JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ד"ר אמיר מזור: בגלל המלחמה ההיא – סיפורה של להקת זינגלה | זמן ישראל

בגלל המלחמה ההיא – סיפורה של להקת זינגלה

ג'וני שטרן מלהקת זינגלה ב"סוף עונת התפוזים", צילום מסך
ג'וני שטרן מלהקת זינגלה ב"סוף עונת התפוזים", צילום מסך

עוד הרבה לפני שהמונח "פוסט טראומה" הפך ללגיטימי בשיח הציבורי הישראלי, קבוצת נפגעי נפש ממלחמת יום כיפור תיעלו את חוויותיהם הקשות ליצירה מוזיקלית מקורית – אלבום רוק מתקדם שהקדים את זמנו, הנושא את השם הלא מפתיע – Peace.

העיסוק המוזיקלי לא באמת הצליח לרפא את נפשם הפצועה של כמה מחברי הלהקה והם מצאו נתיבות אחרים – חזרה בתשובה, התמכרות לסמים ואף התאבדות.

העיסוק המוזיקלי לא באמת הצליח לרפא את נפשם הפצועה של כמה מחברי להקת זינגלה והם מצאו נתיבות אחרים – חזרה בתשובה, התמכרות לסמים ואף התאבדות

ראשיתה של להקת זינגלה בסוף 1973, רגע אחרי המלחמה, כאשר שניים מיוצאי המלחמה, דוד בכר וג'וני שטרן, הגו את הרעיון ליצירת הרכב מוזיקלי חדשני ומתקדם.

דומה כי הצורך ביצירה אומנותית על מנת להתמודד עם טראומות המלחמה הוא שהניע את מייסדי הלהקה. דוד בכר (שבהמשך קרא לעצמו דוד חופש), יצא מן המלחמה עם הלם קרב, לאחר שהמשאית בה נסע חטפה פגז, והוא היה היחיד מחבריו ששרד. זיכרונות המלחמה לא נתנו מנוח גם לחברו ג'וני שטרן. דוד שנן, המתופף שצירפו להרכבם, איבד את אחיו במלחמה. חברים אחרים שהצטרפו להרכבה הראשון של הלהקה במהלך 1974 הם אודי טמיר (בס), אפרים ברק (גיטרה), טוני בראוור (כינור) ועדי וייס (קלידים).

ב-1975 כבר התגבש אופייה של הלהקה. הכוונה הייתה יומרנית למדי: להקים להקה בינלאומית שתעשה מוזיקה ו"שואו" שטרם נראו בארץ, רוק בהשראת להקות הפרוגרסיב האנגליות ובראשן Gentle Giant, Yes, King .Crimson; Van der Graaf Generator; Canterbury Scene.

בשל רצונה לפנות לקהל בינלאומי, הקליטה הלהקה בשנת 1975 אלבום הכולל תשעה שירים באנגלית. האלבום, שהיה אמור לצאת בחברה Decca היוקרתית, לא הופק על ידי החברה בסופו של דבר. התקליט יצא במהדורה ישראלית רק בשנת 1977, ובפורמט דיגיטלי של דיסק בשנת 1993, הכולל גם שישה שירים בעברית שהקליטו החברים באמצע שנות ה-70.

חברי הלהקה העידו כי זיכרונותיהם האישיים ממלחמת יום הכיפורים היוו את עיקר ההשראה ליצירתם. הכוחות הפועלים הראשיים בלהקה היו נפגעי המלחמה העיקריים, הלום הקרב דוד חופש, ג'וני שטרן ודוד שנן. האלבום משקף בראש ובראשונה את האנרגיות שהביאו עימם חברים אלה.

חברי הלהקה העידו כי זיכרונותיהם האישיים ממלחמת יום כיפור היוו את עיקר ההשראה ליצירתם. הכוחות הפועלים הראשיים בלהקה היו נפגעי המלחמה העיקריים, הלום הקרב דוד חופש, ג'וני שטרן ודוד שנן

לצד הצורך התרפויטי ביצירה אומנותית, שאפו חברי הלהקה להעביר מסרים של אהבה ושלום עולמי. כמי שחוו את אימת המלחמה, הבינו לעומק את את חסד השלום וחשיבותו הנעלה. וכך, כעשור שנים לאחר תנועת ההיפים של דור הפרחים האמריקאית, גם בישראל קמו יוצרים שהאמינו בכל ליבם כי המוזיקה שלהם (בסיוע סמים על סוגיהם השונים) תגרום לאנשים לחשוב אחרת ולפעול למען השלום. תמצית אמונתם התבטאה במשפט שהגה דוד בכר (חופש) ונכתבה על עטיפת אלבומם:

"Soon the war is over on a star where music is playing".

למעשה, אם כן, לא לניתן להבין לאשורה את יצירתה של זינגלה אלא ביחס לרקע המלחמתי שממנו נבעה. די לעיין בשמות השירים כדי להבין את הלך הרוח המרכזי שבאלבום Peace:

Love Song; Help This Lovely World; Lovely Violin Crying for Peace; Soon the War is Over; 7 Flowers Street; One Minute Prayer; Heroica; Stampede.

ייחודיותה של זינגלה הייתה בכך שמצד אחד הייתה להקת רוק מתקדם מובהקת ביותר. היא הושפעה עמוקות מסגנונן של להקות הפרוג האנגליות, כפי שהתבטא הדבר בהפקה, במהלכים המוזיקליים, ובשימוש בכלים אינסטרומנטליים ייחודיים לסוגה. מצד שני, הלהקה יצקה ליצירתה משמעויות טקסטואליות ומוזיקליות שניתן להבינן רק בהקשר הישראלי של מלחמת יום כיפור.

לצד הצורך התרפויטי ביצירה אומנותית, שאפו חברי הלהקה להעביר מסרים של אהבה ושלום עולמי. כמי שחוו את אימת המלחמה, הבינו לעומק את את חסד השלום וחשיבותו הנעלה

ביטוי מאלף לכך הוא ההסבר שנתן ג'וני שטרן ביחס לשני קטעים אינסטרומנטליים באלבום: Heroica ו-Stampede ("מנוסת בהלה"). מדבריו עולה כי מה שעשוי להישמע לאוזן מערבית כקטע רוק פרוגרסיבי מייצג, נוצר למעשה בהשראת החוויות של המלחמה. הלמות התופים החדה והעוצמתית בפתיחה של Heroica, שמגיעה בהפתעה לאחר נגינת קלידים חרישית, מדמה את ההפגזות שנחתו על הלוחמים ממטוסי האויב:

"אני זוכר ששכבתי בחפירה קטנה שחפרתי בטאסה (בסיני) … פתאום הגיע איזה מטוס ובצלילה איומה לקראתי…ואז הרעש, העוצמה הזאת, הווליום הזה מדביק אותך לחולות, ואתה אומר: למה לא חפרתי עוד שני מטר? זה נורא ואיום… ואחר כך כשאתה שוכח את הזוועות נשאר רק המקום המגורה שמחפש איפשהו את הגירוי הזה עוד פעם…איפה החוויה הזו של ההתרגשות החזקה הזאת? ואז אתה מוצא את זה בווליום".

קטעי הסולו של הקלידים-בס-תופים הקצביים ב-Stampede, משחזרים את שעטת הטנקים:

"זה קטע מדהים. מי שישמע את זה – זה מלחמת יום הכיפורים. זה הדהרה בסיני, ה'להציל'… וכל הביטויים האלה פרצו איפשהו דרך היצירה של החבר'ה. והם מבטאים יצירה לאומית, בעצם".

(החל מדקה 41:35)

Heroica:

Stampede:

לעומת זאת, 7 Flowers Street הוא מעין מענה אידיאלי של שלום ואהבה למציאות המלחמתית. סולו כינור "קיטשי" על רקע פריטה רכה של גיטרה אקוסטית וקולות ילדים משחקים. רק מי שחזר מתופת המלחמה יכול היה ליצור שיר הלל כזה לחיים, מתוך הערכה לחסד של רגעי יומיום שלווים.

חלק גדול מהטקסטים עשויים אף הם להתפרש כנאיביים, קלישאתיים ומטיפניים, אלמלא הידיעה שהדברים נכתבו מדם ליבם של היוצרים. הבלדה Help This Lovely World מתבלטת במסרים מעין אלה: מינעו בכי וחושך, היפכו את הלילה לאור יום, הביטו על הטוב שבעולם, ועיזרו להביא לעולם הנפלא הזה תקווה, שלום ואהבה.

בדומה לכך, "הכל יהיה בסדר" קורא לצאת מחושך לאור. חרוזיו פשוטים, אך בהקשר הפוסט-טראומטי הם מובנים במלוא עוצמתם: "אם נשארת לבד ללא אהבה/ או נפלת לים בשעת סערה/ תסתכל מסביב אולי יש סירה".

קטעים אחרים, כמו "מסיבה בפנים" ו"כדאי להישאר ביחד" חוגגים יצר חיים מול אימת המוות ומשקפים את הצדדים היותר פרועים של החברים באותה תקופה.

על אף שנאלצה לגנוז את חלום ההצלחה הבינלאומית, זינגלה המשיכה לפעול בהרכבים שונים במהלך שנות ה-70 והתפרקה סופית ב-1981, עם התחרדותם של אודי טמיר וג'וני שטרן (שנפטר בשנת 2012). אשר לדוד בכר (חופש), סיפורו טרגי יותר. הוא התמכר לסמים ובסופו של דבר שם קץ לחייו בשנת 1993.

הרעש, העוצמה הזאת, הווליום הזה מדביק אותך לחולות… ואח"כ, כשאתה שוכח את הזוועות, נשאר רק המקום המגורה שמחפש איפשהו את הגירוי הזה עוד פעם…ואז אתה מוצא את זה בווליום"

אלבומה של זינגלה הוא אחת הדוגמאות הבולטות להשפעה הישירה של המציאות המלחמתית בישראל על היצירה המוזיקלית. הוא ראוי לקבל מקום של כבוד בתולדות הרוק הישראלי, לא רק בשל חלוציותו ואיכויותיו יוצאות הדופן, אלא גם כביטוי אמנותי אותנטי למצבם של אלפי החיילים שחזרו מהמלחמה פצועים בנפשם.

ד"ר אמיר מזור הוא היסטוריון המתמחה בעולם האסלאם של ימי הביניים ובקורות היהודים תחת שלטון האסלאם. כמו כן כותב טורי דעה בנושא גיבורי תרבות בתחום המוסיקה הפופולרית, השירה והפיזמונאות בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 969 מילים
כל הזמן // יום שלישי, 21 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל

ראש המוסד בטקס: חושב על מ׳ שנפל לפני כמה שנים והשפיע על המלחמה נגד איראן

174 אנשי כוחות הביטחון נהרגו במהלך שירותם השנה ● נתניהו: מתהום 7 באוקטובר פרצנו ל-7 חזיתות; כ״ץ: נעים קאסם ישלם בראשו ● דיווחים: מתנחלים הרסו בית ספר בצפון בקעת הירדן וכיסו אותו בדגלי ישראל ● רכב יחידת האבטחה של אחד השרים דרס למוות קטין פלסטיני על אופניו ליד חברון ● מפקד איראני בכיר: הצבא ערוך ל"תגובה מיידית ונחרצת" אם המלחמה תחודש

לכל העדכונים עוד 15 עדכונים
אמיר בן-דוד

יש להפיק לקחים גם לגבי מה שעבר על מי שהתכווצו במרחבים המוגנים

עכשיו, כשנדמה לפי שעה שהפסקת האש בכל החזיתות מתייצבת, מגיע זמן דין וחשבון. לא רק לגבי לקחים באשר להתמודדות הצבאית והביטחונית, אלא בדיקה מעמיקה של מה שעבר וקרה לאנשים שהתכווצו במרחבים המוגנים, לא אחת כמה פעמים ביום ובלילה, ולרבים מהם לא ניתנה תשובה למצוקותיהם.

במלחמה הזו, כשהעורף היה החזית, עדיין לא התחלנו בלמידת הלקחים האזרחיים ממצב החירום שנכפה עלינו. והפעם אני רוצה לכוון דווקא לאוכלוסייה המבוגרת מגיל 65 פלוס. כ-20 אחוזים מאוכלוסיית הארץ הזו.

פאר לי שחר היא עיתונאית, חברה בוועד הפעיל של מפקדים למען ביטחון ישראל, בוועדת ההיגוי של פורום ארגוני השלום ופעילת שלום בתנועת נשים עושות שלום. היא חברה במועצה הדתית של עיריית תל אביב. בעלת ותק של עשרות שנים בתקשורת - בגלי צה"ל (ככתבת הראשונה ביומני החדשות) וככתבת מדינית ופוליטית בעיתונים חדשות ועל המשמר ועורכת ומגישה יומני חדשות ותוכניות מלל ברשת ב של קול ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,175 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים

נשאי הכאב

כשאני מתפרקת מבכי באמצע טקס יום הזיכרון, או ביום השנה ל-7.10, עולה בי גם תימהון: מאיפה זה בא? זה הרי לא כאב חדש. שום דבר לא קרה עכשיו. מאיפה הוא הגיח? איפה הוא נמצא בימים שאני מתפקדת, ושמחה, ורוקדת?

כי הכאב הזה מאוחסן. בהחלט מאוחסן. יושב שם דרך קבע, מכביד במשקלו, ושולח את שדריו.

עדי פישמן היא אשת חינוך וסופרת, מחברת הספר "כל הדרכים הביתה", (עם עובד), רומן העוסק בילדות בשומרון, בחוויות העקירה מגוש קטיף, ובהתמודדות אישית, זוגית ומשפחתית עם פציעה ופוסט טראומה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 682 מילים

למקרה שפיספסת

קרבות השליטה בטהרן מקרבים את העימות עם טראמפ

ציטוטים שיוחסו ליו"ר הפרלמנט האיראני השמרני מעידים על מאבקי כוח בצמרת המדינה אחרי חיסול חמינאי האב ● ברקע המגעים עם ארצות הברית, המאבק הפנימי משליך ישירות על קבלת ההחלטות בטהרן ועל הסיכון להסלמה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 626 מילים

כל אמא היא גיבורה בדרכה

כל אמא היא גיבורה בדרכה.

כשפגשתי את שירה שפירא היא כבר הייתה אמא של גיבור ישראל, ענר שפירא. 

ד"ר רתם סיון הופמן היא רופאה מומחית לרדיולוגיה אבחנתית. מצנתרת מוח ומנהלת מכון הדימות בבית החולים מאיר. אמא ללוחם בחטיבת הקומנדו (במיל.), לצוער בקורס חובלים ולמתבגרת. ממובילות תנועת "אמא ערה" וחברה בחוג להנעה מדינית של מפלגת הדמוקרטים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 608 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

קומץ שחיינים מול ים של אדישות: כך נחשפה דליפת הביוב בפלמחים

במשך שבועות במערכה עם איראן היו למים בחוף פלמחים ריח ומרקם של ביוב, אבל שום גורם רשמי לא היה בתמונה ● כמה שחיינים וגולשי סאפ היו היחידים שדאגו לים ואף איתרו את הצינור שממנו דלף הזיהום – שתוקן בסוף השבוע האחרון ● "היו ימים שחזרתי הביתה כשבגד הים וחולצת השחייה שלי מסריחים מביוב. זה הלך והחמיר"

עוד 1,342 מילים

"לא בשביל המדינה הזאת בני נהרג"

הם איבדו את יקיריהם בשבעה באוקטובר – אך בצבא ובמערכת החינוך מסרבים לשמוע את קולם ● המצטרפים לפורום השכול הישראלי–פלסטיני נאבקים להקמת ועדת חקירה, להחלפת הממשלה ולמפגש עם הכאב בצד השני ● "צריך להילחם על הנשמה והאנושיות שלנו"

לכתבה המלאה עוד 1,853 מילים

שופטי העליון עולים להתקפה נגד הקיפאון המניפולטיבי של לוין

המכתב החריג של בכירי העליון לשר המשפטים מסמן נכונות לפעול למינוי שופטים לכלל הערכאות גם ללא שיתוף פעולה מצדו, לנוכח המחסור החמור במערכת ● פרסום רשימות המועמדים והדיון בבג"ץ יכריעו אם חברי הוועדה יוכלו לממש זאת חרף התנגדותו ● פרשנות

עוד 925 מילים

סתירות בדוחות הכספיים של העמותה של מרדכי דוד לגבי מקור ההכנסות

עמותת "אחוות אחים לצדק – ביחד ננצח", שהקים דוד יחד עם פעילים מבני ברק ביוני 2025, אספה במהלך 2025 מעל מיליון שקל בתרומות ● אולם בדוח שהוגש לרשם העמותות, העמותה טוענת כי לא אספה תרומות בכלל

לכתבה המלאה עוד 460 מילים

ראש הממשלה מנסה להיפטר מכאב הראש של הפריימריז ודורש שריונים כדי לדחוק מועמדים שמביישים את התנועה ● במקביל, בנט שולט ביד רמה במפלגתו החדשה ומגייס בכירות לשעבר בשירות הציבורי מתוך הבנה ברורה – עדיף אנשי ביצוע פרגמטיים מאשר אידיאולוגים שיעשו לו תרגילי עריקה נוסח שיקלי וסילמן ● פרשנות

עוד 807 מילים

הפצצה המתקתקת של המשק הישראלי

השקל מוביל את מגמת התחזקות המטבעות העולמית, ומותיר את היצואנים להיאבק על הישרדותם מול העלויות שהמטבע החזק משית עליהם ● ללא התערבות ממשלתית מהירה, כושר התחרות של המשק הישראלי עלול להימצא בסכנה ממשית ומיידית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 685 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד

תחקיר תושבי השכונות הדרומיות ברחובות גילו כי לביה"ס היסודי של ילדיהם הוכנס בית כנסת גדול במבנה יביל, ללא אישורים, הקצאה או ביטוח לשימושה של עמותת חב"ד ● כשביקשו הסברים, קיבלו תשובות סותרות ● במקביל, מתברר כי העמותה מתגאה בהקצאה מעל מעון לפעוטות שמעולם לא אושרה, בעוד העירייה עוסקת בהסדרים עקומים המנוגדים לכאורה להוראות החוק ● עיריית רחובות: "המבנה ישמש גם את הקהילה וגם את ביה"ס"

לכתבה המלאה עוד 3,149 מילים

כך מממנים בנט ואיזנקוט את הקמפיינים שלהם

המפלגות החדשות נאלצות להסתדר ללא מימון מפלגות ציבורי ● במקום זאת, הן נשענות על הלוואות בנקאיות וערבויות של מיליוני שקלים מבכירי המשק וההייטק הישראלי ● בין תומכיו של בנט: יזם ומומחה הבינה מלאכותית יואב שוהם ● בין תומכיו של איזנקוט: אחד ממייסדי "צ'ק פוינט" מריוס נכט ● צלילה למספרים

לכתבה המלאה עוד 741 מילים

צה"ל במסר לדרג המדיני: אנחנו את שלנו בלבנון עשינו

בזמן שבירושלים ובוושינגטון מתאמים עמדות מול איראן, העצירה הפתאומית בלבנון חשפה פער מדאיג בין מקבלי ההחלטות לכוחות בשטח ● צה"ל מבהיר כי המהלך הצבאי מיצה את עצמו, ומאותת לפוליטיקאים שחובת ההוכחה במו"מ מוטלת כעת עליהם ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 636 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

סילמן מבשר רעות

עידית סילמן הובילה השבוע את המשרד להגנת הסביבה לשעתו האפלה ביותר ● ההגנה על אסדות הגז עלתה למדינה מיליארדים וההשבתה שלהן במלחמה מאות מיליונים, כדאי לקחת את זה בחשבון כשמחליטים באיזו אנרגיה להתמקד ● בבקעת בית שאן הופכים תמרים סוג ב' למשקאות אלכוהוליים מובחרים ● וגם: האם הבירה תפתור את בעיית גזי החממה?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,402 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.