JavaScript is required for our website accessibility to work properly. תומר פלג: בואו נדבר על השקר של "רצון הבוחר" | זמן ישראל

בואו נדבר על השקר של "רצון הבוחר"

ראיון עם בנימין נתניהו ב"חמש" עם שרון גל, צילום מסך מערוץ 13
ראיון עם בנימין נתניהו ב"חמש" עם שרון גל, צילום מסך מערוץ 13

"מיליוני אזרחים שהצביעו עבור מחנה הימין, ידעו על הכוונה לעשות רפורמה מקיפה במערכת המשפט", כך אמר השבוע רה"מ בנימין נתניהו בפתח ישיבת הממשלה.

לא שזה אמור להפתיע אך גם הפעם הנאשם שעומד בראש ממשלת ישראל לא דייק, בלשון המעטה.

"מיליוני אזרחים שהצביעו עבור מחנה הימין, ידעו על הכוונה לעשות רפורמה מקיפה במערכת המשפט", כך אמר השבוע נתניהו בפתח ישיבת הממשלה. הוא לא לגמרי דייק

כדי לחשוף את השקר המי-יודע-כמה, מספיק ללכת 4 חודשים אחורה, ל-1 בספטמבר 2022. בראיון עם ח"כ דודי אמסלם (ליכוד) בחדשות 13, נשאל האחרון מה צריך לעשות כדי "לתקן את מערכת המשפט", וענה בנחרצות:

"קודם כל פסקת ההתגברות (על בג"ץ), זה הדבר הראשון. ב-61 ח"כים. במדינת ישראל אין שום בעיה. 61 זה רוב של עם ישראל. אתה ממנה ראש ממשלה עם 61. ועדה לבחירת שופטים. דרך אגב, היא צריכה להיות רק פוליטיקאים. צריכים להיות שרים וחברי כנסת".

לפחות לגבי החלק של פסקת ההתגברות, אמסלם תיאר במדויק את מה שהצמד נתניהו-יריב לוין מקדם בימים אלו.

לכאורה, נתניהו ובכירי הליכוד היו אמורים לחזק את דבריו של אמסלם בנוגע לפסקת ההתגברות ולציין כי הם גם ימומשו כאשר יחזרו לשלטון. אלא שבליכוד בחרו להתנער מאמסלם (ולא בפעם הראשונה) ומיהרו להוציא את התגובה הבאה: "דבריו של ח"כ אמסלם הם על דעתו בלבד. לצד זאת, כל אחד מבין שמערכת אכיפת החוק זקוקה לרפורמות והן תעשינה בשיקול דעת ובאחריות".

 

ובכן, "שיקול דעת ואחריות" אינם הדבר הראשון שקופץ לי בראש כשעוסקים בהפיכה המשפטית של לוין, נתניהו ושות', ודבריו של אמסלם בנוגע לפסקת ההתגברות אינם על "דעתו בלבד", כפי ששיקרו בליכוד, אלא משקפים במדויק את עמדת נתניהו ואסופת המריונטות המופעלות על ידו.

דבריו של אמסלם בנוגע לפסקת ההתגברות אינם על "דעתו בלבד", כפי ששיקרו בליכוד, אלא משקפים במדויק את עמדת נתניהו ואסופת המריונטות המופעלות על ידו

אמסלם הוא לא היחיד ממנו הליכוד התנער לאחר שדיבר בלהט על פסקת התגברות ברוב של 61. בראיון בחדשות 12, חודשיים אחרי האמירה הכנה של אמסלם, נשאל מיקי זוהר מה הדבר הראשון שהוא וחבריו יעשו אם ינצחו בבחירות ויזכו להרכיב ממשלה. "חקיקת פסקת התגברות ברוב של 61", השיב זוהר בלי להניד עפעף. ואיך הגיבו בליכוד? "מתנערים מדבריו של חה"כ זוהר על פסקת ההתגברות", נכתב בהודעת התנועה.

העיקר שלפי נתניהו "מיליוני אזרחים שהצביעו עבור מחנה הימין ידעו על הכוונה לעשות רפורמה מקיפה במערכת המשפט".

אז זהו, שלא. בכל פעם שח"כ בליכוד "פלט בטעות" את האמת ביחס לתכנית האמיתית של יושב-ראש התנועה ודיבר על פסקת התגברות ברוב של 61, בליכוד מיהרו להכחיש ולהתנער מדבריו.

אין חולק על כך שב"גוש הימין" חזרו ודיברו על "רפורמה" במערכת המשפט. ואולם, חלקים נרחבים ב"רפורמה" (מילה מכובסת להפיכה משפטית), כמו פסקת התגברות ברוב של 61 ומינוי יועצים משפטיים כ"משרות אמון", הוסתרו מעין הציבור על ידי הכחשות פומביות. לא סתם נבחרי הליכוד הסתירו חלקים נרחבים מההפיכה המשפטית. הם ידעו שחשיפת האמת תגבה מהם מחיר אלקטורלי.

ראוי להדגיש – רבים מאזרחי ישראל שהצביעו ל"גוש נתניהו" (כולל לא-מעט שהצביעו לגוש הנגדי) סבורים שדרושים תיקונים במערכת המשפט. ועדיין, מי שטוען כי מרבית אזרחי ישראל הצביעו בעד תכנית ההפיכה הרדיקלית של הצמד נתניהו-לוין, הוא בעל זיכרון קצר במקרה הטוב ובמקרה הגרוע מטעה את הציבור ביודעין.

בגוש הימין אכן דיברו על "רפורמה" במערכת המשפט (ביטוי מכובס להפיכה משפטית), אך חלקים נרחבים בה, כמו פסקת התגברות ברוב של 61 ומינוי יועמ"שים כ"משרות אמון" – הוסתרו מהציבור בהכחשות פומביות

מבלי להיכנס למהות ההפיכה המשפטית שבעיניי היא בלתי לגיטימית ומימושה הוא ביטול הדמוקרטיה בפועל, כדאי להפסיק עם השקר לפיו ההפיכה משקפת את "רצון הבוחר". אזרחי ישראל לא הצביעו בעד פסקת התגברות ברוב של 61, השתלטות פוליטיקאים על הוועדה לבחירת שופטים או מינוי יועמ"שים מטעם. איך אמר פעם פרשן כלכלי בכיר? "שלא יעבדו עליכם".

תומר פלג, עוסק בייעוץ תקשורת ויחסי ציבור. שירת בדובר צה"ל. בוגר ביה"ס לעיתונאות "כותרת" ובעל תואר ראשון בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב. עבד 7 שנים ב"ידיעות תל אביב". שימש כדובר של ח"כ לשעבר איל בן ראובן (המחנה הציוני) ושל חברת הכנסת אמילי מואטי (עבודה).

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כמה שטויות מופקכות בכתבה אחת!!! במקום לקפוץ על מה בדיוק הפוליטיקאים אמרו ואיפה אמרו מספיק לקרוא את דעת הקהל של הבוחרים בטוקבקים, רשתות חברתיות, שיח ציבורי וכו. בכולם אמרו במפורש שצריך ... המשך קריאה

כמה שטויות מופקכות בכתבה אחת!!!
במקום לקפוץ על מה בדיוק הפוליטיקאים אמרו ואיפה אמרו מספיק לקרוא את דעת הקהל של הבוחרים בטוקבקים, רשתות חברתיות, שיח ציבורי וכו.

בכולם אמרו במפורש שצריך את הרפורמה במשפט!!! בכולם כינו את בגץ דיקטטורה. האם הציבטר ידע או לא ידע?? שאלה מטומטמת… השאלה היא האם הציבור רצה?? וכאן חד משמעית כולם קיוו שזה מה שיקרה כשהממשלה תעלה לשלטון. חוץ מזה שגם מפלגות אחרות בקואליצה אמרו במפורש שזה התנאי שלהם להצטרפות.

תוסיף גם את הכנסים של הליכוד ופרסומים ברשת ובמדיה שהם יותר חשובים מתעמולת בחירות… אני ידעתי וכל עמיתי לקלפי הבינו זאת ותומכים ברפורמה!!!

כרגיל, שטויות במיץ. חצי מהממשלה בכלל מורכבת ממפלגות אחרות, שכולן הבטיחו והסבירו בהרחבה איזה רפורמות הן מתכננות לעשות. מספיק לעיין במצע הציונות הדתית (תכנית "חוק וסדר" או משהו כזה) ובהבט... המשך קריאה

כרגיל, שטויות במיץ. חצי מהממשלה בכלל מורכבת ממפלגות אחרות, שכולן הבטיחו והסבירו בהרחבה איזה רפורמות הן מתכננות לעשות. מספיק לעיין במצע הציונות הדתית (תכנית "חוק וסדר" או משהו כזה) ובהבטחות של המפלגות החרדיות לפסקת התגברות כדי להבין שיותר מ50% מחברי הממשלה התחייבו במפורש לרפורמות הללו בדיוק.

לפוסט המלא עוד 561 מילים ו-3 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 1 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.