JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אל מול קונצנזוס פוליטי נדיר, האוצר מתעקש להעלות את מס הרכישה לרכב חשמלי | זמן ישראל
חניית טעינה למכוניות חשמליות בבית שמש (צילום: נתי שוחט/פלאש90)
נתי שוחט/פלאש90

אל מול קונצנזוס פוליטי נדיר, האוצר מתעקש להעלות את מס הרכישה לרכב חשמלי

על אף התנגדות גורפת של הח"כים, המס על רכישת מכוניות חשמליות כמעט יוכפל בתחילת 2024 ● משרדי האנרגיה והגנת הסביבה חוששים מבלימת החדירה של המכוניות החשמליות ומהגברת זיהום האוויר, אבל באוצר מסרבים לוותר על הכנסות של מיליארד שקל בשנה ● מעניין שבשביל למנוע התייקרות של הבנזין ולהקפיא את המיסוי על השתייה הממותקת, שר האוצר דווקא מוכן להפסיד מליארדים

קונצנזוס כזה, כמו שנרשם בדיון שנערך השבוע (שלישי) בוועדת הכספים, לא נראה מזמן בפוליטיקה הישראלית. מיוראי להב-הרצנו מיש עתיד ועד יו"ר הוועדה משה גפני מיהדות התורה, מהשרה לשעבר אורית פרקש מהמחנה הממלכתי ועד אלי דלאל מהליכוד, כולם בלי יוצא מהכלל הפגינו חזית אחידה נגד משרד האוצר בשל כוונתו להעלות את מס הקנייה על המכוניות החשמליות.

וזה לא נגמר בח"כים: שלושה משרדי ממשלה שמוחזקים בידי הליכוד – הגנת הסביבה, התחבורה והאנרגיה – פרסמו הודעה משותפת שבה הם קוראים לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' לבטל את המהלך. "לדחוס כל כך הרבה אגו לתוך הודעה אחת זה לא מובן מאליו", ציין גורם שעוסק בנושא.

אבל ספק אם כל זה יעזור. אם לא יקרה משהו יוצא דופן ברגע האחרון, בתחילת 2024 יזנק מס הקנייה על מכוניות חשמליות בישראל מ-20% ל-35%. מדובר בעליית מדרגה שהיא חלק ממתווה שאושר ונחתם בעבר ואינה עומדת שוב להצבעה. הח"כים והשרים יכולים לנבוח, אבל אם השיירה של האוצר תתעקש, היא תוכל לעבור – והמס יחד איתה.

מבחינת משרד האנרגיה מדובר באירוע מתסכל. במשרד סימנו את חדירת הרכבים החשמליים לישראל כיעד אסטרטגי, ולפני מספר חודשים הציגו תוכנית עם יעדים שאפתניים להעברת ענף התחבורה הישראלי מבנזין לחשמל.

כיום נוסעות על כבישי ישראל כ-70 אלף מכוניות חשמליות. לפי המודלים של משרד האנרגיה, המספר הזה אמור לשלש את עצמו ל-210 אלף בעוד כשנתיים וב-2030 להגיע כבר ל-1.3 מיליון.

מכוניות חשמליות של Car2Go בעמדות טעינה בחיפה (צילום: iStock)
מכוניות חשמליות של Car2Go בעמדות טעינה בחיפה (צילום: iStock)

עד עכשיו ההתקדמות הייתה מהירה, אבל במשרד האנרגיה חוששים שהשילוב בין הגדלת המיסוי, השפעות המלחמה ומשבר התובלה הימית באדיבות החות'ים יעצור את המהפכה.

"העלאת מס הקנייה תפגע משמעותית בכדאיות רכישת רכב חשמלי ועלולה לחבל במומנטום של מהפכת המכוניות החשמליות בישראל", אמר בוועדת הכספים קובי בליטשטיין, מנכ"ל משרד האנרגיה. "בניגוד למגמה בעולם, המהפכה עלולה להיעצר או להתעכב לשנים ארוכות בגלל העלאת המס, שתהפוך את המכוניות החשמליות לרכב לעשירים בלבד".

"העלאת מס הקנייה תפגע משמעותית בכדאיות רכישת רכב חשמלי. בניגוד למגמה בעולם, המהפכה עלולה להיעצר או להתעכב לשנים ארוכות בגלל העלאת המס, שתהפוך את החשמליות לרכב לעשירים בלבד"

בליטשטיין סבור שיש לדחות את העלאת המס עד שתיווצר מסה קריטית של רכבים חשמליים בישראל, לפחות 10% מהשוק, ולפי התחזיות של משרד האנרגיה זה יקרה רק בעוד שלוש שנים.

גיא סמט, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, אומר לזמן ישראל שבעולם יש שתי דרכים לעודד רכישת מכוניות לא מזהמות – וישראל בחרה לוותר על שתיהן: "אפשר לפעול באמצעות רגולציה או מיסוי. באירופה מקובל לקבוע ליבואני הרכב רף ממוצע של פליטות שממנו הם לא יכולים לחרוג, ולכן הם נאלצים להביא תמהיל רכבים ולהביא את הדגמים המתקדמים ביותר והכי פחות מזהמים.

"בארץ היבואנים לא מחויבים בזה. ניסינו לקדם את המנגנון הזה, באגף התקציבים הסכימו אבל ברשות המיסים התנגדו. נשארנו עם מס הרכישה, ועכשיו גם אותו מעלים".

מנכ"ל משרד להגנת הסביבה גיא סמט (צילום: המשרד להגנת הסביבה)
מנכ"ל משרד להגנת הסביבה גיא סמט (צילום: המשרד להגנת הסביבה)

אתה באמת חושב שההעלאה הזו תעצור את ההייפ סביב הרכבים החשמליים?
"יש שכבה מאוד גדולה שקנתה רכבים חשמליים כי יש להם בית פרטי, נוח להם והם אוהבים טכנולוגיות. זו השכבה הקלה. השכבה הבאה שאליה צריך לחדור זה אנשים שגרים בבתים משותפים שצריכים לארגן לעצמם עמדת טעינה, לפעמים משלשלים כבל חשמל מהחלון. אם הם לא ירוויחו, הם לא יעשו את זה. למה שבנאדם כזה יתעקש לקנות את הרכבים האלה?

"אנחנו רואים שיש חדירה יפה של המכוניות החשמליות בארץ, אבל לא נראה את ההמשך של זה. עכשיו גם יש קושי בהובלה מהמזרח אז אני רואה דעיכה של כל השוק הזה שהתחיל להתפתח".

"אנחנו רואים שיש חדירה יפה של החשמליות בארץ, אבל לא נראה את ההמשך של זה. עכשיו גם יש קושי בהובלה מהמזרח אז אני רואה דעיכה של כל השוק הזה שהתחיל להתפתח"

באוצר מן הסתם יודעים את כל זה. איך הם מסבירים לך את ההתעקשות?
"ברשות המיסים ובאוצר אומרים 'תשמע, עם כל הכבוד, בתקציב 2023 אנחנו צריכים כסף'. זה מקור טוב ומאוד משמעותי להכנסות לקופת המדינה. אבל צריך לזכור ש-40% מזיהום האוויר בישראל מגיע מפליטות של תחבורה, ושהנזק הכספי העקיף שהן גורמות עומד על 7 מיליארד שקל".

בדיון בוועדת הכספים הדגישה ספיר איפרגן, רכזת התחבורה באוצר, שבעוד המס על המכוניות החשמליות יעמוד אחרי ההעלאה על 35%, זה עדיין הרבה פחות מ-83% – שיעור המס על מכוניות בנזין, כך שאי אפשר לומר שהמדינה לא מתמרצת רכישת רכבים חשמליים.

איפרגן גם הזכירה כי בסופו של דבר רכב פרטי הוא רכב פרטי, שתורם לפקקים, לתאונות דרכים ולעלויות שליליות למשק, ולכן המדינה צריכה לעודד מעבר לתחבורה ציבורית ובזה עליה לרכז את עיקר המאמצים.

אלה לא דברים מבוטלים, אבל כל עוד התחבורה הציבורית לא מספקת, וכל עוד היא מושבתת בסופי שבוע, הישראלים ימשיכו לקנות מכוניות. ובהחלט כדאי שהמכוניות הללו ייסעו על חשמל ולא על בנזין.

תחנת הטענה לאוטובוסים חשמליים של אגד (צילום: אגד)
תחנת הטענה לאוטובוסים חשמליים של אגד (צילום: אגד)

נציגת רשות המיסים נטלי מירנצ'וב אמרה בדיון: "אם לא נשנה את רמת המיסוי בשנה הבאה, מדובר בהפסד הכנסות למדינה בגובה של למעלה ממיליארד שקל לשנה, סכום שהמדינה זקוקה לו".

נציגת רשות המיסים נטלי מירנצ'וב אמרה בדיון: "אם לא נשנה את רמת המיסוי בשנה הבאה, מדובר בהפסד הכנסות למדינה בגובה של למעלה ממיליארד שקל לשנה, סכום שהמדינה זקוקה לו"

קופת המדינה אכן משוועת כרגע לכל שקל, אבל מדובר באותו אוצר ובאותה רשות מיסים, שבלי למצמץ ממשיכים מדי חודש לדמם סכומי עתק כדי לרסן את עליית מחירי הבנזין, מדיניות שבמצטבר כבר עלתה לקופת המדינה מיליארדי שקלים.

ומדובר באותו שר אוצר שאחרי שבוע של תפניות מביכות החליט בסופו של דבר דווקא להאריך את הקפאת המס על המשקאות הממותקים, שהיה אמור להכניס לקופת המדינה כ-800 מיליון שקל בשנה.

"כשאתה מסתכל על התוצאה, אנחנו מסבסדים דלק פוסילי ומייקרים את המעבר לאנרגיה אלטרנטיבית", אומר גיא סמט.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' במשרד האוצר בירושלים, 19 באוקטובר 2023 (צילום: נעם ריבקין פנטון / פלאש 90)
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' במשרד האוצר בירושלים, 19 באוקטובר 2023 (צילום: נעם ריבקין פנטון / פלאש 90)

באוצר אומרים שמדובר במכוניות לעשירים ושאין סיבה שהמדינה תתחשב בקונים שלהן.
"אם באוצר היו מציעים להעלות את המס רק על רכבי היוקרה – מזהמים וחשמליים – אני לא מתנגד. יש עלייה ברכישת רכבי היוקרה בישראל, אתה רואה על הכביש אאודי ו-BMW ומרצדס בכמויות. אבל היום יש כבר מכוניות חשמליות שנכנסות מסין שמוכרות דגמים גם ב-120 אלף שקל. זה כבר מחירים שמתחרים עם רכבי בנזין חדשים.

"רוצים למסות את הגדולים? תמסו את הגדולים, חשמלי או לא, אבל תשאירו את הרכבים הפשוטים לעם שרוצה לחסוך ולנסוע על רכב נקי".

"בסוף נוציא את כל הכסף על טיפול באנשים כי איפה שיש זיהום אוויר יש מחלות", הטיח בדיון בוועדת הכספים ח"כ ינון אזולאי מש"ס. להב-הרצנו הזכיר שהממשל האמריקאי תקצב 12 מיליארד דולר לעידוד החדרת הרכבים החשמליים, ואילו יצחק קרויזר מעוצמה יהודית סבר שהפגיעה העיקרית תהיה דווקא בפריפריה.

"הגעת רכבים חשמליים הייתה בשורה גדולה לפריפריה", אמר קרויזר. "מי שגר בפריפריה מחזיק שני כלי רכב באופן אוטומטי, וההחזקה של רכב בנזין מאוד יקרה כי ההוצאה על בנזין של תושבי הפריפריה הרבה יותר גבוהה משל תושבי המרכז. אז אם אתם יוצאים בגזרות כלכליות על אנשי הפריפריה פשוט תגידו".

"מי שגר בפריפריה מחזיק שני כלי רכב באופן אוטומטי, וההוצאה על בנזין של תושבי הפריפריה הרבה יותר גבוהה משל תושבי המרכז. אז אם אתם יוצאים בגזרות כלכליות על אנשי הפריפריה פשוט תגידו"

משה גפני, יו"ר הוועדה, נוכח לדעת שהפקידים לא יביאו את הישועה, והחליט לסכם את הדיון מעל לראשם: "העמדה שלנו היא שמכל הסיבות שבעולם אנחנו מבקשים לדחות את העלאת המס הזו.

יו"ר ועדת הכספים משה גפני, 23 באוקטובר 2023 (צילום: Oren Ben Hakoon/Flash90)
יו"ר ועדת הכספים משה גפני, 23 באוקטובר 2023 (צילום: Oren Ben Hakoon/Flash90)

"מכיוון שלא אקבל סעד מכם, אפנה לשר האוצר ולמנכ"ל האוצר את הפנייה של כל חברי הכנסת, ואם התשובה תהיה שלילית נצטרך להיכנס לעניין ולראות מה כוחה של ועדת הכספים כשהיא מחליטה ככה פה אחד".

עם האיום המרומז הזה של גפני הדיון נחתם, אבל לא כולם התרשמו. "באוצר כבר סגרו את זה, יש להם צווים מאושרים, זה חלק מתחשיב ההכנסות ל-2024", אומר גורם שהשתתף בדיון, "אמנם כולם פה אחד התנגדו להעלאת המס, אבל זה היה בסך הכול דיון של פרלמנט – מלשון פרלה, מדברים".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,143 מילים
כל הזמן // יום שישי, 15 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בניסיון להתמודד עם רחפני הנפץ, צה"ל הצטייד ב־158 אלף מטרים רבועים של רשתות מגן

הצבא הודיע שהוא פועל לרכוש עוד 188 מטרים רבועים של רשתות ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל הודיע שנכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● בוושינגטון החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין לגבי איראן

לכל העדכונים עוד 47 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים
אמיר בן-דוד

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
9

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מצטער להגיד לך אבל אף אחד לא ניסה לטשטש ועוד יותר הרבי מלובביץ בעצמו שלח אליו חסידים על מנת שילמדו איתו וגם יטפלו בהוצאה לאור של מאמריו ועוד יותר כותב המאמר שכח לציין שהרבי בעצמו היה מד... המשך קריאה

מצטער להגיד לך אבל אף אחד לא ניסה לטשטש ועוד יותר הרבי מלובביץ בעצמו שלח אליו חסידים על מנת שילמדו איתו וגם יטפלו בהוצאה לאור של מאמריו ועוד יותר כותב המאמר שכח לציין שהרבי בעצמו היה מדען ולמד באוניברסיטת סורבון שהייתה נחשבת בזמנו לאחת מהיוקרתיות בעולם והיה חווט בחיל הים האמריקני ויש ספינה שלמה שהוא היה החווט שלה (חווט זה מי שמתכנן איפה כל חוט יהיה בספינה על מנת לקצר בזמן מקום ואנרגיה ושהספינה תוכל לפעול באופן מיטבי) ועוד יותר שאם תסתכל ברשימות של הרבי מלובביץ תראה שהוא מסביר שם הרבה מאוד חוקים פיזיקלים ומתמטים וכדומה אבל ככה זה כאשר דתל"ש מוצא סיבה למסיבה על חשבון חסידות חב"ד שאין כמוה בעולם

צריך להבין שהרבי מלובביץ תמיד אמר שאין יהודי חילוני. לא שייך לומר על יהודי שהוא חול . מכיוון שכל יהודי הוא קדוש. חלק אלוקה ממעל ממש. כשאחת העירה לרבי איך הרבי לא מתעייף שעות לחלק דולרי... המשך קריאה

צריך להבין שהרבי מלובביץ תמיד אמר שאין יהודי חילוני. לא שייך לומר על יהודי שהוא חול . מכיוון שכל יהודי הוא קדוש. חלק אלוקה ממעל ממש. כשאחת העירה לרבי איך הרבי לא מתעייף שעות לחלק דולרים . אמ

לתשומת לב הכותב ישראל אריה לייב היה גר בתל אביב ביחד עם קבוצה של חסידי חב"ד שהיו החברים שלו והיו לומדים איתו יחד עוד מהימים שלהם יחד ברוסיה למשל היה לו שיעור קבוע וכמו כן היו יושבים לש... המשך קריאה

לתשומת לב הכותב ישראל אריה לייב היה גר בתל אביב ביחד עם קבוצה של חסידי חב"ד שהיו החברים שלו והיו לומדים איתו יחד עוד מהימים שלהם יחד ברוסיה
למשל היה לו שיעור קבוע וכמו כן היו יושבים לשיחות יחד עם נחום גולדשמיד שהיה בן גילו והם היו עוד שכנים מאותו עיירה (הם גרו באותו בניין )
אז להגיד שחסידי חב"ד הסתירו אותו לא בדיוק נכון

במשך שנים ארוכות היו חסידים בארץ ישראל שקיבלו הוראות מאחיו הרבי מיליובאוויטש לגבי ביקור בקבר שלו בצפת

לאחר פטירתו של אחיו הרבי חסידי חב"ד עושים כל דבר בשביל להמשיך להתקשר לאחיו הרבי לכן יותר ויותר הולכים לקבר שלו ביום פטירתו וכמו כן חסידים נוסעים למקום מגוריו באנגליה להגיד תפילה

אתה עושה מעכבר פיל, אכן הבן אדם לא היהדוס במיוחד אבל כמו כמעט כל אותו הדור שאחרי השואה הוא גם לא היה איזה חילוני מופרע, קשור למסורת וחי את חייו הפרטיים, מה אתה רוצה? מי העלים?
מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל... המשך קריאה

מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל הקוראים לעיין שם ולגלות אדם עצום ומיוחד עד מאוד!

https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב... המשך קריאה

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר

לפוסט המלא עוד 741 מילים ו-9 תגובות

למקרה שפיספסת

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.