כתושבת לאס ווגאס אני יכולה להעיד על פעילותה הנמרצת של משפחת אדלסון בעיר- עסקית, חינוכית, תרבותית, פילנטרופית ותקשורתית – בקיצור – איפה שתזרוק בעיר ז'יטון, שם תמצא את משפחת אדלסון. בפרט אם אתה יהודי / ישראלי. רוב הישראלים אכן קיבלו בהכנעה את התסריט של "בעל המאה הוא בעל הדיעה" ושני להערצתם אותו היה רק אבלם עם פטירתו, שצויין בשלל אירועי אבל וזיכרון של בקהילה . למשל זה
https://www.facebook.com/IACLV/photos/a.1489849464559868/2830281087183359/
לפני מותו הספיק אדלסון להרים דגל אדום לנשיא המפוטר טראמפ במאמר מערכת שפורסם מספר ימים לאחר הבחירות בארה"ב ב"לאס וגאס ריוויו ג'ורנל", העיתון הגדול בנבאדה בבעלות משפחת אדלסון, השולל את טענות טראמפ על הונאת הבחירות : "זהו עלבון לאינטליגנציה ולהיגיון לטעון שאי-סדרים נקודתיים מהווים הוכחה לקונספירציה בסדר גודל לאומי. מר טראמפ הפסיד במערכת הבחירות משום שלא הצליח למשוך אליו מספיק בוחרים וכשל בניסיון לנצח בקומץ מדינות מתנדנדות שהעניקו לו את הניצחון ב- 2016"https://www.reviewjournal.com/?p=2181720?fbclid=IwAR23P8prPOxNbWL0jalv4BrHO_D9_ra9X6BcuPPebD9M-wz1pDtuCrLPrR8
זכורה גם לטוב התנערותם של בני הזוג אדלסון מבני הזוג נתניהו בעדותיהם נגדם, כפי שנחשפה בתקשורת הישראלית באוגוסט האחרון.
אז היה גם קצת Happy Ending לקראת הסוף..
זוכרים שבמתקפה הראשונה של איראן על ישראל כל המזרח התיכון גונן על ישראל? סעודיה, האמירויות, ירדן, ארצות הברית ומדינות אירופיות? התוצאה הייתה מדהימה. כמעט אפס פגיעות בישראל, ומכה מורלית קשה לאיראן.
מי שהצטיינה בקואליציית ההגנה על ישראל במתקפה הראשונה של איראן הייתה ירדן, שיירטה את כל הכטב"מים שעברו תחת שמיה. הפעם היא סייעה ביירוט בלילה שחלף, אך חזרה בה מהסיוע במהלך הלילה, ונקווה שתמשיך לסייע בהמשך. במקום למנף את ההתייצבות האזורית ההיסטורית לברית מזרח תיכונית מדהימה, בנימין נתניהו העדיף את בית הכנסת על הר הבית שהבטיח לאיתמר בן גביר, ואת תכנית ההכרעה של בצלאל סמוטריץ'. סעודיה הבהירה באופן חד משמעי – נתניהו חייב להחליט בינה לבין בן גביר וסמוטריץ', ונתניהו בחר "בשותפיו".
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
נתניהו אוהב להתהדר בהצלחות הצבא ושרותי הבטחון, אבל בחלק שבו הוא אמור לבצע את תפקידו האמיתי, שם הוא מתגלה כגמד מדיני.
נתניהו לא מסוגל לבצר בריתות, לא מסוגל לשכנע מנהיגים אחרים לעשות משהו לטובתנו. ה"תאום" שלו עם טראמפ מסתכם בזה שטראמפ נהנה לראות את נתניהו מבצע בעבורו את העבודה, בלי שהוא צריך לערב את אמריקה במלחמה ולסכן את כוחותיו.
השיטה הקבועה של נתניהו היא לשסות את מערכת הבטחון באוייב, ואז לחכות שאמריקה תביא לו הסכם לחתימה. הוא לא ייזום שום דבר ולא יבצע שום תמרונים מדיניים. ואל תאמרו "הסכמי אברהם" – ההסכמים הללו נכפו על נתניהו ע"י טראמפ לאחר שנתניהו בכלל רצה לספח את הבקעה, וכבר סיפר לכולם שהנה-זה-בא.
גמד מדיני.
ישראל נכנסה למערכה מאסיבית מול איראן. התקיפות הראשוניות של חיל האוויר נראות כהצלחה מרשימה, עם פגיעה קשה גם במערכות הגרעין, הטילים, וההגנה האווירית וגם בבכירי משמרות המהפכה והצבא.
אבל אין מה להשלות את עצמנו – זו תהיה מלחמה ארוכה וקשה. האיום – גם על העורף הישראלי – הוא רציני, ומצריך מדיניות מפוכחת וחכמה. מדיניות כזו מחייבת ריכוז המאמץ, וריכוז המאמץ מחייב הסכם שיסיים את המלחמה בעזה, יחזיר את כל החטופים, וייבצר משטר אלטרנטיבי לחמאס בעזה.
בועז אצילי הוא פרופסור למדע המדינה ויחסים בינלאומיים באמריקן יוניברסיטי בוושינגטון, מתמחה בלימודי ביטחון וסכסוכי גבולות. בין הספרים שפרסם: Triadic Coercion: Israel’s Targeting of States that Host Non-State Actors (עם ונדי פרלמן) ו-Good Fences, Bad Neighbors: Border Fixity and International Conflict.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
לאחר הניצחון על החמאס כשהאסלאם יבין שעלינו הוא לא יכול הוא יעבור לאסלם את אירופה . ראשונה תיפול בלגיה בדם אש ומהומות . משם הסערה תמשיך לצרפת וגרמניה ובסוף לאור ההצלחה לבריטניה . שם יערכו קרבות דמים . מי שינצל אלו מדינות מזרח אירופה . יבואו אלינו הצבועים מבריטניה ללמוד שיטות איך נצחנו את הערבים . נגיד להם שיטילו עליהם סנקציות….
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם