JavaScript is required for our website accessibility to work properly. באמצע הקמפיין לפיד טס לוושינגטון, אבל הוא לא היחיד שמחפש תשובה באמריקה | זמן ישראל
ביקור יאיר לפיד בארצות הברית. אילוסטרציה (צילום: יוסי אלוני/פלאש90, איי-פי, עיבוד מחשב)
יוסי אלוני/פלאש90, איי-פי, עיבוד מחשב
באמצע הקמפיין לפיד טס לארה"ב, אבל הוא לא היחיד שמחפש תשובה באמריקה

מר לפיד הולך לוושינגטון

רגע לפני ששערי נתב"ג נסגרים, לפיד חוזר היום מביקור בוושינגטון ● רשמית, יו"ר יש עתיד נסע לארה"ב כדי להיפגש עם יועציו האמריקאים ● אולם ההערכה בזירה הפוליטית היא כי לפיד נסע כדי לגייס תורמים ואולי גם לתכנן מהלך אסטרטגי נרחב ● בינתיים, בישראל, גם במפלגות האחרות לומדים את לקחי הקמפיין בבחירות שהסתיימו בארה"ב ונעזרים ביועצים אמריקאים משלהם

שעות ספורות לפני ששערי נמל התעופה בן גוריון נסגרים הלילה (שני) לחלוטין לטיסות נכנסות, חזר היום לארץ יו"ר יש עתיד יאיר לפיד מביקור בן כמה ימים בוושינגטון הבירה. מה בדיוק הוא עשה שם, 10 ימים לפני מועד סגירת הרשימות – ובאמצע מערכת בחירות שעשויה להיות קריטית לכל הפחות למפלגתו?

דובריו של לפיד אמרו בסוף השבוע כי נסע לפגישות עם יועצי קמפיין אמריקאים, אך מדובר בנסיעה לא אופיינית בימי מגפת הקורונה, כשרוב המפגשים ממילא מתבצעים בזום ולא פנים אל פנים.

לפיד, כיו"ר האופוזיציה, כבר קיבל את שתי מנות החיסון של פייזר – השנייה שבהן כשבוע לפני הטיסה – כך שאינו נמצא בסכנה לחלות. אך בחירתו לטוס לוושינגטון לשיחות פנים אל פנים עם יועציו מרמזת שאולי מדובר בהכנה למהלך נרחב יותר מאשר רק חיבורים או מיזוגים עם מפלגות אחרות.

אחת הסברות במערכת הפוליטית היא שמטרת הנסיעה של לפיד היא לגייס תורמים מרכזיים בארה"ב לקמפיין הבחירות של יש עתיד – משימה עדינה שדורשת בדרך כלל מפגש יותר אינטימי משיחות וידאו טרנס-אטלנטיות.

יאיר לפיד (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
יאיר לפיד (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

דלת לדלת – מג'ורג'יה לישראל

מאז 2014 לפחות, לפיד מתייעץ באופן קבוע עם הסוקר והיועץ האסטרטגי הדמוקרטי מארק מלמן. בשנים האחרונות נוספו ללפיד קשרים משמעותיים נוספים עם מספר חברי קונגרס דמוקרטים – הבולט בהם הוא טד דויטש מפלורידה.

במסיבת עיתונאים שקיים לפיד ב-10 בינואר, סיפר לפיד כי הוא מקיים קשר עם מספר גורמים דמוקרטים בארה"ב ואף מתח ביקורת נוקבת על נתניהו שהזניח, לדבריו, את הקשרים עם הדמוקרטים בשנים האחרונות, תוך שהוא מטיל יהבו על הצד הרפובליקאי בלבד.

"נתניהו עשה טעות חמורה ואני אמרתי לו את זה מעל לבימת כנסת", אמר אז לפיד. "הוא הפר את העקרון המקודש של יחסים א-פוליטיים עם שתי המפלגות. הוא הפך את ישראל לסניף של המפלגה הרפובליקאית. היחסים שלי עם הדמוקרטים הם לעין ערוך טובים יותר משל נתניהו. אני מדבר איתם והם לא מתאוששים מהאופן שבו נתניהו התנהג. אלה הם אנשים עם זכרון ולא סולחים בקלות".

"היחסים שלי עם הדמוקרטים הם לעין ערוך טובים יותר משל נתניהו. אני מדבר איתם והם לא מתאוששים מהאופן שבו נתניהו התנהג. אלה הם אנשים עם זכרון ולא סולחים בקלות"

מעבר לעבודתו הצמודה עם מלמן, לפיד שואב מידע טקטי מדויטש ודמוקרטים אחרים שהיו פעילים בקמפיין של ג'ו ביידן וקמלה האריס, בבחירות לנשיאות ארצות הברית, ובסבב הבחירות השני לסנאט שהתקיים החודש בג'ורג'יה והסתיים בניצחון כפול לדמוקרטים.

חבר הקונגרס מפלורידה, טד דויטש (צילום: AP Photo/Andrew Harnik)
חבר הקונגרס מפלורידה, טד דויטש (צילום: AP Photo/Andrew Harnik)

אחת המסקנות העיקריות שעלו מהקמפיין בג'ורגי'ה הייתה כי הפעילים צריכים לעבור מבית לבית – door to door – כדי לשכנע מצביעים פוטנציאליים במפגשים אישיים, פנים אל פנים. לפיד אישר לזמן ישראל כי גם יש עתיד תאמץ את הטקטיקה הזו בקמפיין הנוכחי.

"ברגע שלא יהיו סגרים, חשוב לייצר door to door מאיזשהו סוג. אני לא יכול כיום לעשות כנס של אלף איש בימי קורונה. אבל החבר'ה שלנו (מתנדבים ופעילים בשכר של המפלגה – ט"ש) יכולים לדפוק על אלף דלתות. נכנס כאן העקרון הפוליטי המפורסם של People like us. אנשים שמדברים איתך, והם פקטור פוליטי משפיע. מפלגות שיש להם ארגון שטח אמיתי, יהיה להן יתרון ביום הבחירות".

"ברגע שלא יהיו סגרים, חשוב לייצר door to door מאיזשהו סוג. אני לא יכול כיום לעשות כנס של אלף איש בימי קורונה. אבל החבר'ה שלנו יכולים לדפוק על אלף דלתות"

מבחינת יש עתיד, המטרה של קמפיין מסוג זה, אינה לשכנע מתלבטים או תומכי מפלגה אחרת, אלא להביא לידי מיצוי התמיכה הקיימת – להוביל את הבייס של המפלגה ללכת לבחור ולא לשבת בבית בייאוש.

בשלב הזה, כאמור, לא ניתן לבצע קמפיין "דלת אל דלת", בשל מגבלות הסגר ומגפת הקורונה. אך ההנחה היא שעד יום הבחירות, ב-23 במרץ, השטח בישראל ישתנה: החיסונים יפחיתו את סכנת ההדבקה, הסגר יסתיים וניתן יהיה להגיע למגע מצומצם ואישי עם הציבור.

פעילי יש עתיד בכנס פתיחת מערכת הבחירות ב-18 בפברואר 2019 (צילום: גילי יערי/פלאש90)
פעילי יש עתיד בכנס פתיחת מערכת הבחירות ב-18 בפברואר 2019 (צילום: גילי יערי/פלאש90)

לפיד כמובן משתמש גם בכנסי וידיאו, אבל גם הוא מודה שהאפקטיביות של אלו נמוכה יחסית. "אנחנו נעשה זומים שאותם מארגנים המטות המקומיים שלנו" השיב לזמן ישראל.

"אפשר הרי לעשות זום עם בן אדם מקרית שמונה ואדם מבאר שבע באותה ההזדמנות ולהגיע כך לזומים גדולים. אבל הרעיון המסדר, של מה שלימדנו אותנו החברים בארה"ב, זה להישאר גיאוגרפיים – גם בזום. כי הבעיות שיש בקרית שמונה ובראשון לציון הן שונות".

"אפשר לעשות זום עם בן אדם מקרית שמונה ואדם מבאר שבע באותה ההזדמנות ולהגיע כך לזומים גדולים. אבל הרעיון המסדר, של מה שלימדנו אותנו החברים בארה"ב, זה להישאר גיאוגרפיים – גם בזום"

בסביבתו של לפיד למדו את עבודת השטח של המתמודדת לשעבר על משרת המושלת, סטייסי אברמס בג'ורג'יה. אברמס אמנם הפסידה את הבחירות ב-2018, אך ב-2020 היא הפשילה שרוולים ועשתה עבור המפלגה הדמוקרטית את ליבת עבודת השטח במדינה.

ביש עתיד מבהירים, עם זאת, שלא כל דבר שנעשה שם, באמריקה, אפשר ליישם בישראל. הקמפיין הדמוקרטי היה משופע בכסף. עמד לרשותם תקציב כמעט בלתי מוגבל – דבר שלא קיים בישראל. הדמוקרטים הגיעו בסופו של דבר לכמיליון מתנדבים שישבו בבתיהם ברחבי ארה"ב והתקשרו לתמרץ בוחרים. ובנוסף, היה להם כסף רב כדי לשלוח שיחות טלפוניות אינטראקטיביות המוקלטות מראש ומושגרות לניידים רבים במקביל.

יאיר לפיד עם ג'ו ביידן בעת שהיה סגן נשיא ארה"ב (צילום: עמוד הפייסבוק של יאיר לפיד)
יאיר לפיד עם ג'ו ביידן בעת שהיה סגן נשיא ארה"ב (צילום: עמוד הפייסבוק של יאיר לפיד)

היועץ של טראמפ, המתנגדים של טראמפ

לפיד, כמובן, אינו היחיד שנסמך על ייעוץ אמריקאי בתקופת הבחירות.

בכל מערכות הבחירות האחרונות, הליכוד נעזר בסוקר האמריקאי הרפובליקאי ג'ון מקלוקלין, במקביל לעבודתו עבור הנשיא לשעבר דונלד טראמפ. במערכת הבחירות הראשונה, באפריל 2019, מקלוקלין הגיע במיוחד לישראל וביום שלפני פתיחת הקלפיות הוא אף התיישב עם ראש הממשלה בנימין נתניהו מול המצלמה כדי להלחיץ ולזרז את מצביעי ה"בייס" של הליכוד.

הפעם, נאמר לזמן ישראל, מקלוקלין לא צפוי לטוס לישראל בגלל מגבלות הקורונה, אולם הוא ימשיך לעבוד עם קמפיין הליכוד. בניתוח המידע המגיע מישראל, מקלוקלין משתמש במידע ובמחקרים של הסוקר רפי סמית. סמית משגר למקלוקלין את הדאטה, היועץ האמריקאי מנתח את הנתונים, ומעביר ממצאים והצעות לליכוד.

עד כמה נתניהו נשען על ההצעות שלו? כנראה שבצורה מוגבלת; נתניהו עצמו הוא מעצמת סקרים ותיקה ועצמאית ונוהג להקשיב לעצות מבית. גם מנהל הקמפיין של הליכוד, עופר גולן, מקבל את ההחלטות על בסיס נתונים מספריים ולפי בדיקות שהקמפיין של הליכוד מבצע בזמן אמת, ומסביב לשעון.

בכלל, בליכוד לא רואים קשר בין הקמפיין בארה"ב לקמפיין הישראלי, ואם יש בכלל קו דמיון בין האסטרטגיה המנצחת של ביידן לבין מה שעושה כיום נתניהו – זה להתעלם מהרעשים הרבים ברשתות החברתיות.

את טוויטר, למשל, מגדירים במטה הליכוד כ"טלוויזיה במעגל סגור" – תיבת תהודה המשפיעה על קבוצת אוכלוסייה מזערית: ברנז'ה, יועצים, משרדי פרסום. מבחינתם, ככל שמועמדים אחרים יתעסקו יותר בטוויטר ובמריבות בוץ אלה על אלה, כך עדיף לליכוד.

גם במפלגת מרצ מתבוננים מעבר לים. במפלגה אמרו לזמן ישראל כי האמריקאים נתנו להם מקרי מבחן בנוגע לשימוש בטכנולוגיות במהלך קמפיין. "בכנות, מכיוון שלמרצ אין יתרון במדיות המסורתיות, אנחנו מתכננים שימוש מקורי בטכנולוגיות ופלטפורמות להעביר את המסרים שלנו למקומות בהם הקהל שלנו נמצא", אמר לזמן ישראל בכיר במרצ.

"מכיוון שלמרצ אין יתרון במדיות המסורתיות, אנחנו מתכננים שימוש מקורי בטכנולוגיות ופלטפורמות להעביר את המסרים שלנו למקומות בהם הקהל שלנו נמצא"

אחת המסקנות העיקריות של מרצ היא בנוגע למאבק בפייק-ניוז, שקרים והכפשות. "למדנו מהמערכת בארה"ב שיש דרך להתמודד עם זה. לא צריך לחזור על השקרים ולהדהד אותם, אלא להציג אלטרנטיבה לשינוי במדינה וטיפול נכון בכלכלה, בבריאות, במדיני. צריך שלא להתמכר לקמפיין 'רק לא ביבי' אלא להציג אלטרנטיבה עניינית ורצינית בסוגיות השונות".

במרצ נמצאים בקשר הדוק עם ג'ים גרסטיין, יועץ דמוקרטי מוכר, וגם עם ארגונים יהודיים-פוליטיים כמו ג'יי סטריט ו"שותפים למען ישראל פרוגרסיבית", תנועה יהודית הקרובה למרצ.

גם מפלגתו החדשה של גדעון סער, "תקווה חדשה" הצטיידה באסטרטגיים אמריקניים. לפי פרסום בערוץ 12, סער יצר קשר עם הגורמים שהקימו את "פרויקט לינקולן" – ארגון של בכירים רפובליקאים מתנגדי טראמפ שפעלו להדחתו בבחירות האחרונות.

מקימי הארגון, היועצים סטיב שמידט, סטיוארט סטיבנס, ריד גלן וריק וילסון, עבדו בעבר עם הנשיא ג'ורג' בוש הבן, עם המועמדים לנשיאות ג'ון מקיין ומיט רומני, ועם מושל קליפורניה לשעבר ארנולד שוורצנגר. סרטוני הפרויקט הפכו לשם דבר, דווקא משום שטראמפ הותקף מהאגף השמרני, והם נוסחו בצורה בוטה וקטלנית.

סער מבקש לשחזר את האסטרטגיה הזו – לתקוף את נתניהו מימין, והסגנון חסר הרחמים של "פרויקט לינקולן" בהחלט כבר ניכר באותם סרטונים שקמפיין "תקווה חדשה" פירסם עד כה.

https://twitter.com/ILNewHope/status/1351072096651239424

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,211 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 3 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: אבחן הצעת איראן, ספק אם תהיה מקובלת

נשיא ארה״ב אמר לכתבים אמר כי ייתכן חידוש תקיפות אם טהרן "תתנהג לא כשורה". לדבריו, איראן "עדיין לא שילמה מחיר מספיק גדול על מה שעשתה לאנושות ולעולם ב־47 השנים האחרונות" ● דיפלומטים ערבים: חמאס דחה דרישה להתפרק מנשקו במסגרת הצעת "מועצת השלום" ● בבאר שבע נעצרו שני חשודים בחשד לירי באמצעות כלי ירייה מסוג איירסופט לעבר מפגינים

לכל העדכונים עוד 3 עדכונים

מגפת הריגול הישראלי לטובת איראן

מדי שבוע נחשף מרגל חדש שגויס על ידי איראן. מתברר שהחדירה האיראנית לישראל נעשית כבר זמן רב יחסית והיא עמוקה.

איראן מנהלת כבר מספר שנים קמפיין גיוס אגרסיבי של מרגלים בישראל, כולל חיילים פעילים ומילואימניקים, בעיקר דרך רשתות חברתיות כמו פייסבוק, טלגרם ואינסטגרם.

אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 560 מילים
אמיר בן-דוד
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

העמק הכי מאוים בארץ - ולא מטילים

שש שעות של צפייה בדיון ועדת התכנון הסתיימו בדאגה עמוקה: ככה מתקבלות החלטות שמעצבות את פני הארץ לדורות? ● שר האנרגיה רוצה שנעבור לבשל בחשמל, שר האנרגיה רוצה שנקנה גז בישול בזול. אז מה שר האנרגיה רוצה? ● יום העצמאות הסתיים, ועם ישראל השאיר מאחוריו הרים של אשפה ● וגם: חם במדבר, ולא רק בגלל השמש

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,808 מילים

כששרי הממשלה עונדים חבל תלייה למה שנערים לא ירצחו ברחוב?

בשבוע האחרון אי אפשר לברוח מזה. החברה הישראלית חולה. בפתח תקווה קבוצה של נערים התנפלה על בחור בן 21 ורצחה אותו כי ביקש מהם לא להתיז ספריי שלג בפיצרייה שעבד בה. בבאר שבע נעצרו נערים בחשד למעורבות ברצח, במושב אביאל אב רצח את בנו והתאבד, זאת לצד האלימות הקשה בחברה הערבית שאינה פוסקת לרגע.

האלימות הזו לא עוצרת ברחוב, היא רודפת אחרינו למסך. סרטון הרצח שודר בכל מהדורות החדשות בשעה שילדים יושבים בסלון, כאילו מדובר בעוד מוצר צריכה.

אורי ארליך הוא עיתונאי לשעבר, פעיל שמאל ודובר ארגון הארכיאולוגים \"עמק שווה\".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 662 מילים

למקרה שפיספסת

איחוד האמירויות הולכת ומתרחקת משכנותיה במפרץ

המלחמה באיראן העמיקה את חילוקי הדעות בקרב מדינות המפרץ, וכעת אבו דאבי עוזבת את קרטל הנפט אופ"ק ● חיי הלילה חוזרים למצרים, אך המשבר הכלכלי עדיין בעיצומו ● דגל ישראל בכיתה גרם לסערה במרוקו ● והשבוע ב-2011: חיסול אוסאמה בן לאדן ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,138 מילים

שחקן בלי מפתחות - אירופה צופה מהצד

יש משהו כמעט טרגי, ואולי אפילו צפוי, באופן שבו אירופה ממוצבת בסכסוך הישראלי־פלסטיני: היא יודעת היטב מה נכון, יודעת גם לנסח זאת בשפה מוסרית, משפטית ותהליכית מדויקת, אך שוב ושוב נכשלת בהפיכת העמדה הזו למדיניות אפקטיבית.

בחינת אירופה במסגרת קבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה ברבעון הראשון של 2026 מעלה תמונה חדה של הפער בין בהירות נורמטיבית לבין חולשה אסטרטגית, לצד שלוש מגמות.

ד"ר מאיה שיאון צדקיהו היא מנהלת תכנית יחסי ישראל-אירופה במכון מתווים, מרצה בפורום אירופה באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת ת"א וחוקרת אירופה בפרויקט תמרור-פוליטוגרפיה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 804 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מאוקראינה ועד איראן, הלוויינים של מאסק כבר מזמן לא מספקים רק אינטרנט מסחרי ● מדובר בתשתית אסטרטגית שמעצבת מלחמות, משפיעה על מחאות ומעניקה לחברה פרטית אחת כוח פוליטי וצבאי שמדינות מתקשות להכיל

לכתבה המלאה עוד 2,248 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
מְשִׁילוּת 300

רציתם לקדם שוויון? הנה לכם שוויון: כולנו שווים בפני הסכין. כולנו חיים עכשיו במדינת פחד אלוהים שבה אלימות היא תמיד אופציה קרובה וממשית, והיא אורבת לנו ממש מעבר לפינת הרחוב

לכתבה המלאה עוד 1,297 מילים ו-2 תגובות

הרצוג מנצל את כוחו כדי להתערב במשפט נתניהו ללא סמכות

החלטתו של נשיא המדינה להיכנס בנעלי ה"מגשר הפלילי" בין נתניהו לבהרב-מיארה אינה מעשה ממלכתי הנתון בידי מוסד הנשיאות - אלא מהלך עסקני-פוליטי מסוכן ● כשהוא מנצל את בקשת החנינה התלויה ועומדת כדי ללחוץ על היועמ"שית להתגמש בהסדר טיעון, הרצוג מתערב בהליך משפטי תלוי ועומד, חורג מתפקידו הרשמי, ואף עלול לחשוף את עצמו לביקורת שיפוטית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 974 מילים ו-1 תגובות

פסטיבל הצביעות והג'ובים השנתי של הליכוד הגיע לאילת

נבחרי הליכוד מתעבים את ההתחככות ההמונית בליכודיאדה אבל נאלצים לזייף חיוכים ולחלק צ'ופרים לקראת הפריימריז ● ובזמן שמירי רגב קוצרת את פירות חלוקת התקציבים, זאב אלקין מגלה שקבלת הפנים לעריק שחזר הביתה רעילה מתמיד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 623 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ביחד בראשות בנט מתייצבת בראש הטבלה

איחוד בנט-לפיד מניב תוצאות, והמפלגה מזנקת ל-28 מנדטים ועוקפת את הליכוד ● איזנקוט שומר על כוחו למרות האיחוד - והצטרפותו למפלגת ביחד מקטינה את סך החלקים ● אולם שום תזוזה או איחוד לא משנה את מאזן הכוחות בין הקואליציה לאופוזיציה ● ואפילו פרישה של נתניהו לפני הבחירות - שאמנם תחליש משמעותית את הליכוד - לא מעבירה מצביעים מגוש הקואליציה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 389 מילים ו-2 תגובות

תנופת אנטנות ביו"ש, סכנת חיים בנגב המנותק

בזמן שמשרד התקשורת מקדם פריסת תשתיות מואצת בגדה המערבית בגיבוי ממשלתי, בנגב ובפריפריה ממשיכים להתמודד עם אזורים ללא קליטה, שאף מתקשים לקבל התרעות חירום ● המעבר לדור 4 ו־5 החריף את הבעיה, והמחלוקת על המימון משאירה אותה ללא פתרון ● "זה החמיר בשנה האחרונה והגיע למצב שבו זה כבר נגע לחיי אדם"

לכתבה המלאה עוד 807 מילים

חמאס הפסיד בקלפי לרשימות המזוהות עם הפת"ח ולטכנוקרטים, אך הוכיח שליטה מלאה מאחורי הקלעים ● במקביל, השיחות על פירוק הנשק מקרטעות, ישראל מגבירה בהדרגה את הלחץ הצבאי, והנהגת הארגון מתלבטת בין קו ניצי לפרגמטי ● ברקע מרחפת גם אפשרות לכפיית חזרת הרשות הפלסטינית לעזה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 630 מילים

המאבק על הגיוס עובר לכיס של התורמים

שליחת תלמידים להפגנה מול בית הקמצ"ר שהידרדרה לפריצה לחצר, מציפה את הסתירה בין אכיפת חובת הגיוס לבין הטבות המס למוסדות החרדיים ● עמדת היועמ"שית בעתירת "ישראל חופשית" מאותתת כי בג"ץ עשוי להתערב במנגנון סעיף 46 ● לפי שעה, המערכת הפוליטית החרדית נותרת כמעט לבדה במאבק על מקורות הכוח שלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 821 מילים

השלום כתוכנית עבודה

לקראת ועידת השלום העממית שתתכנס מחר בתל אביב, מומחים, אנשי ביטחון ופעילי שטח משרטטים מפות דרכים מעשיות לשינוי המציאות ● משיתוף פעולה אזורי ופירוז עזה, דרך המאבק בסיפוח והוכחת היתכנות פתרון שתי המדינות, ועד לשימוש בפסולת כמנוע לשותפות ● כי הסטטוס-קוו אינו גזירת גורל

לכתבה המלאה עוד 3,344 מילים ו-1 תגובות

שנה אחרי שרפת הענק שהשתוללה ביום העצמאות, פארק קנדה עדיין סגור לקהל על אף מאמצי השיקום של קק"ל ● המראה אפוקליפטי: מדרונות שלמים של עצים מפוחמים שעלולים ליפול בכל רגע ● במהלך השרפה התפוצצו מוקשים ירדניים בחלקות שבשולי הפארק, ורק השבוע הושגה הסכמה על פינויים ● "אם הייתי יכול לבחור איזה יער יישרף, הייתי בוחר יער אחר"

לכתבה המלאה עוד 1,116 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.