JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום שבת, 1 באוגוסט 2026 | זמן ישראל
87 ימים לבחירות לכנסת

איראן מזהירה מ״פעולה הרפתקנית״ מצד ארה״ב, כוננות גבוהה בישראל

שגרירויות ארה״ב קראו לאמריקאים להימנע מנסיעות למזה״ת ולהיערך לעזיבה; דיווח: חשד כי האקרים איראנים פרצו למערכות מים בארה״ב ● צה״ל חיסל מחבלי חזבאללה ברכס עלי טאהר לאחר שפצעו בינוני חייל ● חייל בשירות סדיר בחופשה חשוד שירה בילד פלסטיני ופצע אותו; מתנחלים תקפו פלסטינים בפשיטה לילית בעיירה צוריף, דיווחים על שורת תקריות נוספות במהלך היום

אישה צועדת בטהרן מתחת לשלט המציג את מנהיג חמאס הנבחר, חליל אל-חיה (במרכז), לצד המנהיגים המנוחים אסמאעיל הנייה (מימין) ויחיא סנוואר. 1 באוגוסט 2026 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)
AP Photo/Vahid Salemi
אישה צועדת בטהרן מתחת לשלט המציג את מנהיג חמאס הנבחר, חליל אל-חיה (במרכז), לצד המנהיגים המנוחים אסמאעיל הנייה (מימין) ויחיא סנוואר. 1 באוגוסט 2026

מפקד פיקוד אירופה של צבא ארצות הברית, הגנרל אלכסוס גרינקביץ', העביר לפנטגון אזהרה בכתב שלפיה אם לא יקבל משחתת נוספת של הצי, ייאלץ לבחור בין הגנה על ישראל לבין הגנה על שטח ארצות הברית, כך מדווח ה"וושינגטון פוסט" מפי גורמים שזהותם לא נמסרה.

לפי הדיווח, פיקוד אירופה מתאם את הפעילות בים התיכון, שם כלי שיט שבפיקודו מסייעים ביירוט טילים וכטב"מים המשוגרים לעבר ישראל מאיראן ומידי החות'ים בתימן. נכון ליום שישי, שתיים מחמש המשחתות האמריקאיות המוצבות ברוטה שבספרד פעלו בים התיכון.

עם זאת, הפיקוד מופקד גם על הגנה מפני חדירה רוסית אפשרית לשטחי נאט"ו ומפני איום הטילים ארוכי הטווח של רוסיה, היכולים להגיע לארצות הברית. הפנטגון סירב להגיב לדיווח; פיקוד אירופה לא השיב לבקשות לתגובה.

משחתת אמריקאית במצר הורמוז. 11 באפריל 2026 (צילום: עמוד הטוויטר של פיקוד המרכז האמריקאי)
משחתת אמריקאית במצר הורמוז. 11 באפריל 2026 (צילום: עמוד הטוויטר של פיקוד המרכז האמריקאי)

שגרירויות ארצות הברית בישראל ובמדינות נוספות במזרח התיכון קוראות לאזרחים אמריקאים להימנע מנסיעות לאזור ולהיערך לאפשרות של עזיבה, על רקע "האפשרות להסלמה בלתי צפויה" בעימות מול איראן.

בהודעות זהות שפורסמו באתרי השגרירויות, מקהיר מזרחה, נאמר כי בשל המתיחות הגוברת במזרח התיכון, המצב הביטחוני נותר מורכב ועלול להסלים ללא התרעה. השגרירויות טוענות כי "המשטר האיראני אינו צפוי", ומצביעות על החלטותיו האחרונות לתקוף אזורים במדינות האזור "ללא אזהרה או התגרות", וכן להרחיב את התקיפות לאזורים שלא הותקפו בעבר, ובהם מצרים.

"אמריקאים באזור צריכים לשקול לעזוב, או להיות מוכנים לעזוב במקרה של הסלמה", נמסר, תוך אזהרה כי המתיחות עלולה לשבש את התעופה והנסיעות.

לאמריקאים מחוץ למזרח התיכון הומלץ לשקול מחדש נסיעות אל האזור ודרכו, ולעוקב אחר מידע על פעילות שדות התעופה וחברות התעופה. השגרירויות ציינו כי הן ממשיכות לפעול ולספק שירותים שגרתיים לאזרחים אמריקאים ולמבקשי אשרות.

עשרות גברים ונערים חרדים הפגינו מחוץ לבית קפה בירושלים, במחאה על כך שהוא פתוח בשבת. תיעוד ברשת מראה שוטרים מתעמתים עם חלק מהמפגינים ברחוב אגריפס במרכז העיר.

זו השבוע החמישי ברציפות שבו חרדים מפגינים מול בית הקפה, שנפתח לאחרונה והוא אחד ממקומות האוכל הבודדים בירושלים הפועלים ביום המנוחה.

מארגני המחאה מסרו השבוע כי פנו לקהילות חרדיות נוספות בבקשה להצטרף להפגנה היום, לפי כלי תקשורת חרדיים.

פעילי הדמוקרטים הגיעו וחצצו בין המפגינים לבית הקפה.

יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, הגיע למקום לתמוך בבית הקפה, וביציאה הותקף בקריאות.

מתנחלים תקפו פלסטינים, הציתו כלי רכב וגרמו נזק לרכוש בפשיטה לילית בעיירה הפלסטינית צוריף שבגדה, לפי גורמי ביטחון ישראליים וכלי תקשורת פלסטיניים.

צה"ל מסר כי קיבל דיווח על שלושה פלסטינים שנפצעו לאחר שהותקפו בידי ישראלים בעיירה, ושלח כוחות למקום. הכוחות איתרו כלי רכב שהוצתו וכתובות גרפיטי בעברית שרוססו על מבנה. לא בוצעו מעצרים, לאחר שהמתנחלים נמלטו, ככל הנראה, לפני הגעת הכוחות.

בתיעוד שפורסם, לפי הטענה מצוריף, נראים ישראלים רעולי פנים מיידים אבנים לעבר בית, וכן כלי רכב שרוף לאחר התקיפה.

המשטרה מסרה כי שוטרים נכנסו הבוקר לצוריף בליווי צה"ל, כדי לאסוף ממצאים ועדויות במסגרת החקירה. "משטרת ישראל וכוחות הביטחון רואים בחומרה מקרים מסוג זה של אלימות וגרימת נזק, וימשיכו לפעול בנחישות ובמקצועיות לאיתור המעורבים, לחקירתם ולהבאתם לדין", נמסר.

גורם במועצת השלום חזר בו מהטענה כי אישור חמאס לתוכנית פירוק הנשק כבר הוציא לפועל את 14 הימים הראשונים של ההסכם, והבהיר כי ההסכם טרם נכנס לתוקף. לדבריו, יש תקווה שהמהלך ייצא לדרך בימים הקרובים.

לפי תדרוך שנמסר לכתבים ביום חמישי, עם כניסת ההסכם לתוקף יחל פרק זמן של שבועיים שבמהלכו הצדדים יסכמו את לוח הזמנים ליישום המלא של פירוק חמאס מנשקו, שאמור להימשך בין 200 ל־350 ימים.

ייתכן שהעיכוב נובע מהתנגדות ישראלית לתוכנית. ראש הממשלה בנימין נתניהו טרם התייחס אליה בפומבי, אולם בשתי הודעות שיוחסו מאז יום חמישי ל"גורם ישראלי בכיר" נמסר כי ישראל אינה מאשרת את תוכנית פירוק הנשק, ובהתאם לכך לא תיסוג.

צה"ל הודיע היום גם כי ביצע שורת תקיפות נגד תשתיות חמאס בעזה, צעד המאותת עוד כי ישראל אינה מתכוונת לשתף פעולה עם התוכנית, המחייבת את הפסקת כלל הפעילות הצבאית ברצועה.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום חמישי, 17 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.