JavaScript is required for our website accessibility to work properly. המלחמה ניפחה את ניגוד העניינים של נתניהו, אבל גם זה לא הספיק לבג"ץ | זמן ישראל
ראש הממשלה בנימין נתניהו בכנסת, 13 במרץ 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90

המלחמה ניפחה את ניגוד העניינים של נתניהו, אבל גם זה לא הספיק לבג"ץ

בג"ץ המחיש אתמול פעם נוספת כי הוא לא יהיה זה שיוריד את נתניהו מכס ראש הממשלה – ודחה שוב עתירה שביקשה להוציא את נתניהו לנבצרות בגלל ניגוד עניינים מוגבר בימי המלחמה ● בית המשפט למעשה מנרמל בהחלטתו את המצב החריג, תוך שהוא מתייחס אליו כמעין מצב בסיסי, שבו אין להטריד את בג"ץ יתר על המידה ● פרשנות

בית המשפט העליון לא יהיה זה שיוריד את בנימין נתניהו מכס ראש הממשלה. לא בשל ניגוד העניינים הנובע מהיותו נאשם בעבירות פליליות חמורות; לא בשל סירובו לקבל אחריות על מקבץ הכשלים והאסונות שהתרחשו ומתרחשים במשמרת שלו; לא בשל התפוררות המבנה השלטוני; ולא בשל השיקולים הזרים המנחים אותו בניהול המלחמה וענייני החוץ והביטחון של ישראל.

הציבור והמערכת הפוליטית יצטרכו לטפל בעניין הזה בכוחות עצמם.

אתמול (ראשון) המחיש בג"ץ פעם נוספת את העמדה הזו, כשדחה על הסף עתירה שביקשה להכריז על נתניהו כנבצר ממילוי תפקידו, עקב ניגוד העניינים בין תפקידו בניהול המלחמה לבין האינטרס שלו בעיכוב ההליך המשפטי המתנהל בעניינו. כשם שבג"ץ דחה עתירות בעניין ניגוד עניינים של נתניהו בימי שלום, כך הוא דוחה עתירות הטוענות לניגוד עניינים מוגבר בימי מלחמה.

"אין למדינת ישראל ראש ממשלה של שלום וראש ממשלה של מלחמה", כתב השופט עופר גרוסקופף, "וממילא לא ניתן לקבל כי כשירות לשמש בתפקיד מתייחסת אך לתקופת שגרה, ואינה משתרעת גם על ימי חירום. זהות העומד בראש הרשות המבצעת לא יכולה להיות מוגבלת ומתוחמת לעתות רגיעה; עליה להיות תקפה באותה מידה, ואף ביתר שאת, גם כשמתרגשים עלינו ימי צרה".

שופט בית המשפט העליון עופר גרוסקופף (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
שופט בית המשפט העליון עופר גרוסקופף (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

במקביל להידרדרות הנורמטיבית בצמרת השלטון בשנים האחרונות, עם התמשכות כהונתו של נתניהו בראשות הממשלה, כך גבר והלך זרם העתירות שהוגשו לבג"ץ בדרישה להוציאו לנבצרות. פסק הדין מאתמול הוא רק החולייה האחרונה בשרשרת, עד כה.

העתירות בעניין זה בוודאי יימשכו עד הבחירות לכנסת – שאז, בהתאם לפסק הדין בעניין התיקון לסעיף הנבצרות, ייכנס לתוקף התיקון שאישרה הכנסת במרץ 2023. להלן מקבץ חלקי מהעתירות בעניין הנבצרות, שנדחו בחודשים האחרונים:

"אין למדינת ישראל ראש ממשלה של שלום וראש ממשלה של מלחמה", כתב השופט עופר גרוסקופף, "וממילא לא ניתן לקבל כי כשירות לשמש בתפקיד מתייחסת אך לתקופת שגרה, ואינה משתרעת גם על ימי חירום"

במרץ 2023 דחו השופטים דפנה ברק־ארז, ענת ברון ואלכס שטיין עתירות בדרישה להוציא את נתניהו לנבצרות בשל פעולותיו בעניין ההפיכה המשטרית. זמן קצר לאחר הגשת העתירות – ובמידה רבה על רקע היותן תלויות ועומדות בבג"ץ – חוקקה הכנסת את התיקון לסעיף הנבצרות בחוק יסוד הממשלה.

בג"ץ קבע כי נוכח נוסחו החדש של סעיף הנבצרות (ובטרם ניתן בינואר 2024 פסק הדין שדחה את כניסתו לתוקף לכנסת הבאה) לא ניתן לדון בנבצרותו של נתניהו, שלא על רקע בריאותי.

הפגנה בתל אביב נגד ממשלת בנימין נתניהו וקריאה לשחרור החטופים, 6 באפריל 2024 (צילום: אריק מרמור/פלאש90)
הפגנה בתל אביב נגד ממשלת בנימין נתניהו וקריאה לשחרור החטופים, 6 באפריל 2024 (צילום: אריק מרמור/פלאש90)

בינואר 2024 דחו השופטים עוזי פוגלמן, יצחק עמית ונעם סולברג עתירה בעניין הוצאת נתניהו לנבצרות, בטענה שהוא הפר את הסדר ניגוד העניינים המחייב אותו. העתירה הוגשה במאי 2023, בשיא ימי ההפיכה המשטרית, כאשר נתניהו "נכנס לאירוע" והודיע כי אין עליו כל מגבלה בטיפול בחקיקה המשפטית והמשטרית. השופטים קבעו כי מאז פרוץ המלחמה לא מקודמים הליכי ההפיכה המשטרית והעתירה אינה רלוונטית.

בפברואר 2024 דחו השופטים סולברג, דוד מינץ ויעל וילנר עתירה נוספת בעניין נבצרותו של נתניהו, על רקע טענות בדבר מצב בריאותו של ראש הממשלה. השופטים בחרו לסמוך את ידיהם על הצהרתו של נתניהו כי הוא ממלא אחר הסדר ניגוד העניינים, כבסיס לקביעתם ש"העתירה בעניין זה מיצתה את עצמה".

בעתירה האחרונה, שנדחתה אתמול, נטען כי ניגוד העניינים הנובע מניהול המלחמה על ידי נתניהו איננו סתם ניגוד עניינים אלא "מובנה, חריג, עוצמתי וקיצוני ביותר", וכי לא ניתן לרפאו באמצעות הסדר

בתחילת אפריל 2024 דחו השופטים סולברג, גרוסקופף וחאלד כבוב עתירה להוצאת נתניהו לנבצרות על רקע היותו של נתניהו מצוי בניגוד עניינים. הנימוקים הפעם באו מהתחום הפרוצדורלי. לשיטת השופטים העתירה סברה מאי מיצוי הליכים ומהיעדר תשתית עובדתית מינימלית; וכי טענות העותרים ביחס לניגוד עניינים של נתניהו על רקע ניהול המלחמה היו "ספקולטיביות וכוללניות".

נרמול החריגות

מעוף מהיר מעל העתירות הקוראות להכריז על נתניהו כנבצר עשוי בהחלט להוליד את הרושם שהטענה נשארת יציבה, כל פעם בהצדקה אחרת. בעתירה האחרונה, שנדחתה אתמול, נטען כי ניגוד העניינים הנובע מניהול המלחמה על ידי נתניהו איננו סתם ניגוד עניינים אלא "מובנה, חריג, עוצמתי וקיצוני ביותר", וכי לא ניתן לרפאו באמצעות הסדר ניגוד עניינים.

מחאה ישראלית נגד ממשלת ישראל ובנימין נתניהו, ינואר 2024 (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
מחאה ישראלית נגד ממשלת ישראל ובנימין נתניהו, ינואר 2024 (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

גרוסקופף – ולצדו השופטים סולברג ומינץ – הודף את הטענה הזו, תוך שהוא מסתמך על פסק הדין משנת 2020 שבו דחו 11 שופטים פה אחד את העתירות נגד ההחלטה להטיל על נתניהו את המנדט להרכבת ממשלה.

באותו פסק דין קיבל נתניהו היתר לכהן כראש ממשלה אף בשעה שהוא עומד לדין בעבירות פליליות חמורות, וזאת כפוף לכך שיגובש בעניינו הסדר ניגוד עניינים. שנה לאחר מכן פסק בג"ץ כי הסדר ניגוד העניינים שחיבר היועץ המשפטי לממשלה דאז אביחי מנדלבליט מחייב את נתניהו אף אם הוא לא חתם עליו.

עותרי 2024 טוענים שההנחה הזו הופרכה הלכה למעשה, מאחר שמצב המלחמה הוכיח ש"לא קיימת כל דרך לבודד ולתחום את הימצאותו של ראש הממשלה בניגוד עניינים בתפקידו הציבורי"

הרכבי השופטים בשני פסקי הדין הללו, בראשות נשיאת בית המשפט העליון באותה עת אסתר חיות, שבו וקבעו כי ניגוד העניינים שבו מצוי נתניהו הוא "חריג בטיבו ובעוצמתו".

אלא שכעת, באופן אירוני, גרוסקופף משתמש בקביעה הזו כמעין אליבי לנתניהו: אם כבר אז, עוד בטרם התעוררו טענות להפרת הסדר ניגוד העניינים על ידי נתניהו, ועוד בטרם פרצה המלחמה, נקבע כי מדובר בניגוד עניינים חריג וקיצוני – הרי שכעת, על אף הנסיבות החדשות, התמונה לא השתנתה במידה דרמטית.

.שלט חוצות נגד בנימין נתניהו: "אתה הראש, אתה אשם" (צילום: Miriam Alster/FLASH90)
.שלט חוצות נגד בנימין נתניהו: "אתה הראש, אתה אשם" (צילום: Miriam Alster/FLASH90)

הסדר ניגוד העניינים היווה תרופה מספקת לפני שלוש וארבע שנים. הוא מהווה תרופה מספקת גם כעת.

חולשת פסק דינו של גרוסקופף נטועה בחלק שבו הוא שולל את טענות העותרים, בדבר ההנחות שעמדו ביסוד פסקי הדין של 2020 ו־2021, ושלטענתם לא עמדו במבחן המציאות. אותן הנחות שלפיהן ניתן לבודד את תחומי הפעולה שבהם נתניהו מצוי בניגוד עניינים, ושבהם הסדר ניגוד העניינים יגביל אותו מפעולה.

עותרי 2024 טוענים שההנחה הזו הופרכה הלכה למעשה, מאחר שמצב המלחמה הוכיח ש"לא קיימת כל דרך לבודד ולתחום את הימצאותו של ראש הממשלה בניגוד עניינים בתפקידו הציבורי".

הטענה בעניין זה איננה שכל ראש ממשלה שיש לו הסדר ניגוד עניינים לא יוכל לשמש בתפקידו בעת מלחמה; הטענה היא שנתניהו אינו יכול

נימוקיו של גרוסקופף נותרים ברמת הסיסמאות. אכן, לראש הממשלה מוקנות סמכויות לפי חוק יסוד הממשלה הנוגעות לניהול מצבי משבר, לרבות מלחמות. זהו חלק בלתי נפרד מתפקידיו של ראש ממשלה בישראל. אך אין בכך כדי להתמודד עם הטענות בדבר היותו של נתניהו מצוי עמוק בניגוד עניינים, ששום הסדר ניגוד עניינים אינו יכול לרפא.

הטענה בעניין זה איננה שכל ראש ממשלה שיש לו הסדר ניגוד עניינים לא יוכל לשמש בתפקידו בעת מלחמה; הטענה היא שנתניהו אינו יכול.

"לא ניתן לקבל מצב בו מילוי פונקציות שלטוניות חיוניות ויסודיות במדינת ישראל, דוגמת ניהולה של מלחמה, ידרוש בחינה שיפוטית בכל פעם שבו חל שינוי במצב הביטחון", כותב גרוסקופף.

מפגינים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו עומדים מחוץ לבית הספר רמת כורזים במושב אליפלט, 23 בינואר 2024 (צילום: jalaa marey / AFP)
מפגינים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו עומדים מחוץ לבית הספר רמת כורזים במושב אליפלט, 23 בינואר 2024 (צילום: jalaa marey / AFP)

זו אמירה שגויה במישור המשפטי והציבורי גם יחד. היה זה בית המשפט שחזר פעם אחר פעם על מידת החריגות והקיצוניות שבעצם כהונתו של ראש ממשלה שכתב אישום חמור בעבירת שוחד תלוי מעל ראשו. אם זהו אכן מצב כה ייחודי, בית המשפט אינו רשאי לנרמל אותו תוך התייחסות אליו כמעין מצב בסיסי, שבו אין להטריד את בג"ץ יתר על המידה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
נקווה שלאחר שני הבג"צים המשלימים של מינוי נציב שירות המדינה ופיטורי ראש השב"כ בג"ץ יבין את עומק !!! (תרתי משמע) השעה ויפסוק על נבצרות הנאשם המכונה רה"מ, לאחר הנסיון למינוי ראש שב"כ בניג... המשך קריאה

נקווה שלאחר שני הבג"צים המשלימים של מינוי נציב שירות המדינה ופיטורי ראש השב"כ בג"ץ יבין את עומק !!! (תרתי משמע) השעה ויפסוק על נבצרות הנאשם המכונה רה"מ, לאחר הנסיון למינוי ראש שב"כ בניגוד !!! לפסיקת בג"ץ וייעוץ היועמ"שית.

עוד 1,034 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

עימותים בירושלים: משתתפי מצעד הדגלים תקפו עוברי אורח ותושבים בעיר העתיקה

ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין בעניין איראן ● בג״ץ: המידע החדש שהעבירה היועמ״שית לא ישנה את ההחלטות בנוגע לגופמן ● דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה

לכל העדכונים עוד 35 עדכונים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים

למקרה שפיספסת

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.