JavaScript is required for our website accessibility to work properly. תחקיר הירי בבית חולים נאסר חושף פערים מסוכנים בשרשרת הפיקוד של צה"ל | זמן ישראל
בית החולים נאסר בחאן יונס לאחר תקיפת צה"ל, דרום רצועת עזה, 25 באוגוסט 2025 (צילום: AFP)
AFP

תחקיר הירי בבית חולים נאסר חושף פערים מסוכנים בשרשרת הפיקוד של צה"ל

ירי פגזי הטנק לעבר גרם מדרגות בבית החולים נאצר בחאן יונס, שבו פעלו עיתונאים וצוותי הצלה, לא אושר ישירות על ידי מפקד פיקוד דרום ● בנוסף, הממצאים מעלים תהיות באשר לבדיקה המודיעינית שקדמה לתקיפה ● האירוע חושף ליקויים חמורים בתהליך קבלת ההחלטות מול מטרות רגישות, מערער את ההסברה – ואף עלול להגביל את חופש הפעולה של צה”ל בכיבוש עזה ● פרשנות

בצה"ל עדיין ממתינים לסיום תחקיר הירי לעבר בית החולים נאסר בחאן יונס ביום שני שעבר, לאחר שהתחקיר הראשוני הצביע על חשש להתנהלות בעייתית בתהליך אישור הירי.

רשת הטלוויזיה האמריקנית CNN פרסמה ביום חמישי תיעוד שבו נראית הפגיעה השנייה במדרגות החיצוניות של בית החולים, אחרי שכבר נורו לעבר המבנה שני פגזים ובמקום התאספו צוותי עזרה ראשונה ועיתונאים. בתיעוד רואים בבירור פגיעה של שני פגזי טנק נוספים, בהפרש של של שניות האחד מהשני.

בנוסף, ה-BBC פרסם אתמול (שבת) תחקיר משלו, בו נראה תיעוד החושף לראשונה כי צה"ל פגע בבית החולים ארבע פעמים ברציפות – כשאחת הפגיעות הייתה בכלל בנקודה אחרת שעד כה לא דווחה, בצד הצפוני של בית החולים. 

ה-BBC פרסם תחקיר בו נראה תיעוד החושף לראשונה כי צה"ל פגע בבית החולים ארבע פעמים ברציפות – כשאחת הפגיעות הייתה בכלל בנקודה אחרת שעד כה לא דווחה, בצד הצפוני של בית החולים

הירי הזה מעלה מספר שאלות, שהתחקיר הראשוני לא נתן עליהם תשובה. מדוע נעשה שימוש בירי של פגזי טנק לעבר בית חולים ולא שימוש בנשק מדויק יותר, כמו רחפן או טיל? האם הכוחות לא זיהו כי מדובר בנקודה שממנה משדרים עיתונאים בשל קשיי קליטה? ומדוע נורו פגזים נוספים אחרי הפגיעה הראשונה? 

על פי הנוהל בצה"ל, ירי לעבר מטרות רגישות ברצועה מחייב אישור מוקדם של קצין בדרגת אלוף, וללא ספק בית חולים עונה על ההגדרה הזו. ממה שמסתמן עד כה, ככל הנראה בתקיפה הזו לא היה אישור ישיר של מפקד פיקוד דרום, האלוף יניב עשור, אלא אישור של  דרג נמוך יותר. לא ברור האם מדובר באישור שניתן בידיעתו של עשור ותחת האצלת סמכות שלו לדרג נמוך יותר.

ככל הנראה בתקיפה לא היה אישור ישיר של מפקד פיקוד דרום, האלוף יניב עשור, אלא אישור של  דרג נמוך יותר. לא ברור האם מדובר באישור שניתן בידיעתו של עשור ותחת האצלת סמכות שלו לדרג נמוך יותר

זו הסיבה שבהודעת דובר צה"ל לאחר הצגת התחקיר הראשוני לרמטכ"ל ביום רביעי האחרון – הודעה כללית שמנוסחת בזהירות יתר – נכתב כי הרמטכ"ל מבקש "העמקה ביחס להליך האישורים בין המפקדות טרם התקיפה". נבדקת האפשרות שאישור התקיפה ניתן כמה ימים לפני התקיפה הקטלנית של צה"ל, ומישהו פשוט התייחס לכך כ"אישור עקרוני".

המצלמה במדרגות החיצוניות של בית החולים זוהתה כבר ביום חמישי לפני עשרה ימים. נראה שגם כאן יש פער מודיעיני לא ברור. מסרטונים ברשת אפשר לראות בבירור שמדובר בנקודה ממנה משדרים צוותי טלוויזיה ולכן יש שם מצלמות. מכאן שגם "תהליך ההפללה" של גרם המדרגות הזה והגדרתו כמטרה, חייב להיבדק.

גם אם מדובר בחשש ישראלי מאיום כלשהו, דווקא בגלל רגישות המיקום בבית החולים הייתה חייבת להיות כאן בדיקה יסודית יותר לפני הירי. בין הזיהוי הראשוני ביום חמישי ועד התקיפה ארבעה ימים אחר כך ניתן היה לבדוק את זה מודיעינית וחזותית טוב יותר.  

הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר (משמאל), ומפקד פיקוד הדרום, אלוף יניב עשור, מקיימים הערכת מצב בעזה, 27 ביוני 2025 (צילום: דובר צה"ל)
הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר (משמאל), ומפקד פיקוד הדרום, אלוף יניב עשור, מקיימים הערכת מצב בעזה, 27 ביוני 2025 (צילום: דובר צה"ל)

שאלה נוספת, נוקבת לא פחות, היא ירי מטח הפגזים השני לעבר גרם המדרגות, כאשר רואים בבירור צוותי הצלה שפועלים במקום. גם כאן מבקש הרמטכ"ל, ולא בכדי, העמקה של התחקיר כדי להבין האם ומתי הירי הזה אושר על ידי דרג מפקד, או שמדובר ביוזמה של מפקד שטח.

כך או כך נראה, שהירי הזה הוא בניגוד לפקודות משני טעמים: אין כאן סכנה מיידית לכוח ובוודאות יש בסביבה אזרחים בלתי מעורבים.

הרמטכ"ל הבין מייד את נפיצות האירוע הזה ולכן כבר אחרי כמה שעות הוציא דובר צה"ל הודעה כי האירוע מתוחקר. אירוע כפר כנא בלבנון מ-1996, במסגרת מבצע ענבי זעם, נמצא כל העת בתרחישי הבלהות של צה"ל. אז, בעקבות ירי של פגזי ארטילריה לעבר מתקן של האו"ם, נהרגו יותר מ-100 תושבים לבנונים שמצאו בו מחסה. האירוע הזה עורר גל מחאה בינלאומי חריף שאילץ את ישראל לסיים את המבצע.

ההסבר לגבי מצלמה שהוצבה באחד מחדרי בית החולים ועקבה אחרי הכוחות – כמו גם שישה הרוגים שהתבררו מאוחר יותר כמחבלים, לדברי צה"ל – לא ממש מצליח לשכנע את העולם

ההסבר לגבי מצלמה שהוצבה באחד מחדרי בית החולים ועקבה אחרי הכוחות – כמו גם שישה הרוגים שהתבררו מאוחר יותר כמחבלים, לדברי צה"ל – לא ממש מצליח לשכנע את העולם, שמאמץ את הגרסה הפלסטינית כי מדובר ב-20 הרוגים, בהם עיתונאים וצוותי רפואה. זו דוגמה לקושי הישראלי בהסברה אחרי שנתיים של לחימה: גם אם יש הסבר הגיוני לתקיפה כלשהי, העולם הפך לחסר קשב לעמדה הישראלית.

בית החולים נאסר בחאן יונס לאחר התקיפה הראשונה של צה"ל, דרום רצועת עזה, 25 באוגוסט 2025 (צילום: AP Photo/Mariam Dagga)
בית החולים נאסר בחאן יונס לאחר התקיפה הראשונה של צה"ל, דרום רצועת עזה, 25 באוגוסט 2025 (צילום: AP Photo/Mariam Dagga)

התקרית בבית החולים נאסר תופס את צה"ל במהלך ההכנות לפעולה הגדולה בעיר עזה. אם מישהו רצה הוכחה למורכבות של פעילות באזור רווי אוכלוסייה, התקרית בבית החולים היא הוכחה טרייה.

אם כיבוש העיר עזה יצא לפועל ללא פינוי מסיבי של כמיליון איש לפחות, החיכוך עם האוכלוסייה יכבול את ידי צה"ל בצורה משמעותית. חמאס מבין את זה היטב ולכן יעשה הכול כדי לכלוא את האוכלוסייה בשטח הלחימה.

אם כיבוש העיר עזה יצא לפועל ללא פינוי מסיבי של כמיליון איש לפחות, החיכוך עם האוכלוסייה יכבול את ידי צה"ל בצורה משמעותית. חמאס מבין את זה היטב ולכן יעשה הכול כדי לכלוא את האוכלוסייה בשטח

במהלך מבצע מרכבות גדעון א', חמאס הצליח לעשות את זה ולמנוע ירידה של אזרחים דרומה, למרות קריאות של צה"ל. פינוי האוכלוסייה הפך לעימות מתוקשר בין דובר צה"ל בערבית שקרא לתושבים בעזה לרדת דרומה לאזורים בהם יהיה מענה הומניטרי, לבין חמאס שפרסם כי אין יותר מקום לפליטים בדרום הרצועה.

כליאת האוכלוסייה היא נכס אסטרטגי עבור חמאס, המשרת עבורו שתי מטרות: הסתתרות מאחורי אזרחים כדי לבצע פעולות גרילה באופן מיטבי, ובנוסף כל פגיעה בבלתי מעורבים היא נכס הסברתי חשוב.

פלסטינים מתאספים כדי לחפש ניצולים באתר של תקיפה ישראלית שפגעה במספר מבנים בשכונת רימאל בעיר עזה ב־30 באוגוסט 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
פלסטינים מתאספים כדי לחפש ניצולים באתר של תקיפה ישראלית שפגעה במספר מבנים בשכונת רימאל בעיר עזה ב־30 באוגוסט 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)

לכן צריכה להישאל כאן שאלה אחרת: האם אי-פינוי אוכלוסייה יעכב את פעולת צה"ל, למרות הדד-ליין של הדרג המדיני לסיום פינוי האזרחים בעזה עד ל-7 באוקטובר? לפחות שני חברי קבינט ששוחחנו איתם מבקשים לזרז את תחילת הפעולה, וגם ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע שהוא תומך בהקדמת לוחות הזמנים.

האם אי-פינוי אוכלוסייה יעכב את פעולת צה"ל, למרות הדד-ליין של הדרג המדיני לסיום פינוי האזרחים בעזה עד ל-7 באוקטובר? לפחות שני חברי קבינט ששוחחנו איתם מבקשים לזרז את תחילת הפעולה

מועד תחילת הפעולה אמור לעלות הערב (ראשון) בישיבת הקבינט, וזה עלול להציב את הרמטכ"ל אייל זמיר שוב במצב בעייתי: האם לפעול שלא בהתאם לתנאים המבצעיים שהוא קבע לתחילת המבצע (פינוי אוכלוסייה), או להתעמת (שוב) עם הדרג המדיני.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ובקיצור: אם האירוע הזה לא גרם כמו אירוע כפר כנא בלבנון להפסקת !!! הלחימה אז משהו מאד רע קורה כאן מבחינה מוסרית ; להפסיק את המלחמה עכשיו ולהחזיר את כל !!! 48 החטופים והחטופה ביחד ומיד.
נפלתם על השכל? בית החולים הזה היה בסיס של חמאס לאורך כל המלחמה וה"עיתונאים" האלה היו מחבלים. תפסיקו לשרת את האויב אשר מדיניותו לעשות שימוש במתקנים אזרחיים כמדיניות על מנת לגרום פגיעה... המשך קריאה

נפלתם על השכל?

בית החולים הזה היה בסיס של חמאס לאורך כל המלחמה וה"עיתונאים" האלה היו מחבלים.

תפסיקו לשרת את האויב אשר מדיניותו לעשות שימוש במתקנים אזרחיים כמדיניות על מנת לגרום פגיעה באזרחים במטרה שזה יזיק לישראל. כל זאת בניגוד מוחלט לאמנת ז'נווה שאתם כל כך אוהבים… טה, אף מילה על זה? הצביעות והמוסר הכפול חוגגים אצל האנטישמים – וגם אצלהאוטו-אנטישמים פה בארץ….

למרבה השמחה יהודים כבר יודעים להגן על עצמם מרוצים להשמידם ואנחנו לא מבקשים או זקוקים לרשות לשם כך…

ממתי מקפידים פה על הוראות פתיחה באש? בכלל בודקים את זה רק כי זה עיתונאים ובית חולים והגיע לתקשורת העולמית. אחרת לאף אחד זה לא היה אכפת. אם היו מקפידים על הוראות אז שלושת החטופים הגיבור... המשך קריאה

ממתי מקפידים פה על הוראות פתיחה באש? בכלל בודקים את זה רק כי זה עיתונאים ובית חולים והגיע לתקשורת העולמית. אחרת לאף אחד זה לא היה אכפת.

אם היו מקפידים על הוראות אז שלושת החטופים הגיבורים שהצליחו לברוח ועשו הכל. כל הכל כדי שידעו שהם חטופים, כולל שלט וכולל הליכה ללא חולצות, לא היו נרצחים בדם קר.

ויובל קסטלמן, שעשה הכל כולל הכל לא היה נרצח על ידי אדם שפל.

אבל זה מצליח לביבי. נהיינו דומים לשכנים שלנו מכל הבחינות. חינוך, נקיון, כבוד האדם, דיקטטורה, פונדמנטליזם וצבא שדומה לחיזבאללה.

עוד 923 מילים ו-5 תגובות
כל הזמן // יום שני, 4 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

שלושה פצועים בתקיפות טהרן באמירויות; טראמפ איים "למחוק את איראן"

מוקדם יותר הודיעה ארצות הברית ששתי ספינות אמריקאיות עברו במצר הורמוז; איראן הכחישה זאת ● גורם צבאי: צה"ל עוקב אחר המצב ונתון בדריכות ● סי־אן־אן: מערכת כיפת ברזל יירטה באיחוד האמירויות טיל ששיגרה איראן ● דיווח: שירות הביטחון הכללי שינה את עמדתו והתיר לאוריך להיכנס למשרד ראש הממשלה ● שני חיילים נפצעו באורח בינוני בחילופי אש עם חזבאללה בדרום לבנון

לכל העדכונים עוד 61 עדכונים

העולם לא ייחרב בשל אנשים רעים, אלא בשל העומדים מהצד ולא עושים דבר

לעילוי נשמות ימנו בינימין זלאקה ודסטאו צ'קול הי"ד

יש רגעים בהם חברה נבחנת לא לפי אויביה, אלא לפי תגובתה למה שמתרחש בתוכה; לא לפי עוצמתה הצבאית, אלא לפי מצפונה. ברגעים כאלה, השאלה האמיתית אינה מה עשו הרעים אלא מה עשינו אנחנו.

שרה בריהון היא מחנכת בבית הספר היסודי “ניצנים” בחדרה, בעלת ניסיון של עשרות שנים בהוראה. לאורך השנים הובילה יוזמות חינוכיות מגוונות ותרמה לעיצוב סביבת למידה ערכית, משמעותית ומעשירה. במסגרת פעילותה הבינלאומית, ייצגה את ישראל בארצות הברית ולימדה בבתי ספר מקומיים כיצד ניתן להתמודד עם תופעות של גזענות ואלימות בחברה. היא שיתפה מניסיונה על החברה הישראלית, כעדות לכך שניתן ללמוד ולחיות יחד בשוויון ובכבוד.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 944 מילים ו-1 תגובות

גם אם בבחירות יהיה מהפך, הסביבה עלולה להישאר מאחור

חמישה חודשים לבחירות, האלטרנטיבה שמציע הגוש הדמוקרטי־ליברלי לא כוללת בינתיים ח"כים ירוקים ותפיסת עולם סביבתית כמו תנועות מקבילות במערב ● בתנועה הסביבתית ידרשו מבנט, לפיד ואיזנקוט לאייש את הרשימות במועמדים ירוקים, אבל מתקשים להציג שמות אטרקטיביים ● המלחמה הוכיחה שסביבה היא גם ביטחון, אנרגיה וחקלאות, אבל במרכז–שמאל עדיין רואים בה נישה של מחבקי עצים

לכתבה המלאה עוד 1,005 מילים ו-1 תגובות

ילדי חזבאללה שגדלו על אנימציית "הדוד צאמד" אוחזים היום בנשק

מבצע "חושך נצחי" הוא לא רק שמו של המבצע שמתנהל כרגע בלבנון. הוא מתאר משהו אחר עמוק יותר שלא נוצר בשדה הקרב, אלא משהו שהושרש לפני הרבה שנים בסלון, מול מסך, כשילד בן אחת-עשרה ישב וצפה בסדרת ילדים מצוירת ולא ידע שהוא מגויס לשנוא את ישראל.

שם המבצע "חושך נצחי" מדויק הרבה יותר ממה שמתכנניו התכוונו: כי מה שנשתל בתודעה של ילד בגיל שש, שמונה או אחת-עשרה, לא נמחק בהפסקת אש, לא נעצר בגבול וגם לא נעלם בבגרותו. הרעיון מחכה עד שהילד גדל ומוצא לו את המקום הנכון להתפרץ.

ד"ר רחלי ברץ מרצה וחוקרת באוניברסיטת אריאל ובמרכז האקדמי פרס. לשעבר ראש המחלקה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית. עוסקת בנושאים גיאופוליטיים, חוסן קהילתי, משפחתי וחברתי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 858 מילים

"סולידריות, לא רק במילים"

מוועידת השלום בתל אביב ועד המחסומים בגדה המערבית, מפחד הטילים בישראל ועד הסנקציות על איראן: שלוש נשים – פלסטינית, ישראלית ואיראנית – מתארות מציאות שבה מנהיגים מייצרים מלחמות, והחברה האזרחית מנסה להציב להן גבול

לכתבה המלאה עוד 2,146 מילים

למקרה שפיספסת

פחדים קדומים, שפות חדשות - על שורשי התודעה האנושית

מי שמבקש להתחקות אחר מושגים מופשטים המעצבים את חיי האדם, ראוי שיקרא את ספרם החדש של ד"ר חיים אסא ופרופ' יוסף אגסי, "הלם הטרור – האימה האנושית מפני המציאות" בהוצאת רסלינג. אסא ואגסי מפליגים בספרם אל תולדות האנושות ואל ההגדרות המעצבות את מצבה. הם מרחיבים את תחום הדיון בטרור אל עבר הפחד, האימה, הטראומה, התודעה והשפה. בתוך כך הם סוקרים את עמדותיהם של ניטשה, הגל ומרקס, ומנהלים עמם מעין דו־שיח אינטלקטואלי.

בפתח הספר מוצגת שאלה מפתיעה: מה היה קורה אילו בשבעה באוקטובר 2023, במקום מתקפת מחבלים על יישובי עוטף עזה, היו התושבים מותקפים בידי להקה של 3,000 זאבים? לטענת המחברים, בני אדם למדו במהלך ההיסטוריה להתגונן מפני חיות טרף, אך טרם הסתגלו למתקפת בני אדם. מאז ימי ההומו ספיינס פיתח האדם אמצעים להתמודדות עם טורפים, ולכן אלה לא מעוררים בו עוד אימה קיומית.

ד״ר יגאל בן-נון הוא בעל שני תארי דוקטור בהצטיינות בסורבון ובמכון ללימודם גבוהים EPHE בפריס. מתמחה ביחסים החשאיים בין ישראל למרוקו ובתחום ההיסטוריוגרפיה של ספרי המקרא. לימד באוניברסיטת פריס 8. עוסק באמנות כאמן, אוצר ומנהל אמנותי בתחום האמנות הפלסטית והאינטר ארט. ספרו ״קיצור תולדות יהוה״ יצא לאור בהוצאת רסלינג בשנת 2017. ספרו ״מתי הפכנו ליהודים״ יצא בהוצאת דביר ב-2023

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,189 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

טרופר מסמן לגנץ את הדרך הביתה

בניגוד לאחרים, העזיבה של טרופר מסמנת את התפרקות כחול-לבן ● האדריכל המייסד, שכתב לגנץ את נאומי החזון שהביאו אותו ל-35 מנדטים, מכיר כעת רשמית בכישלון ● בזמן שיו"ר כחול-לבן ממשיך להפריח סיסמאות ריקות על פיוס, חברו הקרוב מאותת לו שהגיע הזמן ללכת הביתה כדי לא לפגוע בגוש ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 654 מילים ו-1 תגובות

היועמ"שית ופרקליט המדינה מוכנים לדבר על הסדר טיעון "ראוי" - כפי שהיו מוכנים תמיד - אבל מסרבים להפוך את בית הנשיא לזירת מיקוח שמטרתה להיטיב עם הנאשם ● הצבת הקווים האדומים מונעת פגיעה בהליך הפלילי הרגיל ומאותתת להרצוג שהגיע הזמן להפסיק להתחמק מביצוע תפקידו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 833 מילים ו-1 תגובות

ברקת מכר לציבור אחיזת עיניים ב־50 מיליון שקל

בסרטון שנע בין הקומי למביך, שר הכלכלה ניר ברקת הציג לציבור איך הוא נלחם ביוקר המחיה ● את הסרטון הוא צילם ברשת קמעונאית מהיקרות בישראל, שהבטיחה להוזיל 100 מוצרים מבוקשים, אך לא הבטיחה שאפשר יהיה למצוא אותם אצלה על המדפים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 633 מילים

זהראן שנאבלה, שעבד בלול בפאתי הכפר קוסרה, לא התעורר מאז התקיפה שארעה בתחילת אפריל ● שמונה אזרחים ישראלים נעצרו מייד לאחר האירוע בחשד לתקיפה והצתה, אך מאז לא חלה כל התקדמות בחקירה ● ראש המועצה לשעבר מזהיר: "אם ימשיכו ללחוץ על התושבים יום אחרי יום – בסוף יהיה כאן פיצוץ"

לכתבה המלאה עוד 1,325 מילים

באילת נחשפה שוב התרבות הפוליטית של הליכוד

הליכוד אומנם לא ארגן רשמית את אירועי הליכודיאדה, אך לפי קביעות קודמות של מבקרי המדינה, הוצאות האירוע אמורות להיזקף למפלגה בחישובי בחירות 2026 ● חשב הכנסת אסר ברגע האחרון על מימון דוכני התעמולה מתקציב הקשר עם הבוחר, אף שהדבר אמור היה להיות מובן מאליו ● לצד תוצאות הדירוג הפנימיות, באירוע שוב נראו מורשעים בפלילים שהגיעו להתחכך בבכירי הליכוד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 627 מילים ו-1 תגובות

החזית הלבנונית מחכה לרגל המדינית המסיימת

צה"ל ממשיך לפעול בלבנון, אך מקפיד על הריסון שנגזר על ישראל על ידי טראמפ ונמנע מתקיפות מצפון לליטני ● עאון חושש לצאת לוושינגטון לפגישה היסטורית עם נתניהו בלי הישג מדיני מובטח, בזמן שחזבאללה מצליח להעמיק את הטריז בין ממשלות לבנון וישראל ● בינתיים ארגון הטרור מנצל יתרון טקטי ברחפני הסיב האופטי, וצה"ל ממשיך לתמרן בלבנון כשהאופק המדיני לוט בערפל ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 671 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

העמק הכי מאוים בארץ - ולא מטילים

שש שעות של צפייה בדיון ועדת התכנון הסתיימו בדאגה עמוקה: ככה מתקבלות החלטות שמעצבות את פני הארץ לדורות? ● שר האנרגיה רוצה שנעבור לבשל בחשמל, שר האנרגיה רוצה שנקנה גז בישול בזול. אז מה שר האנרגיה רוצה? ● יום העצמאות הסתיים, ועם ישראל השאיר מאחוריו הרים של אשפה ● וגם: חם במדבר, ולא רק בגלל השמש

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,808 מילים

איחוד האמירויות הולכת ומתרחקת משכנותיה במפרץ

המלחמה באיראן העמיקה את חילוקי הדעות בקרב מדינות המפרץ, וכעת אבו דאבי עוזבת את קרטל הנפט אופ"ק ● חיי הלילה חוזרים למצרים, אך המשבר הכלכלי עדיין בעיצומו ● דגל ישראל בכיתה גרם לסערה במרוקו ● והשבוע ב-2011: חיסול אוסאמה בן לאדן ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,138 מילים

מאוקראינה ועד איראן, הלוויינים של מאסק כבר מזמן לא מספקים רק אינטרנט מסחרי ● מדובר בתשתית אסטרטגית שמעצבת מלחמות, משפיעה על מחאות ומעניקה לחברה פרטית אחת כוח פוליטי וצבאי שמדינות מתקשות להכיל

לכתבה המלאה עוד 2,248 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
מְשִׁילוּת 300

רציתם לקדם שוויון? הנה לכם שוויון: כולנו שווים בפני הסכין. כולנו חיים עכשיו במדינת פחד אלוהים שבה אלימות היא תמיד אופציה קרובה וממשית, והיא אורבת לנו ממש מעבר לפינת הרחוב

לכתבה המלאה עוד 1,297 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.