JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דואר היום ליום שלישי, 13 אוקטובר 2026: וצ'טג'יפיטי הקטאר נשף | זמן ישראל
 
  אמיר בן-דוד  
 
דואר היום: ניוזלטר יומי עממי עם אמיר בן-דוד
יום שלישי, 13 אוקטובר 2026
 
וצ'טג'יפיטי הקטאר נשף

אמנון אברמוביץ' חשף אתמול בחדשות 12 כי במהלך חודש ספטמבר 2024, יונתן אוריך, יועצו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, התכתב כמה פעמים עם ChatGPT וביקש רעיונות שונים כיצד לשפר את תדמיתה של קטאר.

על פי הדיווח של אברמוביץ', חוקר המשטרה הראה לאוריך בחדר החקירות התכתבות שלו עם הצ'ט שבה אוריך "מבקש רעיונות נוספים לשיפור התדמית עבור ראש ממשלת קטאר ואמיר קטאר, ומבקש שלוש הודעות מרכזיות עבור קהלי היעד: אזרחי ישראל, קהילות יהודיות בעולם ומובילי דעת קהל בארה"ב, שיוכלו לסייע להלבין את קטאר ולשפר את תדמיתה".

החשוד בפרשת קטאר־גייט יונתן אוריך בדיון בהארכת מעצרו, 19 באוגוסט 2025 (צילום: יונתן שאול/פלאש90)
החשוד בפרשת קטאר־גייט יונתן אוריך בדיון בהארכת מעצרו, 19 באוגוסט 2025 (צילום: יונתן שאול/פלאש90)

אחרי שהחוקר הטיח באוריך את הדברים, היועץ הגיב: "אני לא זוכר מה שאלתי את הצ'ט. אני שואל אותו בהרבה נושאים". ובעקבות הפרסום אמש אוריך הגיב:

"כל מה שפורסם נמצא כבר תקופה ארוכה אצל עיתונאים רבים שדיברו איתי בנושא, אבל אף אחד מהם לא מצא לנכון להתייחס לשאילתות שלי בצ'ט, מכיוון שלא עשיתי איתן דבר. כך גם הוכח בחקירה".

העניין אכן נדחק הבוקר לשולי החדשות ונבלע בשטף האירועים, אבל שווה בכל זאת לעצור ולהתעכב עליו עוד רגע.

גם אם אוריך לא עשה דבר בעקבות ההתכתבות על הצ'ט, עצם קיומה של התכתבות כזאת בספטמבר 2024 – כשחטופים ישראלים רבים נמקו ואף נרצחו במנהרות חמאס וחיילי צה"ל עדיין היו בלחימה אינטנסיבית – מלמד על הלך הרוח ועל נושאי העניין בתוך האקווריום של לשכת ראש הממשלה נתניהו.

זה מה שעניין את אוריך בספטמבר 2024? יועצו הקרוב של ראש הממשלה הקדיש זמן ומחשבה לשאלה איך להלבין את קטאר ולשפר את תדמיתה? התלבט בינו לבין עצמו ובינו לבין הצ'ט איך להשפיע על אזרחי ישראל וקהילות יהודיות בעולם לשנות את דעתם על קטאר?

למה? ומה זה אומר על לשכת ראש ממשלת ישראל?

התגובות באופוזיציה ובין המשפחות השכולות ומשפחות החטופים נעות בין תדהמה לזעזוע.

"בלשכת ראש הממשלה פעל ועדיין פועל סוכן קטארי שהפעיל טרור פסיכולוגי נגד אזרחי ישראל", מסר יו"ר ישר! גדי איזנקוט. "זאת, בזמן שהלוחמים שלנו מחרפים את נפשם בשדה הקרב ובזמן שחטופינו מוחזקים בידי מחבלי חמאס, הממומנים על ידי קטאר".

נתניהו מתעלם מהטענות. כנראה שלראש ממשלת ישראל לא מפריע שזה מה שקורה מתחת לאפו.

 
נתניהו רוצה להתערב בתימן
יורש העצר של ערב הסעודית מוחמד בן סלמאן, ראש הממשלה בנימין נתניהו (צילום: AP Photo/Evan Vucci, יונתן זינדל/פלאש90)
יורש העצר של ערב הסעודית מוחמד בן סלמאן, ראש הממשלה בנימין נתניהו (צילום: AP Photo/Evan Vucci, יונתן זינדל/פלאש90)

ליזה רוזובסקי מפרסמת ב"הארץ", מפי "מקורות המעורים בעניין", כי ראש הממשלה נתניהו מנסה לשכנע את ערב הסעודית לאפשר לישראל להתערב בסכסוך עם החות'ים.

לדברי המקורות, נתניהו מבקש "לעשות עם הסעודים יד אחת" בתקווה שהתמיכה הצבאית הישראלית תקדם את חתימת ההסכם המיוחל בין ישראל לערב הסעודית.

ככל הנראה יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן אינו מעוניין בסיוע של ישראל במערכה המתחממת מול החות'ים, ועל פי הדיווח הוא הטיל וטו על היוזמה, מכיוון שברור לו ששיתוף פעולה צבאי כזה לא יתקבל טוב בדעת הקהל בארצו.

"נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מנסה כבר זמן רב לקדם הסכם בין ישראל לערב הסעודית, שתצטרף להסכמי אברהם", כותבת רוזובסקי, "אבל על פי העמדה הסעודית הרשמית, הדבר מותנה בהתקדמות ממשית לקראת הקמת מדינה פלסטינית".

וזו סחורה מדינית שנתניהו לא יכול ולא רוצה לספק עכשיו. יכול להיות שעוד סיבוב מלחמה לפני הבחירות נראה לו כעת אטרקטיבי יותר.

 
האסון בטיול השנתי
אלעזר יאיר וילנסקי ז"ל, תלמיד כיתה ט' בישיבה התיכונית אורט מעלות, שנהרג באסון פיצוץ הנפל בטיול השנתי בגליל העליון, 13 באוקטובר 2026
אלעזר יאיר וילנסקי ז"ל, תלמיד כיתה ט' בישיבה התיכונית אורט מעלות, שנהרג באסון פיצוץ הנפל בטיול השנתי בגליל העליון, 13 באוקטובר 2026

אלעזר יאיר וילנסקי, תלמיד כיתה ט' בישיבה התיכונית אורט מעלות, הוא הנער שנהרג אתמול באירוע פיצוץ נפל תחמושת במהלך טיול שנתי של בית הספר שהתקיים בגליל העליון.

באסון נפצע גם מורה בן 61, שעבר הלילה ניתוח ומצבו מוגדר קשה אך יציב. הוא מאושפז כעת במחלקה לטיפול נמרץ כללי בבית החולים רמב"ם בחיפה.

שלושה נערים שנפצעו באירוע מוסיפים לקבל טיפול רפואי; נער אחד מצוי במצב בינוני לאחר שספג פגיעת רסיס בצווארו. הוא נמצא בהכרה מלאה ומצבו יציב, והוא נתון תחת השגחה ביחידה לטיפול נמרץ ילדים.

הבוקר, בתגובה לפרסומים לפיהם משרד החינוך אישר את הטיול תוך התעלמות מאזהרות קק"ל על סגירת האתר בשל נזקי המלחמה, משרד החינוך טען כי פעל בהתאם למגבלות קק"ל והורה על איסור פעילות באזור המדובר וכי מסלול הטיול המתוכנן לא עבר בשטח האסור.

עוד נמסר כי במסגרת אישור הטיול, הועברו לצוותים הנחיות בטיחות מפורשות. ההנחיות כללו איסור מוחלט על נגיעה בנפלי טילים ובתחמושת, לצד הוראה לדווח עליהם מייד.

עוד ציינו במשרד החינוך כי נסיבות האירוע והמסלול שבו צעדו התלמידים בפועל נבדקים כעת בתחקיר של צה"ל ומשטרת ישראל, בשיתוף משרד החינוך וגורמים מקצועיים. במשרד הדגישו כי יש להמתין לממצאי הבדיקה בטרם קביעת בתגובה נסיבות המקרה במלואן.

בימים הקרובים ימשיך משרד החינוך, יחד עם השותפים הרלוונטיים, לבחון את מתווה אישורי הפעילות ואת הנחיות הבטיחות הנלוות.

 
הדרך ל-27 באוקטובר
נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס השבעה לשופטים חדשים בבית הנשיא בירושלים, ב-15 בספטמבר 2026 (צילום: חיים צח/לע
נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס השבעה לשופטים חדשים בבית הנשיא בירושלים, ב-15 בספטמבר 2026 (צילום: חיים צח/לע"מ)

חברי כנסת טוענים שהנשיא יצחק הרצוג מנהל שיחות כדי לבדוק אפשרות להקמת ממשלת אחדות אחרי הבחירות. בבית הנשיא הכחישו את הדיווחים ומסרו כי "הנשיא לא שוחח על ממשלת אחדות עם אף מועמד או חבר כנסת, ולא עוסק בשלב זה בהרכב כלשהו של הממשלה".

עם זאת, הרצוג עצמו אמר מוקדם יותר אתמול: "אם לא תהיה הכרעה, אעשה הכול כדי שלא יהיו בחירות חוזרות ותקום ממשלה יציבה".

הרצוג עצמו אמר מוקדם יותר אתמול: "אם לא תהיה הכרעה, אעשה הכול כדי שלא יהיו בחירות חוזרות ותקום ממשלה יציבה"

* * *

יו"ר הרשימה המשותפת, פרופ' יוסף ג'בארין, אמר הבוקר כי מפלגתו "לא בכיס של גוש השינוי… אנחנו לא מציעים צ'ק פתוח".

* * *

בצל המתקפות הישירות עליו מפי ראש הממשלה, ראש מפלגת עמך ישראל עופר וינטר אמר הבוקר כי "מה שקורה במדינת ישראל בשנים האחרונות זה מאבקים אישיים של אנשים בימין, בכלל זה נתניהו".

וינטר אמר עוד שאם מפלגתו לא תעבור את אחוז החסימה – כפי שמסתמן בסקרים האחרונים – "אני אגיד שמי שאשם בנפילת הימין זה בנימין נתניהו, שלא מפסיק ולא מרפה ויורה עלינו בגב".

 
זה סופו של כל בלון
חפץ מעופף לא מזוהה שהפעיל אזעקות בקהילת ערב אל-עראמשה שעל גבול לבנון, 10 באוקטובר 2026 (צילום: רשתות חברתיות, שימוש בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים)
חפץ מעופף לא מזוהה שהפעיל אזעקות בקהילת ערב אל-עראמשה שעל גבול לבנון, 10 באוקטובר 2026 (צילום: רשתות חברתיות, שימוש בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים)

ייתכן שנתקלתם ביממה האחרונה בתיאוריות קונספירציה שונות – ובעיקר משונות – בנוגע לעצם הזר שנצפה ואף צולם בשמי ישראל ואז נעלם בצורה מסתורית. לא נחזור כאן על כל התיאוריות שמסתובבות ברשתות הבוקר, רק נציין שרבות מהן נשמעות כאילו נלקחו היישר מתסריטים של הסדרה "תיקים באפלה".

צה"ל הודיע הבוקר כי העצם הבלתי מזוהה שהפעיל במוצאי שבת את האזעקות ביישוב בגבול הצפון היה ככל הנראה בלון. העצם גרם להפעלת אזעקות בכפר עראמשה שבגליל המערבי, סמוך לגבול לבנון.

צה"ל הודיע הבוקר כי העצם הבלתי מזוהה שהפעיל במוצאי שבת את האזעקות ביישוב בגבול הצפון היה ככל הנראה בלון

בעקבות מה שהוגדר "תחקיר מעמיק", נמסר מצה"ל כי העצם היה "ככל הנראה אובייקט דמוי בלון או מתקן שמרחף באמצעות אוויר חם". הצבא הוסיף כי "בשלב זה לא ניתן לקבוע בוודאות את מקורו או את מטרתו", אך ציין כי ניתן לקבוע שהעצם "לא היה כלי טיס בלתי מאויש או רחפן". עוד נמסר כי "ייתכן שמדובר בעצם תמים שנסחף לשטח ישראל".

השימוש המופרז במילים "ייתכן" ו"ככל הנראה" מבטיח שתיאוריות הקונספירציה לא ייעלמו במהירות.

 
התזכורת היומית

"ראש ממשלה השקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט ציבורי ומוסרי לקבוע דברים גורליים במדינת ישראל – כי קיים חשש אמיתי שהוא יכריע הכרעות על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות הפוליטית שלו ולא על בסיס האינטרס הלאומי".

בנימין נתניהו, מאי 2008

 
עוד מכותבי זמן ישראל
 
זירת הבלוגים
 
זירת הדמוקרטיה
 
 
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.