JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בעקבות תחקיר זמן ישראל: הכנסת דורשת מצה"ל תוכנית מקיפה לציוד לוחמות | זמן ישראל
ועדת החוץ והביטחון לצה"ל:

נדרשת עבודת מטה בנושא ציוד הלוחמות

בעקבות הפרסום בזמן ישראל, ועדת החוץ והביטחון של הכנסת קיימה דיון מהיר בנושא פערי ציוד מגן ומדים ללוחמות צה"ל ● בדיון נמתחה ביקורת על היעדר התאמה של ציוד למבנה גוף נשי ועל כך שצה"ל לא נערך מראש ● הוועדה המליצה להקים צוות הכולל לוחמות מילואים לגיבוש עבודת מטה סדורה ● ח"כ בן ארי: "עשיתם מהפכה בגיוס נשים – אבל הציוד נשאר מאחור"

אילוסטרציה: לוחמת צה"ל (צילום: אביר סולטן/פלאש90)
אביר סולטן/פלאש90
אילוסטרציה: לוחמת צה"ל

ועדת החוץ והביטחון של הכנסת התכנסה הבוקר (שלישי) לדיון מהיר בנושא פערי ציוד מגן ללוחמות צה"ל, ובהיעדר התאמה של מדים וציוד למידות גופן של נשים לוחמות.

הדיון התקיים ביוזמת חברות הכנסת מירב בן ארי מיש עתיד ותא"ל במילואים שרון ניר מישראל ביתנו, והסתיים בהמלצה לצה"ל שלא לחפש פתרונות אד הוק לסוגיות שעולות בתחום, אלא להקים צוות חשיבה רחב – כולל לוחמות במילואים – שיגבש עבודת מטה סדורה בנושא ציוד הלוחמות.

הדיון, שנערך בראשות ח"כ בועז ביסמוט מהליכוד, התקיים בהסכמת הקואליציה והאופוזיציה, בעקבות תחקיר זמן ישראל, שבמסגרתו נחשפו בעיות חמורות בהתאמת ציוד הלחימה לנשים. בין היתר נחשף כי המדים אינם מותאמים למבנה גוף נשי, הקסדות אינן מספקות מענה נאות, ובעיקר – אפודי המגן עם הלוחות הקרמיים אינם מגנים כראוי על אזור המותן – בשל מבנה הגוף השונה של נשים.

בשנים האחרונות משקיע צה"ל מאמצים כבירים בגיוס צעירים חרדים, כולל השקעה כספית רחבת היקף ותשומת לב פיקודית מרובה. לעומת זאת, נושא שירות הנשים הלוחמות מתקדם עקב בצד אגודל

בשנים האחרונות משקיע צה"ל מאמצים כבירים בגיוס צעירים חרדים, כולל השקעה כספית רחבת היקף ותשומת לב פיקודית מרובה. לעומת זאת, נושא שירות הנשים הלוחמות מתקדם עקב בצד אגודל – בעיקר בעקבות הנחיות בג"ץ לאורך 25 השנים האחרונות – והדחיפה מגיעה ברובה מהחיילות עצמן.

צה"ל אומנם אינו פסיבי, אך אינו נוקט בפעולות עידוד או הכשרה מיוחדות לקראת הגיוס למסלולים קרביים.

תא"ל שי טייב, ראש חטיבת תכנון ומנהל כוח אדם בצה"ל, בישיבת ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, 3 בפברואר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
תא"ל שי טייב, ראש חטיבת תכנון ומנהל כוח אדם בצה"ל, בישיבת ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, 3 בפברואר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

לאחרונה אמר ראש חטיבת תומכ"א (חטיבת תכנון ומנהל כוח האדם), תא"ל שי טייב, בדיוני ועדת החוץ והביטחון כי שיעור הלוחמות בצה"ל עומד על 20.9% – נתון גבוה במיוחד שעדיין מפתיע רבים.

ח"כ בן ארי, שפתחה את הדיון, אמרה כי החשיבות העיקרית היא להבטיח שלוחמות יקבלו הגנה על גופן מפני רסיסים וירי. היא הוסיפה כי יש גם חשיבות לנוחות השימוש במדים בשטח, כדי שהלוחמות יוכלו לבצע את משימותיהן בגמישות ובמהירות.

ח"כ ניר ציינה כי הצבא מזהה את הערך המוסף שבשילוב נשים, וכי מאחר שכל הלוחמות מתנדבות לשירות קרבי, צה"ל מחויב לספק להן את התנאים הנדרשים

ח"כ ניר ציינה כי הצבא מזהה את הערך המוסף שבשילוב נשים, וכי מאחר שכל הלוחמות מתנדבות לשירות קרבי, צה"ל מחויב לספק להן את התנאים הנדרשים. "למערכת יש מחויבות כלפיהן, וזה צריך להתחיל בהיבטים של מיגון וביגוד.

"הציפייה שלנו היא שאפודי המגן הקרמיים יעמדו במבחן הנוחות וההתאמה. ראינו את כל הספקות שהוטלו בנשים בעבר – ובאה המלחמה והוכיחה אחרת. הציפייה שלנו היא שצה"ל ידביק את הקצב בהתאמת ציוד ומדים".

ח"כ מירב בן ארי בכנסת, 14 בינואר 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
ח"כ מירב בן ארי בכנסת, 14 בינואר 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

נציג צה"ל בדיון, סא"ל אלון הופמן, ראש מחלקת אמצעי לחימה בזרוע היבשה, הציג חלק מהפתרונות שעליהם החלו לעבוד לאחרונה. לדבריו, בצה"ל בחנו אפודי מגן מסוג שונה, עשויים חומרים בעלי תכונות גמישות, שעשויים לשפר את ההגנה על אזורי החזה והמותניים – אך פתרון זה נפסל מטעמי בטיחות.

בתחקיר זמן ישראל בנושא, הוצג אפוד מגן מהסוג הזה, שפותח על ידי חברת "שורש" הישראלית ונמכר לצבאות זרים. בצה"ל בחרו שלא לאמץ את הפתרון הזה, ובמקום זאת עובדים על פיתוח משלים בצורת חגורה נפרדת לאזור המותניים של הלוחמות – אך פרטי הפיתוח נשמרים בסוד.

הבדיקות נמצאות עדיין בשלב מוקדם, ולפי הערכת סא"ל הופמן, יידרשו כשישה חודשים עד שניתן יהיה להציג את המוצר ולהתחיל בייצורו.

ח"כ ביטון מהמחנה הממלכתי קרא לסא"ל הופמן לעלות מעל רמת הפתרונות המקומיים שמתקבלים ביחידות או במחלקתו, ולעבור לעבודת מטה מעמיקה יותר

באשר לקסדות, ובעיקר לסוגיה של התאמתן לשיער ארוך באזור העורף העליון – נקודת תורפה ידועה בקרב לוחמות – ציין הופמן כי בצה"ל בחנו פתרונות מצבאות זרים, אך טרם גובשה קסדה שתענה על הצורך.

סא"ל הופמן אינו אחראי בתפקידו על פיתוח מדים טקטיים, נעליים ומדי ב', ולכן סוגיית התאמת המדים לגופן של הלוחמות – באזור המפשעה, באורכי השרוולים ובעודפי הבד במותניים – לא נדונה לעומק בדיון בוועדת חוץ וביטחון, וצפויה לעלות שוב לדיון נפרד.

ח"כ שרון ניר (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
ח"כ שרון ניר (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

ח"כ מיכאל ביטון מהמחנה הממלכתי קרא לסא"ל הופמן לעלות מעל רמת הפתרונות המקומיים שמתקבלים ביחידות או במחלקתו, ולעבור לעבודת מטה מעמיקה יותר. לדבריו: "הנתון של 20.9% לוחמות הוא נתון מדהים, שלא היה קיים לפני עשר שנים. זו ממש מהפכה בביטחון המדינה, וחייבת להיות לה תמיכה בתשתיות לוגיסטיות. לכו למתפרות תוצרת כחול לבן, ותתאימו את הציוד".

ח"כ בן ארי הוסיפה: "עשיתם מהפכה אמיתית בנושא גיוס הנשים והבאתן לתפקידי לוחמה, אבל התחושה היא שנושא הציוד והמדים נשאר מאחור. תעשו שינוי עומק".

לגבי אפודי המגן המותאמים ללוחמות שפיתחה משטרת ישראל, הסביר סא"ל הופמן כי צרכי המיגון של צה"ל שונים מאלו של המשטרה: "איום הייחוס של המשטרה הוא סכינים בעיקר"

במהלך הדיון העלתה ח"כ מיכל וולדיגר מהציונות הדתית שאלה שטרם נבחנה בצה"ל: "הגיעו אליי פניות מחיילות שמדברות על ריבוי דלקות שתן. חלקן טוענות שזה נובע ממדים שלא מתאימים לגופן. מישהו בדק אם יש קשר בין הציוד לבין הדלקות?" לדבריה, מדובר בתלונות רבות שהיא מקבלת מלוחמות.

כיוון שבצה"ל טרם פועל פורום חשיבה מגדרי בנושא ציוד ומדים, נראה כי לצבא אין כיום מענה מוסדר לשאלות שעלו בדיון.

באשר לפערי הציוד, סא"ל הופמן טען כי מבדיקות שערכו עם צבא ארה"ב עלה שגם שם אין מדים ייעודיים ללוחמות, ואין אפוד בעל מבנה שונה – אלא משתמשים במדי לחימה במידות קטנות יותר. עם זאת, בדיקה שערך זמן ישראל העלתה כי באתרי האינטרנט של ה־Army מוצגים מדים ייחודיים לנשים, כולל מדים שבהם משולבים חומרי מיגון, עוד לפני לבישת אפוד מגן.

סא"ל אלון הופמן בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, 8 ביולי 2025 (צילום: טל שניידר)
סא"ל אלון הופמן בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, 8 ביולי 2025 (צילום: טל שניידר)

לגבי אפודי המגן המותאמים ללוחמות שפיתחה משטרת ישראל, הסביר סא"ל הופמן כי צרכי המיגון של צה"ל שונים מאלו של המשטרה: "איום הייחוס של המשטרה הוא סכינים בעיקר, בעוד שאנחנו מתמודדים עם איומי תחמושת ורסיסים – ולכן אפוד המגן של המשטרה לא מתאים ללוחמות בצה"ל".

47.9% מהלוחמות: הציוד לא מתאים לנו

מנכ"לית פורום דבורה, עפרה אש, הציגה במהלך הדיון סקר שנערך בקרב 500 לוחמות. תוצאות הסקר המלא טרם פורסמו, אך היא הציגה את הממצאים העוסקים בהתאמת הציוד. לדבריה, "47.9% מהמשיבות – לוחמות בסדיר ובמילואים – השיבו שהציוד כלל לא מתאים להן. רק 12% אמרו שהציוד מתאים להן. ככל שמתקדמים בגיל ובדרגות, הביקורת שלהן קשה יותר".

אש ציינה כי גם נשים משרתות ותיקות, כמו טייסות וחובלות, לא זכו עד היום לציוד מותאם. "יש להוסיף לכך גם נשים שאינן מוגדרות כלוחמות אך נמצאות בשטח הלחימה – כמו רופאות ופרמדיקיות"

אש ציינה כי גם נשים משרתות ותיקות, כמו טייסות וחובלות, לא זכו עד היום לציוד מותאם. "יש להוסיף לכך גם נשים שאינן מוגדרות כלוחמות אך נמצאות בשטח הלחימה – כמו רופאות ופרמדיקיות. ההתאמה בציוד צריכה לכלול גם אותן", הדגישה.

לדבריה, צה"ל היה צריך לפעול בנושא הרבה לפני המלחמה: "בנתונים של לפני המלחמה כבר היו 18% לוחמות, וצה"ל לא עשה עבודה בתחום. אני שומעת כבר יותר מעשור איך השיער שלהן נלכד בקסדה, והן לא מתלוננות כי עבדו קשה להגיע לתפקידים האלה. אנחנו אומרות: צה"ל יקר, קח את מכלול הטענות ותבצע עבודת מטה משמעותית".

מנכ"לית פורום דבורה עפרה אש, ומנהלת קהילת הלוחמות של הפורום טומי צנטנר בכנסת, 8 ביולי 2025 (צילום: טל שניידר)
מנכ"לית פורום דבורה עפרה אש ומנהלת קהילת הלוחמות של הפורום טומי צנטנר בכנסת, 8 ביולי 2025 (צילום: טל שניידר)

עו"ד רחלי סונגו, מנהלת קשרי ממשל בשדולת הנשים, השתתפה אף היא בדיון ואמרה כי נוצר פרדוקס: "מצד אחד, אתם רוצים לעודד נשים להצטרף ללחימה ומצפים מהן להיות כשירות באותם הסטנדרטים ובאותם מסלולים – אבל מעניקים להן ציוד כבד, לא מותאם, וללא הגנה ראויה".

לדבריה, השדולה קיבלה תלונות מחיילות בחטיבת החילוץ וההצלה על כך שתיקי טילי הלאו גדולים מדי עבורן: "התרמיל מותאם ללוחם בגובה 180 ס"מ – לא ללוחמת בגובה 160 ס"מ", ציינה. מדובר בתיקים שנועדו לשאת ציוד מגוון לתוך שטח הלחימה – ציוד שאינו נכנס לווסט הלחימה.

בסיכום הדיון נמסר כי ועדת חוץ וביטחון תזמן את סא"ל הופמן או נציגים נוספים מצה"ל לדיון המשך באוקטובר 2025.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,114 מילים
כל הזמן // יום שישי, 15 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

שר החוץ האיראני: אין לנו אמון בארה"ב, ננהל מו"מ רק אם הצד השני יהיה רציני

דיווח: ארה"ב צפויה להודיע על הארכת הפסקת האש בין ישראל ללבנון ● סמ"ר נגב דגן, בן 20 מדקל, נפל בדרום לבנון ● דיווח: זמיר ביקר באיחוד האמירויות במהלך המלחמה עם איראן ● המדינה לבג"ץ: שב"כ שינה את עמדתו - פלדשטיין ואוריך מורחקים רק ממתחמים מסוימים, לא ממשרד רה"מ כולו ● בשל הכישלון באיתור איינהורן: התיק נגד יועצי נתניהו על הטרדת העד פילבר צפוי להיסגר

לכל העדכונים עוד 19 עדכונים

מחשבות מגרמניה - איך תיראה דה-רדיקליזציה של החינוך בישראל?

בכפר קטן בדרום גרמניה, בתוך נוף גלויה של גבעות מוריקות, יערות עצומים, פרות שמנמנות וטורבינות רוח הפזורות מלוא העין, מצאנו את עצמנו – עשרה מחנכים ישראלים שהגיעו מהמכללה האקדמית בית ברל.

הצטרפנו לכמאה מחנכים ומחנכות מכל קצוות תבל, מקניה עד הונגריה ומצרפת עד הודו. כפי שקורה לעיתים קרובות בכנסים בינלאומיים, המבוכה והזרות הראשונית התפוגגו במהירות, והסקרנות ההדדית תפסה את מקומן.

עו״ד איתמר קרמר הוא מנהל משמר החינוך הממלכתי, מבית קרל ברל כצנלסון, גבעת חביבה ואידאה. מנהל בית ספר תיכון ומחנך לשעבר, פעיל חברתי בעל ניסיון של 20 שנים בניהול חינוכי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 779 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֵירוֹוִיזְיוֹן 302

ככל שישראל מתרחקת בשנים האחרונות מערכי הליברליות, הסובלנות, הפתיחות והקלילות הפופית שמאפיינים את האירוויזיון, נדמה שחשיבות האירוע רק הלכה וגדלה פה. אבל גם בתוך ההקשר המוגזם הזה, התחקיר שפורסם השבוע ב"ניו יורק טיימס" היה חריג, שלא לומר מגוחך ממש

לכתבה המלאה עוד 1,069 מילים
אמיר בן-דוד

ברית אזורית חדשה או הימור מסוכן? מאחורי הקלעים של “הברית המשושה”

יוזמה אסטרטגית חדשה שמקדמת ממשלת ישראל, המכונה "הברית המשושה", מתחילה לעורר עניין בזירה המדינית, אך נדמה כי הציבור הישראלי עדיין מתקשה להבין את משמעותה המלאה.

סקר שנערך במרץ 2026 על ידי מכון המחקר "דור מוריה" מצא כי יותר ממחצית מהישראלים כלל לא שמעו על הברית, אך לאחר הסבר קצר, רובם כבר הביעו תמיכה בה והאמינו כי תחזק את ביטחון המדינה.

רועי ינקלוביץ הוא כתב ספורט באתר "ישראל ספורט", ומסקר כדורגל וכדורסל בארץ ובעולם. רועי הוא חוקר במכון המחקר "דור מוריה", רועי מתגורר בירושלים ובוגר האוניברסיטה העברית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 739 מילים

בג"ץ ניפץ את פנטזיית השליטה של קרעי בשידור הציבורי

פסק הדין שהשיב לתפקידה את יו"ר ועדת האיתור של תאגיד השידור, השופטת בדימוס נחמה מוניץ, הוא לא רק הפסד של שלמה קרעי בבית המשפט, אלא שיעור באזרחות ● שופטי העליון לא הסתפקו בביטול ההדחה, אלא ניצלו את ההזדמנות כדי לשרטט קו אדום מול התנהלותו המופקרת של שר התקשורת, להדגיש את חשיבות השידור הציבורי ולעגן שוב את חובת הציות לייעוץ המשפטי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 934 מילים

למקרה שפיספסת

קץ האשליה של ההייטק חסר הגבולות

דמיינו את התרחיש הבא: יזם ישראלי בעל קשרים בינלאומיים מפתח בתל אביב מערכת בינה מלאכותית מתקדמת, ואז, ברגע שהטכנולוגיה מגיעה לבשלות, הוא מעביר אותה לקטאר.

"הטכנולוגיה הזו שלנו", יכולה המדינה להכריז, ולעצור את היציאה של היזם ולבטל את העסקה. השאלה היא, האם יש לישראל עמדת מדיניות מבוססת דיון ציבורי מעמיק מספיק כדי לעשות זאת.

ד"ר מעוז רוזנטל הוא ראש החוג לממשל, תקשורת ודיפלומטיה במרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים. ועמית מחקר בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

נתניהו צריך אריה שותק

בזמן שיהדות התורה מאיימת לפרק את גוש הימין, דרעי מבין שכל מילה נגד נתניהו תבריח את הבוחרים שלו לבן גביר ● בלי חוק גיוס ועם תדמית של פראייר, יו"ר ש"ס נאלץ להכחיש כל קשר למרכז-שמאל – ובונה על עצרות חגי תשרי כדי להציל את המפלגה בקלפי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 511 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.