בספטמבר, כאשר 163 מתוכם הם מהמגזר החרדי.
בהצהרה חדשה לכתבים מסר צה"ל כי במהלך חודש ספטמבר ביצעה המשטרה הצבאית 15 ניסיונות יזומים למעצר משתמטים, ובמסגרתם נעצרו בפועל שמונה בני אדם. דיווח זה עומד בסתירה להצהרה הקודמת, לפיה לא התקיימו ניסיונות מעין אלו כלל.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו