JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מרצ מחשבת מסלול מחדש, וסתיו שפיר עלולה למצוא עצמה בחוץ | זמן ישראל
תמר זנדמבר וסתיו שפיר בכנסת, ב-9 בדצמבר 2019 (צילום: הדס פרוש/פלאש90)
הדס פרוש/פלאש90

מרצ מחשבת מסלול מחדש, וסתיו שפיר עלולה למצוא עצמה בחוץ

מרצ בוחנת מחדש את שיבוצם של שפיר וסגן הרמטכ״ל לשעבר יאיר גולן ברשימה לכנסת, אחרי שמייסד המחנה הדמוקרטי אהוד ברק הודיע כי לא יתמודד שוב ● "עשינו הסכם עם ראש ממשלה. עכשיו נשארנו עם שני ח"כים צעירים" ● "אלו לוויתנים שכבר הפכו לדינוזאורים שמתאבדים על החוף", מגיבים בסביבת שפיר ● משחקי הכס - גרסת השמאל ● פרשנות

לחברת הכנסת סתיו שפיר צפויים כמה שבועות קשים, עד סמוך לסגירת הרשימות לכנסת באמצע ינואר. במקרה הטוב, אם תוצב במקום החמישי או השישי ברשימה המחודשת של המחנה הדמוקרטי, התקופה המתוחה תימשך עד ליל ה-2 במרץ, אז יתברר אם למרות הפופולריות שלה בשמאל, היא נאלצת להיפרד מהכנסת לאחר שבע שנות כהונה.

עמיתה של שפיר למחנה הדמוקרטי, סגן הרמטכ"ל לשעבר יאיר גולן, לא נהנה אפילו מהמתח הזה. סיכוייו לחזור לכנסת לאחר הבחירות הקרובות קלושים, והוא ייאלץ להסתפק בכהונת הבזק הנוכחית או להתמודד שוב בעתיד.

אתמול הוחלט במרצ על הימנעות מקיום פריימריז לרשימה ולהנהגה, כפי שמחייבת חוקת המפלגה. ההחלטה תובא ביום ראשון הקרוב להצבעה בוועידת מרצ וקרוב לוודאי שתאושר.

במקביל הוחלט על הקמת צוות מו"מ שינהל בשבועות הקרובים שיח עם שפיר, יו"ר התנועה הירוקה, וגולן, חבר ישראל דמוקרטית שהקים אהוד ברק, שהוצבו במקומות 2 ו-3 ברשימת המחנה הדמוקרטי לכנסת ה-22.

סתיו שפיר, ניצן הורוביץ ויאיר גולן בפתח ישיבת סיעת המחנה הדמוקרטי בכנסת, ב-18 בנובמבר 2019 (צילום: הדס פרוש/פלאש90)
סתיו שפיר, ניצן הורוביץ ויאיר גולן בפתח ישיבת סיעת המחנה הדמוקרטי בכנסת, ב-18 בנובמבר 2019 (צילום: הדס פרוש/פלאש90)

בצוות המו"מ מטעם מרצ חברים היו"ר ניצן הורוביץ, קודמתו תמר זנדברג, חבר הכנסת ומזכ"ל המפלגה לשעבר מוסי רז, והמזכ"ל הנוכחי תומר רזניק. גורמים המעודכנים במתרחש אמרו לזמן ישראל, כי הצוות יפיק לקחים מהמו"מ שנוהל ביולי האחרון עם ברק, בו ביצעה מרצ ויתורים משמעותיים בתקווה להישג נאה בקלפי.

בפועל, המחנה הדמוקרטי קיבלה בבחירות ספטמבר רק כחצי מנדט יותר ממרצ בבחירות אפריל – 5.3 מנדטים לעומת 4.9. "ברק, שאיתו עשינו את החבירה, הוא זה שפירק את המחנה הדמוקרטי, בזה שהוא הודיע שהוא לא בעניין", אומר גורם במפלגה, בהתייחס להחלטתו של ברק לא להתמודד בבחירות הקרובות.

"עם כל הכבוד, לא עשינו את החבירה עם סתיו שפיר או עם יאיר גולן. הם אנשים נהדרים, ואנחנו רוצים להרכיב את המחנה הדמוקרטי מחדש, אבל ברור לכל בר דעת שזה לא יכול להיות לפי התנאים של הפעם שעברה. ביולי עשינו הסכם עם ראש ממשלה, ועכשיו אנחנו עושים הסכם עם שני חברי כנסת צעירים".

"עם כל הכבוד, לא עשינו את החבירה עם סתיו שפיר או עם יאיר גולן. הם אנשים נהדרים, אבל ביולי עשינו הסכם עם ראש ממשלה, עכשיו אנחנו עושים הסכם עם שני ח"כים צעירים"

לדברי הגורם, כלל לא בטוח ששפיר וגולן מסוגלים להביא כרגע רק מכוח אישיותם אפילו חצי מנדט, אך הוא מדגיש שזה לא אישי. "גם אם תיקח שני חברי כנסת מעולים ממרצ ותציב אותם במפלגה, נניח העבודה, לא בטוח שהם יהיו שווים חצי מנדט. המפלגה עצמה היא שמביאה את המצביעים".

במרצ יש מי שנכווה מההסכם שנחתם עם אהוד ברק. תוצאות בחירות ספטמבר גרמו למפלגה להפסיד לפחות יחידת מימון אחת, שהיתה שווה בבחירות האחרונות תשלום חד-פעמי של 1.4 מיליון שקל (בבחירות הקרובות תגדל כל יחידת מימון ל-1.8 מיליון) וכן 84 אלף שקל בחודש במהלך כהונת הכנסת. הפסד נוסף היה דחיקתו מהכנסת של עיסאווי פריג', הנציג הערבי הבכיר, מה שנתפס במרצ כבעיה ערכית ואלקטורלית.

ח"כ עיסאווי פריג' (צילום: תומר נויברג/פלאש 90)
ח"כ עיסאווי פריג' (צילום: תומר נויברג/פלאש 90)

בעקבות הפריימריז שנערכו לרשימת המפלגה ביולי האחרון הוצב פריג' במקום הרביעי, אך ההסכם עם ברק ושפיר דחק אותו למקום השישי. חברי כנסת אחרים שהגיעו למקומות גבוהים נדחקו רחוק עוד יותר. מוסי רז הוזז מהמקום החמישי למקום ה-12, מיכל רוזין מהמקום השישי למקום 13, וגבי לסקי ממקום 7 למקום 19.

ההנחה המתבקשת היא ששפיר וגולן יוצבו בחמישיה השנייה של המחנה הדמוקרטי בבחירות הקרובות. במקרה הטוב שפיר צפויה לזכות במקום החמישי הגבולי, אך ייתכן גם שתידחק למקום נמוך יותר. גולן לא צפוי להיות ממוקם גבוה יותר מהמקום השביעי הלא ריאלי.

שפיר, כאמור, מוטרדת מאוד מההתפתחויות ורואה בהן פירוק הלכה למעשה של המחנה הדמוקרטי. לראייתה, דחיקתה אחורה ברשימה היא ראיה לניצחון העסקנות הישנה את הענייניות, משום שהמפלגה עלולה ליפול אל מתחת לאחוז החסימה.

סקרים פנימיים שנערכו במרצ לפני הבחירות האחרונות, הראו שמעמדה של שפיר בקרב מצביעי השמאל אכן חזק מאוד, וכך גם בקרב מצביעי העבודה וכחול-לבן, שתי היריבות העיקריות. קהל נוסף ששפיר סבורה שהיא יכולה להביא הוא מצביעים צעירים, המעריכים את פעילותה בכנסת ואת האג'נדה הסביבתית שהיא מייצגת כיו"ר התנועה הירוקה.

למרות זאת, גורם נוסף במרצ אמר אתמול, כי "הרבה אנשים שותפים לתחושה שאין טעם לרוץ באותה רשימה בדיוק. יש חוסר נחת. מבחינת חברים במפלגה, אפילו אם לא ייכנסו חמישה חברי כנסת אלא רק ארבעה, הם לפחות יהיו חברי מרצ. זה יותר מהשלושה שיש לנו כרגע.

"סיפור המחנה הדמוקרטי לא הביא לנו הצלחה. הוא פגע בנו אלקטורלית. סתיו טוענת שבלעדיה מרצ לא היתה עוברת את אחוז החסימה, אבל באפריל היינו 1,500 קולות מהמנדט החמישי. העובדה שאין היום למרצ נציג ערבי בכנסת, עניין שהוא בבסיס האידיאולוגיה של המפלגה, פגעה בנו. כשבמקומות ארבע וחמש היו נציגים ערבים קיבלנו ארבעים אלף קולות של אזרחים ערבים, שכמעט כולם עזבו אותנו בגלל ברק".

"העובדה שאין היום למרצ נציג ערבי בכנסת, עניין שהוא בבסיס האידיאולוגיה של המפלגה, פגעה בנו. כשבמקומות ארבע וחמש היו נציגים ערבים קיבלנו ארבעים אלף קולות של אזרחים ערבים, שכמעט כולם עזבו אותנו בגלל ברק"

קושי נוסף לשמור על המיקומים של שפיר וגולן ברשימה נובע מהשאיפה לריצה משותפת עם מפלגת העבודה, כדי לבטל לחלוטין את הסיכון שאחת המפלגות לא תעבור את אחוז החסימה. ההנחה הרווחת היא שחיבור כזה יהיה קטן בהרבה מסך חלקיו, משום שמצביעים רבים ירגישו בטוחים לעבור לכחול-לבן, כדי שתהיה גדולה משמעותית מהליכוד.

"בתרחיש כזה", אומר הגורם, "אין שום היגיון בריצה עם המחנה הדמוקרטי, שתביא לכך שמרצ תכניס לכנסת שני נציגים או אפילו רק נציג אחד. בנוסף, סתיו היא סדין אדום מבחינת עמיר פרץ. תבין, אני ממש לא מזלזל בה. היא דמות פופולרית בשמאל, מאוד הייתי רוצה שהיא תהיה במרצ – ואגב רצינו שהיא תצטרף למפלגה כבר בבחירות אפריל והיא לא רצתה. אני מבטיח לך שאם היא הייתה מתמודדת בפריימריז של מרצ, היא הייתה מגיעה למקום גבוה".

לצד ההערכה ישנה גם הסתייגות. "מבחינת יחסי אנוש, התנהלות, היא עושה עכשיו מן קמפיין גוועאלד כזה, לעומת יאיר גולן שמדבר עם האנשים בתוך המפלגה. יש לה מן התנהלות שיוצרת הרבה אנטגוניזם, גם פנימי וגם בתקשורת ובכל מיני מקומות".

"מבחינת יחסי אנוש, התנהלות, היא עושה עכשיו מן קמפיין גוועאלד כזה, לעומת יאיר גולן שמדבר עם האנשים בתוך המפלגה. יש לה מן התנהלות שיוצרת הרבה אנטגוניזם, גם פנימי וגם בתקשורת ובכל מיני מקומות"

בסביבתה של שפיר דוחים את הטענות ואומרים מצידם שהלחץ כלל לא מגיע מפעילים או מתמודדים בסוף הרשימה, אלא דווקא מהבכירים במרצ. "אלו לוויתנים שכבר הפכו לדינוזאורים שמתאבדים על החוף", הגדיר זאת אחד הקרובים לה.

הוא הוסיף כי בעוד ששפיר הביאה למחנה הדמוקרטי מצביעי עבודה רבים, הצפויים לעזוב אם תידחק אחורה ברשימה, המצביעים הערבים שהצביעו למרצ באפריל לא צפויים לשוב אליה. הם, לדבריו, יצביעו כמו בבחירות ספטמבר לרשימה המשותפת בראשות איימן עודה, שעבד חכם והתחזק בחודשים האחרונים. מרצ, במקרה כזה, עלולה לרדת אל מתחת לאחוז החסימה.

"מרצ הולכת למהלך פנימי שלה, והייתה יכולה ללכת גם לפריימריז", אומר בתגובה הגורם במרצ. "זה שסתיו מסיקה מזה מסקנות זה עניין אחר. להעיף רפש על מרצ זה ודאי לא מה שיעזור לה עכשיו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,024 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

טראמפ רמז שאין התקדמות במגעים עם איראן: "ייתכן שנידרש לסיים את העבודה"

ילדה בת תשע נורתה למוות בערערה; המשטרה עצרה מספר גורמים שלפי החשד קשורים לירי ● כמה רחפני נפץ של חזבאללה פגעו בצפון הארץ, בקרבת הגבול; צה"ל תקף באזור צור ● גפני קרא לנציגי מפלגתו ברשויות המקומיות שלא לשתף פעולה עם המשטרה; לפיד: זו קריאה לאנרכיה ● החרדים איימו לתמוך בהקמת ועדת חקירה, והקואליציה אישרה את חוק המעונות

לכל העדכונים עוד 44 עדכונים

קשת אחים - דוח הנציבות האזרחית לפשעי חמאס

כשהייתי תובעת בעזה, בתפקיד הראשון, הגיע לידיי יום אחד תיק הרצח של שעיה דויטש ז"ל. מושבניק מהזורעים, שנדד לירושלים ומשם לכפר-ים בגוש קטיף, שם אהבתו לחקלאות הובילה אותו לגדל זני פרחים מיוחדים.

ב-29.3.1993, שבוע לפני הפסח, נקרא לחממה על ידי פועליו. למפגש הביא ממתקים וופלים לכבוד החג, אלא שהם התנפלו עליו ואחד דקרו בלבו.

עו"ד סא"ל במיל' אורי אגוז, לשעבר בפרקליטות הצבאית, שופטת בעבירות טרור. חברת פורום דבורה. מחזאית ותסריטאית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,464 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
אמיר בן-דוד

פסילוסיבין ככיוון מבטיח לטיפול ב-PTSD בארץ

מאז ה-7 באוקטובר אנחנו מתמודדים לא רק עם שיקום בתים וקהילות, אלא גם עם שיקום נזק בלתי נראה: שיקום התודעה.

הנתונים שמצטברים מהשטח מציירים תמונה מוכרת מדי למי שעוסקים בבריאות הנפש – גל מתמשך של הפרעות דחק פוסט־טראומטיות, דיכאון וחרדה, שמאתגר את המערכות הקיימות ודורש מענה רחב, מהיר ומדויק.

פרופסור איל פרוכטר הוא שותף מייסד ומנהל תחום רפואה ומדע קולקטיב עיקר - השותפות לחוסן בישראל.

ד"ר נדיה ליסובודר היא יועצת קלינית CRO, מייסדת ומנכ"לית של גליל מחקר ביו-רפואי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 849 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

להקים את הסנהדרין

ראוי להקים בישראל את מוסד "הסנהדרין". המערכת הפוליטית סרחה ויוקרתה מצויה בשפל עמוק ברחוב הישראלי. פוליטיקאים רדודים וברוטליים בהתנהגותם החדירו נורמות פסולות לחיים הציבוריים והשחיתו את המערכת הפוליטית.

אנו זקוקים לסוג של חבר מושבעים או בית מגוון בהרכבו, שיהווה מקור השפעה והשראה למנהיגים ולציבור הרחב וישפיע על השיח הציבורי, וזאת בהיעדר ריסון של מקבלי ההחלטות.

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 632 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

תגובות אחרונות

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.