JavaScript is required for our website accessibility to work properly. פאר לי שחר: אין גבולות לקהות החושים | זמן ישראל

אין גבולות לקהות החושים

קשישים עניים, אילוסטרציה (צילום: kasto80 / iStock)
kasto80 / iStock
קשישים עניים, אילוסטרציה

שלום לכם נבחרי העם, שליטים נערצים. איך אתם מרגישים היום? הרבה יותר קל לגמור את החודש נכון? החיים נעימים עם תוספת של חמישה אחוזים ועשירית, שמביאה את שכרכם ל-47,583 שקלים בחודש בסך הכל.

שלום לכם נבחרי העם, שליטים נערצים. איך אתם מרגישים היום? הרבה יותר קל לגמור את החודש נכון? החיים נעימים עם תוספת של חמישה אחוזים ועשירית, שמביאה את שכרכם ל-47,583 שקלים בחודש בסך הכל

לא, עיני לא צרה בכם, המנהיגים המובילים, אבל אולי תחשבו גם עלינו העבדים הנרצעים, שיוצאים לעבוד בכל יום כדי שנוכל לחיות בכבוד. גובה שכר המינימום שקבעתם לנו כדי לחיות בכבוד מהעבודה שלנו הוא 5300 שקלים? אתם רציניים?

ולא, לא מדובר בתלמידי ישיבה שמקבלים 2700 שקלים בחודש רק כדי ללמוד, וההפסד למשק הוא בהתאם, אלא באנשים עובדים שצריכים לקיים את משפחותיהם.

מול הסכומים העצומים שאתם משתכרים כחברי הכנסת (ואני לא נכנסת כרגע לשכר השופטים, השרים, סגני השרים, ראש הממשלה ושאר המורמים מעם), אתם חברי הכנסת שיכולים להתרווח במכונית השרד שקיבלתם, עם תוספת הפגרות וכיסוי ההוצאות והתנאים הנלווים שמגיעה עד כ-50 אלף שקלים בחודש – נהנים מהכנסה של כמעט פי עשרה משכר המינימום.

הבושה לא גרה כאן יותר.

ונזכיר עוד את מקבלי קצבאות הזקנה. אלה יעודכנו החודש בחמישה אחוזים שלמים ויעמדו על 1596 ועוד חמישה אחוזים. מי היה מאמין! אולי אפשר יהיה לקנות בסכום הנכבד הזה משחק או צעצוע לנכד. 75 שקלים!

ונזכיר עוד את מקבלי קצבאות הזקנה. אלה יעודכנו החודש בחמישה אחוזים שלמים ויעמדו על 1596 ועוד חמישה אחוזים. מי היה מאמין! אולי אפשר יהיה לקנות בסכום הנכבד הזה משחק או צעצוע לנכד. 75 שקלים!

ואל תגידו לנו שכל תוספת בקצבת הזקנה זו מעמסה ענקית על קופת המדינה. מעניין שהטבות לתעשייה, לסוחרים ולעצמאים זו לא מעמסה מיותרת. רק מה שמשולם לקשישים שירקו פה זיעה ודם מהווה מעמסה למשק?

נכון הקשישים זו לא אוכלוסייה מאיימת. הם יכולים לשבות? לצאת לרחובות?
במשך שנים מנסים בעמותה לקצבה הולמת ליזום הפגנות גדולות, אבל זה לא עובד. לקשישים קשה לצאת לרחובות, ולצעירים כנראה קשה לדמיין שיזדקנו באחד הימים אז גם הם לא יוצאים לרחובות למענם. לכן הקשישים לא מהווים איום ואפשר להתעלם מהם.

אולי הגיעה העת להרעיד את הרחובות מול ההתנשאות הגאוותנית של הנבחרים.

להעמיד את סך כל הכנסתם של הקשישים ללא פנסיה על 3700 שקלים של קצבת זקנה פלוס הבטחת הכנסה? זהו לעג לרש.

אם קבעתם ששכר מינימום הוא 5300 שקלים, שגם זה, כאמור, כעשירית משכרכם – משרתי הציבור הנבחרים, היושבים על כוסות קפה וארוחות מסובסדות במזנון הח"כים – אז 3700 שקל הם 70 אחוזים מתוך אותו שכר מינימום עלוב.

וזה מיועד לאוכלוסייה אשר נדרשת להוצאות מיוחדות נוספות כמו תרופות למשל או סיוע סיעודי.

אין גבולות לקהות החושים שלכם, לאטימות ולעיוורון.

נכון הקשישים זו לא אוכלוסייה מאיימת. הם יכולים לשבות? לצאת לרחובות? במשך שנים מנסים בעמותה לקצבה הולמת ליזום הפגנות גדולות, אבל זה לא עובד. לקשישים קשה לצאת לרחובות אז הם לא מהווים איום

הפתרון היחיד יהיה כשאתם, הילדים והנכדים של אותם קשישים, תקומו ותאמרו עד כאן! אי אפשר שנמשיך להסכים להשפלה של הורינו לדריסה של כבודם ואיכות חייהם. בואו, קחו את הכח לידיים וצאו לרחובות.

פאר לי שחר היא עיתונאית, חברה בוועד הפעיל של מפקדים למען ביטחון ישראל, בוועדת ההיגוי של פורום ארגוני השלום ופעילת שלום בתנועת נשים עושות שלום. היא חברה במועצה הדתית של עיריית תל אביב. בעלת ותק של עשרות שנים בתקשורת - בגלי צה"ל (ככתבת הראשונה ביומני החדשות) וככתבת מדינית ופוליטית בעיתונים חדשות ועל המשמר ועורכת ומגישה יומני חדשות ותוכניות מלל ברשת ב של קול ישראל.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מבול, מגפות, רעידות אדמה, בולענים, בצורות, שינויים באחוז החמצן באוויר וקושי לנשום, תדר מוטרף של פסיכוזה באנושות ועוד ועוד אפשרויות רבות ומגוונות של אמא אדמה לזעזע את האדם, כנראה יגיעו מ... המשך קריאה

מבול, מגפות, רעידות אדמה, בולענים, בצורות, שינויים באחוז החמצן באוויר וקושי לנשום, תדר מוטרף של פסיכוזה באנושות ועוד ועוד אפשרויות רבות ומגוונות של אמא אדמה לזעזע את האדם, כנראה יגיעו מתישהו ויאלצו את האנושות לרדת על ברכיה ולהתחנן. האדם לא מעריך את מתנות הטבע ומזמבר אותו ככה יופי יופי ולכן השיעור בוא יבוא. זה היגיון מדעי בסה"כ, לא מיסטיקה (כמו שהטבע שתל בגורי הכלב, לדוגמא, את המשחק כדי להתפתח וללמוד, ככה האדם הוא גור של אמא אדמה והוא יילמד ע"י שיעור כואב מה טוב ומה רע). הטבע משחק איתנו, מלמד אותנו

לפוסט המלא עוד 470 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 1 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.