חלקים נרחבים מהבוחרים, מכל צדדי המפה הפוליטית, אינם מעוניינים לשבת בקואליציה עם החרדים בכנסת הבאה – כולל מצביעי הציונות הדתית ועוצמה יהודית, היושבות היום עם המפלגות החרדיות בקואליציה. כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה, יועץ פוליטי ובעל "טאטיקה מחקרים ומדיה", בשיתוף פאנל Adgenda בהנהלת רועי שינדלר.
על רקע המפגש הסודי בין ראש מפלגת ישר! גדי איזנקוט וח"כ משה גפני מיהדות התורה – כמו גם אמירות של הרב דוב לנדו, המנהיג הרוחני של דגל התורה – הסקר החדש מגלה ש-61% מאלו שהשיבו כי יצביעו עבור איזנקוט אינם רוצים קואליציה עם המפלגות החרדיות, ואילו רק 23% ממצביעיו תומכים בכך.
למעשה, מלבד מצביעי ש"ס ויהדות התורה, רק בקרב מצביעי הליכוד יש מידה גבוהה של נאמנות לברית הפוליטית עם המפלגות החרדיות – 56% מבוחרי הליכוד תומכים בהמשך השותפות, בעוד שרק כרבע מבוחרי הליכוד (24%) מתנגדים לכך.
ההתנגדות לקואליציה עם החרדים קיימת גם בקרב מצביעי הציונות הדתית – רק 39% מבוחרי המפלגה תומכים בישיבה עם החרדים בקואליציה – ובאופן מפתיע, מצביעי עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר מתנגדים ברובם לישיבה עם החרדים: 59% מבוחרי המפלגה נגד, לעומת רק 23% התומכים בישיבה עם החרדים.
במפלגות גוש השינוי – ישראל ביתנו, ביחד והדמוקרטים – יש התנגדות גורפת של מעל 85% לישיבה בקואליציה עם המפלגות החרדיות. בקרב בוחרי רע"ם, לעומת זאת, יש תמיכה גבוהה יחסית של 43% לישיבה בקואליציה עם החרדים, לעומת 29% המתנגדים לכך.
סקר המנדטים השבועי מעיד שאיזנקוט ממשיך להתחזק ומגיע לראשונה ל-18 מנדטים, במקביל להיחלשות מפלגת ביחד בראשות נפתלי בנט, היורדת ל-22 מנדטים. סקר זמן ישראל היה הראשון לזהות את את טרנד ההתחזקות של איזנקוט – כבר בחודש פברואר. מפלגת ישר בראשותו החלה את השנה כשהיא יציבה על כשבעה מנדטים, אולם החל מסוף חודש פברואר וביתר שאת אחרי פרוץ המלחמה באיראן, איזנקוט החל לטפס בכל שבוע.
הוא נסוג במעט כשבנט ויאיר לפיד הודיעו על האיחוד והקמת מפלגת ביחד, אולם בשבועות האחרונים כאמור אינזקוט חוזר להתחזק בעוד ביחד נחלשת.
עוד בסקר המנדטים השבוע: הציונות הדתית שוב עוברת את אחוז החסימה, זה השבוע השני ברציפות, אך ממש על שבריר האחוז ובתוך טווח הסטייה. הדבר משפר במעט את מצב גוש הקואליציה, שעומד השבוע על 52 מנדטים לעומת 68 מנדטים של האופוזיציה – 58 מנדטים לגוש השינוי ו-10 מנדטים למפגלות הערביות
הסקר בדק השבוע גם את המשמעות של איחוד המפלגות הערביות חד"ש-תע"ל, רע"ם ובל"ד לרשימה משותפת – והתוצאה היא 13 מנדטים, מה שמעלה את כוחם היחסי במיוחד על חשבון גוש השינוי, שיורד ל-56 מנדטים במקרה זה לעומת 51 מנדטים לגוש הקואליציה.
הסקר התקיים ב-27 וב-28 במאי 2026 והשתתפו בו 500 משיבים יהודים וערבים. טעות הדגימה המרבית היא 4.4%. הסקר פולח לפי גילאים, דת, מגדר ואזור מגורים בישראל.
יוסי טאטיקה הוא הבעלים של טאטיקה תקשורת ושל טאטיקה מחקרים ומדיה בע"מ (נוסדה במרץ 2025). החברה פועלת בשיתוף עם פאנל אג'נדה ומציבה סטנדרטים מקצועיים ותהליכי בקרה לעבודתה. טאטיקה משמש יועץ למגוון לקוחות בתחומים החברתי, העסקי והפוליטי, מנהל משברים ומנהל פרסום, וניהל קמפיינים פוליטיים בימין ובשמאל, בין היתר בליכוד, במפלגת העבודה, בקמפיינים של ארגונים חברתיים ובמאבקים ציבוריים.
רועי שינדלר הוא בעל תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל ומדיניות ציבורית. הוא משמש כבעלים של פאנל Adgenda, ומומחה לסקרים ולסושיאל מדיה. בעבר כיהן כמנכ"ל מפלגת העבודה, ובעל ניסיון בליווי ארגונים, רשויות מקומיות ואישי ציבור בתחומי המחקר, התקשורת והאסטרטגיה.






















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו