ראש הממשלה בנימין נתניהו פוחד מהרב דוב לנדו הרבה יותר מאשר מרב-אלוף אייל זמיר. הרמטכ"ל יכול לזעוק בוקר וערב – כולל בימים האחרונים – כי הצבא קורס לתוך עצמו, מה שגם הופך לכותרות בכלי התקשורת האיראניים והאחרים, אבל נתניהו ממשיך לקדם את חוק הפטור מגיוס ואת הפגיעה בצה"ל.
הרב לנדו יכול רק לכתוב פתק קצר באותיות קטנות בכתב יד שבו הוא מאיים בפירוק גוש הימין והחרדים, ונתניהו נכנס לחרדות.
ראש הממשלה – שכבר הודיע שאין לו רוב בכנסת לחוק הפטור מגיוס – אץ רץ לכנס שוב את ועדת החוץ והביטחון של ח"כ בועז ביסמוט כדי להוכיח לרבנים שהוא עושה את כל המאמצים כדי שהחרדים לא יתגייסו למאמץ המלחמתי.
ראש הממשלה – שכבר הודיע שאין לו רוב בכנסת לחוק הפטור מגיוס – אץ רץ לכנס שוב את ועדת החוץ והביטחון כדי להוכיח לרבנים שהוא עושה את כל המאמצים כדי שהחרדים לא יתגייסו למאמץ המלחמתי
באופן מעשי גוש הימין לא יפורק והחרדים לא ימצאו אלטרנטיבה אצל נפתלי בנט, אביגדור ליברמן ויאיר לפיד, בטח שלא במערכת הבחירות הזו שמתקיימת על אסון השבעה באוקטובר וההשלכות הביטחוניות שלו. ליברמן איים אתמול על שותפיו בגוש השינוי ש"מי שהולך להקים קואליציה עם החרדים שלא יפנה גם אליי".
אבל לנתניהו זה לא מספיק. רק המחשבה שהחרדים יעזבו אותו, כפי שנרמז בשרבוט הרבני על הפתק, מעוררת בו חלחלה. החרדים הם אבן יסוד בקואליציה שלו מאז 2015. הוא צריך אותם למטרות הרבה יותר גדולות מאשר, למשל, גיוס לצה"ל.
נתניהו זקוק להם לביטול חוק יסוד עילת הסבירות, לחיסול המעמד של היועצת המשפטית לממשלה באמצעות חוק הפיצול, ולביטול המשפט שלו דרך יועץ משפטי ידידותי יותר.
נתניהו זקוק להם לביטול חוק יסוד עילת הסבירות, לחיסול המעמד של היועצת המשפטית לממשלה באמצעות חוק הפיצול, ולביטול המשפט שלו דרך יועץ משפטי ידידותי
החרדים עמדו עד היום בכל התנאים והלכו עם נתניהו לאורך הדרך. אסון השבעה באוקטובר מנע מנתניהו את חלקו בעסקה. חוק הפטור מגיוס לא יכול לעבור בימי מלחמה, כאשר חוסר השוויון בנטל זועק לשמיים. אין לזה רוב בציבור ולא בכנסת.
מצד שני, נתניהו לא יכול בלי המפלגות החרדיות שתובעות את הפטור במלואו. משום כך הוא ניהל יחד איתם מרדף אחרי הפטור הזה, סיפר לרב משה הלל הירש, שותפו של הרב לנדו להנהגה הליטאית, כי הוא מדיח את הרמטכ"ל הרצי לוי כדי לקדם את החוק.
אחר כך נתניהו דיווח לחרדים שהוא מעיף את שר הביטחון יואב גלנט מאותה סיבה. בסוף הוא סילק מתפקידו גם את ח"כ יולי אדלשטיין, יו"ר ועדת החוץ והביטחון, והחליף אותו בביסמוט.
כל התרגילים הללו לא סייעו, נתניהו לא השיג רוב בכנסת, החרדים התייאשו והרב לנדו כתב את הפתק על פירוק הגוש, שנתניהו מתעקש לקחת אותו ברצינות.
אתמול קיבלו חברי הכנסת של הליכוד זימון לישיבה של ועדת החוץ והביטחון ביום רביעי כדי לנסות שוב את להעביר את חוק הפטור. מאחורי המהלך עומד יו"ר ש"ס אריה דרעי שגזר על עצמו שתיקה בימים האחרונים.
דרעי מרגיש שיצא פראייר אצל בוחריו: גם התמסר לנתניהו בכל הכוח וגם לא קיבל את החוק הכי חשוב לו. עכשיו הוא מנסה להבקיע בדקה ה-90, אבל עלול לפספס את השער.
דרעי מרגיש שיצא פראייר אצל בוחריו: גם התמסר לנתניהו בכל הכוח וגם לא קיבל את החוק הכי חשוב לו. עכשיו הוא מנסה להבקיע בדקה ה-90, אבל עלול לפספס את השער
הלחץ על נתניהו היסטרי. ח"כ שרן השכל (ליכוד) שמצביעה נגד החוק טענה אתמול בריאיון ל"כאן ב" כי "העסקנים החרדים סוחטים את הממשלה ואת ראש הממשלה ומאיימים בפירוק הגוש ובבחירות מוקדמות. הם מכרו את המדינה באוסלו. עכשיו הם מוכרים את המדינה שוב".
את הלחץ הזה יעביר היום נתניהו לחברי הכנסת שמתנגדים לחוק השערורייתי. הם יגיעו אליו ללשכה והוא יספר להם עד כמה החוק חשוב עבור מי שרוצה לשמור על שלטון הימין במדינה ולא להפקיר אותו לבנט ולשמאלנים.
זה נראה קצת מאוחר מדי וחסר תועלת. קשה לי לראות היום את אדלשטיין, השכל או דן אילוז עושים סיבוב פרסה. גם יצחק גולדקנופף מאגודת ישראל יצביע נגד החוק, רק כדי להיפרע מנתניהו.
אתמול התפטר מהכנסת משה ארבל מש"ס, שר הפנים לשעבר. ההתפטרות לא מפתיעה. העיתוי כן.
ארבל הוא מתנגד מובהק של חוק הפטור מגיוס. מישהו כנראה דאג לכוון את ההתפטרות לשבוע הזה ממש – שבו נתניהו מעביר חוק לפיזור הכנסת, אבל רוצה להגיע לבחירות עם חוק פטור ועם גוש ימין-חרדים שלם.
ארבל הוא מתנגד מובהק של חוק הפטור מגיוס. מישהו כנראה דאג לכוון את ההתפטרות לשבוע הזה ממש – שבו נתניהו מעביר חוק לפיזור הכנסת, אבל רוצה להגיע לבחירות עם חוק פטור ועם גוש ימין-חרדים שלם








































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו