JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נשף המסכות: מאחורי הקלעים של מפגן התמיכה של בכירי הליכוד בנתניהו | זמן ישראל

נשף המסכות

"התחושה באוויר הייתה קשה מאד", מספר אחד מבכירי הליכוד שליווה את נתניהו אתמול לבית המשפט ● "זה לא היה נתניהו. הרגשת שיש לו 400 טון על הגב" ● "הבן של נתניהו, אבנר, ישב בצד. הוא היה כל כך עצוב. גם אנחנו הרגשנו מבוכה. לא היה מה להגיד. אני מאמין במערכת המשפט, אבל גם בחפות שלו" ● שלום ירושלמי היה אתמול במחוזי ומביא פרטים נוספים על הארוע ההיסטורי

חברי הליכוד עומדים סביב בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים, לפני פתיחת משפטו, ב-24 במאי 2020 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90

"התחושה באוויר הייתה קשה מאד", מספר אחד מבכירי הליכוד שליווה את נתניהו אתמול לבית המשפט ● "זה לא היה נתניהו. הרגשת שיש לו 400 טון על הגב" ● "הבן של נתניהו, אבנר, ישב בצד. הוא היה כל כך עצוב. גם אנחנו הרגשנו מבוכה. לא היה מה להגיד. אני מאמין במערכת המשפט, אבל גם בחפות שלו" ● שלום ירושלמי היה אתמול במחוזי ומביא פרטים נוספים על הארוע ההיסטורי

וכך תיאר אחד הבכירים בליכוד את הזמן הצפוף עם ראש הממשלה בנימין נתניהו אתמול בבית המשפט המחוזי בירושלים: "הגענו לחדר שלו בקומה השלישית. זה היה אולם קטן של בית המשפט. בבוקר היה שם כנראה דיון אחר. נתניהו נכנס, ישבנו אתו, דיברנו קצת. התחושה באוויר הייתה קשה מאד. זה לא היה נתניהו. הרגשת שיש לו 400 טון על הגב.

"זה היה פתאום נתניהו האדם. אני מכיר אותו טוב. בדרך כלל הוא כזה נינוח, רגוע, משחק את המשחק גם אם הוא לחוץ. הפעם זה היה שונה. הוא קם, אמר משהו, הלך לדלת, חזר, חשש לאחר לדיון. הוא דיבר איתנו על האכזבה שלו. 'האמנתי שלא יהיו כתבי אישום כאלה', הוא אמר לנו, 'זה תקדים. עשו את זה רק בשבילי. זה לא קרה בהיסטוריה'.

"זה היה פתאום נתניהו האדם. אני מכיר אותו טוב. בדרך כלל הוא כזה נינוח, רגוע, משחק את המשחק גם אם הוא לחוץ. הפעם זה היה שונה. הוא קם, אמר משהו, הלך לדלת, חזר, חשש לאחר לדיון"

"הבן של נתניהו, אבנר, ישב בצד. הוא היה כל כך עצוב. גם אנחנו הרגשנו מבוכה. לא היה מה להגיד. אני מאמין במערכת המשפט, אבל גם בחפות שלו. אלה שני דברים מתנגשים. אתה מנסה לומר לו 'יש שופטים בירושלים, אל תדאג', אבל אמרת לו גם שהחוקרים לא ימליצו, והמשטרה לא תמליץ, והפרקליטות לא תגיש כתב אישום, והנה אנחנו פה.

"אחרי 20 דקות נתניהו יצא לתקשורת. הדובר שלו, עופר גולן, נכנס לחדר ואמר לנו 'תצאו מהר, תרדו, מחכים לכם, תעמדו מאחוריו'. זה מה שעשינו. איך הרגשתי שם? לא הכי נוח, אבל זה הדבר היחידי שיכולנו לעשות אם אנחנו תומכים בו. לעמוד מאחוריו עם המסכות".

חברי הליכוד עומדים סביב בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים, לפני פתיחת משפטו, ב-24 במאי 2020 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
חברי הליכוד עומדים סביב בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים, לפני פתיחת משפטו (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

הבכיר שמדבר עם זמן ישראל לא חש באותם רגעים, מול עשרות המצלמות, כי הוא הולך להיות חלק מאחת התמונות ההיסטוריות של המדינה, כמו זו של משה דיין ויצחק רבין בדרך לכותל, מנחם בגין בנאום השילומים, או הפנתרים השחורים בכיכר ציון.

התמונה של 14 שרים וחברי כנסת בכירים עומדים מאחורי ראש ממשלה נאשם בפלילים בתוך בית המשפט הזכירה חבורה של קצינים בדרום אמריקה לפני או אחרי הפיכה שלטונית. המסכות רק הוסיפו נופך קשוח לאירוע ולצילום חסרי התקדים.

"הדובר שלו נכנס לחדר ואמר לנו 'תצאו מהר, תרדו, מחכים לכם, תעמדו מאחוריו'. זה מה שעשינו. איך הרגשתי שם? לא הכי נוח, אבל זה הדבר היחידי שיכולנו לעשות אם אנחנו תומכים בו. לעמוד מאחוריו עם המסכות"

וכל זה עוד לפני שאמרנו מילה על הנאום הדרמטי של ראש הממשלה נתניהו, שכל מטרתו הייתה לקומם את תומכיו בציבור נגד מערכת המשפט.

מה שראינו באותן דקות ושעות זו תחרות אגרוף, שבה רק נתניהו חובט בכל מי שהוליך אותו ליום השחור בחייו: המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך, פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן, והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שאותו תבעו מפגיני הימין בחוץ לשלוח לכלא.

בלילה כבר שחרר נתניהו כל רסן ובראיון לערוץ 20 הוא כינה בפעם הראשונה את היועמ"ש מנדלבליט ופרקליט המדינה ניצן מושחתים.

"היועץ המשפטי ופרקליט המדינה עושים דברים בלי יכולת בקרה. כוח מוחלט משחית באופן מוחלט", ציטט נתניהו את הלורד אקטון הבריטי. "יש כאן השחתה נוראית של כל הדבר הזה".

אחרי הנאום נתניהו הלך לאולם 317, שם החל משפטו. האנטי-קליימקס זעק לשמיים. לפני רגע טען נתניהו בהתרגשות גדולה כי אינו מבין את כתב האישום שהוגש נגדו. עכשיו, בתשובה לשאלה של השופטת רבקה פלדמן-פרידמן הוא הודיע "קראתי והבנתי".

בנימין נתניהו באולם 317 של בית המשפט המחוזי בירושלים, דקות לפני פתיחת משפטו. 24 במאי 2020 (צילום: Ronen Zvulun/ Pool Photo via AP)
בנימין נתניהו באולם 317 של בית המשפט המחוזי בירושלים, דקות לפני פתיחת משפטו (צילום: Ronen Zvulun/ Pool Photo via AP)

אנחנו צפינו במהלך הדיון הפרוצדורלי מאולם אחר בבית המשפט המחוזי, אבל גם בשידור במעגל סגור ראו את נתניהו בשר ודם. ידיים בכיסים, כאשר המצלמות עוד בפנים, ידיים משולבות ומבטים חטופים לעבר שאול ואיריס אלוביץ' שישבו לשמאלו במהלך הדיון, מבט קבוע לעבר השופטת פרידמן-פלדמן, שדאגה שהדוברים יזוזו, ולא יסתירו לראש הממשלה.

גם בשידור במעגל סגור ראו את נתניהו בשר ודם. ידיים בכיסים, כאשר המצלמות עוד בפנים, ידיים משולבות ומבטים חטופים לעבר שאול ואיריס אלוביץ' שישבו לשמאלו במהלך הדיון, מבט קבוע לעבר השופטת

רבים שמו לב שנתניהו זע בחוסר נוחות כאשר התובעת ליאת בן ארי הזכירה כי הייתה התובעת בתיק הולילנד, בסופו נשלחו הנאשמים לעשרות שנות מאסר במצטבר. מזל שהיא לא הזכירה כי הייתה התובעת גם בתיק קצב.

אגב, נתניהו לא ישב בשום שלב על ספסל הנאשמים הקבוע באולם. משה קצב, אהוד אולמרט, אריה דרעי ואחרים ישבו שם. נתניהו ישב מאחורי הסניגורים, ולפני נוני מוזס. מעניין אם הסידור המשונה הזה ייעשה גם בהמשך.

בתוך אולמות הדיונים שמעו כולם את מפגיני הימין שעמדו ברחוב עלי איבן אבו טאלב הסמוך, מצוידים ברמקולים רבי עוצמה. אנשי השמאל העדיפו להפגין ליד הבית בבלפור. הקריאות הבוטות חדרו פנימה.

הפגנת התמיכה בבנימין נתניהו בסמוך לבית המשפט המחוזי בירושלים. 24 במאי 2020 (צילום: AP Photo/Sebastian Scheiner)
הפגנת התמיכה בבנימין נתניהו בסמוך לבית המשפט המחוזי בירושלים (צילום: AP Photo/Sebastian Scheiner)

גם השלטים לא השאירו מקום לדמיון. "רוצחי הדמוקרטיה=הסירו ידיכם מהריבון=שלטון", נכתב על אחד מהם. אחת המפגינות הזהירה מפני מלחמת אזרחים. אחרי מה שראינו ושמענו אתמול בירושלים, אולי זה מאוחר מדי. המלחמה כבר יצאה לדרך.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 715 מילים
כל הזמן // שבת, 25 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

סבא שלי היה נאצי

ריאיון לאחר שגילה כי סבו שלו היה חבר במפלגה הנאצית וקצין בוורמאכט, יוהאנס שפור מציע כיום סדנאות מחקר ייחודיות לגרמנים המבקשים להתעמת עם עברה האפל של משפחתם ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אנשים מעדיפים לדעת את האמת הקשה מאשר למלא את החלל בדמיון שלהם"

לכתבה המלאה עוד 1,940 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֱנוֹשִׁיּוּת 299

מתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם

לכתבה המלאה עוד 908 מילים
אמיר בן-דוד

למה פוליטיקאים יוצאים בהכרזות כאילו הם כל-יודעים?

זאת כנראה תופעה רווחת בקרב פוליטיקאים: הם נוטים להסתמך על נטייתם של המוני אנשים להיאחז בעמדה קיצונית, בינארית, בתפיסה של שחור-לבן שאין בה מקום לאמצע, לגוונים אפורים.

כל דעה פסקנית ונחרצת מתבססת על הכללות גורפות. לתפיסה מעין זאת נלווים בדרך כלל קושי להכיל אמביוולנטיות. פסקנות הדוחה כל ספקנות.

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 677 מילים

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 981 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

"לאהוב לעד רק ליום אחד"  - על פזמוניה של מירית שם אור

השבוע ציינה מירית שם אור את יום הולדתה, וזו הזדמנות להיזכר בכמה משיריה ולעמוד על ייחודם.

מירית שם אור ­­- עיתונאית וסופרת מוערכת – נודעה גם כמי שכתבה עשרות להיטים לאורך השנים. מירית מעולם לא שאפה להציג עצמה כמשוררת, אלא כתמלילנית שבעצם "נקלעה לסיטואציה".

ד"ר אמיר מזור הוא היסטוריון המתמחה בעולם האסלאם של ימי הביניים ובקורות היהודים תחת שלטון האסלאם. כמו כן כותב טורי דעה בנושא גיבורי תרבות בתחום המוסיקה הפופולרית, השירה והפיזמונאות בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,129 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים

פסטיבל הניצחון המוקדם של טראמפ קורס אל תוך המציאות

הפסקת האש השברירית הוארכה, אך אי־הוודאות סביב המו"מ והמתיחות במצר הורמוז רק גוברות ● בין הצהרות הניצחון של טראמפ לדיווחים על היקף הפגיעה באיראן נחשפים פערים ● גם בצד הישראלי ההישגים מתערערים מול המציאות ● כשאין הכרעה צבאית ברורה, כל צד מבקש לנצח דרך הנרטיב, בעולם של שקרים ומניפולציות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים ו-1 תגובות

משמרות המהפכה ממשיכים לייצר משוואות אש במצר הורמוז ומסרבים לשלוח נציגים לשיחות התיווך בפקיסטן ● מחירי הנפט המזנקים פוגעים בעולם אך גם איראן סובלת ממשבר קמח ומתקשה לשנע נפט החוצה ● במקום לחזור לאופציה הצבאית, הנשיא האמריקאי מהמר על קריסה כלכלית של טהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 671 מילים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-2 תגובות

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים ו-1 תגובות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.