JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דניאל חקלאי: ההתאבדות הכפולה של מדינת ישראל | זמן ישראל

ההתאבדות הכפולה של מדינת ישראל

יו"ר מפלגת נועם אבי מעוז ויו"ר מפלגת עוצמה יהודית איתמר בן גביר מצהירים על האיחוד ביניהם, 31.1.2021 (צילום: עוצמה יהודית)
עוצמה יהודית
יו"ר מפלגת נועם אבי מעוז ויו"ר מפלגת עוצמה יהודית איתמר בן גביר מצהירים על האיחוד ביניהם, 31.1.2021

חייל בחברון חונק ישראלי דתי שדוגל בזכויות אדם ומצוי שם בסיור סולידריות עם הפלסטינים שספגו אלימות מתנחלים מספר ימים קודם לכן, מפיל אותו וחובט בפניו באגרוף אדיר. חייל אחר מסביר לפלסטיני שמתעד אותו במקום, שעכשיו יגיע איתמר בן גביר ויעשה סדר ו"נגמר הבית זונות וכל מה שאתם עושים פה". הפלסטיני שואל בתגובה אם הוא עצמו עשה משהו נגד החוק והחייל עונה שכל מה שהפלסטיני עושה מנוגד לחוק ושהוא – החייל – קובע מהו החוק.

חייל מסביר לפלסטיני שעכשיו יגיע בן גביר ו"נגמר הבית זונות וכל מה שאתם עושים פה". הפלסטיני שואל אם עשה משהו נגד החוק והחייל עונה שכל מה שהוא עושה מנוגד לחוק ושהוא – החייל – קובע מהו החוק

מדינת ישראל החליטה להתאבד בהדרגה לאחר יוני 1967.

לאורך עשרות שנים מימנה המדינה בסכומי עתק משטר דיכוי צבאי ששולל ממיליוני נתיניו את כבודם האנושי וכן מימנה מעשה התנחלות עצום באמצעות חלוקת קרקעות כמעט בחינם בגדה למתנחלים ישראלים (בו בזמן שבעשור האחרון האמירו מחירי הדיור בתוך המדינה לגובה בלתי נסבל ובלתי אנושי).

לאורך עשרות שנים טיפחה מדינת ישראל משטר אפרטהייד שנגזר משתי מערכות החוק השונות בהתאם למוצא אתני שונה שהוחלו בגדה.

הייתה זו אפוא התאבדות של מדינה שיכולה הייתה להיות דמוקרטיה ששומרת על זכויות אדם, שמקיימת שוויון אזרחי לפני החוק, שקולטת יהודים שנמלטו מפני אנטישמיות ומצוקה ושמעניקה שוויון זכויות מוחלט לאזרחיה הערבים – אך בחרה להפוך למדינה שמונעת ריבונות מדינית ממיליוני פלסטינים ובו בזמן מסרבת להעניק להם אזרחות מטעמה לרבות זכויות אזרח, מעתיקה את מקום מגוריהם של מאות אלפים מאזרחיה היהודים לגדה ואוכפת באמצעות דיקטטורה צבאית משטר משפטי של שתי מערכות חוק שונות בהתאם למוצא אתני שונה.

התאבדות של מדינה שיכולה הייתה להיות דמוקרטיה ששומרת על זכויות אדם, מקיימת שוויון אזרחי לפני החוק, קולטת יהודים שנמלטו מאנטישמיות ומצוקה ומעניקה שוויון זכויות מוחלט לאזרחיה הערבים

חמור מכך: לאורך עשרות שנים החליטה מדינת ישראל להתאבד גם באמצעות מימון של עשרות מיליארדי שקלים לפחות (אני מעריך שהסכום המצטבר יכול להיות גבוה אף יותר) של מערכות חינוך אנטי-דמוקרטיות שממוקדות בחינוך לעליונות יהודית ולבורות היסטורית מחד (מסגרות חרדיות) ובחינוך לאומני-גזעני וגם מיליטריסטי מאידך (רוב מסגרות החינוך הדתי-לאומי וגם מוקדים לא מעטים בחינוך הממלכתי-חילוני).

הכל כמובן תוך ויתור על לימודי דמוקרטיה (היסטוריה ואזרחות) והחרבת מקצוע ההוראה החשוב והאצילי שהפך לגיהינום של השפלות ומירמור מוצדק של המורות ועוני של ממש.

ההתאבדות הכפולה הזו – יצירת משטר עליונות יהודית שמפר זכויות אדם על בסיס אתני במקום יצירת משטר דמוקרטי ששומר על זכויות האדם והאזרח וכן מימון מערכות חינוך אנטי-דמוקרטיות שמחנכות לעליונות אתנית (וסולדות מהתפיסה הליברל-דמוקרטית) – נמשכה לאורך עשרות שנים תוך יצירת סבל נורא ובלתי הכרחי הן לישראלים והן לפלסטינים.

התאבדות כפולה זו מגיעה כעת לידי מימוש נורא לצערי. וכך אנו מוצאים עצמנו עם מעריצם של מאיר כהנא ושל ברוך גולדשטיין מלוהק לתפקיד השר שאחראי על משטרת ישראל, שב"ס ומשמר הגבול בגדה.

לאורך עשרות שנים החליטה מדינת ישראל להתאבד גם באמצעות מימון של עשרות מיליארדי שקלים לפחות (אני מעריך שבמצטבר אף יותר) של מערכות חינוך אנטי-דמוקרטיות

אנחנו מוצאים את עצמנו עם גזען מוצהר שחזונו הוא סיפוח הגדה ללא אזרחות למיליוני פלסטינים (ושערך בעבר מצעד משפיל וברברי במחאה על המצעד החשוב שמבטא את מאבק קהילת הלהט"ב לשוויון זכויות) בתפקיד שר האוצר (תפיסתו הכלכלית של בצלאל סמוטריץ' אכזרית מאד. הוא ינסה לשבור את איגודי העובדים) בתוספת בונוס נורא בדמות שליטה שתוענק לו על המנהל האזרחי בגדה (כלומר: הוא יהיה אחראי לממש את חזון האפרטהייד שלו בפועל).

אנחנו מוצאים את עצמנו עם עבריין חוזר בתפקיד שר הפנים והבריאות, עם מי שבזים למשטר הליברל-דמוקרטי (מתנגדים לזכויות להט"ב ואינם משתפים נשים ברשימותיהם) בתפקידי שרים מרכזיים שיופקדו על נושאים קיומיים המצויים במשבר אדיר (יצחק גולדקנופף שר השיכון).

https://www.youtube.com/watch?v=CQ3h0PeUJgA&ab_channel=AbstructureShares

אנחנו מוצאים את עצמנו עם רשימת ליכוד ביביסטית-כהניסטית שדובריה מבטאים לאומנות חלולה, גזענות מוצהרת, תפיסת אפרטהייד חסרת בושה, חזרה שוטפת מוח על כזבים ושנאה עצומה לעקרונות ליברל-דמוקרטיים בסיסיים – ועם תפלצות רעיוניות כדוגמת אבי מעוז שתומך בטיפולי המרה ללהט"ב וכדוגמת אורית סטרוק ושלמה קרעי שתומכים באלימות מזוויעה של חיילים כלפי פלסטינים וישראלים שוחרי זכויות אדם.

וכך אנו מוצאים עצמנו עם מערך תעמולת כזב רעילה בניצוחו של נאשם בשוחד חסר גבולות, שמטרתו לרסק את עצמאות מערכת המשפט, לזרוע אימה בפרקליטות המדינה, להכפיף את המשטרה לימין הפוליטי האלים והקיצוני ולחסל את שרידי התקשורת החופשית (תאגיד השידור הציבורי) לטובת תעמולה שוטפת מוח בחסות בעלי הון תומכי הנאשם (ערוץ 14 וגם ערוצים 12 ו-13 במידה רבה).

זהו המודל בתקשורת: צרחות מושכות רייטינג באולפני החדשות, מיקום ביביסטים במרכז הוויכוחים השטוחים באולפנים הללו, תוכניות ריאליטי רעילות וחלולות והתרחקות מכל דבר שמריח מעומק או חשיבה ביקורתית.

אנו מוצאים עצמנו עם רשימת ליכוד ביביסטית-כהניסטית שדובריה מבטאים לאומנות חלולה, גזענות מוצהרת, תפיסת אפרטהייד חסרת בושה, חזרה כזבים ושנאה לעקרונות ליברל-דמוקרטיים

מדינת ישראל החליטה אפוא להתאבד. היא עשתה כן לאורך עשרות שנים. שרידי הדמוקרטיה הישראלית במצב של מוות קליני. האם נוכל לבצע החייאה בדמוקרטיה?

עו"ד דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. יליד שנת 73', נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אוהבים את חקלאי ואת 'זמן ישראל'. הכיבוש משחית וגם, ההקפדה לא לתת כבוד לתורה והיהדות בריש גלי ובגאון, מונעת חיוניות וזרם חיובי עוצמתי. מי שלא מבין את יופייה המשובח של התורה - לא מבין כלו... המשך קריאה

אוהבים את חקלאי ואת 'זמן ישראל'. הכיבוש משחית וגם, ההקפדה לא לתת כבוד לתורה והיהדות בריש גלי ובגאון, מונעת חיוניות וזרם חיובי עוצמתי. מי שלא מבין את יופייה המשובח של התורה – לא מבין כלום

לפוסט המלא עוד 739 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 1 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.