JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: הבחירות ברשות הפלסטינית עשויות להידחות עקב "החרפת המצב בשטחים" | זמן ישראל

דיווח: הבחירות ברשות הפלסטינית עשויות להידחות עקב "החרפת המצב בשטחים"

יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס משתתף בטקס חנוכת מתחם החדשנות והמצוינות ברמאללה. 9 בספטמבר 2026 (צילום: AP Photo/Mahmoud Illean)
AP Photo/Mahmoud Illean
יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס משתתף בטקס חנוכת מתחם החדשנות והמצוינות ברמאללה. 9 בספטמבר 2026

סגן נשיא הרשות הפלסטינית חוסיין א-שייח' הודיע לצרפת כי הבחירות למועצה המחוקקת הפלסטינית, שתוכננו ל-28 בנובמבר, יידחו במספר חודשים בשל החמרה במצב ברחבי השטחים הפלסטיניים, כך עולה ממכתב שהגיע לידי סוכנות הידיעות "רויטרס".

"ההערכה העלתה כי התנאים הפוליטיים, הביטחוניים והכלכליים, שעליהם התבסס תזמון הבחירות למועצה המחוקקת ב-28 בנובמבר 2026, לא התממשו", נכתב במסמך מ-8 באוקטובר, שנשלח לשר החוץ הצרפתי ז'אן-נואל בארו.

עוד צוין במכתב כי "קיום הבחירות בנסיבות הנוכחיות ניצב בפני מכשולים מהותיים שפוגעים בייצוגיות, בחופש ההשתתפות ובטוהר הליך הבחירות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שישי, 9 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.