JavaScript is required for our website accessibility to work properly. טראמפ: "עודכנתי כי הושלם פינוי כל המוקשים במצר הורמוז" | זמן ישראל

טראמפ: "עודכנתי כי הושלם פינוי כל המוקשים במצר הורמוז"

כלי שיט במצר הורמוז, 17 במאי 2026 (צילום: AFP)
AFP
כלי שיט במצר הורמוז, 17 במאי 2026

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע כי הצי האמריקאי עדכן אותו שכל המוקשים במים הבינלאומיים של מצר הורמוז פונו או פוצצו. בהודעתו ציין טראמפ כי איראן הוזהרה שכל ספינה או סירה שתציב מוקשים חדשים תושמד באופן מיידי ושיטתי.

לדברי הנשיא, ארצות הברית עוקבת באמצעות כוח החלל אחר כל סנטימטר במצר, כפי שהיא עושה גם בהר המכוש ובשלושת אתרי הגרעין האחרים שכבר הושמדו.

טראמפ הדגיש כי מדיניות של אפס סובלנות כלפי הנחת מוקשים נמצאת כעת בתוקף מלא. את הודעתו חתם במילים: "תודה על תשומת הלב לנושא! הנשיא דונלד ג'יי טראמפ".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 25 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.