JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ההסכם מדיני, המטרה צבאית: מאחורי הקלעים של הסכם האמירויות | זמן ישראל
נסיך הכתר של אבו דאבי, מוחמד בן זיאד בטקס קבלת פנים בבייג׳ינג. יולי 2019 (צילום: AP Photo/Andy Wong)
AP Photo/Andy Wong
מאחורי הקלעים של הסכם האמירויות

ההסכם מדיני, המטרה צבאית

זה התחיל בתקופת ראש המוסד מאיר דגן, הבשיל בימי תמיר פרדו, והגיע לכלל הסכם עם איחוד האמירויות במשמרת של הקודקוד הנוכחי, יוסי כהן ● חתימת ההסכם הופכת את שיתוף הפעולה הביטחוני של ישראל עם מוחמד בן זאיד לגלוי ● והמסר לטהרן ברור: לירושלים יש עכשיו קשרים רשמיים עם עוד מדינה הגובלת באיראן ● פרשנות

ההכרזה על הסכם עם איחוד האמירויות חשפה שיתוף פעולה שקיים כבר עשור, מתחת לרדאר, בין ישראל לאבו דאבי, כולל נסיעות של אנשי עסקים ישראלים, מהנדסים ונושאי משרות נוספים, חלקן ציבוריות. עבורם, ההסכם היה באוויר.

מוחמד בן זאיד, שמסומן כמנהיג הבולט והפרגמטי של המפרץ אחרי האכזבה הגדולה ממוחמד בן סלמאן הסעודי, החליט לקפוץ למים, וסיבותיו ברורות:

כלפי העולם הערבי הוא מצטייר כמי שהצליח לעצור את הסיפוח הישראלי; מול האמריקאים הוא זכה בנקודות חשובות כמנהיג פרגמטי ואמיץ במאבק הכוחות הסוני–שיעי במזרח התיכון (סביר להניח שגם בקרב הדמוקרטים); ומול האויבת הגדולה שמעבר למפרץ, איראן, הוא רותם לצדו כוח משמעותי בחבירה לישראל.

מוחמד בן זאיד (מימין) ומוחמד בן סלמאן. אבו דאבי, נובמבר 2019 (צילום: Hamad Al Kaabi/Ministry of Presidential Affairs via AP)
בן זאיד (מימין) ובן סלמאן, אבו דאבי, נובמבר 2019 (צילום: Hamad Al Kaabi/Ministry of Presidential Affairs/AP)

עד כמה האיום האיראני הופך אויב לאוהב, ניתן ללמוד מהפריצה לחשבון המייל של שגריר האמירויות בארה"ב, יוסף אל-עוטייבה. תכתובות המייל הודלפו בחלקן לאתר האמריקני The Intercept בשנת 2017. אל-עוטייבה, שפרסם השנה מאמר נגד הסיפוח בידיעות אחרונות, ניהל שורת תכתובות עם מכון המחקר FDD, הנחשב לפרו-ישראלי, ולכזה שמנהל מחקר נרחב על המעורבות האיראנית באזור.

אחד התורמים למכון הזה הוא שלדון אדלסון, הבעלים של ישראל היום, ומגדולי התורמים למפלגה הרפובליקנית. מהתכתובות שנחשפו, עולה כי הצדדים דנים באיתור חברות בינלאומיות המתכוונות להשקיע באיראן, ובדרכים למנוע זאת.

נקמה קטנה בשרי החוץ והביטחון

במבט ראי, ניתן לראות את היתרונות לצד הישראלי. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הצליח למצוא מישהו שיוציא מידיו את תפוח האדמה הלוהט שנקרא סיפוח. בחודשים האחרונים הבין נתניהו כי הברית קושנר-אשכנזי-גנץ חזקה יותר אצל טראמפ מאשר הציר שלו עם שגריר ארצות הברית דיוויד פרידמן.

מהפלונטר הזה נתניהו נחלץ בגדול, והצטרף למועדון של מנחם בגין ויצחק רבין, שני המנהיגים הישראלים שכרתו הסכמי שלום היסטוריים עם מדינות ערב.

אבל לא רק: על הדרך נרשמה נקמה קטנה בשר החוץ ובשר הביטחון שלו, אנשי כחול-לבן שקיבלו הודעה על ההסכם רק כאשר הדברים כבר היו סגורים.

רגע לפני הבחירות, נתניהו אולי יצליח לגרוף קולות מתונים מהגוויה הפוליטית של כחול-לבן בעקבות חתימת ההסכם, גם אם איבד חלק מהבייס שלו לנפתלי בנט. הרי כבר הוכח כי מה שמכריע את תוצאות הבחירות בישראל הם הגושים.

רגע לפני הבחירות, נתניהו אולי יצליח לגרוף קולות מתונים מהגוויה הפוליטית של כחול-לבן בעקבות חתימת ההסכם, גם אם איבד חלק מהבייס שלו לבנט. הרי כבר הוכח כי מה שמכריע את תוצאות הבחירות הם הגושים

מי שניהל את היחסים הסודיים עם האמירויות הוא המוסד. זה התחיל עוד בימי מאיר דגן, הבשיל בימי תמיר פרדו והתעצם אצל יוסי כהן. לא אחת נפוצו שמועות על פעילות מודיעינית ישראלית באזור, אבל שני הצדדים שתקו, שותקים וישתקו.

בניסוח זהיר, ניתן לומר כי יוסי כהן ועובדי המוסד מכירים היטב את אבו דאבי. כמובן שהיחסים הקרובים בין ראש הממשלה לראש המוסד הנוכחי תרמו רבות לעניין הערוץ הסודי שמתנהל בין הצדדים, וזה עוד הסבר למידור של אשכנזי וגנץ.

יוסי כהן, ראש המוסד (צילום: Flash90)
יוסי כהן, ראש המוסד (צילום: Flash90)

שת"פ ביטחוני גלוי

אבל מעבר למדמנה הפוליטית הישראלית, יש להביט על ההסכם הזה בפריזמה רחבה יותר. אמנם ראש הממשלה העדיף אמש לדבר בעיקר על הממד הכלכלי והמדיני של ההסכם, אבל לכל השחקנים בשכונה ברור מה עוד הוא מביא עמו: אפשרות לשיתוף פעולה ביטחוני גלוי. אם עד עתה נאלצו ישראל ואיחוד האמירויות להסתיר את הממד הזה, הרי שמעתה – לפחות כלפי איראן – שיתוף הפעולה בין השתיים יכול להיות על השולחן, או ליתר דיוק מעבר למפרץ.

אחרי הכל, מוחמד בן זאיד מוטרד מהעניין האיראני לא פחות מהמנהיגים בישראל. איחוד האמירויות לקחה חלק פעיל בלחימה מול המורדים החות'ים בתימן, שנתמכים וממומנים על ידי שלטון האייתולות הקיצוני בטהרן.

אין ספק כי היחסים הרשמיים עם ישראל מעבירים לאיראן מסר ברור, ולפיו איחוד האמירויות חברה למדינה היחידה שמעזה לצאת צבאית נגד איראן בגלוי.

עצם החתימה על ההסכם גם מגבירה משמעותית את ממד ההרתעה של ירושלים כלפי טהרן. נוסף על אזרבייג'ן, לישראל יש עכשיו קשרים רשמיים עם עוד מדינה הגובלת באיראן, עם פוטנציאל לשיתוף פעולה אווירי, ימי ומודיעיני.

החתימה על ההסכם מגבירה את ממד ההרתעה של ירושלים כלפי טהרן. נוסף על אזרבייג'ן, לישראל יש עכשיו קשרים רשמיים עם עוד מדינה הגובלת באיראן, עם פוטנציאל לשיתוף פעולה אווירי, ימי ומודיעיני

בראייה אסטרטגית, איראן – שמנסה להרחיב את קווי המגע שלה עם ישראל דרך התבססות בלבנון ובסוריה – נענית באותו מטבע עם החתימה על ההסכם.

על פי פרסומים זרים, ישראל פעלה לא אחת באיראן דרך אזרבייג'ן, ובין השאר נאמר כי חברת אירונאוטיקס הישראלית מחזיקה – בשותפות עם ממשלת אזרבייג'ן – את מפעל המל"טים (מטוסים ללא טייס) הגדול ביותר בקווקז.

נשיא איראן, חסן רוחאני (צילום: AP Photo/Ebrahim Noroozi)
נשיא איראן, חסן רוחאני (צילום: AP Photo/Ebrahim Noroozi)

האינטרס האמריקאי

ממד מעניין נוסף של ההסכם הוא האינטרס האמריקאי: ארצות הברית רוצה לדחוף החוצה את חברות הנשק של רוסיה וסין ממכירת נשק למדינות המפרץ.

באיחוד האמירויות כבר הצהירו על פרויקט רכש עתידי לחיל האוויר שלהם, אך עד כה בוושינגטון גררו רגליים בעניין הזה, בשל החשש מאיבוד העליונות האווירית של ישראל באזור (שהתחזקה עם ביטול עסקת ה-f-35 הטורקית), ורוסיה כבר הציעה לבן זאיד מטוסים חמקנים משלה. עם חתימת ההסכם, יכולה איחוד האמירויות לפתוח דיון מחודש על רכישת חמקנים מארצות הברית.

ויש גם את הפלסטינים. אמנם מחמוד עבאס מיהר לכנות את המהלך "סכין בגב", אבל לא נראה כי הדברים האלה באמת מטרידים את מנהיג האמירויות, ובכל מה שקשור ליחסים עם ישראל, נראה כי הוא מגובה על ידי מצרים וסעודיה.

אמנם מחמוד עבאס מיהר לכנות את המהלך "סכין בגב", אבל לא נראה כי הדברים האלה באמת מטרידים את מנהיג האמירויות, ובכל מה שקשור ליחסים עם ישראל, נראה כי הוא מגובה על ידי מצרים וסעודיה

בן זאיד, מבחינתו, הביא לפלסטינים הישג אדיר, והוא עצירת הסיפוח הישראלי החד-צדדי בשטחי הגדה המערבית. סביר להניח כי הנרטיב הזה ימשיך להדהד בעולם הערבי, וינוע בין הבעות תמיכה (מצרים) לבין הודעות גינוי (טורקיה).

גם בהקשר הפלסטיני ישראל רשמה הישג: יש כאן פוטנציאל להחליף את הכסף הקטרי הזורם לעזה בכסף של האמירויות, שהשיח איתה פורה וידידותי יותר. אבל לצד זאת, יש לזכור כי מנוף הלחץ יכול לעבוד לשני הצדדים, עיינו ערך הסיפוח.

שלט חוצות נגד התכנית הישראלית לספח חלקים מהגדה המערבית. ירושלים, 8 ביולי 2020 (צילום: יונתן סינדל / Flash90)
שלט חוצות נגד התכנית הישראלית לספח חלקים מהגדה. ירושלים, 8 ביולי 2020 (צילום: יונתן סינדל / Flash90)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 869 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 3 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

איראן הודיעה שקיבלה לידיה את תגובת ארה"ב להצעתה

טהרן מסרה שהיא בוחנת את התשובה ● דיווח: הצבא החל להשתמש ברחפנים המצוידים ברשתות כדי להתמודד עם רחפני הנפץ של חזבאללה ● צה"ל: חזבאללה שיגר רקטות לעבר כוחות הצבא בדרום לבנון; רקטה אחת יורטה והיתר נחתו בשטחים פתוחים ● אוניית משא הותקפה על ידי כלי שיט במצר הורמוז ● גורמי בריאות בגדה המערבית: צה"ל ירה למוות בפלסטיני בפשיטה בשכם

לכל העדכונים עוד 36 עדכונים

הרצח של ימנו זלקה זעזע את המדינה. הרצח של אדם סואעד - לא 

המדינה סוערת בעקבות הרצח הנורא של ימנו בנימין זלקה מפתח תקווה, ובצדק – רצח אכזרי של צעיר חף מפשע על ידי חבורת נערים חייב לזעזע את כולנו. אבל בתוך הסערה הזו, יש קולות שלא נשמעים.

אדם סאלח סואעד, נער בן 16 מוואדי סלאמה, נרצח בדקירות ימים אחדים לאחר מכן בחצור הגלילית – והציבור הישראלי השאיר את הסיפור שלו בשוליים.

מחמוד עואד הוא רכז תחום חינוך בעמותת סיכוי-אופוק, אליה הצטרף ב-2024 כרכז ייצוג החברה הערבית בתקשורת העברית. מחמוד בעל תואר ראשון בתקשורת ומדעי המדינה באוניברסיטת ת"א. בעבר עבד כמורה לאזרחות בבית ספר תיכון, ובמקביל לעבודתו בסיכוי-אופוק ממשיך לעסוק בחינוך. מחמוד נולד בטמרה, וגר בה היום עם אשתו.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 842 מילים

ברקת מכר לציבור אחיזת עיניים ב־50 מיליון שקל

בסרטון שנע בין הקומי למביך, שר הכלכלה ניר ברקת הציג לציבור איך הוא נלחם ביוקר המחיה ● את הסרטון הוא צילם ברשת קמעונאית מהיקרות בישראל, שהבטיחה להוזיל 100 מוצרים מבוקשים, אך לא הבטיחה שאפשר יהיה למצוא אותם אצלה על המדפים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 633 מילים
אמיר בן-דוד

שלוש חזיתות פתוחות

הקבינט המדיני-ביטחוני אמור להתכנס הערב על מנת לקבל סקירות מקיפות על הזירות הביטחוניות השונות של ישראל. לידיעת השרים, להלן תמונת המצב הבוקר בשלוש החזיתות העיקריות של ישראל ● וגם: ההפיכה המשטרית נמשכת ● גם האלימות נמשכת ● ההילולה של בן גביר ● ההילולה של הליכוד ● ועוד...

פעילות כוחות צה״ל בדרום לבנון. אפריל 2026 (צילום: דובר צה״ל )
דובר צה״ל

מטהרן לריאד, מי יירש את המזרח התיכון?

מבצע שאגת הארי, שהחל ב-28 בפברואר 2026, מסמן נקודת מפנה היסטורית בסדר הגיאו-פוליטי של המזרח התיכון. המתקפה המשותפת של ישראל וארצות הברית על איראן, כולל חיסול המנהיג העליון עלי ח'אמינאי והפגיעה הקשה בתשתיות הגרעין, הטילאות ויכולת הייצור, לא השמידה רק כוח צבאי אלא ניפצה את המיתוס האסטרטגי של ציר ההתנגדות.

ברשומה זו אבחן שלוש שאלות מרכזיות: האם איראן יכולה להיות המעצמה הרביעית בעולם? האם נולד עולם רב-קוטבי? ומה משמעות הכניסה הסעודית ללבנון?

סטיב בלחסן הוא סא"ל (במיל'), מתמחה בניתוח סוגיות גיאופוליטיות וביטחוניות. בעל תואר MBA בניהול משברים ובניית חוסן, עם התמחות בחיבור שבין אסטרטגיה צבאית לחוסן לאומי ואזרחי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 813 מילים

זהראן שנאבלה, שעבד בלול בפאתי הכפר קוסרה, לא התעורר מאז התקיפה שארעה בתחילת אפריל ● שמונה אזרחים ישראלים נעצרו מייד לאחר האירוע בחשד לתקיפה והצתה, אך מאז לא חלה כל התקדמות בחקירה ● ראש המועצה לשעבר מזהיר: "אם ימשיכו ללחוץ על התושבים יום אחרי יום – בסוף יהיה כאן פיצוץ"

לכתבה המלאה עוד 1,325 מילים

למקרה שפיספסת

האושר נמדד, הכאב נותר שקוף

ישראל דורגה לאחרונה במקום השמיני במדד האושר העולמי, מדד המבקש לספר סיפור על חברה שיש בה חוסן, לכידות ויכולת להמשיך לנוע גם בתקופות של איום מתמשך.

ואכן, במובנים רבים החברה הישראלית מפגינה התגייסות הדדית מרשימה, תחושת שייכות חזקה, ויכולת יוצאת דופן להמשיך לתפקד גם בתוך מציאות של חוסר ודאות מתמשך.

אירית אלוני היא עובדת סוציאלית קלינית ופסיכותרפיסטית, בעלת מומחיות בטיפול בטראומה ומצבי משבר. מנהלת היחידה קלינית בנט״ל, משלבת בין עבודה טיפולית מעמיקה לבין הובלה מקצועית של צוותים והתערבויות בשדה הטראומה לקידום טיפול מקצועי ורגיש עבור המתמודדים עם טראומה ממלחמה וטרור.

שי חסון היא קרימינולוגית קלינית אחראית על הטיפול הנוירופידבק ביחידה הקלינית בנט״ל. תחום טיפול חדשני המשלב בין ידע קליני מעמיק לטכנולוגיות מתקדמות לשיפור תפקוד רגשי וקוגניטיבי ולהפחתת תסמינים פוסט טראומטיים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 612 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

באילת נחשפה שוב התרבות הפוליטית של הליכוד

הליכוד אומנם לא ארגן רשמית את אירועי הליכודיאדה, אך לפי קביעות קודמות של מבקרי המדינה, הוצאות האירוע אמורות להיזקף למפלגה בחישובי בחירות 2026 ● חשב הכנסת אסר ברגע האחרון על מימון דוכני התעמולה מתקציב הקשר עם הבוחר, אף שהדבר אמור היה להיות מובן מאליו ● לצד תוצאות הדירוג הפנימיות, באירוע שוב נראו מורשעים בפלילים שהגיעו להתחכך בבכירי הליכוד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 627 מילים

החזית הלבנונית מחכה לרגל המדינית המסיימת

צה"ל ממשיך לפעול בלבנון, אך מקפיד על הריסון שנגזר על ישראל על ידי טראמפ ונמנע מתקיפות מצפון לליטני ● עאון חושש לצאת לוושינגטון לפגישה היסטורית עם נתניהו בלי הישג מדיני מובטח, בזמן שחזבאללה מצליח להעמיק את הטריז בין ממשלות לבנון וישראל ● בינתיים ארגון הטרור מנצל יתרון טקטי ברחפני הסיב האופטי, וצה"ל ממשיך לתמרן בלבנון כשהאופק המדיני לוט בערפל ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 671 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

העמק הכי מאוים בארץ - ולא מטילים

שש שעות של צפייה בדיון ועדת התכנון הסתיימו בדאגה עמוקה: ככה מתקבלות החלטות שמעצבות את פני הארץ לדורות? ● שר האנרגיה רוצה שנעבור לבשל בחשמל, שר האנרגיה רוצה שנקנה גז בישול בזול. אז מה שר האנרגיה רוצה? ● יום העצמאות הסתיים, ועם ישראל השאיר מאחוריו הרים של אשפה ● וגם: חם במדבר, ולא רק בגלל השמש

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,808 מילים

איחוד האמירויות הולכת ומתרחקת משכנותיה במפרץ

המלחמה באיראן העמיקה את חילוקי הדעות בקרב מדינות המפרץ, וכעת אבו דאבי עוזבת את קרטל הנפט אופ"ק ● חיי הלילה חוזרים למצרים, אך המשבר הכלכלי עדיין בעיצומו ● דגל ישראל בכיתה גרם לסערה במרוקו ● והשבוע ב-2011: חיסול אוסאמה בן לאדן ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,138 מילים

מאוקראינה ועד איראן, הלוויינים של מאסק כבר מזמן לא מספקים רק אינטרנט מסחרי ● מדובר בתשתית אסטרטגית שמעצבת מלחמות, משפיעה על מחאות ומעניקה לחברה פרטית אחת כוח פוליטי וצבאי שמדינות מתקשות להכיל

לכתבה המלאה עוד 2,248 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
מְשִׁילוּת 300

רציתם לקדם שוויון? הנה לכם שוויון: כולנו שווים בפני הסכין. כולנו חיים עכשיו במדינת פחד אלוהים שבה אלימות היא תמיד אופציה קרובה וממשית, והיא אורבת לנו ממש מעבר לפינת הרחוב

לכתבה המלאה עוד 1,297 מילים ו-2 תגובות

הרצוג מנצל את כוחו כדי להתערב במשפט נתניהו ללא סמכות

החלטתו של נשיא המדינה להיכנס בנעלי ה"מגשר הפלילי" בין נתניהו לבהרב-מיארה אינה מעשה ממלכתי הנתון בידי מוסד הנשיאות - אלא מהלך עסקני-פוליטי מסוכן ● כשהוא מנצל את בקשת החנינה התלויה ועומדת כדי ללחוץ על היועמ"שית להתגמש בהסדר טיעון, הרצוג מתערב בהליך משפטי תלוי ועומד, חורג מתפקידו הרשמי, ואף עלול לחשוף את עצמו לביקורת שיפוטית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 974 מילים ו-1 תגובות

פסטיבל הצביעות והג'ובים השנתי של הליכוד הגיע לאילת

נבחרי הליכוד מתעבים את ההתחככות ההמונית בליכודיאדה אבל נאלצים לזייף חיוכים ולחלק צ'ופרים לקראת הפריימריז ● ובזמן שמירי רגב קוצרת את פירות חלוקת התקציבים, זאב אלקין מגלה שקבלת הפנים לעריק שחזר הביתה רעילה מתמיד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 623 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ביחד בראשות בנט מתייצבת בראש הטבלה

איחוד בנט-לפיד מניב תוצאות, והמפלגה מזנקת ל-28 מנדטים ועוקפת את הליכוד ● איזנקוט שומר על כוחו למרות האיחוד - והצטרפותו למפלגת ביחד מקטינה את סך החלקים ● אולם שום תזוזה או איחוד לא משנה את מאזן הכוחות בין הקואליציה לאופוזיציה ● ואפילו פרישה של נתניהו לפני הבחירות - שאמנם תחליש משמעותית את הליכוד - לא מעבירה מצביעים מגוש הקואליציה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 389 מילים ו-2 תגובות

תנופת אנטנות ביו"ש, סכנת חיים בנגב המנותק

בזמן שמשרד התקשורת מקדם פריסת תשתיות מואצת בגדה המערבית בגיבוי ממשלתי, בנגב ובפריפריה ממשיכים להתמודד עם אזורים ללא קליטה, שאף מתקשים לקבל התרעות חירום ● המעבר לדור 4 ו־5 החריף את הבעיה, והמחלוקת על המימון משאירה אותה ללא פתרון ● "זה החמיר בשנה האחרונה והגיע למצב שבו זה כבר נגע לחיי אדם"

לכתבה המלאה עוד 807 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.