JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איתי לנדסברג נבו: תסמונת 11:0 | זמן ישראל

תסמונת 11:0

הרכב של 11 שופטי בית המשפט העליון בדיון בעתירות נגד מתן המנדט להרכבת הממשלה לבנימין נתניהו בשל היותו חשוד בפלילים, 4 במאי 2020 (צילום: Abir Sultan/Pool via AP)
Abir Sultan/Pool via AP
הרכב של 11 שופטי בית המשפט העליון בדיון בעתירות נגד מתן המנדט להרכבת הממשלה לבנימין נתניהו בשל היותו חשוד בפלילים, 4 במאי 2020

תסמונת ההזדהות עם החוטפים ידועה בשמה כתסמונת שטוקהולם, על שמם של עובדי בנק שנחטפו בשטוקהולם בשנת 1973 וגילו סימני הזדהות עם חוטפיהם עד כדי כך שסירבו להעיד נגדם, הביעו הזדהות רגשית עם מניעיהם וחשו תלות פיזית ונפשית בחוטפים.

תסמונת שטוקהולם הפכה שם נרדף לקרבה רגשית בשבי בין השבוי לשוביו; תגובה פסיכולוגית שבה אנשים שמוחזקים כבני ערובה מפתחים רגשות חיוביים, אמפתיה ואף נאמנות כלפי החוטפים שלהם, לעיתים תוך תפיסת המצילים כאויבים. התופעה משמשת כמנגנון הישרדות, כאשר הקורבנות מפתחים תלות רגשית, מנסים להבין ולצדד במניעי השובים כדי לשרוד את המצב הקשה.

בישראל מסתמנת כיום תסמונת דומה, תסמונת 11:0.

שומרי סף שמול עיניהם הפעורות לרווחה מתבצע פשע נגד הדמוקרטיה, או עבירה פלילית של ראש המערכת החשובה במדינה, או שחיתות זועקת או מצעד איוולת קטסטרופלי בממדים היסטוריים, והם יושבים ושותקים – או במקרה הגרוע, מכשירים את השרץ, בורחים מהתמודדות מול העבריין המיניסטריאלי.

שומרי סף שמול עיניהם הפעורות לרווחה מתבצע פשע נגד הדמוקרטיה, או עבירה פלילית של ראש המערכת החשובה במדינה, או שחיתות זועקת או מצעד איוולת קטסטרופלי בממדים היסטוריים, והם יושבים ושותקים

הם מביטים באסון כמו אדם שנופל מהקומה העשרים וצופה בינתיים בחלונות החולפים מול עיניו בדרך לתהום.

בתסמונת שטוקהולם שלנו, לוקה למשל נשיא המדינה יצחק הרצוג. הוא בירך על נאום ראש הממשלה בנימין נתניהו באו"ם, כשהוא רואה את כל העולם ואשתו יוצא מאולם העצרת הכללית ומחרים את ישראל.

הרצוג מעולם לא תקף או הטיל אחריות על נתניהו בעקבות מחדל טבח 7 באוקטובר; הוא תמיד ינסה למצוא משהו חיובי במעשיו של נתניהו גם אם מדובר בטרפוד עסקאות להצלת החטופים, הארכת המלחמה ללא תכלית או סתם הפיכה משטרית.

קחו עכשיו, למשל, את מינוי דוד זיני לראש שב"כ.

במה שונה המינוי הזה ממינוי ראש ממשלה הנאשם בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים לתפקיד ראש מערכת השלטון בישראל?

זיני אמנם לא נחשד בעבירות פליליות, אבל הרקורד הביטחוני שלו בוודאי לא מתאים לראשות שב"כ, הרקורד האידאולוגי שלו מסוכן לראשות שב"כ והסביבה המשפחתית והחברתית שלו מצביעה על עמדות משיחיות קיצוניות שאינן מתאימות למי שנדרש לשיקול דעת יומיומי בסוגיות מסובכות מול שלטון החוק, מול בעיות של זכויות אדם בדמוקרטיה וסכנות ביטחוניות, מול הליכה על חבל דק בין ציות לחוק לדרישות אנטי דמוקרטיות מהפוליטיקאי הממונה עליו.

הליך המינוי של זיני זוהם בידי מי שאנשי לשכתו נחקרים כעת על מעשי בגידה לכאורה תוך כדי מלחמה כאשר הם מקבלים תשלומי עתק ממדינה שמממנת את חמאס, ארגון הטרור שרצח וחטף מאות ישראלים. זיני אף הפר פקודת מטכ"ל ולא הודיע לרמטכ"ל על הצעת המינוי שקיבל מנתניהו, ועשה זאת כאשר הוא יודע שהיועמ"שית התנגדה למינוי שריחו ריח רע של ניגוד עניינים מצד הממנה.

והנה כל מערכות שומרי הסף נאלמות ונעלמות ברגע המינוי.

בג"ץ דחה את מתן הצו על-תנאי בעתירות שהתנגדו למינוי ואפשר את כניסתו של זיני לתפקיד. כלומר, יהיה קשה מאוד לשכנע את בג"ץ בעוד חודשיים שזיני לא ראוי.

כמו בג"ץ ה-11:0, שקבע כי אין מניעה לאפשר לנאשם בפלילים להרכיב ממשלה, כך גם כיום השופטים נרתעים מעימות מול מסכני ומחריבי הדמוקרטיה. הם חוששים להעמיד את ערכי מדינת ישראל מול הקמים עליה לכלותה

כמו בג"ץ ה-11:0, שקבע כי אין מניעה לאפשר לנאשם בפלילים להרכיב ממשלה, כך גם כיום השופטים נרתעים מעימות מול מסכני ומחריבי הדמוקרטיה. הם חוששים להעמיד את ערכי מדינת ישראל מול הקמים עליה לכלותה כמדינת חוק דמוקרטית.

גם שופטי תסמונת 11:0 כתבו את כל המילים והנימוקים הנכונים שהצביעו על כך שזה לא ראוי לאפשר לנאשם בפלילים לכהן כמנהל מחלקת המים, אבל הכשירו את המינוי של ראש ממשלה נאשם בפלילים לתפקיד החשוב ביותר במדינה.

אמרנו הזדהות עם החוטף, הבנה למניעיו, הגנה על התוקפן, יצירת קשר אישי רגשי עם התוקפן עד כדי התנגדות ממשית לגורמי החילוץ. כל התופעות המאפיינות את תסמונת שטוקהולם, בולטות בתסמונת 11:0 הישראלית.

הרצוג הוא הנציג הבולט של התופעה. אבל שופטי בג"ץ נותנים לה את הגושפנקה הציבורית, המוסרית, החוקית לכאורה.

הפחד מפני העמדת האינטרס של המדינה, מול מי שחטף מדינה שלמה כדי להימלט מהדין והוא מנסה לבצע הפיכה משטרית, גורר מדינה שלמה למלחמה נוראית ארוכה ללא תכלית, הפחד הזה הוא בעצם שיתוף פעולה עם החוטף. הבנה של מניעיו והגנה עליו למרות שהוא זה שאוחז באקדח ומאיים על כל "לקוחות הבנק" – אזרחי המדינה. רבים מהם כבר שילמו בחייהם במלחמה או בשבי .

קחו את מינויו של איתמר בן גביר לשר לביטחון לאומי. אותה תופעה. האיש עבריין מורשע, מוכר, פרובוקטור נפיץ שמתן סמכויות מדינה בידיו כמוהן כמתן פתיל רועם בידיו של פירומן מוכר. שומרי הסף לא ממהרים לעצור אותו ולמנוע ממנו לקבל החלטות של חיים או מוות (חלוקת אלפי כלי נשק, למשל, אדישות לרציחות במגזר הערבי ועוד).

גם נתניהו ממשיך ליהנות מתסמונת 11:0. כמות ניגודי העניינים שהוא ביצע מאז שבג"ץ אישר לו לכהן כראש ממשלה תחת הסכם ניגוד עניינים, עושה צחוק מבג"ץ ומהחוק. עצם זה שהוא דחף לפיטורי ראש שב"כ רונן בר רק אחרי שנפתחה חקירת "קטאר-גייט" ובה נחקרים המקורבים אליו ביותר, היא האימא של ניגודי עניינים.

גם נתניהו ממשיך ליהנות מתסמונת 11:0. כמות ניגודי העניינים שהוא ביצע מאז שבג"ץ אישר לו לכהן כראש ממשלה תחת הסכם ניגוד עניינים, עושה צחוק מבג"ץ ומהחוק

דחיפת מינוי זיני לתפקיד – אדם שנתניהו עצמו, לפי הדיווחים, דחה את מינויו לתפקיד המזכיר הצבאי שלו כי "הוא משיחי מידי" – מעידה כאלף עדים על כך שאינטרסים זרים עומדים מאחוריו, שהמינוי לא ראוי בלשון מנומסת ומושחת.

נתניהו הרי מינה את יוסי כהן לראש המוסד לאחר שזה הכשיר את שרץ עסקת מתווה הגז למען הטייקונים חבריו; נתניהו השתמש ביוסי כהן כראש המוסד כדי לסגור את יחידת "צלצל" שלחמה בכספי הטרור ופתח את הדלת להזרמת מיליארדים מקטאר לחמאס, מהלך שהביא עלינו את שואת 7 באוקטובר.

שומרי הסף המשיכו בכל המעשים הללו לתמוך בחוטף. להבין את מניעיו. לצדד בהסבריו. לא להפעיל כלים להצלת המדינה ואזרחיה מציפורניו של העבריין השודד את חייהם .

זו התסמונת שתקפה גם את שופטי 11:0, ואלה הדביקו את המערכת כולה עד שכיום קל מאוד לטרפד עסקאות חטופים בלי לתת דין וחשבון לאיש, למנוע הקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון 7 באוקטובר, לאשר הפצצה בקטאר בלי החלטת קבינט, לחדש מלחמה אחרי שכבר נחתמה עסקת חטופים (ינואר 2025) שבה היה צריך להמשיך לדון בתנאים לסיום המלחמה ולא בחידושה ובקרוב כנראה נחזה גם בטרפוד בחירות הוגנות .

קורבנות החטיפה הם כל אזרחי ישראל, אבל שומרי הסף שהיו אמורים להגן עליהם, הם שלקו בתסמונת האובדנית.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
11

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אני רוצה להודות לד"ר אפאטה, האיש שעזר לי לתקן את נישואיי ולגרום לבעלי לאהוב אותי יותר. אם יש לך בעיה זוגית, את יכולה ליצור איתו קשר ישירות בכתובת -דוא"ל- drapata4@gmail.com. את יכולה גם... המשך קריאה

אני רוצה להודות לד"ר אפאטה, האיש שעזר לי לתקן את נישואיי ולגרום לבעלי לאהוב אותי יותר. אם יש לך בעיה זוגית, את יכולה ליצור איתו קשר ישירות בכתובת -דוא"ל- drapata4@gmail.com. את יכולה גם לשלוח לו וואטסאפ/וייבר עם המספר הזה (+447307347648). הוא האדם הנכון לעזור לך עם בעיית הנישואים שלך, אני מאחלת לך כל טוב.,,.,.,.,

נאשם בפלילים זה עדיין לא מורשע בפלילים ואם אתה עוקב החרב תתהפך על התביעה ובסוף יום הם יעמדו לדין !! מי אתה שתקבע אם זיני מתאים או לא ?? ואם כבר ״נזרום״ איתך….שכנע אותנו שרונן בר,נדב א... המשך קריאה

נאשם בפלילים זה עדיין לא מורשע בפלילים ואם אתה עוקב החרב תתהפך על התביעה ובסוף יום
הם יעמדו לדין !!
מי אתה שתקבע אם זיני מתאים או לא ??
ואם כבר "נזרום" איתך….שכנע אותנו שרונן בר,נדב ארגמן, עמי איילון, כרמי גילון ויעקב פרי ("השקרן") התאימו יותר לתפקיד ,
על "ההישגים המבצעיים" של כרמי גילון ורונן נרחיב בתגובה הבאה……..

כתבה מסואבת, גועל נפש של הגיון עקום, הנמשל להגיונו של הקוזאק הנגזל, אדוני! טול מראה והבט בה, תישקף אליך דמותך ודמות כל כנופיית הפוטשיסטים שאתה מייצג בכתיבתך ה"פרוגרסיבית". פרוגרס= הריס... המשך קריאה

כתבה מסואבת, גועל נפש של הגיון עקום, הנמשל להגיונו של הקוזאק הנגזל,
אדוני! טול מראה והבט בה, תישקף אליך דמותך ודמות כל כנופיית הפוטשיסטים שאתה מייצג בכתיבתך ה"פרוגרסיבית".
פרוגרס= הריסת העולם התרבותי והשבתו לימי הביניים אם לא לדור האבן….

שוב מקשקשים שטויות? כרגיל...אם ראש הממשלה לא בדעתך אז זה פיגוע בדמוקרטיה? הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו,דבריך הריקים הם פיגוע בדמוקרטיה! להזכירך איתי, דמוקרטיה ביוונית זה שלטון העם ולצע... המשך קריאה

שוב מקשקשים שטויות?
כרגיל…אם ראש הממשלה לא בדעתך אז זה פיגוע בדמוקרטיה? הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו,דבריך הריקים הם פיגוע בדמוקרטיה!
להזכירך איתי, דמוקרטיה ביוונית זה שלטון העם ולצערך העם בחר בנתניהו שלפי "החוק" שאתה כ"כ מקדש, חייב,רשאי וראוי למנות את האלוף זיני לראש השב"כ.
…..תאכל את הלב.

יש להוסיף את ההאשמה האישית למחדל נוראי עם תוצאות נוראיות ללא לקיחת אחריות. התסמונת הנ"ל עשוייה להוביל לסכנות מאיימות נוספות מכול בחינה עד סכנת קיום ואובדן יכולת תיקון כל עוד הוא מתפקד כ... המשך קריאה

יש להוסיף את ההאשמה האישית למחדל נוראי עם תוצאות נוראיות ללא לקיחת אחריות. התסמונת הנ"ל עשוייה להוביל לסכנות מאיימות נוספות מכול בחינה עד סכנת קיום ואובדן יכולת תיקון כל עוד הוא מתפקד כראש הממשלה.

אחד מארבעת האישים הבאים- פרופ׳ אהרון ברק, פרופ׳ יצחק זמיר, ד״ר אליקים רובינשטיין ומני מזוז אמר בחודש יוני האחרון לתחקירן המעולה של ״הארץ״ גידי וייץ את המשפט המדהים הבא ״אין כבר בג״ץ, מ... המשך קריאה

אחד מארבעת האישים הבאים- פרופ' אהרון ברק, פרופ' יצחק זמיר, ד"ר אליקים רובינשטיין ומני מזוז אמר בחודש יוני האחרון לתחקירן המעולה של "הארץ" גידי וייץ את המשפט המדהים הבא "אין כבר בג"ץ, מבג"ץ נותרו רק שאריות". כך שמר לנדסברג-נבו כיוון ללא ספק לדעת גדולים. אגב, ארבעת האישים הללו הם היחידים החיים ביננו שכיהנו בצמד התפקידים הייחודי – קודם היו יועצים משפטיים לממשלה ובשלב מאוחר יותר בקריירה המשפטית המזהירה שלהם כיהנו כשופטי בית המשפט העליון. פרופ' אהרון ברק אף כיהן כנשיא בית המשפט העליון.

לפוסט המלא עוד 953 מילים ו-11 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

ראש הזרוע הצבאית של חמאס מוחמד עודה נהרג בתקיפה אמש

על פי דיווחים, מוחמד עודה נהרג יחד עם אשתו ובניו; כ״ץ: כולם בני מוות בכל מקום, גם תוכנית ההגירה מרצון תיושם ● נתניהו ביקש לבטל את עדותו במשפטו היום בשל עיסוקו בעניינים מדיניים וביטחוניים עד שעה מאוחרת אתמול ועקב דיונים שנקבעו להיום בשעה מוקדמת יחסית ● לאחר אזעקות ברחבי הצפון הלילה: שיגור אחד חצה מלבנון ונפל בשטח פתוח - אין נפגעים

לכל העדכונים עוד 5 עדכונים

מוסר כפול - האומנות העתיקה של "לי מותר, לך אסור"

מדוע נוהגים אנשים באמות מידה שונות כלפי אותה תופעה? כי המוסר הכפול הוא חלק מהתוכנה האנושית. המוח שלנו אוהב להצדיק את עצמו: כשאני מאחר לפגישה – זה בגלל הפקקים. כשאתם מאחרים – זה חוסר אחריות

*  *  *

להחמיר עם הזולת ולהקל עם עצמנו

מדוע רבים מאיתנו נוהגים למדוד את העולם בשני סרגלים שונים? כי זה אנושי, כי המוח שלנו אשף ביחסי ציבור לעצמו ועם תקציב בלתי מוגבל. המוסר הכפול הוא חליפת גומי מתוחכמת: היא מתרחבת כמו אחרי ארוחת חג כשמדובר בטעויות שלנו, ומתכווצת עד חנק כשמדובר באחרים.

עו"ד בני דון-יחייא הוא מבכירי עורכי הדין בתחום הירושה והמשפחה. כתב 18 ספרים. ספרו האחרון הוא "תורת דיני הירושה".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 712 מילים

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים
אמיר בן-דוד

אהרן ברק - "כיפת הברזל" של הדמוקרטיה הישראלית

דמותו של אהרן ברק – כחוקר משפטי בעל שיעור קומה עולמי, כיועץ משפטי שנאבק ללא חת בשחיתות הציבורית וכשופט עליון פורץ דרך – מציבה אותו כאחד מהמאורות הגדולים של המשפט הישראלי. יחד עם זאת, מורשתו מצויה כיום בלב מחלוקת ציבורית עמוקה, החורגת בהרבה מכל דיון טכני בגבולות הפרשנות או בהיקף הביקורת השיפוטית.

בעוד שבקהיליית המשפט הבינלאומית נחשב ברק לאחד המשפטנים הבולטים של תקופתנו, בישראל נקשר שמו במאבק פוליטי וחברתי רחב על דמותה וזהותה של החברה הישראלית.

ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב. חבר אגודת הסופרים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,195 מילים ו-2 תגובות

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

אנושיות בלב הכאוס - על העומדים בפרץ בפרעות הפרהוד

במרחב הציבורי העכשווי, הנטייה לשקוע אל תוך פריזמה קוטבית של "שחור ולבן" הופכת דומיננטית מתמיד. השנאה הנספגת בשיח האינטנסיבי אינה מותירה מקום למורכבות, והכללות גורפות מחליפות לעיתים קרובות את הדיון המושכל באחריות ובמוסר.

כמי שמרכז עיסוקה המקצועי הוא צמצום האלימות וקידום הסובלנות, אני מוצאת כי חיוני להאיר את אותם צמתי הכרעה מוסריים שבהם נשמר צלם האדם דווקא בשעות האפלות ביותר.

לילי הלפרין היא חוקרת, מרצה וראש "מרכז אמת" לקידום הסובלנות וצמצום האלימות. מאמריה עוסקים בסוגיות הבוערות של החברה והחינוך בישראל מתוך תפיסה המחברת בין אירועי העבר לאתגרי השעה והיא שותפה למאבקים חברתיים וחינוכיים לשיפור פניהם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 579 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

תגובות אחרונות

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-2 תגובות

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

נראה שבישראל השלימו עם העובדה שאם אכן יושג הסכם מול טהרן, נושא הגרעין יידחה לסוף המשא ומתן ● בזמן שהאיראנים דורשים "הפסקת אש אזורית" שתגן על חזבאללה ומפשירים מיליארדים מקטאר, בירושלים מתמקדים בניסיון לוודא שארצות הברית תוציא את כל האורניום המועשר ● במקביל, רצף התאריכים שמתקרב דוחק את הנשיא האמריקאי להשיג שקט בכל מחיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.