עמיר פרץ בכנס של מפלגת העבודה (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
תומר נויברג/פלאש90

"העבודה של פרץ מתחילה לקבל תכונות ליכודניקיות"

פרסום ראשון: סקרים פנימיים שנערכו במפלגת העבודה מראים כי החיבור בין עמיר פרץ לאורלי לוי-אבקסיס מביא לרשימה 2-3 מנדטים חדשים של מצביעי מרכז-ימין ● מיתוג המפלגה כחברתית מצליח בינתיים, ופרץ-לוי מושכים קולות בקרב מעמד הפועלים ובפריפריה ● האם ההימור של פרץ שלא לחבור למפלגות השמאל עומד להפוך אותו להפתעת הבחירות? ● פרשנות

בניגוד חד לסנטימנט הציבורי ולקינות על מותה הצפוי של מפלגת העבודה, המפלגה רושמת בימים אלה דווקא הצלחה לא רעה. יותר מזה, המתקפות מהמחנה הדמוקרטי, המזוהה כרשימת האליטה התל אביבית האשכנזית בעיקרה, ומכיוון רשימת כחול-לבן, שהמכנה המשותף החזק ביותר של חלקיה השונים הוא שייכותם לבורגנות המבוססת, מסייעות ככל הנראה לרשימת העבודה-גשר, אף שהתקבלו באופן קשה על ידי חלק מאנשי העבודה.

סקרים שנעשו בעבודה בימים האחרונים מראים שהחיבור עם גשר של אורלי לוי-אבקסיס, והקו החברתי המודגש של המפלגה, כבר מניבים את הדיווידנד המצופה.

על פי הסקרים, הרשימה זוכה לתמיכת 2-3 מנדטים של מצביעים מהעשירונים 4-7, המפצים על אבדן 2 מנדטים לרשימת המחנה הדמוקרטי. זוהי הסיבה שהמפלגה קיבלה 6 ו-7 מנדטים בשני סקרים שפורסמו השבוע, הראשון בוואלה! והשני בחדשות 13.

עמיר פרץ ואורלי לוי-אבקסיס מודיעים על האיחוד בין גשר לעבודה (צילום: רועי אלימה/פלאש90)
עמיר פרץ ואורלי לוי-אבקסיס מודיעים על האיחוד בין גשר לעבודה (צילום: רועי אלימה/פלאש90)

לדברי גורם במפלגה, מוקדם עדיין להעריך אם מדובר במגמה שתתרחב. "זה כמו שלפעמים אתה מכה על הסלע, ובסוף מתפרצים המים. הכל עניין של מומנטום. אם נמשיך להתחזק באופן מדוד יכולה פתאום להיווצר מגמה הרבה יותר משמעותית. אי אפשר עדיין לדעת, צריך לעבוד קשה וצריך להסתובב, אבל האהדה שעמיר פרץ מקבל בסיורים בפריפריות היא עולם אחר ממה שקיבלו בעבר מנהיגים בעבודה".

לדברי גורם אחר המקורב לקמפיין, "מפלגת העבודה של פרץ מתחילה לקבל תכונות ליכודניקיות, במובן הזה שההתקפות משרתות אותה. אני שומע אנשים שאומרים 'ברור שמתקיפים אותו, כי הוא משלנו'. אלה אנשים מהעשירונים האמצעיים, חברי ועדים, אנשים ממעמד העובדים המסודר יותר, המזרחי בעיקר".

לדברי אותו גורם, "המתקפות על פרץ נותנות את התחושה שמישהו דרך פה על עצב מאוד רגיש, כי הוא אמר בעצם שזאת מפלגה מזרחית בלי להגיד את זה. למבקרים לא נעים לומר שהם נגד כי זה מזרחים, אז הם מדברים על שיתוף פעולה עם ממשלה אפשרית של בנימין נתניהו ועל החלשת השמאל".

לא לציטוט מאשרים גם במפלגה את ההערכה שיש היבט עדתי לקמפיין נגד פרץ ולוי, לאור זאת שיש סיכוי טוב שהקמפיין היה מנוגד לאינטרס של מחנה המרכז-שמאל. פרץ ולוי עצמם בורחים מהנושא. מי שאומר את הדברים מפורשות הוא חבר מפלגת העבודה ד"ר אורי אמיתי, היסטוריון מאוניברסיטת חיפה, שהמתקפות גרמו לו לחשוש שיש ממש בטענות על תוכנית סדורה להצטרפות לממשלה בראשות נתניהו.

ארבעים ושניים (42) יום לבחירות, מספר סמלי אך חסר משמעות, ולהבדיל מהבחירות הקודמות, נראה לי שאני יודע כבר עתה עבור מי…

פורסם על ידי ‏‎Ory Amitay‎‏ ב- יום שני, 5 באוגוסט 2019

השבוע כתב אמיתי כי יצביע בכל זאת לעבודה, משום "שבפעם הראשונה מזה זמן רב מסתמן שמפלגת העבודה חוזרת לשורשיה העמוקים ביותר, מהתקופה בה המדינה עדיין היתה בשלבי הקמה… עוד מוסד חינוכי, עוד מרפאה, עוד כמה אנשים שהתאפשר לארגן להם עבודה – מיום קטנות לעוד יום קטנות. ואז, כשאומות העולם אמרו שמותר, וכשהחל המבחן בשׂדה הקרב, כבר היה ישוב מאורגן, שידע גם להתגונן וגם לתקוף. והנצחון הושׂג לא רק בזכות עודפי הנשק של הוורמאכט והלופטוואפה, אלא גם בזכות הגנון בקיבוץ, הספריה במושב ובית-הספר בעיר".

בשיחה עם זמן ישראל אומר אמיתי, כי "למרבה הצער, המהלך המעניין מאד של פרץ, להפוך את המפלגה למפלגה מגזרית של המעמד העמל למחייתו, עורר גלים עכורים מאד של גזענות מכל הצדדים. אני לא יודע עד כמה הגזענות הזו תועיל או תזיק בקלפי, ולא בטוח שגם נתוני האמת יספרו את כל הסיפור, אבל האיחוד בבסיסו חיובי בעיני, ולכן אני מתכוון להצביע לעבודה.

"צריך לזכור שהעבודה מגיעה לבחירות הקרובות בשפל חסר תקדים. רוב מי שרצו לעזוב כבר עזבו עוד לפני הקמת המחנה הדמוקרטי, ואם נניח שהמעבר של סתיו שפיר גורע קולות, הרי שההצטרפות של לוי-אבקסיס מוסיפה קולות. לפני ארבעה חודשים גשר זכתה בכמעט 75 אלף קולות, בערך שני מנדטים ושליש. אלה לא סקרים, אלא קולות בבחירות, במציאות בה אף סקר שראיתי לא ניבא מעבר של אחוז החסימה. אלה הקולות הכי איכותיים שיש, ואפשר לנחש שרובם יעברו איתה לעבודה".

פוטנציאל הצמיחה של המפלגה

תומכי העבודה-גשר בסקרים של ימים אלה מגיעים משלוש קבוצות. הראשונה היא של מצביעי עבודה ותיקים, רבים מהם אנשי ועדי עובדים, שהולכים עם המפלגה עשרות שנים ולא רואים סיבה לעזוב עכשיו, כשהמפלגה ממתגת את עצמה כמפלגת האנשים העובדים. זהו הגרעין הקשיח ביותר.

קבוצה שניה היא של סוציאל-דמוקרטים מודעים, שהצביעו לאורך השנים לעבודה ולמרצ חליפות, ומוצאים בשילוב העבודה-גשר מענה אידיאולוגי שאינם מקבלים במפלגות אחרות. מדובר על פי הערכות בכ-2 מנדטים.

בקבוצה השלישית, שהיא עילת החיבור בין העבודה לגשר, נמצאים המצביעים החדשים. אלה הם אזרחים שמרוצים מהאופציה להצביע למפלגה בעלת זהות מזרחית, ומזדהים עם המחויבות לדאוג לחלשים ולהציב את הצרכים של אנשים עובדים בראש סדר העדיפויות. אלה הם אנשי העשירונים 4-7, המצביעים בדרך כלל למרכז וימינה, שפחות מתעניינים בשיח 'כן ביבי לא ביבי'. שם נמצא פוטנציאל הצמיחה של המפלגה.

עמיר פרץ בכנס העבודה-גשר (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
עמיר פרץ בכנס העבודה-גשר (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

קהל נוסף שאחריו מחזר פרץ באינטנסיביות הם אנשי המגזרים הלא יהודיים – הערבים, הצ'רקסים, הדרוזים והבדואים – שם היו לעבודה מצביעים מסורתיים שמעט נזנחו בתקופת גבאי. בבחירות האחרונות קיבלה העבודה רק 5,000 קולות מהמגזרים האלה, שפל של עשרות שנים. בכל סוף שבוע חורש פרץ את היישובים הלא יהודיים, בידיעה שקבלות הפנים החמות שהוא זוכה להן אינן מעידות על הצבעה המונית בקלפי. מנדט אחד משם ייחשב הצלחה נאה.

רתם אלכסנדרי, רכזת במטה השטח של העבודה-גשר בחיפה, גדלה בנוער מרצ והתנדבה במטות של עמיר פרץ ושל ניצן הורוביץ בהתמודדויות האחרונות על ראשות העבודה ומרצ, מתוך תקווה שהמפלגות יתאחדו. העניין הפוליטי שלה הוא בעיקר בנושאים החברתיים, ומתוך הערכה לגישתו של משה כחלון, בעיקר ביחס להתאגדויות עובדים, עבדה בבחירות האחרונות במפלגת כולנו.

"החיבור של עמיר ואורלי שבה אותי", היא אומרת. "היו הרבה קריאות שעמיר ומרצ צריכים להתאחד, וזה היה יכול להיות חיבור נפלא, לכן התנדבתי אצל ניצן ועמיר, אבל אז עמיר הלך עם אורלי ואני ככה אמרתי 'וואו, איזה איש עם אומץ'. האיחוד עם מרצ, שעבדתי בשבילו וחשבתי שהוא דבר טוב, באמת היה תורם לגוש וזהו. אני חושבת שבחיבור עם גשר יש הימור מטורף שאני רוצה להיות חלק ממנו ואני רוצה שיצליח. זאת הסיבה שאני פה אחרי לא מעט חיבוטי נפש".

אלכסנדרי אומרת שעבודת השטח גורמת לה אופטימיות: "גם אנשים שאני יודעת באופן אישי שהם חברי מרכז ליכוד אומרים שהם אוהבים ומעריכים את עמיר. המרחק בין זה לבין לשים פתק בקלפי הוא גדול, נדע רק אחרי הבחירות כמה מהם באמת הצביעו, אבל זה מצוין והתחלה טובה. המשימה והאתגר הם להיכנס לשכונות שהן לא קלאסיות מפלגת העבודה מסורתית".

לדברי אלכסנדרי, החשש שהעבודה תימחק נובע מנקודת מבט תל אביבית. "גם אני כחיפאית, שזה לא פריפריה, מרגישה את הפער ביני לבין התל אביבים. הפער לא בהכרח כלכלי, הוא בתפיסת העולם, באידיאולוגיה. פה יש הרבה יותר להט סוציאל דמוקרטי. בתל אביב חושבים שכל המצביעים של מפלגת העבודה נטשו אותה, אבל כשיוצאים ממנה זה עולם אחר".

עוד 967 מילים
כל הזמן // יום שלישי, 5 בדצמבר 2023
מה שחשוב ומעניין עכשיו
היום ה־60 ללחימה ● 142 חטופים עדיין בעזה

נתניהו: "רק באמצעות התמרון הצבאי נחזיר את שאר החטופים"

גנץ פנה לנתניהו בשידור חי: לא מאוחר לגלות מנהיגות ולתקן את התקציב לטובת המלחמה ● הותר לפרסום: רס״ר מתן דמארי, בן 31 מדימונה ורס״ר עילי אליהו כהן, בן 23 מבית נחמיה, נפלו ברצועה ● חזבאללה: ההסלמה בצפון היא האלימה ביותר מתחילת הלחימה ● הקלטות הפגישה הקשה בין משפחות החטופים לקבינט נחשפו ● החייל שירה ביובל קסטלמן שוחרר למעצר בית

עוד 63 עדכונים

מצרים לא מסוגלת להיות אחראית על הביטחון בעזה

מצרים סירבה להצעה האמריקאית לפקח על הביטחון ברצועת עזה אחרי תבוסת חמאס ועד שהרשות הפלסטינית תוכל ליטול את מושכות השלטון ● מי שמנסים לשכנע את קהיר לקחת חלק במשימה באמצעות חבילת סיוע או על־ידי מחיקת חובות, לא מבינים את הגורמים שמאחורי קבלת ההחלטות במצרים – חוסר יציבות פוליטי לצד היעדר ממשל תקין

עוד 1,341 מילים
אמיר בן-דוד

מרגל חמאס בתוך צה"ל

בין המסמכים שנמצאו אצל מחבלי חמאס שביצעו את מתקפת 7 באוקטובר הייתה מפה מדויקת של בסיס צה"ל שאי אפשר היה להכין אותה בלי עזרה מבפנים, וש"כמעט בוודאות הוכנה בעזרת מרגל של חמאס" - כך על פי גורם במודיעין הישראלי ● וגם: בגידת הנשים ● המטרה: חאן יונס ● דילמת החטופים ● התוכנית להצפת המנהרות ● עדכוני מלחחמה ● ועוד...

פלסטינים במעבר ארז אחרי כניסת מחבלי חמאס לישראל. 7 באוקטובר 2023 (צילום: Atia Mohammed/Flash90)
Atia Mohammed/Flash90

״אלה החיים״: נתניהו רוצה שנראה בו גזירת גורל

במסיבת העיתונאים שקיים בצאת שבת, בנימין נתניהו נדרש למדיניות חלוקת הנשקים המופקרת שמוביל השר איתמר בן גביר, על רקע הריגתו של יובל דורון קסטלמן ז"ל בידי חייל צה"ל. "במצב הקיים צריך להמשיך עם המדיניות הזו, אני בהחלט תומך בה. יכול להיות שנשלם על כך מחירים". השיב נתניהו, לפני שפרש ידיו לצדדים והוסיף: "אלה החיים".

נתניהו ידוע בזכות הרבה מתכונותיו. היכולת לאמפתיה אנושית בסיסית איננה אחת מהן. ועדיין, נדמה שגם הוותיקים שבמבקריו הופתעו ממופע כה מעורר קבס של ערלות לב. באגביות של אדם המדלג מעל גופת הומלס ברחוב ומבקש להתעלם מקיומו הלא נוח, נתניהו ביטל בתור גזירת גורל את הריגתו של אזרח, שמותו הוא תוצאה ישירה של מדיניות צמאת דם ומתירת דם שמקדמים שריו ושופריו, מדיניות של "קודם לירות – ורק אחר כך לשאול שאלות".

יואב גרובייס הוא פסיכולוג קליני. בעל תואר שלישי מאוניברסיטת בר-אילן. כותב על פוליטיקה וחברה. חי, נושם ומתגורר בתל אביב.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3
רגע, הוא נהרג מנשק של חיילי צהל, לא מנשק של אזרחים. אם ככה צריך לקחת לחיילי צהל את הנשקים, נכון? אה כבר התחילו לעשות את זה בשנים האחרונות, מפחד מגניבות הנשק. כן, צריך פשוט לחכות שיבואו... המשך קריאה

רגע, הוא נהרג מנשק של חיילי צהל, לא מנשק של אזרחים. אם ככה צריך לקחת לחיילי צהל את הנשקים, נכון? אה כבר התחילו לעשות את זה בשנים האחרונות, מפחד מגניבות הנשק.
כן, צריך פשוט לחכות שיבואו ויטבחו בנו, וגם לקחת לכולם את סכיני המטבח, שבטוח לא נוכל להתגונן

עוד 642 מילים ו-3 תגובות

מלחמת סוכות – עוד כתבות

בחזית המשלחת הישראלית המצומצמת לפסגת האקלים בדובאי ניצבות ארבע חברות קטנות מהנגב ● חלק מהעובדים בצו 8, אחרים מפונים, אבל העבודה נמשכת מהלפטופים בלי הפסקה ● איתן דוידוב, סמנכ"ל "קמלוט חדשנות טכנולוגית": "עברנו טלטלה אדירה. לא נפסיק לקדם את הטכנולוגיה שלנו כדי להגן גם על העולם"

עוד 833 מילים

שנאה, הדרה ושחיתות מובילים לכאוס

הקונספציה קרסה, כך אנו שומעים פעם אחר פעם מאז השבעה באוקטובר. כמעט אין תחום שבו אין שיקול דעת מוטעה, מחדל, שאננות ולא אחת שיקולים זרים ואטימות.

בתוך כך, כידוע, ישנה גם הקצנה דתית החודרת לשורות הצבא – כפי שמיטיב להסביר פרופ' יגיל לוי בספרו "המפקד האליון". הוא משרטט תהליך בו יותר ויותר חיילים חרד"לים נכנסים לצבא עם אמונתם, שכוללת הרחקת נשים, כשהיחס המבזה הזה מתקבל על ידי הרשויות. אך לצד זאת יש תהליך הפוך ממש באותו צבא – יחידות שבהן בולט רוב נשי. ביניהן התצפיתניות וגדוד השריונאיות, שהכו בתדהמה גם מפקדים בכירים בצבא.

מיכאל מירו הוא דוקטור למדע המדינה, עיתונאי למעלה מארבעים שנה, לשעבר מנהל קול ישראל. חוקר ומתעניין בפוליטיקה, חברה, סביבה, מוסר ואתיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
לא יקרה במצב הנוכחי. הרבנות היא אלטרנטיבה שילטונית שאיננה מתכוונת לוותר על תאוותה לשררה (הרי תורה הם אינם יודעים בין כך). כלומר, לא יכולה להיות מדינת ישראל דמוקרטית ויהודית וזאת מפני שי... המשך קריאה

לא יקרה במצב הנוכחי. הרבנות היא אלטרנטיבה שילטונית שאיננה מתכוונת לוותר על תאוותה לשררה (הרי תורה הם אינם יודעים בין כך).
כלומר, לא יכולה להיות מדינת ישראל דמוקרטית ויהודית וזאת מפני שיהדות היא דת ודת היא שיטת שילטון היררכית אלטרנטיבית.

עוד 458 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

קבלת רישיון נשק בהליך מזורז תמורת 2,500 שקלים

ברקע ההתפטרות של ראש האגף לכלי ירייה במשרד לביטחון לאומי ובחסות המלחמה, לזמן ישראל נודע כי גורמים פרטיים מציעים לאזרחים לקדם את אישור רישיון הנשק שלהם תמורת תשלום ● כדי לזרז את התהליך המתווך חייב להיות בקשר עם מישהו מתוך המשרד ● מתווכת: "אני מושכת את מספר הפנייה מהמשרד לביטחון לאומי – ואז אני מקדמת את הנושא"

עוד 578 מילים ו-3 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

לצד המהלך המבצעי של צה"ל בדרום רצועת עזה, החלה לפעול גם המעטפת המדינית ● בשבת הגיעה משלחת בראשות מתאם פעולות הממשלה בשטחים, לקהיר, כשהמטרה היא לתאם עם המצרים את המשך שיתוף הפעולה ● במצרים חוששים בעיקר מזליגת פליטים פלסטינים וביטחון הכוחות המצרים לאורך הגבול ● ולנשיא א-סיסי יש גם את הרחוב התוסס שמגביר את העוינות כלפי ישראל ● פרשנות

עוד 811 מילים

הכסף הגדול מאחורי מתקפות החות'ים

ישראל נאלצת להתמודד עם חזית מפתיעה מול החות'ים ● מי שכנראה פחות הופתע מההתערבות שלהם הם התושבים המיוסרים בתימן ● הם למדו על בשרם שהמלחמה הפכה כבר מזמן למודל הכלכלי שמקיים את אותו פלג שיעי – וההתגרות בישראל היא רק חלק קטן ממנו ● פרשנות

עוד 943 מילים

אילון לוי הוא האס הראשי שישראל שולפת מול הרשתות הזרות במלחמה בעזה ● בין הרמת גבות ב"סקיי ניוז", לעימות עם מגיש סקפטי ברדיו לונדוני, הוא משתפשף ברזי הטיקטוק, מאתגר את תומכי חמאס, ושומע מאימו בלונדון איך מנהל הבנק עוקב אחריו בהערצה ● בריאיון לזמן ישראל הוא מספר איך דילג מהמחאות נגד ההפיכה המשטרית לעבודה במטה ההסברה של נתניהו

עוד 3,437 מילים

מאות אלפי ישראלים עזבו את המדינה בזמן המלחמה

ישראלים רבים שחיו בחו"ל לפני המלחמה – או נסעו לחו"ל בזמן החגים – חזרו לארץ באוקטובר ובנובמבר ● אבל ישראלים רבים עוד יותר עזבו או לא חזרו מחופשות החגים ● בסך הכול מספר הישראלים שיצאו מישראל בחגים ובמהלך המלחמה וטרם חזרו גדול בכחצי מיליון ממספר החוזרים והעולים החדשים

עוד 602 מילים ו-5 תגובות
היום ה־59 ללחימה ● 141 חטופים עדיין בעזה

דובר צה"ל: נתחקר לעומק את העברת הכוחות מהעוטף לגדה

קבינט המלחמה מתכנס לדיון בהגדלת הסיוע ההומניטרי לרצועה; מחר ייפגש עם משפחות החטופים ● ארה"ב: ממשיכים לנסות להוביל לשחרור חטופים נוספים ● צה"ל הרחיב את הפעולה הקרקעית: תקיפות משמעותיות בחאן יונס ● דיווח: החייל שירה למוות ביובל קסטלמן חשוד בהמתה בקלות דעת, התביעה מבקשת להאריך את מעצרו ● הבחירות המקומיות ברוב יישובי הארץ ייערכו ב-30 בינואר

עוד 62 עדכונים

גלנט וגנץ מתרחקים מנתניהו

מסיבות עיתונאים נפרדות, נזיפה בטוויטר, עקיצות בישיבת הסיעה ומלחמה על התקציב: הסדקים מתגלעים בין ראש הממשלה, שר הביטחון ושרי המחנה הממלכתי - והדרך סלולה לפירוק החבילה ● מתי זה יקרה? האמריקאים יחליטו ● פרשנות

עוד 969 מילים
עקורים

"רציתי לקחת את המעילים היפים שלי מאיטליה אבל כולם התמלאו עובש. אמרתי לעצמי, בקרוב תקני מעילים חדשים. הכול בסדר, העיקר שאת חיה"

שלומית עוזי

קיבוץ כיסופים. נשואה, אם לחמישה וסבתא. פונתה למלון באילת

עוד 1,839 מילים ו-2 תגובות

המחנה הממלכתי יצביעו נגד תיקון התקציב, אבל לא יצאו מהממשלה

למרות אי־העברת הכספים הקואליציוניים למטרות המלחמה ואי־סגירת ממשרדי ממשלה מיותרים, במחנה הממלכתי החליטו לא לשבור את הכלים ● מתישהו בזמן הקרוב גנץ יאלץ לממש את הציפייה בקרב תומכיו, להתקדם לשינוי פוליטי בתוך הרכב הכנסת הנוכחית – ולהביא סוף לממשלה ההזויה והקיצונית ביותר בתולדות ישראל ● פרשנות

עוד 714 מילים ו-3 תגובות

במשך שנים גורמים בכירים בשלטון פועלים כדי לשכנע את הציבור כי מותר, סביר ואף מתבקש להרוג מחבלים בזירת פיגוע, תוך כדי התעלמות מההבחנה המתחייבת בין חיסול מחבל המהווה סיכון, לבין הריגת מפגע שאינו מסכן איש ● מותו המיותר של האזרח יובל דורון קסטלמן חייב להביא לשינוי קיצוני במגמה הנוכחית ● פרשנות

עוד 900 מילים ו-1 תגובות

ישראל לא סגרה את הדלת על המשך המו"מ לשחרור חטופים

למרות ההודעה כי ראש המוסד הורה לאנשיו לעזוב את דוחא, מצרים וקטאר ממשיכות לנהל שיחות עם ישראל וחמאס ● בחינת לוחות הזמנים שהובילו לחידוש הלחימה בעזה מעלה אף היא כי ישראל לא ויתרה על חזרה למתווה שחרור החטופים ● פרשנות

עוד 784 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה