JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מעבר לגבול: ישראל שוב עלולה להחמיץ רגע אסטרטגי בצפון | זמן ישראל
אישה דרוזית מנופפת לקרוביה הנמלטים מאלימות עדתית בדמשק, 3 במאי 2025 (צילום: alaa MAREY / AFP)
alaa MAREY / AFP
מעבר לגבול

ישראל שוב עלולה להחמיץ רגע אסטרטגי בצפון

ישראל לא צריכה לחבק את א־שרע – אבל גם לא לפעול נגדו באופן שיאפשר את חזרתה של איראן לזירה הסורית ● הפסקת אש בין ארה"ב לחות'ים בדרך לעסקת גרעין עם טהרן ● טראמפ חתם על עסקת נדל"ן בקטאר לקראת ביקורו במזה"ת ● והשבוע ב־2002: הפיגוע במועדון הסנוקר בראשון לציון ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

סוריה וישראל: בין מלחמה לשלום?

רק לפני כשבוע הפציצו מטוסי חיל האוויר הישראלי יעדים בדמשק, שהיו כפסע מארמון הנשיאות של אחמד א־שרע. והשבוע, שלושה מקורות מסרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי ישראל וסוריה מקיימות מגעים לא ישירים על נורמליזציה, בתיווך איחוד האמירויות. המצב בסוריה רחוק מיציבות, ושני האירועים הללו ממחישים היטב את הטלטלה העזה שעוברת על המדינה בימים אלה.

מימיו הראשונים בשלטון הצהיר א־שרע כי הוא שואף ליחסי שכנות טובים עם כל מדינות האזור. לראשונה, הטלוויזיה הסורית הממלכתית החלה להשתמש בשם "ישראל" במקום הביטוי "הישות הציונית". משלחות של יהודים סורים הגיעו לביקורים במדינה, והתרגשו למראה נוף מולדתם – לראשונה מזה עשרות שנים.

לסוריה של א־שרע ולישראל יש כיום אויבים משותפים – איראן ובעלות בריתה. לשתיהן אינטרס ברור בניתוק לבנון מציר ההשפעה השיעי. קיימים גם תחומי עניין משותפים נוספים – איכות הסביבה, כלכלה וביטחון – שבהם שיתוף פעולה עשוי להועיל לשני הצדדים.

הסנקציות על סוריה טרם הוסרו, אך ההערכה היא שאם לא יתרחשו אירועים דרמטיים, המדינה תזכה בשורת הקלות – תחילה בצעדים מדורגים, ובהמשך אולי גם בהסרת הסנקציות לחלוטין

אך השאלה המרכזית נותרת בעינה: האם ניתן לסמוך על השליט החדש של סוריה, מי שהיה בעבר חבר באל־קאעידה, שלא יתהפך ברגע האמת ויחליף את חליפת המדינאי בבגדי ג'יהאדיסט מגואלי דם?

באירופה ובמדינות ערב כבר השיבו על השאלה הזו: על אף החששות וחוסר האמון הבסיסי, הוחלט שלעת עתה א־שרע הוא הסיכוי הטוב ביותר של סוריה לעבור בשלום את תקופת המעבר שלאחר נפילת משטר אסד.

נשיא סוריה הזמני אחמד א-שרע במסיבת עיתונאים עם נשיא צרפת עמנואל מקרון בפריז, 7 במאי 2025 (צילום: Stephanie Lecocq/Pool via AP)
נשיא סוריה אחמד א־שרע במסיבת עיתונאים בפריז, 7 במאי 2025 (צילום: Stephanie Lecocq/Pool via AP)

השבוע ביקר א־שרע בצרפת ונפגש עם הנשיא עמנואל מקרון – ביקור שאִפשר לו האו"ם לאחר שהוסר זמנית מרשימת תומכי הטרור. בהמשך הגיע גם לערב הסעודית, שנחשבת כיום למנהיגת העולם הערבי.

הסנקציות על סוריה טרם הוסרו, אך ההערכה היא שאם לא יתרחשו אירועים דרמטיים, המדינה תזכה בשורת הקלות – תחילה בצעדים מדורגים, ובהמשך אולי גם בהסרת הסנקציות לחלוטין.

אסטרטגיות של "הפרד ומשול", עוני ומלחמה מעולם לא הועילו לישראל. די להביט בלבנון ובעזה כדי להבין זאת. ייתכן שהגיעה העת לנסות דרך אחרת

ישראל ניצבת כעת בצומת דרכים. היא יכולה לבחור בהתקרבות הדרגתית למשטר הסורי החדש – מבלי לוותר, לפחות בשלב זה, על השטח שתפסה, עד שיתחולל שם יציבות של ממש.

מאידך, ישראל יכולה להמשיך בשפה המאיימת, בגלי הפצצות עזים, ובשיתוף פעולה מוזר עם רוסיה ומדינות נוספות המבקשות להשיב את סוריה למצב שקדם לקריסת המשטר.

טנק מרכבה של צה"ל בגבול עם סוריה, 25 במרץ 2025 (צילום: Jalaa MAREY / AFP)
טנק מרכבה של צה"ל בגבול עם סוריה, 25 במרץ 2025 (צילום: Jalaa MAREY / AFP)

אסטרטגיות של "הפרד ומשול", עוני ומלחמה מעולם לא הועילו לישראל. די להביט בלבנון ובעזה כדי להבין זאת. ייתכן שהגיעה העת לנסות דרך אחרת: מהלך שלא כרוך במחיר מדיני כבד, אך עשוי למנוע את חזרתה של סוריה – גם אם לא תצטרף "להסכמי אברהם" – אל ציר הרשע האזורי.

הצעד הראשון לעסקת גרעין עם איראן

מי רצה הסכם גרעין ולא קיבל? בגיל 75, בנימין נתניהו יצטרך להתמודד עם אמת לא נוחה: הסנטה קלאוס שיפציץ את האיראנים, ישמיד את החות'ים ויפתח את שערי הגיהנום לחמאס – פשוט לא קיים.

בנאומו ביום שלישי בלילה לא הזכיר הנשיא טראמפ את ישראל אפילו במילה אחת. הוא התמקד בהפסקת האש בין החות'ים לארה"ב, ובכך שאלו יפסיקו לתקוף ספינות אמריקאיות

מה שהחל כהצהרה ספונטנית של דונלד טראמפ, שתפסה את ראש הממשלה בהפתעה מוחלטת, הפך בתוך זמן קצר למהלך מדיני מתגלגל. בשבועות האחרונים נפגשו גורמים אמריקאים ואיראנים כבר ארבע פעמים.

נשיא ארה"ב טראמפ אינו מסתיר את רצונו להגיע להסכם חדש עם איראן. בשלב זה, לפי הדיווחים, ההסכם המתגבש מזכיר במידה רבה את הסכם הגרעין של ברק אובמה מ־2015 (JCPOA) — רק בגרסה פחות טובה.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בחדר הסגלגל בבית הלבן, 5 במאי 2025 (צילום: AP Photo/Alex Brandon)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בחדר הסגלגל בבית הלבן, 5 במאי 2025 (צילום: AP Photo/Alex Brandon)

השבוע התברר כי אותם מתווכים המנהלים את השיחות בין איראן לארה"ב הצליחו גם להשיג את הפסקת האש בין ארה"ב לחות'ים בתימן. החות'ים מיהרו להכחיש כל קשר למגעים המתנהלים במוסקט, אך המרצע יצא מן השק כבר מזמן: איראן היא שמספקת להם נשק מתקדם, והיא גם זו שעומדת מאחורי מתקפותיהם נגד ישראל וספינות בינלאומיות בדרכן אליה.

בנאומו ביום שלישי בלילה לא הזכיר הנשיא טראמפ את ישראל אפילו במילה אחת. הוא התמקד בהפסקת האש בין החות'ים לארה"ב, ובכך שאלו יפסיקו לתקוף ספינות אמריקאיות. ומה באשר לבעלת הברית הקרובה ביותר של ארה"ב? שתסתדר לבד.

מי שנותרה כעת לבדה מול האיום החות'י – כפי שהתברר שוב ביום חמישי, כששוגר טיל מתימן לעבר ישראל ויורט או נפל בשטחה של ערב הסעודית – היא מדינת ישראל

מבחינת החות'ים, הם לא נאלצו לוותר על דבר. הם לא תקפו ספינות בינלאומיות כבר כמה חודשים, וככל הנראה לא יעשו זאת בעת הקרובה – לפחות כל עוד יש סיכוי למשא ומתן בין וושינגטון לטהרן. אם השיחות יגיעו למבוי סתום, תמיד אפשר יהיה לחדש את התוקפנות. בינתיים, כל הצדדים נותנים סיכוי לשיחות – בוושינגטון, בטהרן וגם בצנעא.

מי שנותרה כעת לבדה מול האיום החות'י – כפי שהתברר שוב ביום חמישי, כששוגר טיל מתימן לעבר ישראל ויורט או נפל בשטחה של ערב הסעודית – היא מדינת ישראל. תקיפות כמו הפצצת נמל חודיידה או שדה התעופה בצנעא הן אומנם הישגים טקטיים, אך ספק אם די בהן כדי לעצור את הירי התימני.

דגל איראן מתנוסס בחגיגות בטהרן בעקבות מתקפת הטילים על ישראל, 15 באפריל 2024 (צילום: ATTA KENARE / AFP)
דגל איראן מתנוסס בחגיגות בטהרן בעקבות מתקפת הטילים על ישראל, 15 באפריל 2024 (צילום: ATTA KENARE / AFP)

למעשה, ישראל יכולה לעצור את האיום כבר עכשיו – אם תבחר בעסקת חילופי חטופים, סיום הלחימה בעזה ופתרון מדיני שיסיים את שלטון חמאס ברצועה. מבחינתו של טראמפ, זהו הפתרון האופטימלי: מהלך שיקרב אותו לעסקה אזורית רחבה עם ערב הסעודית, ואולי גם יעניק לו מועמדות לפרס נובל לשלום, תוך כדי סגירת החשבון עם איראן.

גם טראמפ יודע שמהלך כזה לא רק יסיים את שלטון חמאס – אלא גם את שלטונו של נתניהו. ודווקא בגלל זה, ייתכן שהוא עדיין לא יצא לדרך. אבל זה לא מה שיעצור את טראמפ.

טראמפ יודע שמהלך כזה לא רק יסיים את שלטון חמאס – אלא גם את שלטונו של נתניהו. ודווקא בגלל זה, ייתכן שהוא עדיין לא יצא לדרך. אבל זה לא מה שיעצור את טראמפ

חברת הנדל"ן של טראמפ משקיעה הון בקטאר

עסקים, הנאה ופוליטיקה – כך נראית המדיניות בבית הלבן של טראמפ. ימים ספורים לפני ביקורו הראשון של דונלד טראמפ במזרח התיכון כנשיא, דיווחו כלי תקשורת אמריקאיים וערביים כי משפחת טראמפ מרחיבה באופן אקטיבי את אימפריית העסקים שלה באזור.

חברת טראמפ חתמה על הסכם עם ענקית הבנייה הקטארית "דיאר" להקמת מועדון גולף יוקרתי בחוף הצפוני של קטאר, כ־40 קילומטרים מדוחה. לפי הערכות השותפים הקטארים, מעורבותו של טראמפ צפויה למשוך השקעות בהיקף של כשני מיליארד דולר.

זהו רק אחד מתוך שישה פרויקטים מתוכננים של משפחת טראמפ במזרח התיכון – פרויקטים נוספים נמצאים בערב הסעודית, עומאן ודובאי.

מגדל טראמפ בשדרה החמישית במנהטן, ניו יורק (צילום: 100pk/iStock)
מגדל טראמפ בשדרה החמישית במנהטן, ניו יורק (צילום: 100pk/iStock)

בשבוע הבא צפוי טראמפ לבקר בערב הסעודית, איחוד האמירויות וקטאר, ולקיים שיחות עם מנהיגי מדינות המפרץ בנושאים כלכליים ומדיניים. בין היתר, צפויות לעלות על הפרק השקעות עתק של שלוש המדינות בכלכלה האמריקאית.

במקביל, החלו לאחרונה בדובאי מכירות דירות במגדל "Trump International Hotel and Tower" – גורד שחקים בן 80 קומות, שבו מחירי היחידות מגיעים עד ל־20 מיליון דולר לדירה.

על פי הניו יורק טיימס, הבית הלבן מכחיש כל ניגוד עניינים, וטוען: "נכסי הנשיא נמצאים בנאמנות בניהול ילדיו". עם זאת, על פי הצהרת ההון שחייב הנשיא להגיש, טראמפ ממשיך ליהנות אישית מהרווחים ברוב המיזמים

"יש להם נטייה יפה לומר 'כן', וזה דבר נפלא", אמר אריק טראמפ במהלך ביקורו בדובאי, בהתייחסו לממשל המקומי. הוא הוסיף כי קבלת האישורים הדרושים מהממשלה האמירתית ארכה כחודש בלבד.

על פי הניו יורק טיימס, הבית הלבן מכחיש כל ניגוד עניינים, וטוען: "נכסי הנשיא נמצאים בנאמנות בניהול ילדיו". עם זאת, על פי הצהרת ההון שחייב הנשיא להגיש, טראמפ ממשיך ליהנות אישית מהרווחים ברוב המיזמים.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ משתתף בארוחת הצהריים השנתית לרגל יום פטריק הקדוש בקפיטול בוושינגטון, יום רביעי, 12 במרץ 2025 (צילום: AP Photo/J. Scott Applewhite)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בוושינגטון, יום רביעי, 12 במרץ 2025 (צילום: AP Photo/J. Scott Applewhite)

היסטוריונים ומומחי אתיקה מציינים כי מדובר במצב חסר תקדים, שבו מתקיים ערבוב כה מובהק בין עסקים לפוליטיקה בדרג הממשלתי הגבוה ביותר – כאשר ראש מדינה ובני משפחתו עושים שימוש בהשפעה פוליטית פעילה לקידום אינטרסים עסקיים פרטיים.

השבוע בתולדות מזה"ת: הפיגוע במועדון השפילד קלאב

ב־7 במאי 2002, בשעה 23:00, התרחש פיגוע התאבדות במועדון הסנוקר "שפילד קלאב" שבאזור התעשייה החדש בראשון לציון. מחבל מתאבד חדר אל המועדון, שהיה ממוקם בקומה השלישית של המבנה, כשהוא נושא מזוודה מלאה בחומרי נפץ. הוא פוצץ את עצמו במרכז האולם – וכתוצאה מהפיצוץ נהרגו 15 מבלים ונפצעו כ־50 נוספים. אחת מהפצועות נפטרה מאוחר יותר בבית החולים.

שבועיים בלבד לאחר הפיגוע במועדון הסנוקר, התרחש פיגוע נוסף בעיר ראשון לציון – הפעם במדרחוב שבמרכז העיר

גדודי עז א־דין אל־קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס, קיבלו אחריות על הפיגוע. באותה עת שהה ראש הממשלה אריאל שרון בביקור בארה"ב, לצורך פגישה עם הנשיא ג'ורג' בוש. בעקבות הפיגוע קיצר שרון את ביקורו והבטיח תגובה ישראלית "דרמטית".

באוגוסט 2002 עצרו כוחות צה"ל את "חוליית סילואן" – חוליה שהופעלה על ידי חמאס ונשאה באחריות לפיגוע. אבראהים חאמד, שהיה אחד ממתכנני הפיגוע ועמד מאחורי שורת מתקפות נוספות, נתפס, הועמד לדין ובשנת 2012 נגזרו עליו 54 מאסרי עולם.

הפיגוע במועדון השפילד קלאב בראשון לציון, 7 במאי 2002 (צילום: דובר צה"ל)
הפיגוע במועדון השפילד קלאב בראשון לציון, 7 במאי 2002 (צילום: דובר צה"ל)

שבועיים בלבד לאחר הפיגוע במועדון הסנוקר, התרחש פיגוע נוסף בעיר ראשון לציון – הפעם במדרחוב שבמרכז העיר – ובו נרצחו שני ישראלים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אני לא יודע מי האידיוט שרשם את הכתבה הזאת, אבל אבל אתה אידיוט גמור אם אתה חושב שאפשר לסמוך על המחבל במדי נשיא הזה, המחבל הזה היה באל-קאידה ודאעש, הוא טבח באלפי אזרחים סורים ב3 ימים אזרח... המשך קריאה

אני לא יודע מי האידיוט שרשם את הכתבה הזאת, אבל אבל אתה אידיוט גמור אם אתה חושב שאפשר לסמוך על המחבל במדי נשיא הזה, המחבל הזה היה באל-קאידה ודאעש, הוא טבח באלפי אזרחים סורים ב3 ימים אזרחי המוצא של הנשיא הקודם, האנשים שלו ניסו לטבוח בדרוזים. ואנשיו קוראים כל יום להרוס את תל-אביב בירושלים עם דגלי פלסטין ברקע, אתה פשוט אידיוט גמור אם אתה חושב שהנשיא הזה יותר טוב מהקודם או כמו שאתה טוען "האפשרות הטובה ביותר"

עוד 1,314 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

עימותים בירושלים: משתתפים במצעד הדגלים תקפו עוברי אורח ותושבים בעיר העתיקה

ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל: נכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין בעניין איראן ● דיווח: זיני הביע חשש מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה

לכל העדכונים עוד 39 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

למקרה שפיספסת

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.