JavaScript is required for our website accessibility to work properly. חרדות קורונה אצל צעירים: ארה"ב כבר מתייחסת לזה ברצינות | זמן ישראל
אילסוטרציה (צילום: istockphoto/lorenzoantonucci)
istockphoto/lorenzoantonucci
"הקמפוס נסגר, ולא היו לי מספיק תחתונים"

חרדות קורונה אצל צעירים: ארה"ב כבר מתייחסת לזה ברצינות

בארצות הברית הגיעו למסקנה כי חוסר הוודאות סביב משבר הקורונה גובה מחיר כבד מצעירים רבים, במיוחד אלו שמאובחנים עם חרדה קלינית או דיכאון ● בהיעדר מסגרות חינוכיות, יוזמה חדשה מנסה לסייע לצעירים חרדתיים ולהוריהם אובדי העצות ● אבל הטיפ העיקרי של המומחים הוא: תמצאו דרכים חדשות להעסיק את עצמכם

סופי ריגל חזרה לתלוש לעצמה את השיער. הלחץ של הקורונה עורר אצלה רגרסיה, והיא חזרה להרגליה הלא בריאים: היא סובלת מטריכוטילומניה (הפרעה שמתאפיינת בצורך אובססיבי למרוט שיערות גוף) ושלוש הפרעות חרדה נוספות.

הסטודנטית הצעירה, שפרסמה שני ספרים על חרדה, הגיעה הביתה לניו יורק לחופשת האביב מהקולג' שלה, שם התבשרה שהאוניברסיטה נסגרת. היא ואביה נסעו מיד לצפון קרוליינה וארזו את חפציה, שעות ספורות לפני סגירת המעונות.

"לא היה לי מושג כמה זמן יחלוף לפני שנוכל לחזור לקמפוס, ולא היו לי מספיק תחתונים", הסבירה לי ריגל את הנחישות שלה להשיג את חפציה.

היא העסיקה את עצמה במשך התקופה עם שיעורים מקוונים והרצאות אונליין, אבל סבב הרצאות שתוכנן לה הקיץ בוטל. "אף אחד מאיתנו לא יכול לעשות תכניות. לאף אחד מאיתנו אין לגבי העתיד, וחוסר ודאות הוא הבסיס לחרדה".

סופי ריגל (צילום: Courtesy)
סופי ריגל

גם בשגרה, מתבגרים הם חרדתיים ונתונים למצבי רוח, ואלו הועצמו בצורה משמעותית בעקבות המגפה והמגבלות שהביאה. אנשי מקצוע בקהילה היהודית בארה"ב מיהרו לזהות שבני נוער והוריהם זקוקים ליותר תמיכה בתקופה זו.

ארגוני נוער יהודיים ותכניות ייעודיות נכנסו לפעולה במטרה לספק הדרכה, והמיזם המשותף לחינוך ולהעשרה בני ובנות נוער יהודים השיק מאגר מידע מקוון, רב תחומי, לקראת חודש המודעות לבריאות הנפש שנערך במאי.

Jewish Teen Education and Engagement Funder Collaborative הוא ניסוי פילנתרופי במימון תורמים מארצות הברית, שמרוכז על ידי קרן ג'ים ג'וזף ומערב עשר קהילות. באמצעות יוזמת "החמלה הקולקטיבית", מצעים במיזם 23 סדנאות וירטואליות, דיונים ופעילויות לבני נוער, הורים ואנשי מקצוע.

"למרות שזו הפעם הראשונה שאנו מקדישים חודש שלם לרווחתם של בני הנוער, זה נושא שמעסיק אותנו מאז היווסדות המיזם ב-2013", אומרת מנכ"לית המיזם, שרה אלן. "מאז ועולם רצינו לעשות משהו לקראת חודש בריאות הנפש, והקורונה רק העצימה את הצורך בעשייה, וגם חייבה אותנו לפעול בצורה וירטואלית".

לפי מתאמת הרווחה במיזם, העובדת הסוציאלית מרג'י בוגדנאו, חובה לכלול את ההורים במשוואה. "בגלל שכולם ביחד בבית כל הזמן, ייתכנו יותר חיכוכים בין בני הנוער להוריהם", היא אומרת. "באופן כללי, אין הרבה תמיכה להורי המתבגרים. חשוב לספק להורים את התמיכה הזאת, לפני שילדיהם מגיעים לנקודת משבר".

"בגלל שכולם ביחד בבית כל הזמן, ייתכנו יותר חיכוכים בין בני הנוער להוריהם. באופן כללי, אין הרבה תמיכה להורי המתבגרים. חשוב לספק להורים את התמיכה הזאת, לפני שילדיהם מגיעים לנקודת משבר"

כבר לא טאבו

בסוף מרץ הקימה אריקה הרובי, דירקטורית הרשת לחינוך ולמעורבות בני נוער יהודים, JTEEN, קבוצת תמיכה וירטואלית להורים למתבגרים. פעם בשבוע מתאספים הורים מחלקים שונים בארה"ב וחולקים את מאבקיהם והצלחותיהם.

"ההורים האלה מחכים לשיחות שלנו, ושמחים לשמוע שיש אנשים אחרים בעולם שמתמודדים עם אתגרים דומים לשלהם", מספרת הרובי. "הם לומדים אחד מהשני, ומקבלים כתף לא שיפוטית להישען עליה".

בני נוער, שרגילים למערכת שעות עמוסה בתוך בית הספר ואחריו, למפגשים חברתיים עם החברים שלהם ולעצמאות הגוברת, מרגישים שהחיים שלהם יצאו להפסקה – בלי תאריך ברור לסופה.

חוסר הוודאות הזה גובה מחיר כבד מצעירים רבים, במיוחד אלו שמאובחנים עם חרדה קלינית או דיכאון. למרבה המזל, רוב המשתייכים לדור Z והוריהם לא מתייחסים לקשים האלה כאל סימנים של חולשה, והם מוכנים לבקש עזרה.

"זה כבר לא טאבו לדבר על בריאות הנפש", אומרת גייל ניו, אמא לשלושה – בהם תאומים בני 16 – ממארבלהד, מסצ'וסטס. "הנושא עולה בכל פגישה שלנו".

ריאן בלום (צילום: Paradise Photo & Video)
ריאן בלום (צילום: Paradise Photo & Video)

"הדור שלי מעולה בלפרק את הסטיגמה סביב בריאות הנפש", אומרת ריאן בלום, שמיניסטית בת 18 מנטיק, מסצ'וסטס, שחוותה עלייה בחרדה ובדיכאון בקרב חבריה. בלום מרגישה שמפחיד לצאת אל העולם, היא חוששת להידבק בווירוס. "יצאתי לטארגט עם אחותי. היא הייתה בסדר, אבל נלחצתי בטירוף", היא אומרת.

לפי בטסי סטון, פסיכולוגית בפנסיה ומרצה בהיברו יוניון קולג', הדבר הכי טוב שמבוגרים יכולים לעשות למען מתבגרים זה להקשיב להם ולאפשר להם לדבר בחופשיות על כמה קשה להם. היא מזהירה שניסיון לייעץ לבני הנוער עלול להתפוצץ להורים בפנים. "המתבגרים יפרשו את זה ככך שאתם לא באמת רוצים להקשיב להם", היא אומרת. "הכי חשוב לתת להם הזדמנות לבטא את עצמם".

תקועים ביחד

לא חסרים חסרונות למשפחות שתקועות יחד במשך חודשים. באינטימיות הכפויה צפויים להתגלע קונפליקטים, בעיקר על רקע היעדר המרחב האישי. ובכל זאת, סטון מציינת שזו הזדמנות מושלמת להורים לעזור לבני הנוער שלהם לבנות אופי, ולעבוד על הזהות שהם רוצים לאמץ – כחלק מהמשפחה וכאנשים בוגרים.

סטון מציעה לאפשר לבני הנוער הזדמנות בחירה בנוגע לעבודות שהם רוצים לקחת על עצמם, כדי לאפשר להם מידה של בחירה. "משחק מקביל" הוא דרך חשובה מאוד לבלות זמן משמעותי כמשפחה, כמו גם דרך להורים להציע תמיכה רגשית. "צפו יחד בטלוויזיה או בסרטים. תרכיבו פאזלים. שחקו במשחקי לוח. עשו דברים שילדיכם אוהבים, גם אם אתם לא אוהבים לעשות אותם", היא אומרת.

בן סופל, תלמיד תיכון מאווינג מילס, מרילנד, נהנה לאכול ארוחת ערב בכל יום עם הוריו ועם אחיו התאום. בן ה-17 נהנה לרוץ עם אבא שלו, וסתם להעביר את הזמן יחד המרפסת. הוא מתגעגע לחבריו מנבחרת הריצה ומבית הכנסת, אך הוא גילה שהוא מצליח לשמור איתם על קשר רציף אונליין, ושזאת אופציה לא רעה.

בן סופל (צילום: Courtesy)
בן סופל

בלום אומרת שהריחוק מחבריה היה לה קשה מאוד. "אני אדם חברתי, אני כמהה לקשר פנים אל פנים", אומרת בלום, מנהיגה בקהילת הנוער של יהדות בוסטון. "אני אוהבת מגע פיזי, חיבוקים, כחלק מהפגנת הקשר הרגשי שלי עם אנשים".

הצורך להישאר כל כך הרבה זמן בחדר שלה דיכא אותה קצת, היא אומרת. היא העבירה שעות ברשתות החברתיות, רק כדי להפיג את השעמום. "אני יכולה לעבור על טיק-טוק במשך שעות", היא אומרת.

ריגל מזהירה נגד חשיפת יתר לרשתות החברתיות, אבל היא קוראת יותר מדי חדשות. "לא כל מה שמופץ הוא אמיתי, וגם הסטטיסטיקה לא בהכרח רלוונטית למקום המגורים שלך", היא אומרת.

מת'יו ג'ייסון (שמאל) וג'רמי ג'ייסון במטה פרויקט Kippas to the Rescue, בביתם ביוסטון, אפריל 2020 (צילום: מארק ג'ייסון)
<a href="https://www.zman.co.il/106347/">מת'יו ג'ייסון (שמאל) וג'רמי ג'ייסון במטה פרויקט Kippas to the Rescue, בביתם ביוסטון</a> (צילום: מארק ג'ייסון)

הזדמנות לעצמאות

סמנתה וינוקור-מיינרט, דירקטורית ביוזמת המתבגרים של המרכז החינוכי היהודי בקליבלנד, גילתה שהקורונה סייעה לצעירים רבים להפוך לעצמאים ואחראים יותר בניהול הזמן שלהם.

"אני רואה נוער שפיתח שיטות משלו להתמודדות, ורמות חדשות של מודעות עצמית", אומרת וינוקור-מיינרט. "אני שומעת איך הם מתארים את היום שלהם, איך הם מצליחים לישון לילות שלמים בגלל שהם קבעו את הלו"ז של היום שלהם, בהתאם לקצב שלהם, והם גם הבינו שהמסכים הם לא תחליף לקשר אנושי".

סופל מסכים לגבי היתרון של קביעת לו"ז לעצמו. בעבודה מהבית, הוא פחות נלחץ מהלימודים, בגלל שהוא יכול ללמוד בקצב שלו, ודעתו לא מוסחת מהסביבה.

העדכון האחרון, לפיו מחנות הקיץ היהודים לא יפעלו הקיץ, הייתה גלולה מרה. הנסיעה של התאומים לבית ניו לארץ, ביחד עם המחנה שלהם, בוטלה. "הם מתאבלים עם החברים, אבל אני חושבת שהם עדיין מדחיקים", אומרת אמם.

בלום, שאמורה להתחיל ללמוד משפט פלילי, קרימינולוגיה ופסיכולוגיה באוניברסיטת מרילנד בסתיו, מרגישה שגזלו ממנה את הסמסטר האחרון בתיכון. בינתיים היא מתנחמת בתכניות טנטטיביות לקיים את מסיבת הסיום באוגוסט.

עבור חלק מבני הנוער, אינטרוספקטיביות יכולה לעזור. אהרון הנה, המנהל האמנותי של תאטרון דיבוק בלוס אנג'לס, מציע סדנת "סיפורים למען השפיות" במסגרת "החמלה הקולקטיבית". הנה מאמין בכוח של הביטוי היצירתי ושל האמנויות לעזור בהתמודדות עם קשיים. בסדנה הוא יתמקד בסיפור סיפורים ככלי לחיבור, הבנה והחלמה, בעיקר במסגרת המסורת היהודית.

"הקהל המרכזי של הסדנה שלי הוא נערים ונערות שפתוחים לאפשרות של חיבור עם הקולות הפנימיים שלהם בנקודה הזו בזמן", אומר הנה. "תהיה להם הזדמנות לכתוב את הסיפור שלהם, כך שהם יוכלו להמשיך ולהתייחס אליו גם בעתיד".

חשוב שבני הנוער יסתכלו קדימה, אל הדברים שיוכלו לחזור ברגע שיתאפשר. אם התכניות שלו לצאת לקייטנה של ה-JCC המקומי יתבטלו בגלל הקורונה, סופל מחויב להישאר פעיל ועסוק ככל האפשר במהלך הקיץ. בלום כבר מצאה לעצמה שותפה לחדר לקולג' והן עובדות על עיצוב המעונות שלהן.

סמי גינסברג (צילום: Courtesy)
סמי גינסברג

אלן מצאה שבני נוער פעילים ועצמאים מפגינים עמידות גבוהה יותר. למשל, האחים מת'יו וג'רמי גייסון מיוסטון הובילו פרויקט הכנת מסכות מכיפות לחסרי בית. סמי גינסברג, בן 15 מטורונטו, מתכנן לפתח את עסקי האפייה שלו הקיץ.

הנער, שלימד את עצמו לאפות, נהנה מביקוש רב לעוגות שלו מאז אמצע מרץ. גינסברג, שמסתגר בבית עם הוריו ואחותו, עסוק באפייה ובלימודים. "סיפקתי כשמונה הזמנות בשבוע, ונאלצתי לסרב להרבה הזמנות נוספות", הוא אומר. גינסברג לימד שיעורים בחינם בזום, ותורם 20% מרווחי העוגות שלו, שמחירן נע בין 55 ל-300 דולר. הוא אפילו גייס שני תורמים נוספים שמשלשים את התרומה.

האפייה של גינסברג מנעה ממנו להשתעמם, ואפשרה לו להמשיך לפעול במרץ לקראת סוף שנת הלימודים הרגילה. "אבל יותר מכל", הוא אומר, "היא אפשרה לי להרחיק מעצמי את המחשבות על כמה מפחידה המגפה העולמית הזאת".

האפייה של גינסברג מנעה ממנו להשתעמם, ואפשרה לו להמשיך לפעול במרץ לקראת סוף שנת הלימודים הרגילה. "אבל יותר מכל, היא אפשרה לי להרחיק מעצמי את המחשבות על כמה מפחידה המגפה העולמית הזאת"

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,269 מילים
כל הזמן // שבת, 25 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

סבא שלי היה נאצי

ריאיון לאחר שגילה כי סבו שלו היה חבר במפלגה הנאצית וקצין בוורמאכט, יוהאנס שפור מציע כיום סדנאות מחקר ייחודיות לגרמנים המבקשים להתעמת עם עברה האפל של משפחתם ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אנשים מעדיפים לדעת את האמת הקשה מאשר למלא את החלל בדמיון שלהם"

לכתבה המלאה עוד 1,940 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֱנוֹשִׁיּוּת 299

מתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם

לכתבה המלאה עוד 908 מילים
אמיר בן-דוד

למה פוליטיקאים יוצאים בהכרזות כאילו הם כל-יודעים?

זאת כנראה תופעה רווחת בקרב פוליטיקאים: הם נוטים להסתמך על נטייתם של המוני אנשים להיאחז בעמדה קיצונית, בינארית, בתפיסה של שחור-לבן שאין בה מקום לאמצע, לגוונים אפורים.

כל דעה פסקנית ונחרצת מתבססת על הכללות גורפות. לתפיסה מעין זאת נלווים בדרך כלל קושי להכיל אמביוולנטיות. פסקנות הדוחה כל ספקנות.

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 677 מילים

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 981 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

"לאהוב לעד רק ליום אחד"  - על פזמוניה של מירית שם אור

השבוע ציינה מירית שם אור את יום הולדתה, וזו הזדמנות להיזכר בכמה משיריה ולעמוד על ייחודם.

מירית שם אור ­­- עיתונאית וסופרת מוערכת – נודעה גם כמי שכתבה עשרות להיטים לאורך השנים. מירית מעולם לא שאפה להציג עצמה כמשוררת, אלא כתמלילנית שבעצם "נקלעה לסיטואציה".

ד"ר אמיר מזור הוא היסטוריון המתמחה בעולם האסלאם של ימי הביניים ובקורות היהודים תחת שלטון האסלאם. כמו כן כותב טורי דעה בנושא גיבורי תרבות בתחום המוסיקה הפופולרית, השירה והפיזמונאות בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,129 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים

פסטיבל הניצחון המוקדם של טראמפ קורס אל תוך המציאות

הפסקת האש השברירית הוארכה, אך אי־הוודאות סביב המו"מ והמתיחות במצר הורמוז רק גוברות ● בין הצהרות הניצחון של טראמפ לדיווחים על היקף הפגיעה באיראן נחשפים פערים ● גם בצד הישראלי ההישגים מתערערים מול המציאות ● כשאין הכרעה צבאית ברורה, כל צד מבקש לנצח דרך הנרטיב, בעולם של שקרים ומניפולציות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים ו-1 תגובות

משמרות המהפכה ממשיכים לייצר משוואות אש במצר הורמוז ומסרבים לשלוח נציגים לשיחות התיווך בפקיסטן ● מחירי הנפט המזנקים פוגעים בעולם אך גם איראן סובלת ממשבר קמח ומתקשה לשנע נפט החוצה ● במקום לחזור לאופציה הצבאית, הנשיא האמריקאי מהמר על קריסה כלכלית של טהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 671 מילים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-2 תגובות

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים ו-1 תגובות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.