JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יוסי קליין הלוי: שתי מדינות לנתניהו אחד | זמן ישראל

שתי מדינות לנתניהו אחד

בנימין נתניהו. איור: אבי כ"ץ
בנימין נתניהו. איור: אבי כ"ץ

שבוע שעבר התחסנתי מפני הקורונה, יחד עם אחרים בני למעלה מ-60 בירושלים. החוויה הייתה נורמלית להפליא. לא היו תורים לחוצים, לא היה שום לחץ בכלל. צעירים מנומסים ויעילים הדריכו אותנו בתהליך. נראה היה שיש יותר עובדי בריאות מאשר מתחסנים.

אשתי שרה ואני הגענו מוקדם: כמו ששרה ניסחה את זה, זאת ישראל, הדברים גמישים כאן. והם אכן היו. השמות שלנו סומנו ברשימה, ובתוך דקות כבר סיימנו, עוד לפני השעה שנקבעה לנו. לא היינו צריכים אפילו לשלם עמלה כלשהי.

זה היה אחד מאותם רגעים ישראליים של גאווה, של ידיעה שעשיתי את הדבר הנכון לפני ארבעה עשורים כאשר הפקדתי את עתידי ואת עתידה של משפחתי בידי ישראל. זו הייתה ישראל של מבצע אנטבה ומבצע שלמה, ישראל שהפתיעה את העולם ויותר מכול את עצמה ביכולת הגדלוּת שלה.

זו מדינה שדואגת לאזרחיה בדרכים שהן לעתים מדהימות. הסיוע שהיא מספקת לקשישים ולבעלי מוגבלויות פיזיות הוא מהטובים בעולם. האוניברסיטאות שלנו מופיעות דרך קבע ברשימות של מוסדות ההשכלה הטובים בעולם, ושכר הלימוד בהן הוא מינימלי.

זו מדינה שדואגת לאזרחיה בדרכים שהן לעתים מדהימות. הסיוע שהיא מספקת לקשישים ולבעלי מוגבלויות הוא מהטובים בעולם. האוניברסיטאות מופיעות דרך קבע ברשימות של המוסדות הטובים בעולם

אחת הסיבות לכך שישראל זוכה לציון כה גבוה ב"מדד האושר" של האו"ם היא שהישראלים יודעים כי הם חיים במדינה שלא רק דורשת מאזרחיה הקרבה יוצאת דופן אלא גם מרוויחה ביושר את הזכות הזאת.

וכעת ישראל נמצאת בדרכה להפוך למדינה הראשונה המחוסנת באופן מלא, הראשונה להביס את נגיף הקורונה. אם הכול ילך כשורה, אולי נהיה חברה מחוסנת עד ליל הסדר. הוכחנו פעם נוספת שכאשר אנחנו מתמקדים במשימה בעלת חשיבות לאומית, נראה ששום דבר לא יכול לעצור בעדנו.

אבל ישנה ישראל אחרת, מדינה לא מתפקדת במידה הולכת וגוברת, שאיבדה את האמון הבסיסי ביותר בהנהגה שלה, שהמוסדות הדמוקרטיים שלה נתונים תחת מתקפה, וכעת, בעיצומם של מגפה ושל המשבר הכלכלי הקשה ביותר מזה עשורים, היא נגררת באופן תמוה לסבב בחירות רביעי בתוך פחות משנתיים, דבר שמעורר ציניות וייאוש, בעיקר בקרב הדור הצעיר.

מדינה שמפלגת השלטון שלה, הליכוד – שהייתה בעבר אבן פינה של הדמוקרטיה הישראלית, עם פוליטיקאים מוכשרים שהונעו על ידי רוח של שירות ציבורי – נשלטת כעת על ידי דמגוגים ושרלטנים, פניה המכוערים ביותר של ישראל.

הליכוד – שהייתה בעבר אבן פינה של הדמוקרטיה הישראלית, עם פוליטיקאים מוכשרים שהונעו על ידי רוח של שירות ציבורי – נשלטת כעת על ידי דמגוגים ואנשים חסרי יכולת, פניה המכוערים ביותר של ישראל

ישראל החלופית היא בין המדינות הבודדות בעולם שנמצאות בדרכן לסגר שלישי, שנגרם על ידי "ממשלת אחדות", שהחלטותיה אינן מונעות משיקולים ציבוריים אלא מפוליטיקה קטנה.

ממשלה שנענית לחרדים בהפרה ההמונית שלהם את תקנות הבריאות, ומטילה סגרים גורפים על החברה כולה במקום להתמקד ביישובים החרדיים שבהם הייתה ההתפרצות החמורה ביותר – מדיניות שישראלים רבים משלמים עליה בפרנסתם.

ממשלה חסרת אחריות שמתרברבת בהישגים הדיפלומטיים שלה בכך שהיא מאפשרת לאלפי ישראלים לטוס לדובאי ולהביא עמם חזרה את הגל הבא של קורונה.

שני פניה של ישראל מגולמים בראש הממשלה נתניהו.

הוא המנהיג המוכשר ביותר והפוליטיקאי ההרסני ביותר, שהביא הסכמי נורמליזציה חסרי תקדים עם ארבע מדינות ערביות והותיר אדמה חרוכה בשלטון החוק.

הוא המנהיג המוכשר ביותר והפוליטיקאי ההרסני ביותר, שהביא הסכמי נורמליזציה חסרי תקדים עם ארבע מדינות ערביות והותיר אדמה חרוכה בשלטון החוק

המנהיגות הנמרצת שלו הביאה את חיסוני הקורונה; הפוליטיקה המושחתת שלו הביאה אותנו אל סף חורבן הקורונה. הוא האדריכל והמטאפורה של הדחפים הטובים ביותר והגרועים ביותר שלנו, של הנחישות שלנו ושל הרפיון שלנו.

בעבר, כשהתנהגותו הייתה רק יהירה, עם ניחוח עמום של שחיתות, נראה היה שהתמורה שווה את המחיר. אבל בשנים האחרונות הוא הפר את הנורמות הקדושות ביותר, הסיר כל רסן מוסרי מהפוליטיקה הישראלית.

כשב-1984 מאיר כהנא דיבר לראשונה בכנסת, ראש הממשלה יצחק שמיר יצא מאולם המליאה במחאה; נתניהו הציע לממשיכי האידיאולוגיה של כהנא מקום בקואליציה.

נראה שנתניהו שיקר לכולם על כל דבר, באופן כה פומבי וכה חסר בושה שההבטחות הכי קדושות שלו נתפסות כמו שורת מחץ של בדיחה.

זה לא מקרי שהפוליטיקאים שמנסים להפיל אותו הם ברובם מהימין, ובכללם בעלי בריתו הקרובים ביותר לשעבר. הנזק החינוכי שגורמת הציניות הפוליטית של נתניהו לדור החדש הוא גדול לאין שיעור.

זה לא מקרי שהפוליטיקאים שמנסים להפיל אותו הם ברובם מהימין, ובכללם בעלי בריתו הקרובים ביותר לשעבר. הנזק החינוכי שגורמת הציניות הפוליטית של נתניהו לדור החדש הוא גדול לאין שיעור

אבל אולי החטא הגדול ביותר של נתניהו הוא פעירת קווי השבר המפלגים את החברה ושיסויו של שבט כנגד שבט. אף על פי שבקושי נותר שמאל בישראל, הוא תייג את מתנגדיו כ"שמאלנים", בעודו מעודד את הקרובים אליו, בעיקר בנו, להסית נגד ה"בוגדים".

הוא תיאר את האזרחים הערבים שמממשים את זכות ההצבעה שלהם כאיום על המדינה ("הערבים נוהרים לקלפיות"). הוא האשים פוליטיקאים מהמרכז שחתרו לברית עם פוליטיקאים ערבים בקנוניה עם טרוריסטים – ואז חיזר אחרי רע"ם, המפלגה האסלאמית.

סכנת ההרס העצמי

מצד אחד, ישראל היא חברה חזקה, אולי החזקה ביותר במערב, עם ציבור יהודי פטריוטי ובעל מוטיבציה גבוהה, קשרי משפחה וחברות חזקים ואתוס לאומי איתן שרבים מסכנים למענו את חייהם. ועם זאת, אנחנו גם חברה שברירית, מפולגת בין סדקים חברתיים ואידיאולוגיים רבים.

עליתי לישראל בקיץ 1982, בתחילת מלחמת לבנון הראשונה. זו הייתה המלחמה הראשונה והיחידה שלא רק שלא ליכדה אותנו, אלא פילגה בינינו. ישראלים צעקו זה לעבר זה ברחובות: בוגד! מחרחר מלחמה! מילואימניקים היו מסיימים את תקופת השירות ואז מצטרפים להפגנות מול בית ראש הממשלה.

הטראומה הישראלית שלי היא של אומה שלא יכלה להתאחד גם בשעה שחייליה נלחמו בחזית. למדתי שלא לקבל את הלכידות הלאומית שלנו כמובנת מאליה.

אנחנו חברה שמורכבת ממהגרים שהגיעו ממאה גלויות, עם מספר רב של רעיונות סותרים בנוגע למשמעות הסיבה להיותנו כאן, כמו כן בנוגע לאופן שבו יש לנהל את האתגרים המאיימים עלינו. אנחנו נשלטים על ידי מערכת קואליציונית, משום שזו האכסניה היחידה האפשרית לכל הרעיונות הנבדלים זה מזה לגבי אופייה הרצוי של המדינה.

אנחנו חברה שמורכבת ממהגרים שהגיעו ממאות גלויות, עם מספר רב של רעיונות סותרים בנוגע למשמעות הסיבה להיותנו כאן, בדיוק כמו בנוגע לאופן שבו יש לנהל את האתגרים המאיימים עלינו

שבעה עשורים לאחר הקמתה, שום דבר אינו מוכרע – מגבולות המדינה ועד לזהותה. האם חזרנו כדי לנרמל את הגורל היהודי, להיות עם ככל העמים, כפי שהבטיחה הציונות, או לממש את החלום על "ממלכת כוהנים וגוי קדוש"? מהם הגבולות בין "מדינה יהודית" ל"מדינה דמוקרטית"? איך לקלוט אל הזרם המרכזי בישראל את שתי החברות – החרדית והערבית – שמתקיימות בפריפריה שלה?

הפחד הגדול שאנחנו סוחבים מימי קדם הוא מפני סכנת ההרס העצמי. אנחנו עם שידע רגעים נעלים של סולידריות ורגעי שפל של רצח אח.

עמדנו יחד לפני הר סיני, במילותיו של רש"י "כאיש אחד בלב אחד". וכשהרומאים הידקו את המצור על ירושלים, שרפנו איש את האסם של רעהו והרגנו מנהיגים יריבים. בשבועות שלפני מלחמת ששת הימים, יהודים מסביב לעולם התאחדו "כאיש אחד בלב אחד" וחלקו את הנתיב הרגשי שהוביל אותנו מפחד קיומי להקלה לאופוריה ליראה, כשעמדנו יחד עם הצנחנים בכותל.

וב-4 בנובמבר 1995, התנקש יהודי דתי בחייו של רמטכ"ל מלחמת ששת הימים.

לשלטון בישראל דרוש אדם שיֵדע לנהל בחוכמה את המחלוקות הקשות בינינו, מרפא ולא מסית. נתניהו הפך לאיום על יכולתנו להיות אומה מאוחדת בשונותה.

לשלטון בישראל דרוש אדם שיֵדע לנהל בחוכמה את המחלוקות הקשות בינינו, מרפא ולא מסית. נתניהו הפך לאיום על יכולתנו להיות אומה מאוחדת בשונותה

מפתה לערוך השוואות בין נתניהו לדונלד טראמפ. שניהם רמסו נורמות קדושות, פערו לרווחה את קווי השבר בחברות שהם עומדים בראשן, הסיתו קבוצה כנגד קבוצה, פקפקו בלגיטימיות של קטגוריות שלמות של אזרחים.

ועדיין, במיטבו, נתניהו היה מייצג אותנטי של האתוס הישראלי: אח שכול של גיבור לאומי, מגן רהוט של ישראל בזירה הבינלאומית, המנהיג הראשון שהזהיר מפני איראן גרעינית, בעודו קורא תיגר באומץ על הקהילה הבינלאומית. אדם משכיל, חושב, אפילו מבריק –  במובנים מסוימים האנטיתזה של טראמפ.

ההתדרדרות של נתניהו היא טרגדיה ישראלית. במשפט המצפה לו באישומי שחיתות, אני מקווה בכנות שהוא יוכיח את חפותו, למענו אבל גם למעננו. כבר שלחנו ראש ממשלה אחד לכלא, והחרפה שבשליחת אחד נוסף היא בלתי נסבלת.

אז אדוני ראש הממשלה: תודה לך על חיסוני הקורונה ועל שאר ההישגים המרשימים שזיכו אותך בהכרת התודה שלנו. עכשיו, בשם כל מה שקדוש לעם הזה: לך.

יוסי קליין הלוי הוא עמית בכיר במכון שלום הרטמן, שם הוא מנהל שותף - יחד עם אימאם עבדוללה אנטפלי מאוניברסיטת דיוק - של יוזמת המנהיגות המוסלמית (MLI) וחבר בפרויקט iEngage של המכון. ספרו האחרון, "מכתבים לשכני הפלסטיני", הוא רב-מכר ברשימת ה״ניו יורק טיימס״. ספרו הקודם, ״כחולמים״, זכה ב-2013 בתואר ספר השנה של ה-National Jewish Book Council.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,230 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

כ״ץ לאחר חיסול מנהיג חמאס: כולם בני מוות, תוכנית ההגירה מרצון תיושם

מוחמד עודה נהרג יחד עם אשתו ובניו ● הכנסת תצביע ביום שני הקרוב על פיזורה לקראת בחירות בספטמבר או אוקטובר ● לפיד: כל הדיבורים על 'פשרות עם החרדים הם טעות פוליטית ושגיאה מוסרית יאיר גולן: החרדים יהיו בחוץ, זו התחייבות ● דיווחים: מתנחלים הציתו בית וכלי רכב באזור ג'נין ● צה"ל: פעיל חזבאללה חוסל כשניסה לאסוף כטב"ם שנחת בדרום לבנון

לכל העדכונים עוד 15 עדכונים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

לכשכש בכלב - הפסיכולוגיה של החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון

החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון בצל הבחירות הקרבות ומשפטו הפלילי של ראש הממשלה: כשהצורך הביטחוני פוגש את כשל המהמר, רציונליות מוגבלת ומנהיג הזקוק לשינוי סדר היום. 

*  *  *

הסרט "לכשכש בכלב" משנת 1997 מתאר נשיא אמריקאי המסובך בפלילים, ש"ממציא" מלחמה במדינת אויב. במקום לעסוק בפרשיות הפליליות של הנשיא, הציבור בסרט עוסק באיום החיצוני, בצורך להכריע את האויב ובחיזוק האחדות הפנימית. המלחמה אינה העיקר בסרט. העיקר הוא מאמץ "הנדסת תודעה" של הציבור.

ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 861 מילים
אמיר בן-דוד

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות

מוסר כפול - האומנות העתיקה של "לי מותר, לך אסור"

מדוע נוהגים אנשים באמות מידה שונות כלפי אותה תופעה? כי המוסר הכפול הוא חלק מהתוכנה האנושית. המוח שלנו אוהב להצדיק את עצמו: כשאני מאחר לפגישה – זה בגלל הפקקים. כשאתם מאחרים – זה חוסר אחריות

*  *  *

להחמיר עם הזולת ולהקל עם עצמנו

מדוע רבים מאיתנו נוהגים למדוד את העולם בשני סרגלים שונים? כי זה אנושי, כי המוח שלנו אשף ביחסי ציבור לעצמו ועם תקציב בלתי מוגבל. המוסר הכפול הוא חליפת גומי מתוחכמת: היא מתרחבת כמו אחרי ארוחת חג כשמדובר בטעויות שלנו, ומתכווצת עד חנק כשמדובר באחרים.

עו"ד בני דון-יחייא הוא מבכירי עורכי הדין בתחום הירושה והמשפחה. כתב 18 ספרים. ספרו האחרון הוא "תורת דיני הירושה".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 712 מילים

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

תגובות אחרונות

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-2 תגובות

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.