JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אז מה השתנה, ומה למדנו, במלאת שנה למשפט נתניהו? | זמן ישראל
חברי הליכוד עומדים סביב בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים, לפני פתיחת משפטו, 24 במאי 2020 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
חברי הליכוד עומדים סביב בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים, לפני פתיחת משפטו, 24 במאי 2020
אז מה השתנה, ומה למדנו, במלאת שנה למשפט נתניהו?

כבר שנה, לא הרגשנו כמעט

פרשנות מחר בבוקר, כשתתחדש החקירה הנגדית של אילן ישועה, תמלא בדיוק שנה לפתיחת משפטו של ראש הממשלה ● שנה שבה נתניהו וסנגוריו ניהלו קרבות התשה עם התביעה בניסיון לעכב את התהליך ● שנה שבה ראש הממשלה וסביבתו ניהלו קרב ציבורי-פוליטי על חשבון רשויות אכיפת החוק ● מה שבטוח, אם המשפט יימשך בקצב הנוכחי, כל הנאשמים ימותו בשיבה טובה לפני שיגיע שלב הסיכומים

עריכה

ההמולה הן מחוץ לבניין בית המשפט המחוזי בירושלים והן בתוכו הייתה רבה. עיתונאים, צלמים וצוותי שידור, סקרנים, מפגינים מכל הצדדים, אנשי משמר בתי המשפט ואנשי היחידה לאבטחת אישים של השב"כ הקימו מהומה גדולה.

בסופו של דבר נסגרה דלת אולם המשפט בקומה השלישית, רגע אחרי שהנאשם מספר אחת, בנימין נתניהו, נתפס בעדשת מצלמתו של אחד הצלמים, כשהוא מגניב מבט לאחור וברקע שלושת השופטים שכבר נכנסו לאולם.

עו"ד מיכה פטמן – מי זוכר שלמשך כמה דקות הוא היה סנגורו הראשי של נתניהו – קם על רגליו ואמר לשופטים: "הנאשם קרא את כתב האישום והוא מבין אותו". ראש ההרכב, השופטת רבקה פרידמן-פלדמן, לא הסתפקה בדבריו של פטמן, ופנתה לנתניהו עצמו. "אני מאשר", אמר נתניהו לשופטים, "קראתי את כתב האישום והבנתי את תוכנו".

ראש ההרכב, השופטת רבקה פרידמן-פלדמן, לא הסתפקה בדבריו של פטמן, ופנתה לנתניהו עצמו. "אני מאשר", אמר נתניהו לשופטים, "קראתי את כתב האישום והבנתי את תוכנו

כל זה קרה לפני שנה תמימה. מחר (שני) בבוקר, כשהשופטים ייכנסו לאולם כדי לפתוח את היום ה-14 של עדותו של אילן ישועה, העד הראשון במשפט, תמלא בדיוק שנה לפתיחת משפטו של ראש הממשלה. המשפט עודנו רחוק מאוד מסיומו וזו בוודאי לא עת לסיכומים, אבל לרגל המעמד, הנה כמה מסקנות ביניים מההליך המשפטי התקדימי.

עו"ד מיכה פכטמן ובנימין נתניהו עומדים, התובעת ליאת בן-ארי (משמאל) יושבת מול השופטים ברגע פתיחת משפטו של ראש הממשלה בבית המשפט המחוזי בירושלים, 24 במאי 2020 (צילום: Amit Shabi/POOL)
עו"ד מיכה פכטמן ובנימין נתניהו עומדים, התובעת ליאת בן-ארי (משמאל) יושבת מול השופטים ברגע פתיחת משפטו של ראש הממשלה בבית המשפט המחוזי בירושלים, 24 במאי 2020 (צילום: Amit Shabi/POOL)

1

נבחר ציבור בכיר הנתפס בביצוע עבירות פליליות, ובפרט עבירות מתחום השחיתות השלטונית וטוהר המידות, אמור להתבייש עד עמקי נשמתו. גם סיכוייו בשדה הפוליטי אמורים להיפגע באופן בלתי הפיך. כאשר החשדות מגובים בראיות והחקירה הופכת לכתב אישום, הוא אמור להבין ששמו הוכתם ללא תקנה.

לא כך בנימין נתניהו, המתעקש להיאבק לא רק בפרקליטות, ביועץ המשפטי ובמערכת אכיפת החוק כולה, אלא גם בכתם התדמיתי שדבק בו. הוא עושה מאמצים עילאיים לשכנע את ציבור תומכיו כי הקלון אינו שלו, אלא של כלל החוקרים, הפרקליטים והשופטים.

הדוגמה הקיצונית ביותר לכך הייתה ה"נאום לאומה" שבחר לשאת בשידור חי ממסדרון בית המשפט, מאחורי פודיום מאולתר שמאבטחיו טרחו והביאו מבעוד מועד ממשרד ראש הממשלה, תוך שכמה מהפוליטיקאים חסרי החוליות ממפלגתו – אסנת מארק, אמיר אוחנה, יואב גלנט, מירי רגב ואחרים – מתגודדים סביבו.

"אני עומד היום למשפט שהוא ניסיון לסכל את רצון העם, ניסיון להפיל אותי ואת מחנה הימין", הוא אמר בלי למצמץ, "גורמים במשטרה ובפרקליטות חברו יחד לעיתוני השמאל כדי לתפור לי תיקים מופרכים והזויים".

הרגע הזה סימל יותר מכל רגע אחר, את המאבק הסמוי שנתניהו מנהל עם שופטיו, בשאלה מי בעצם שולט בהליך המשפטי. השתלטות אנשי שב"כ על מסדרונות בית המשפט, צילומם של השרים באולם ריק סמוך כשהם עומדים על הספסלים, והשתלחות ראש הממשלה במערכת המשפט בשידור חי ממסדרון בית המשפט – כל אלה הדהדו בחוזקה את המסר של נתניהו, כי הוא זה שמנהל את העסק, לא השופטים.

השתלטות אנשי שב"כ על מסדרונות בית המשפט והשתלחות ראש הממשלה במערכת המשפט בשידור חי ממסדרון בית המשפט – כל אלה הדהדו בחוזקה את המסר של נתניהו, כי הוא זה שמנהל את העסק, לא השופטים

בהמשך הדרך, השופטים החלו בניסיון להשליט את מרותם ולהרגיל את הנאשמים וסנגוריהם לציית גם להחלטות שאינן לרוחם. כך בהחלטתם לחייב את נתניהו להתייצב לדיון הפתיחה במשפט, וכן לנאום הפתיחה של התובעת, עו"ד ליאת בן-ארי, בפתח שלב ההוכחות. אבל המאבק על השליטה במשפט ראש הממשלה עודנו מתנהל.

2

לפחות בכל מה שנוגע לקצב התנהלות המשפט, בשלב הנוכחי ידו של נתניהו באופן מובהק על העליונה. המשפט היה אמור להיפתח במרץ 2020, אך עקב התפרצות מגפת הקורונה והחלטתו השערורייתית של שר המשפטים דאז אמיר אוחנה להכריז על מצב חירום מיוחד בבתי המשפט, נדחתה הפתיחה בחודשיים.

אחר כך הסכימו השופטים להעניק לסנגורים חודשים ארוכים להתווכח על היקף חומרי החקירה שיקבלו לעיונם, ואף לדחות שוב את המשפט בשל סגר נוסף; ובסופו של דבר בחרו השופטים להתחיל את שמיעת העדים רק לאחר הבחירות לכנסת, ובכך שירתו את מטרתו של נתניהו להעלים את משפטו ממערכת הבחירות.

בנימין נתניהו ופרקליטיו עמית חדד ובעז בן צור בבית המשפט המחוזי בירושלים, 8 בפברואר 2021 (צילום: ראובן קסטרו/פול)
בנימין נתניהו ופרקליטיו עמית חדד ובעז בן צור בבית המשפט המחוזי בירושלים, 8 בפברואר 2021 (צילום: ראובן קסטרו/פול)

השופטים בחרו לנקוט אורך רוח מופלג כלפי הנאשם, ולהיענות לדרישות התקיפות מצד סנגוריהם של הנאשמים לקבל עוד ועוד זמן, ולמתוח את ההליך על פני תקופה ארוכה ככל האפשר.

את הגישה הזו אפשר לפרש בשתי דרכים: האחת, היא רצון להימנע מעימותים ולהסתכן בהפניית האשמות כלפיהם בזירה הציבורית והפוליטית. השנייה, היא שהשופטים מבקשים להקפיד על כלל זכויות הנאשמים, בדיוק כדי שלא ניתן יהיה להעלות כל טענה כלפיהם לכשיגיע מועד הכרעת הדין, גם אם זו תהיה מפליגה בחומרתה כלפי נתניהו ויתר הנאשמים.

התוצאה היא ששנה לאחר תחילת המשפט, עדיין לא הסתיימה חקירתו הנגדית של עד התביעה הראשון. ברשימת עדי התביעה רשומים מאות עדים; מספר עדי ההגנה עדיין לא ידוע. אם המשפט יימשך בקצב הנוכחי, הוא כנראה לעולם לא יגיע לסיומו: כלל הנאשמים ימותו בשיבה טובה לפני שיגיע שלב הסיכומים.

ברשימת עדי התביעה רשומים מאות עדים; מספר עדי ההגנה עדיין לא ידוע. אם המשפט יימשך בקצב הנוכחי, הוא כנראה לעולם לא יגיע לסיומו: כלל הנאשמים ימותו בשיבה טובה לפני שיגיע שלב הסיכומים

עם כל רצונם של השופטים לאפשר לסנגורים את מרחב התמרון המרבי, נדרשת כאן החלפת דיסקט ביחס למתכונת ניהול המשפט.

שופטי נתניהו – עודד שחם (מימין), רבקה פרידמן פלדמן ומשה בר-עם, בבית המשפט המחוזי ירושלים, ב-24 במאי 2020 (צילום: Amit Shabi/POOL)
שופטי נתניהו – עודד שחם (מימין), רבקה פרידמן פלדמן ומשה בר-עם, בבית המשפט המחוזי ירושלים, ב-24 במאי 2020 (צילום: Amit Shabi/POOL)

3

אף שההליך המשפטי עודנו בשלביו הראשונים, רשימת עורכי הדין שזכו לייצג את נתניהו במשפטו עד עתה אינה קצרה: מיכה פטמן, יוסי שגב, יוסי אשכנזי, עמית חדד, בעז בן צור. וזה עוד רק בשלב המשפט.

בשלבים הקודמים היו שם, כאורחים לרגע, קרן שפירא אטינגר, אייל כהן, נבות תל-צור, טל שפירא, פיני רובין, ירון קוסטליץ, רם כספי ויעקב וינרוט. משלב מסוים התייצב הייצוג, והמושכות נתונות בידיהם של חדד ובן צור.

עורכי הדין אולי באו והלכו, אך הקו התוקפני כלפי התביעה נותר יציב. הסנגורים אינם בוחלים בשום אמצעי, בין אם בתוך כותלי בית המשפט או מחוצה לו, כדי לשרת את רצונו של הלקוח.

עורכי הדין באו והלכו, אך הקו התוקפני כלפי התביעה נותר יציב. הסנגורים אינם בוחלים בשום אמצעי, בין אם בתוך כותלי בית המשפט או מחוצה לו, כדי לשרת את רצונו של הלקוח

לעתים לא ברור אם השירות הוא משפטי או אחר: הסנגורים פרסמו כמה וכמה סרטונים והודעות לעיתונות, שבהם תקפו בלשון לא מקובלת את הפרקליטות והיועץ המשפטי, באופן שנראה כתואם את האינטרסים הפוליטיים של נתניהו, פחות את אלה המשפטיים.

הקו הבלתי-מתפשר ניכר היטב גם במסגרת ההליך המשפטי: סנגוריו של נתניהו הגישו בקשה לביטול כתב האישום מטעמי חסינות, לאחר שסוגיית חסינותו טופלה בכנסת והביאה לעיכוב של כמה חודשים בהגשת כתב האישום לבית המשפט.

אחר כך הם הגישו בקשה לביטול כתב האישום בשל פגמים בניסוחו; וכן בקשה לביטול כתב האישום בשל היעדר אישור כדין של היועץ המשפטי לממשלה לפתיחה בחקירות נגד נתניהו.

כל הבקשות נדחו, אך בחלק מהמקרים השופטים מתחו ביקורת על התביעה בהיבטים פרוצדורליים שונים.

4

התביעה בחרה לפתוח את שלב העדויות עם העד המרכזי בתיק 4000 – מנכ"ל "וואלה!" לשעבר, אילן ישועה. חקירתו הנגדית עדיין לא הסתיימה, והוא טרם נחקר על ידי סנגוריו של נתניהו, אך ניתן לומר כי עד כה ישועה סיפק לפרקליטות את הסחורה.

המנכ"ל לשעבר של "וואלה!", אילן ישועה, בבית המשפט המחוזי בירושלים, 4 במאי 2021 (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
המנכ"ל לשעבר של "וואלה!", אילן ישועה, בבית המשפט המחוזי בירושלים, 4 במאי 2021 (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

עדותו נראית סדורה, קוהרנטית וכנה – ישועה נכון היה להודות גם בעובדות שאינן נוחות לו והמציגות אותו באור בלתי מחמיא. בקיצור, עדות מפלילה וקטלנית מבחינת הנאשמים.

עדותו נראית סדורה, קוהרנטית וכנה – ישועה נכון היה להודות גם בעובדות שאינן נוחות לו והמציגות אותו באור בלתי מחמיא. בקיצור, עדות מפלילה וקטלנית מבחינת הנאשמים

סנגוריהם של בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ', ז'ק חן ומיכל רוזן-עוזר, ניסו להוציא את ישועה משיווי משקלו, אך נראה שכשלו במשימתם העיקרית, שהיא להציגו כעד אינטרסנט ובלתי מהימן, שלא ניתן לבסס על עדותו ממצאים מרשיעים.

משימת סנגוריו של נתניהו תהיה דומה, אך מלבד התכלית הכללית של הצגתו כמי שבא למלט את עצמו באמצעות הפללת אחרים, הם צפויים להדגיש במסגרת החקירה הנגדית שיערכו לו היבט נוסף הנוגע לנאשם נתניהו:

מאחר שישועה לא עמד בקשר ישיר עם נתניהו לאורך כל התקופה הרלוונטית להטיית הסיקור בוואלה, אין בעדותו כדי לספק ראיה ישירה על מעשיו של נתניהו, ובוודאי שלא על המחשבה הפלילית שנלוותה להם. הישג מבחינתם יהיה, לפיכך, שעדותו של ישועה מסבכת מאוד את בני הזוג אלוביץ' אך אינה מזיקה לנתניהו.

שאול ואיריס אלוביץ' בבית המשפט המחוזי בירושלים, 18 במאי 2021 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
שאול ואיריס אלוביץ' בבית המשפט המחוזי בירושלים, 18 במאי 2021 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

גם אם ישיגו את היעד השאפתני הזה, הדרך כידוע עוד ארוכה. לא רק במובן שצפויים בהמשך עדים רבים, שיעידו ישירות על מהלכיו ודבריו של הנאשם מספר אחת.

אלא גם שככל שהנאשמים הנוספים במשפט יבינו את עומק הסתבכותם, כך גדלה הסבירות שיחליטו לפתוח את הפה – תרחיש המזכיר את החלטתה המאוחרת של שולה זקן למסור עדות מפלילה נגד אולמרט, לאחר שהבינה במהלך משפט הולילנד כי צפויות לה שנות מאסר ממושכות.

ככל שהנאשמים הנוספים במשפט יבינו את עומק הסתבכותם, כך גדלה הסבירות שיחליטו לפתוח את הפה – תרחיש המזכיר את החלטתה המאוחרת של שולה זקן למסור עדות מפלילה נגד אולמרט במשפט הולילנד

5

את ההליך המשפטי נגדו החל נתניהו בתפקיד ראש הממשלה. עד עתה – על אף שרשרת של מערכות בחירות, משברים פוליטיים, ממשלת חילופים שקמה ונפלה, מגפת קורונה ומבצע צבאי – הוא עדיין יושב בלשכת ראש הממשלה ובמעון הרשמי בבלפור.

השאלה היא מה יקרה קודם: תסתיים כהונתו כראש הממשלה, או יסתיים משפטו? התשובה לכך תלויה בהתפתחויות במערכת הפוליטית, שאותן קשה מאוד לצפות; והיא תלויה גם בהתפתחויות בהליכי המשפט, המסוקר מקרוב על ידי כלי התקשורת, עד לרמת דיווחים וציוצים בזמן אמת על כל הנאמר באולם.

בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים, 8 בפברואר 2021 (צילום: ראובן קסטרו/פול)
בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים, 8 בפברואר 2021 (צילום: ראובן קסטרו/פול)

ברור, אפוא, שיש זיקה של השפעה הדדית בין ההתפתחויות הפוליטיות לבין אלה המשפטיות.

מלכתחילה נתניהו ניסה להימלט ממשפטו, על ידי טענת חסינות. בהמשך התעוררו יוזמות שונות ומשונות שלכולן אמורה להיות השלכה על נכונותה של התביעה להמשיך ולנהל את משפט נתניהו.

יוזמות אלו כללו מינוי ממלאי מקום לפרקליט המדינה, יוזמה לחוקק "חוק צרפתי", רעיונות בדבר בחירת נתניהו לנשיא המדינה, ועוד. ומנגד, הטענות, שנדחו בינתיים, כי עצם ניהול משפט נגדו מהווה עילה להכרזה על נבצרותו מתפקיד ראש הממשלה.

כל עוד נתניהו ממשיך לכהן כראש הממשלה, היוזמות הללו ימשיכו להתעורר, בוודאי לנוכח המהלכים לבחירת היועץ המשפטי לממשלה הבא, הצפויים להתקיים בחודשים הקרובים. קרב האיתנים בין מדינת ישראל לבין העומד בראשה ימשיך, לפי שעה, להתנהל תחת ענני קרב.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
התביעה צריכה לוותר על חלד מהעדים, כהחלטה אסטרטגית. אין צדק בניהול משפט לאורך שנים, גם אח כל הנאמר על ידי הפרקליטות אמת. עדיף לקחת עניין אחד ולתת בראש בעוצמה, אבל בזמן סביר. אולמרט נכנס ... המשך קריאה

התביעה צריכה לוותר על חלד מהעדים, כהחלטה אסטרטגית. אין צדק בניהול משפט לאורך שנים, גם אח כל הנאמר על ידי הפרקליטות אמת. עדיף לקחת עניין אחד ולתת בראש בעוצמה, אבל בזמן סביר. אולמרט נכנס לכלא על 60000 ש"ח.

לכתבה המלאה עוד 1,477 מילים ו-3 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

פצוע אנוש מפגיעת רחפן נפץ בראש הנקרה, 3 במצב קל

בג״ץ: המידע החדש שהעבירה היועמ״שית לא ישנה את ההחלטות בנוגע לגופמן ● דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה ● דגל התורה דוחה את הצעת הקואליציה נגד פיזור הכנסת; "שבענו ממעשי סרק שנועדו למרוח זמן ולהסחת הדעת" ● נתניהו העיד במשפט דיבה נגד עיתונאים: מצבי הולך ומשתפר והוא בעשירון העליון של סולם הבריאות

לכל העדכונים עוד 31 עדכונים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

למקרה שפיספסת

ירושלים - אפשר גם אחרת

לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).

כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תיש... המשך קריאה

כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.

לפוסט המלא עוד 576 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.