JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום רביעי, 30 בספטמבר 2026 | זמן ישראל
27 ימים לבחירות לכנסת

דיווח: הושגה התקדמות מועטה במגעים בין וושינגטון לטהרן

לפיד לאחר פגישתו עם נתניהו: "הבחירות ייערכו במועדן, ואין לאף אחד תירוץ לשבש אותן" ● הליכוד: "שתי דקות לאחר שיצא מהפגישה עם נתניהו, במהירות שיא, לפיד פרסם הודעה נרחבת שכולה התקפה פוליטית על ראש הממשלה; או שהוא כותב במהירות האור או שההודעה הוכנה מראש ללא קשר לסקירה שהוצגה לו"

איש דת שיעי חמוש נוסע על גבי רכב צבאי וחולף על פני שלט חוצות עם דיוקנו של מייסד הרפובליקה האסלאמית, האייתוללה רוחאללה ח'ומייני, במהלך מצעד צבאי למחצה מטעם המדינה, "ג'אנפדא" ("הקרבה למען איראן"), בטהרן, איראן. 18 בספטמבר 2026 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)
AP Photo/Vahid Salemi
איש דת שיעי חמוש נוסע על גבי רכב צבאי וחולף על פני שלט חוצות עם דיוקנו של מייסד הרפובליקה האסלאמית, האייתוללה רוחאללה ח'ומייני, במהלך מצעד צבאי למחצה מטעם המדינה, "ג'אנפדא" ("הקרבה למען איראן"), בטהרן, איראן. 18 בספטמבר 2026
רויטרס
רויטרס, 07:54 עריכה
צילום מסך מסרטון שפורסם ברשתות החברתיות ב־31 בדצמבר 2025: מפגינים תוקפים בניין ממשלתי בעיר פסא שבדרום איראן (צילום: UGC / AFP)
צילום מסך מסרטון שפורסם ברשתות החברתיות ב־31 בדצמבר 2025: מפגינים תוקפים בניין ממשלתי בעיר פסא שבדרום איראן (צילום: UGC / AFP)

איראן הוציאה היום להורג שני גברים שהורשעו במעורבות בהריגת ארבעה מאנשי כוחות הביטחון במהלך המחאות בינואר 2026 בעיר משהד שבצפון־מזרח המדינה, כך דיווחה רשת חדשות הסטודנטים SNN.

לפי SNN, בית המשפט העליון של איראן אישר את עונשי המוות שנגזרו על השניים, וההוצאות להורג בוצעו לאחר שההליך המשפטי הושלם.

המאמצים של המתווכים הקטרים השבוע להביא לפריצת דרך דיפלומטית במגעים בין ארצות הברית לאיראן הניבו התקדמות מועטה בלבד, כשאף אחד מהצדדים לא מוכן להתגמש, כך דיווח ברק רביד ב"אקסיוס" ובחדשות 12 על סמך דבריהם של שלושה גורמים המעורים בפרטי השיחות.

לפי הפרסום, הדבר מעלה את הסבירות לכך שהלחימה בין הצדדים תתחדש לאחר הבחירות שייערכו בארצות הברית בחודש הבא.

ראש האופוזיציה יאיר לפיד אמר אמש, לאחר שנועד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו: "לפני השבעה באוקטובר נתניהו לא התייחס לשום אזהרה, 28 יום לפני הבחירות פתאום הוא עסוק בהפחדות".

עוד אמר יושב ראש יש עתיד בסרטון שפרסם אחרי הפגישה: "בלי להיכנס לפרטים, צה"ל, שב"כ והמשטרה ערוכים לבחירות ואין סיבה להכניס את הציבור לפאניקה".

לפיד ביקר את נתניהו שהצטלם אתמול בבסיס חיל האוויר: "אני לא אפר את חסיון העדכון הבטחוני, אבל כן צריך לומר – איומים ביטחוניים הם דבר שצריך לטפל בו באופן מקצועי ואחראי, ביטחון ישראל ובסיסי צה"ל הם לא תפאורה של סרטוני בחירות".

"עדכונים על איומים צריכים לבוא מגורמי המקצוע, מצה"ל, מהשב"כ, לא מחשבון הטוויטר של פוליטיקאי שנמצא במערכת בחירות", הוסיף.

"בכל מקרה, הבחירות ייערכו במועדן, ואין לאף אחד תירוץ לשבש אותן", הבהיר ראש האופוזיציה.

לשכת ראש הממשלה מסרה שבפגישה שקיימו נתניהו ולפיד, בהשתתפות המזכיר הצבאי וקצין המודיעין של המזכירות הצבאית "הוצגו בפירוט התרעות על התקפות אפשריות בחזיתות השונות לקראת הבחירות".

הליכוד מסר ש"לפיד יצא מהפגישה עם ראש הממשלה נתניהו בשעה 23:39. בשעה 23:41, שתי דקות בלבד לאחר מכן, במהירות שיא, הוא פרסם הודעה נרחבת שכולה התקפה פוליטית על ראש הממשלה. או שהוא כותב במהירות האור או שההודעה הוכנה מראש ללא קשר לסקירה שהוצגה לו".

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 30 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.