JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איילת קציר: בין היפוך הפירמידה לבין "מחסני הילדים" - מבחן התיקון של קיש | זמן ישראל

בין היפוך הפירמידה לבין "מחסני הילדים" - מבחן התיקון של קיש

שר החינוך יואב קיש במליאת הכנסת, נובמבר 2023 (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
Yonatan Sindel/Flash90
שר החינוך יואב קיש במליאת הכנסת, נובמבר 2023

הלב יוצא אל משפחות שני הפעוטות שמתו במעון בשכונת רוממה בירושלים. עבורן העולם עצר מלכת ואין מילים מנחמות. עבור כולנו זהו רגע שבו מציאות מסוכנת, הנשענת על מדיניות רבת שנים, צפה ועולה אל פני השטח.

מותם של ילדים ב"מחסן הילדים" שפעל ללא רישוי אינו מחדל מקומי. זהו פעמון אזהרה על קריסתה של מערכת האמורה לייצר מוגנות לילדים של כולנו, שבמסגרתה עשרות אלפי ילדים בישראל שוהים מדי יום במסגרות שאינן מפוקחות ואינן מספקות רמת בטיחות נדרשת.

מעונות יום לא מפוקחים קיימים בכל מקום שבו המדינה נכשלה ביצירת היצע מוסדר לגיל הרך. עם זאת, בחברה החרדית התופעה רחבה יותר, משום שהיא פוגשת התנהלות קהילתית פנימית של חשדנות והסתייגות מהרגולטור.

מותם הילדים ב"מחסן הילדים" שפעל ללא רישוי אינו מחדל מקומי. זהו פעמון אזהרה על קריסת מערכת האמורה לייצר מוגנות לילדי כולנו, במסגרתה עשרות אלפי ילדים בישראל שוהים במסגרות שאינן מפוקחות או בטוחות

אין מדובר בהאשמה כלפי הקהילה, אלא בתיאור מציאות של ואקום שלטוני. בתוך הוואקום הזה, חובת הדיווח אינה יכולה להישען על דרישה בלבד; מדינה שמבקשת להגן על פעוטות חייבת להעמיד חלופות מוסדרות. מאחר שדווקא במקום שבו המדינה יודעת שיש ניתוק, האחריות של שר החינוך יואב קיש היא לייצר נוכחות, פיקוח ומוגנות גדולה יותר.

שורש הכשל המערכתי, כפי שעלה באסון הנורא, נמצא בפער שבין החקיקה למציאות. חוק הפיקוח על מעונות יום משנת 2018 נועד לשמש שכבת הגנה עבור חסרי הישע, אך המדינה החילה אותו בלי להעמיד את התשתיות הנדרשות למימושו.

יתרה מכך, החוק נחקק כשהוא יוצר פיצול סמכויות מהותי: תחומי אחריות מרכזיים נותרו בידי משרד העבודה ולא רוכזו בידי משרד החינוך, באופן שפירק את שרשרת האחריות וטשטש סמכויות פיקוח.

כפי שעלה גם בדוחות מבקר המדינה בשנים האחרונות, פיצול זה פגע ביכולת הפיקוח והאכיפה והעמיק את הפער בין חקיקה ליישום. בהתאם לכך, תקציבי הבינוי למעונות יום נוצלו רק בכשישים אחוזים. עשרות מיליוני שקלים נותרו בקופה, בעוד ילדים נדחקו למסגרות מאולתרות בדירות מגורים ולמחסני ילדים הפועלים ללא רישוי. המחסור במבנים מותאמים הוא תוצאה של סדר עדיפויות ממשלתי שלא תורגם לביצוע.

אין מדובר בהאשמה כלפי הקהילה, אלא בתיאור מציאות של ואקום שלטוני. בתוך הוואקום – חובת הדיווח אינה יכולה להישען על דרישה בלבד; מדינה שמבקשת להגן על פעוטות חייבת להעמיד חלופות מוסדרות

הכשל אינו מתמצה בתשתיות ובחלוקת סמכויות. הוא ניכר באופן הישיר ביותר בשחיקה של מערך הפיקוח והליווי המקצועי עצמו. הקיצוצים בגיל הרך מתורגמים למחסור חמור בתקני פיקוח, לעומסים חריגים על מפקחות, ולצמצום שעות הדרכה וליווי מקצועי למטפלות.

כאשר מפקחת אחת אחראית על עשרות מסגרות, הפיקוח הופך בעיקר לפורמלי. כאשר מטפלות אינן זוכות להכשרה מספקת ולהדרכה רציפה, גם מסגרת הפועלת לכאורה על פי כללים הופכת פגיעה. הכשרה, הדרכה ונוכחות מקצועית אינן תוספת. הן תנאי בסיסי למוגנות.

וכאן מגיע מבחן התפקוד של שר החינוך קיש, לא בהצהרה שאחריה, אלא בשורה של בחירות לפני האסון ואחריו. בתגובה לאסון הנורא, קיש הודיע שהוא מקים ועדה בין משרדית לבדיקה. זהו השם המכובס והמוכר למריחה של זמן ולבריחה מהחלטות קשות; בזמן שהוועדה תתכנס ותנסח ניירות עמדה, אלפי פעוטות ימשיכו לשהות במחסנים ללא השגחה. הדרג המקצועי כבר יודע מה צריך לעשות, השר פשוט בוחר להקים עוד שכבה בירוקרטית במערכת שממילא סובלת מפיצול סמכויות. אחרי מותם של פעוטות, השאלה איננה מי יבדוק ומי יתכלל. השאלה היא מי נושא באחריות ומבצע.

בתקופתו של קיש, במסגרת עדכון תקציב המדינה לשנת 2024, קוצצה תוספת של 200 מיליון ש"ח שיועדה להרחבת ההדרכה וההכשרות לצוותים במעונות יום ולהעמקת יכולות בקרה ורישוי. הקיצוץ הזה אינו "התייעלות תקציבית" – הוא ויתור מודע על בטיחות הילדים.

בתקופתו של קיש, במסגרת עדכון תקציב המדינה לשנת 2024, קוצצה תוספת של 200 מיליון ש"ח שיועדה להרחבת ההדרכה וההכשרות לצוותים במעונות יום ולהעמקת יכולות בקרה ורישוי

משרד החינוך הציג זאת כסעיף תוספתי. אבל במערכת שמבקשת מוגנות, זה איננו תוספת. זה המנגנון שמאפשר לראות, לתקן, ולמנוע. ולכן, ועדה בין משרדית איננה תשובה. התשובה היא פעולות מדידות: תגבור תקני פיקוח, החזרת שעות הדרכה רציפה, אכיפה שמסוגלת לסגור מסגרות מסוכנות לפני שהנזק מתרחש, והרחבת היצע מוסדר במקום שוק אפור.

על הרקע הזה בולטת בחירתו הציבורית של קיש: בשנה האחרונה הוא מרבה להופיע באירועי חלוקת ספרי תורה ולהבליט מהלכי "זהות יהודית". אין פסול במורשת; הפסול הוא כשהיא משמשת מסך נוח לפוליטיקה לבייס בזמן שהטיפול בגיל הרך מופקר ומערכת החינוך קורסת.

מורשת של שר חינוך נכתבת במערכת מתקדמת, כזו שמשקיעה במוגנות, בפדגוגיה ובמענה לצרכים הרגשיים וההתפתחותיים של הילדים כבר מהשלבים המוקדמים ביותר.

זהו מבחן התיקון של יואב קיש. כעת, כשהמפלגות החרדיות אינן בממשלה, האחריות מונחת במלואה על שולחנו ואין עוד תירוצים. במקום לדבר על "היפוך הפירמידה", עליו להניח את היסודות בפועל: השקעה תקציבית במוגנות, השבת ההדרכה המקצועית וביסוס פדגוגיה איכותית שתבטיח התפתחות תקינה ובטוחה לכל ילד.

בחירתו הציבורית של קיש היא להופיע באירועי חלוקת ספרי תורה ולהבליט מהלכי "זהות יהודית". אין פסול במורשת, אלא כשהיא משמשת מסך נוח לפוליטיקה לבייס, כשהטיפול בגיל הרך מופקר ומערכת החינוך קורסת

זהו הרגע שבו קיש יכול לבחור בשינוי עומק יסודי, במקום בעוד סבב של הצהרות וועדות שאינן משנות את פני המציאות.

איילת קציר היא מפקחת בדימוס במשרד החינוך, יו"ר תנועת מובילי חינוך לחיזוק מערכת החינוך הציבורית, פעילה חברתית ומשוררת. מתעניינת במעמדו של החינוך הציבורי בישראל, בהיבטים של מדיניות, תקצוב, תכנים וסכנות הפוליטיזציה של מערכת החינוך - מתוך ניסיון ארוך שנים במערכת ומחויבות אזרחית עמוקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אתה תמיד רע אבל בביטוי ,"מחסן ילדים" עלית לדרגת רשע. בשם ניגוח הממשלה הכל כשר. במקום לבלבל את המוח על פיקוח תתחיל להטיף להישארות האם או האב בבית עם תינוק איך אתם מקבלים את.המצב שתינוק ב... המשך קריאה

אתה תמיד רע אבל בביטוי ,"מחסן ילדים" עלית לדרגת רשע. בשם ניגוח הממשלה הכל כשר. במקום לבלבל את המוח על פיקוח תתחיל להטיף להישארות האם או האב בבית עם תינוק איך אתם מקבלים את.המצב שתינוק בן חודשיים כבר נזרק מהבית ל-10 שעות איזו עבודה או קריירה שוים את זה.לא רוצים פיקוח רוצים משרות אם/אב . ילדים הם לא אורחים בבית

לפוסט המלא עוד 758 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום שני, 25 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: איראן חידשה את ייצור הטילים הבליסטיים בקצב מהיר בהרבה מכפי שהוערך בתחילה

טראמפ: על מדינות המפרץ להצטרף להסכמי אברהם במסגרת ההסכם עם איראן ● רחפני נפץ נפלו ביישוב שומרה וסמוך לגבול לבנון, ללא נפגעים ● לפיד: "ההסכם המתגבש הוא אסון, שוב נתניהו מציב מטרות ולא עומד בהן" ● דרעי: "חוק הגיוס לא יעבור בכנסת הנוכחית"; מוכן לבחירות ב-15 בספטמבר ● דיווח: מיקי זוהר נחקר באזהרה בפרשת ההסתדרות בפעם השלישית

לכל העדכונים עוד 39 עדכונים

כבר לא מעוררים דחייה?

בשנת 2007 פורסם ספר המבוסס על מחקר באוניברסיטה העברית, אשר עסק בשאלה איך ייתכן שאחרי כמעט ארבעים שנות שלטון ישראליות ביהודה, שומרון ועזה – כמעט שאין דיווחים על אונס כנגד פלסטיניות. אחד הפתרונות שהוצגו בעבודה זו הוא שחיילים מתייגים פלסטיניות כמגעילות וכנחותות ולכן הם נמנעים מלאנוס אותן.

חלפו עשרים שנים מאז והתמונה השתנתה. לאחרונה פרסם בניו יורק טיימס העיתונאי המעוטר ניקולס קריסטוף טור דעה תחת הכותרת "The silence that meets the rape of Palestinians".

פרופ' מיכאל (מיקי) ארליך נשוי ואב לשלושה, תושב ירושלים, יליד צ'ילה. מלמד במחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת בר-אילן. מתמחה בגיאוגרפיה היסטורית של המזרח התיכון בימי הביניים, תוך התמקדות בתחומים: אסלום ושיערוב, עיור, הגירות, עליות לרגל, צלבנים ועוד. פעיל בתחומי חברה, סביבה והסברה. אוהב לטייל בארץ ובחו"ל, מוסיקה וקולנוע.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 888 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים
אמיר בן-דוד

גיוס חרדים וערבים - מתווה תכליתי בר-השגה

אציג כאן עמדה מעט מורכבת בסוגיית גיוס חרדים וערבים ואשתדל לפשט אותה ככל הניתן. ברמת הרצוי – מוטב שכל אזרחי ישראל יתגייסו לשירות צבאי משמעותי או לשירות אזרחי מקביל וזהה באורכו. ראשית מתבקש דיוק לגבי שתי נקודות שמסבירות את ההיגיון מאחורי הטענה – מדוע הרצוי הוא גיוס של כולם?

1

ד"ר לאוניד (ליאון) גרשוביץ הוא תושב שלומי. בעל תואר PhD מאוניברסיטת ת"א, מתמחה בתולדות יהודי ברית המועצות. בוגר תכנית "רביבים" באוניברסיטה העברית. במשך שנים שימש במגוון תפקידים במערך החינוך, בהם מורה ורכז תחומי דעת, תנ"ך והיסטוריה, מחנך בתיכון ומנהל תיכון. כעת מנחה באקדמיה ומרצה במכינות קדם-צבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 648 מילים ו-1 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-1 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

תגובות אחרונות

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-1 תגובות

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

נראה שבישראל השלימו עם העובדה שאם אכן יושג הסכם מול טהרן, נושא הגרעין יידחה לסוף המשא ומתן ● בזמן שהאיראנים דורשים "הפסקת אש אזורית" שתגן על חזבאללה ומפשירים מיליארדים מקטאר, בירושלים מתמקדים בניסיון לוודא שארצות הברית תוציא את כל האורניום המועשר ● במקביל, רצף התאריכים שמתקרב דוחק את הנשיא האמריקאי להשיג שקט בכל מחיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הפסולת בצפון נשרפת, והמשילות איתה

ראשי ערים נורים בזה אחר זה, אתרי פסולת בוערים, הגליל הופך לטריטוריה של משפחות פשע והממשלה לא קיימת ● מתברר שדווקא יש ח"כים לשעבר שנוסעים באוטובוסים ● אם זה לא כותרות על הספארי, זה לא מעניין את כרמל שאמה הכהן ● וגם: כשהמדרגות הקסומות של חיפה הופכות ליריד אמנות מקומית

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,672 מילים

בזמן שדרמר ממשיך בשיחות עם שר החוץ הסורי, דמשק מכריזה כי אין כניסה לסחורות ישראליות ● באבו דאבי רוצים להתנתק מהורמוז ולהקטין את התלות בטהרן ● בחתונה המונית בטהרן הייתה חסרה רק עוגה עם חבל תלייה עליה ● והשבוע ב-1967: מצרים הכריזה על סגירת מצרי טיראן בפני ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 984 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

איש נבואי קוסמי עליז

עלי מוהר הציע לנו חיבור לאחד התדרים העדינים ביותר של החילוניות הישראלית, של התל אביביות, של "הנעשה בעירנו". תדר של בהירות. של כמיהה לנורמליות

עלי מוהר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע - ללא ספק חסר חשיבות לאומית - שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מ... המשך קריאה

הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע – ללא ספק חסר חשיבות לאומית – שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מעלה אל הכיוון אליו הסתכל, שמחתי לראות שהוא מכוון אל חרמש הירח, שבין כל האורות המלאכותיים שאנחנו מוקפים בהם, עדיין שבה את ליבו. זה אמנם היה בהוד השרון ולא בתל אביב, אבל כל הארץ הפכה בטון כבר מזמן.
עלי מוהר היה גיבור תרבות של עלומי, הייתי מחכה ליום חמישי או שישי לקרוא 'מהנעשה בעירנו' וגם 'בשער', שהיה מצחיק ושנון למרות חוסר אהדתי לכדורגל. ואכן, גם אצלי כמו אצלך הוא עדיין קיים ותופש מקום, בזרם התודעה הממשיך לזרום.

לכתבה המלאה עוד 1,335 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

התגלמות העצמאות השיפוטית

אין שופטים כמו חשין. יש טובים ממנו, יש גרועים ממנו, אבל כמוהו אין. הוא לא פחד מכלום ומימש את עצמאותו בקורפוס השיפוטי שלו. והוא לא היה מסכים לקבל את מה שהשופטים סופגים כיום

שופט בית המשפט העליון מישאל חשין

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 620 מילים
חבר, אתה חסר

מחפש הפשרות

השילוב בין עוצמת המנהיגות, המעמד ההלכתי, הפרגמטיות, השיח, הדאגה האמיתית לציבור והסנטימנט כלפי כל אדם - הרב עובדיה הותיר אחריו ואקום שמורגש כיום יותר מתמיד

הרב עובדיה יוסף

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 611 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.