JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אולמרט בדרכו להפסד צורב בתביעת הדיבה של משפחת נתניהו | זמן ישראל
אהוד אולמרט, בנימין נתניהו בבית משפט השלום בתל אביב, 10 בינואר 2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90, מונטז')
אבשלום ששוני/פלאש90, מונטז'

אולמרט בדרכו להפסד צורב בתביעת הדיבה של משפחת נתניהו

שני ראשי הממשלה לשעבר נפגשו אתמול לדו-קרב בצהרי היום בבית משפט השלום בתל אביב ● אלא שאולמרט איבד כבר בדיון הראשון את הגנת "אמת דיברתי" וספק אם השופט יאפשר לו לקבל לידיו מסמכים רפואיים של התובעים או בדיקה פסיכיאטרית של בני הזוג נתניהו ובנם ● במסלול הזה, אולמרט בדרכו להפסד - ועם האפשרות לפיצויים לא קטנים, לנתניהוז אין מוטיבציה להגיע לפשרה ● פרשנות

תביעת לשון הרע של בני הזוג בנימין ושרה נתניהו ובנם יאיר נגד אהוד אולמרט תלך להליך הוכחות, מסיבה פשוטה: אולמרט אמר עליהם פומבית שהם חולי נפש – ואולמרט ישלם.

מאחר שמדובר בלשון הרע מובהקת, ומאחר שקו ההגנה של אולמרט, שניסה לטעון "אמת דיברתי", פחות או יותר התמוטט אתמול במהלך הדיון בקדם-המשפט, התביעה בדרך להתקבל.

זו הסיבה שבמהלך כל הדיון שהתקיים אתמול באולמו של השופט עמית יריב בבית משפט השלום בתל אביב, סירבו בני משפחת נתניהו ובא-כוחם, עו"ד יוסי כהן, להיענות ללחצים שהפעיל השופט במטרה לסיים את התיק בפשרה.

משפחת נתניהו רואה בקצה האופק את השורה התחתונה, והשורה הזו מורכבת ממספר הכולל כמה וכמה אפסים, שייצאו מכיסו של אולמרט וייכנסו לכיסם שלהם. אין להם שום תמריץ להתפשר.

משפחת נתניהו רואה בקצה האופק את השורה התחתונה, והשורה הזו מורכבת ממספר הכולל כמה וכמה אפסים, שייצאו מכיסו של אולמרט וייכנסו לכיסם שלהם. אין להם שום תמריץ להתפשר

התביעה, על סך 837 אלף שקלים, הוגשה בחודש מאי האחרון, לאחר ששבועות אחדים קודם לכן כינה אולמרט את שלושת בני משפחת נתניהו "חולי נפש", בראיון לגדי סוקניק ב"דמוקרט טיוי". ימים אחדים לאחר מכן חזר על הדברים בתוכניתם של אופירה אסייג ואייל ברקוביץ בערוץ 12.

בנימין ושרה נתניהו בבית משפט השלום בתל אביב בדיון בתביעת לשון הרע שהגישו נגד אהוד אולמרט, 10 בינואר 2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
בנימין ושרה נתניהו בבית משפט השלום בתל אביב בדיון בתביעת לשון הרע שהגישו נגד אהוד אולמרט, 10 בינואר 2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

יכול להיות שנפשו ההרפתקנית של אולמרט היא זו שגרמה לו להכפיל את ההימור המשפטי בכתב ההגנה שהוגש לבית המשפט. במקום לנסות לצמצם את דבריו, לחזור בו מהם או לנסות להציב אותם בקונטקסט של הבעת דעה שנאמרה על דרך ההגזמה הקיצונית, אולמרט בחר לטעון "אמת דיברתי".

באמצעות עו"ד אמיר טיטונוביץ ניסה אולמרט להלך אימים על התובעים ואמר כי בעצם הגשת התביעה, הם מוותרים על חלק מפרטיותם – לפחות בנוגע למצבם הנפשי.

אולמרט הטיל את יהבו על כך שבמסגרת רצונו להוכיח שדבריו הם אמת, וכי בנימין, שרה ויאיר נתניהו אכן סובלים ממחלת נפש, יסכים בית המשפט לאפשר לו לחייב אותם למסור כל מסמך רפואי המעיד על מצבם הנפשי ואולי אף לעבור בדיקה פסיכיאטרית עצמאית מטעמו של אולמרט.

מבחינה משפטית מדובר בהימור, שכן נטל ההוכחה של הגנת "אמת דיברתי" מוטל על כתפי הנתבע, ואין כל ביטחון שבית המשפט ייעתר לדרישה מרחיקת לכת שכזו.

הן כתב התביעה והן כתב ההגנה אינם מצטיינים בהקפדה יתרה על כללי הנימוס. עו"ד יוסי כהן, מטעמם של בני משפחת נתניהו, נכנע לנטייתו לנקוט לשון משתלחת והרבה להשתמש בתארים "מתועב וזדוני" ביחס לאולמרט.

כתב התביעה וכתב ההגנה אינם מצטיינים בהקפדה יתרה על כללי הנימוס. עו"ד יוסי כהן, מטעמם של בני משפחת נתניהו, נכנע לנטייתו לנקוט לשון משתלחת והרבה להשתמש בתארים "מתועב וזדוני" ביחס לאולמרט

אהוד אולמרט בבית משפט השלום בתל אביב בדיון בתביעה לשון הרע שהגישו נגדו בני משפחת נתניהו, 10 בינואר 2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
אהוד אולמרט בבית משפט השלום בתל אביב בדיון בתביעה לשון הרע שהגישו נגדו בני משפחת נתניהו, 10 בינואר 2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

במפגן מרהיב של השלכה, קבע כהן כי "הנתבע ניצל באופן ציני את החסינות המוקנית לו בכתבי בית דין והפך את כתב ההגנה לבמה נוספת לדברי שטנה מכוערים וכזבים מתועבים, המונעים מתאוותו הבלתי נשלטת לפגוע במשפחת נתניהו". טיטונוביץ, מטעם אולמרט, הסתפק בתיאור התובעים כ"קוזאק הנגזל".

הולכים לקרקס

חלק ניכר מהדיון שהתקיים אתמול באולם ברחוב שוקן, הוקדש כאמור למאמציו של השופט להביא את הצדדים להסכים לפשרה. "חבל שהטונים בכתבי הטענות הגיעו לאן שהגיעו", אמר השופט.

"אחת הבעיות שאני רואה בהליך הזה, שלוקחים נושא כזה חשוב, של התמודדות עם מחלות נפש, ולוקחים אותו לקרקס. השימוש במילים כמו משוגע או חולה נפש עושה עוול להמון אנשים".

"אחת הבעיות שאני רואה בהליך הזה, שלוקחים נושא כזה חשוב, של התמודדות עם מחלות נפש, ולוקחים אותו לקרקס. השימוש במילים כמו משוגע או חולה נפש עושה עוול להמון אנשים"

מבחינה משפטית, איבחן השופט כי שתי ההגנות שנוקט אולמרט – מצד אחד "אמת דיברתי", ומצד שני הבעת דעה בתום לב – אינן יכולות לשבת זו עם זו ברמה העניינית. בסופו של דבר, בית המשפט צריך להשתכנע מגרסתו של אולמרט. ומהי הגרסה? האם דבריו היו אמת צרופה, או שהם היו הבעת עמדה שגויה שנאמרה בתום לב? את המקל הזה אי אפשר לאחוז בשני הקצוות.

שופט בית משפט השלום בתל אביב עמית יריב (צילום: הרשות השופטת)
שופט בית משפט השלום בתל אביב עמית יריב (צילום: הרשות השופטת)

ברגע השיא של הדיון אתמול, העמיד השופט את אולמרט על רגליו ושאל אותו אילו אמצעים נקט כדי לדעת אם טענותיו ביחס למצבם הנפשי של בני משפחת נתניהו הן נכונות, בטרם השמיע את דבריו הפומביים.

קשה לומר שתשובתו של אולמרט נשמעה משכנעת: "אני עקבתי אחרי התנהגותם", הוא אמר, "אחר מעשים שנקטו בהם. שמעתי הקלטות של בני המשפחה. התייעצתי עם מומחים כולל אנשים מקורבים אליהם שמכירים אותם, על התנהגויות שהן בהחלט נכנסות להגדרה של מה שבאופן פופולרי במסגרת ציבורית הוא התנהגויות משוגעות". או בקיצור – לאולמרט אין ביד שום אסמכתא.

אין פלא שמייד לאחר מכן, שאל השופט את בא-כוחו של אולמרט "אם אחליט לא לתת לאדוני את התיקים הרפואיים ולא לחייב את התובעים להופיע לפני מומחים, איך אדוני מתכוון להוכיח את אמת דיברתי?"

בהמשך הדיון הציע השופט לאולמרט למקד את הקו המשפטי שבו יתמקד המשפט בטענה של הבעת דעה בתום לב. "אנחנו בהחלט יכולים לוותר על הטיעון של אמת דיברתי ולחסוך בכך הליכי ביניים יקרים ומיותרים".

בהמשך הדיון הציע השופט לאולמרט למקד את הקו המשפטי שבו יתמקד המשפט בטענה של הבעת דעה בתום לב. "אנחנו בהחלט יכולים לוותר על הטיעון של אמת דיברתי ולחסוך בכך הליכי ביניים יקרים ומיותרים"

אם הצדדים היו מסכימים לכיוון הזה, השופט היה יכול להרשות לעצמו אפילו לוותר על שלב ההוכחות ועל ה"קרקס" הצפוי באולם בית המשפט, ולדלג ישר לשלב הסיכומים. שהרי, אין באמת מחלוקת על העובדות בתיק, אלא רק על פרשנותן המשפטית.

יאיר נתניהו בבית משפט השלום בתל אביב בדיון בתביעת לשון הרע שהגישו נגד אהוד אולמרט, 10 בינואר 2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
יאיר נתניהו בבית משפט השלום בתל אביב בדיון בתביעת לשון הרע שהגישו נגד אהוד אולמרט, 10 בינואר 2022 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

אך כהן התעקש: אם הצדדים מסכימים שמדובר בהבעת דעה בלבד, הדבר צריך להיות מלווה בהתנצלות של אולמרט ובהסכמת השופט לקבוע את גובה הפיצוי שישולם. אולמרט סירב.

"חרף מאמצים שהשקיעו באי-כוח הצדדים בניסיון להגיע להסדר מוסכם", סיכם השופט את הדיון לפרוטוקול כשתחושת האכזבה ניכרת בקולו, "לא עלה בידם הדבר".

בתוך שבועיים יגיש בא-כוחו של אולמרט בקשה בכתב להורות לבני משפחת נתניהו למסור את כלל התיעוד הרפואי בדבר מצבם הנפשי, ולהתייצב לבדיקה פסיכיאטרית. בעוד כחודש יפסוק השופט אם להתיר זאת.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
7

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הרי כבר נעשו כמה מחקרים על אישיותו הפגועה-נפשית, לכאורה, של ביבי. ובתור איש ציבור עם מאות אלפי שעות של חשיפה חזותית, מילולית, וכתיבתית - הרי כל החומר העובדתי הזה על ביבי (וגם משפחתו, לכ... המשך קריאה

הרי כבר נעשו כמה מחקרים על אישיותו הפגועה-נפשית, לכאורה, של ביבי. ובתור איש ציבור עם מאות אלפי שעות של חשיפה חזותית, מילולית, וכתיבתית – הרי כל החומר העובדתי הזה על ביבי (וגם משפחתו, לכאורה), הוא מעל ומעבר למה שפסיכיאטר מקבל מהמטופל שלו, לצורך איבחון. לכאורה. לגבי שרה, כמובן לא אכנס לצנעת הפרט שלה. ולגבי, יאיר עולה השאלה: האם הוא יודע לנצל, לכאורה, את נקודות החולשה הנפשיות לכאורה, של הוריו, וזאת כדי להיות הדמות הדומיננטית, לכאורה, בהרכב המשפחתי הזה? ובאשר לאבנר, הן הוא עצמו והן המשפחה, משתדלים מאוד לשמור אותו מחוץ לסיפור הפוליטי שלהם. לעניות דעתי הלא-משפטית, אי-אפשר יהיה לתת פסק-דין, מבלי שבית-המשפט יחייב את התובעים לעבור איבחון פסיכיאטרי כל-אחד לחוד וכולם ביחד. אם בית-המשפט לא ייעשה זאת, הרי הוא ביודעין, מונע מעצמו מלקבל את המידע ההכרחי, כדי להגיע לפסק-דין של אמת וצדק. בתו"ב ובריאות. ואשמח להתייחסות הכותב.

שימו לב שמדובר בכתבה ממומנת . משמע שילמו לכתב לכתוב את "דעתו" . מתוכן הדברים ברור איזה צד שילם. השאלה למה? אולי כי טענת "אמת אמרתי "של אולמרט עשויה לפתוח תיקים עם חיסיון רפואי? שדווקא... המשך קריאה

שימו לב שמדובר בכתבה ממומנת .
משמע שילמו לכתב לכתוב את "דעתו" . מתוכן הדברים ברור איזה צד שילם. השאלה למה?
אולי כי טענת "אמת אמרתי "של אולמרט עשויה לפתוח תיקים עם חיסיון רפואי?
שדווקא יגרמו לנתניהוס להפסיד?

ידועה האימרה: אולי היהודים לא הרגו את ישו, אבל בטח הוציאו לו את הנשמה". אולמרט בונה על מסע האימיים, שהוא מתכנן להעביר אותם, כולל עדותו הברורה של מי שהיה העו''ד המישפחתי, ושכבר אינו בין ... המשך קריאה

ידועה האימרה: אולי היהודים לא הרגו את ישו, אבל בטח הוציאו לו את הנשמה". אולמרט בונה על מסע האימיים, שהוא מתכנן להעביר אותם, כולל עדותו הברורה של מי שהיה העו"ד המישפחתי, ושכבר אינו בין החיים.
אבל מי אנו שנוותר על ההצגה הטובה בעיר? או כדברי בגין: נאחל ניצחון לשני הצדדים…

בטוויטר יש מסמך על אשפוז פסיכיאטרי של שרה בוינה (בהקשר של פתיחת סניף בבולגריה). אולמרט יכול להביא מצעד של שרי ממשלה, מפקדים למען ישראל, מפקדי מוסד ושב’כ לשעבר ועוד רבים שיעידו על אובססי... המשך קריאה

בטוויטר יש מסמך על אשפוז פסיכיאטרי של שרה בוינה (בהקשר של פתיחת סניף בבולגריה). אולמרט יכול להביא מצעד של שרי ממשלה, מפקדים למען ישראל, מפקדי מוסד ושב'כ לשעבר ועוד רבים שיעידו על אובססיות של ביבי, על המגלומניה שלו, על הקרבת חוסנה של המדינה למטרות פוליטיות אישיות, כשהסך הכל מצביע עמוק לתחום הפסיכופתיה. לגבי הילד, ישנן עדויות שלו הולך ככלב על שולחן הפגישות ונובח. אני בטוח שניר חפץ יכול לתת להם עדות על זה. תיקי שרה, האלימות שלה עם המגהץ. ההתעללויות. הגרביים במקרר… ואז להטיל את פצצת הצוללות המיצריות כרלוונטית לשפיות בעזרת בוגי, שרגא, ורבים אחרים. אולמרט יכול לגרור את ביבי חודשים דרך ביצה שתחשוף את המגלומניה, פסיכופתיה שלו. לגבי הפסיקה על הכסף, אחרי כל זה… פרט שולי

עוד 863 מילים ו-7 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בניסיון להתמודד עם רחפני הנפץ, צה"ל הצטייד ב־158 אלף מטרים רבועים של רשתות מגן

הצבא הודיע שהוא פועל לרכוש עוד 188 מטרים רבועים של רשתות ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל הודיע שנכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● בוושינגטון החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין לגבי איראן

לכל העדכונים עוד 47 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים
אמיר בן-דוד

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל... המשך קריאה

מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל הקוראים לעיין שם ולגלות אדם עצום ומיוחד עד מאוד!

https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב... המשך קריאה

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר

לפוסט המלא עוד 741 מילים ו-5 תגובות

למקרה שפיספסת

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.