JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו מכפיל את ההימור במאבקו מול מערכת המשפט | זמן ישראל
בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים, 8 בפברואר 2021 (צילום: ראובן קסטרו/פול)
ראובן קסטרו/פול

נתניהו מכפיל את ההימור במאבקו מול מערכת המשפט

בדיון בבג"ץ על הסדר ניגוד העניינים של נתניהו התברר כי ראש הממשלה מתבצר בעמדתו ואף מכפיל את ההימור: אם לנתניהו אסור להתערב במינוי פרקליט המדינה, אז הוא ממנה דווקא את אוחנה לטפל בנושא ● ההימור הזה מסוכן לנתניהו: הוא מקדם את הדיון המשפטי אל התובנה הבלתי נמנעת, שנאשם בעבירות שחיתות חמורות אינו יכול להמשיך לנהל את ענייני המדינה ● פרשנות

כמו שחקן פוקר ותיק, הטקטיקה של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ להתמודד עם עימותים ממשליים או האשמות כלפיו בדבר פעולות לא חוקיות, הייתה כידוע להתבצר בעמדתו ולהכפיל את ההימור (double down). ראש הממשלה בנימין נתניהו הוא תלמיד שקדן של טראמפ, בכל הנוגע לעימות מול מוסדות שלטון החוק וכל נורמה ממשלית תקינה.

ביום חמישי האחרון, אפשר היה להיווכח בטקטיקה הזו במסגרת הדיון שהתקיים בבג"ץ בעתירות בעניין הסדר ניגוד העניינים של נתניהו.

ראש הממשלה מצוי בהקשר הזה בעימות חזיתי הן עם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שגיבש בעניינו הסדר חד-צדדי, נוכח סירובו של נתניהו לחתום על הסכם, אחרי שעורכי דינו ניהלו "משא ומתן" עם אנשי היועץ במשך תקופה ארוכה; והן עם בג"ץ עצמו, שכבר הוציא צו על-תנאי המלמד שמרחב התמרון של נתניהו מצטמצם.

תקציר הפרקים הקודמים: בחודש נובמבר הוציא בג"ץ צו על-תנאי, המחייב את נתניהו לנמק מדוע לא ייקבע שהסדר ניגוד העניינים ששלח אליו מנדלבליט הוא מחייב, ומדוע ההסדר מחייב גם את השר לביטחון פנים אמיר אוחנה בכל הנוגע למינוי בעלי תפקידים במערכת המשפט.

אמיר אוחנה ובנימין נתניהו במהלך קמפיין הבחירות באפריל 2019 (צילום: הדס פרוש/פלאש90)
אמיר אוחנה ובנימין נתניהו במהלך קמפיין הבחירות באפריל 2019 (צילום: הדס פרוש/פלאש90)

השופטים ציינו כי נתניהו עצמו הצהיר שיקבל עליו כל הסדר ניגוד עניינים, במסגרת הדיון בעתירות להטלת המנדט להרכבת ממשלה על נתניהו, בחודש מאי 2020.

הדיון שהתקיים בשבוע שעבר הוא, אם כך, שלב כמעט אחרון לפני מתן פסק דין בנושא.

במהלך השבוע הקרוב אמורים השופטים לקבל שני עדכונים – האחד מפרקליטות המדינה, לגבי גיבוש הסדר הנוגע למגעים של נתניהו ואנשים מטעמו עם עובדי מדינה המשמשים גם עדי תביעה במשפטו של נתניהו; וכן תשובה מפרקליטיו של נתניהו, באשר להחלטתו של אוחנה, האם סוגיית מינוי פרקליט מדינה חדש תועלה לאישור הממשלה.

כן, אוחנה הוא המחליט בעניין זה, לאחר שנתניהו העביר דווקא אליו את סמכותו של ראש הממשלה לקבוע מה ייכנס לסדר היום של הממשלה, ביחס לנושא מינוי פרקליט מדינה.

"זה לא מצב רגיל"

בשלב הנוכחי של התגלגלות העתירה, השופטים מתמקדים בהיבטים פרקטיים שלה, ולא בצדדים העקרוניים, שעליהם ניתן להתווכח גם בזמנים אחרים. במילים אחרות, זה לא הזמן לדון בשאלה האם חוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה מחייבת את ראש הממשלה, או לקבל ממנו הצהרות כלליות על כוונתו לפעול לפיה.

אביחי מנדלבליט (צילום: Amir Cohen/Pool via AP)
אביחי מנדלבליט (צילום: Amir Cohen/Pool via AP)

על הפרק יש נושאים ממוקדים, מעשיים, של מינויים במערכת אכיפת החוק – פרקליט מדינה באופן מיידי ויועץ משפטי לממשלה בהמשך הדרך, אם נתניהו ימשיך להיות ראש ממשלה בעוד 8-10 חודשים, לקראת סוף כהונתו של מנדלבליט, בין אם כראש ממשלת מעבר או בראשות ממשלה חדשה.

קביעות שייקבעו כעת בבג"ץ ביחס לניגוד העניינים של הנאשם נתניהו, לא תהיה נסיגה מהן גם בגלגולי הקואליציה הבאים.

עורך דינו של נתניהו, מיכאל ראבילו, ציין בפתח הדיון ביום חמישי האחרון כי אין מחלוקת שנתניהו לא צריך להיות מעורב בהליכי מינוי של בעלי תפקידים במערכת אכיפת החוק. השופט חנן מלצר, הפורש בקרוב, התערב: "רצו להביא את זה בפני הממשלה, וראש הממשלה לא שם את זה על סדר היום. זה לא נראה לך מעורבות?"

ראבילו בישר לשופטים כי בעקבות המניעות של נתניהו, וההנחיה שקיבל – והמקובלת עליו – להעביר לשר אחר בממשלה את סמכויותיו כראש ממשלה בנושאים שבהם הוא מנוגד-עניינים, נתניהו החליט כי השר המיועד יהיה אוחנה.

דווקא אוחנה, אותו אוחנה שהצו על-תנאי שהוצא בבג"ץ כולל ספקות גם ביחס אליו, נוכח הנאמנות המוחלטת של אוחנה לנתניהו בכל הנוגע להתנהלות הלעומתית כלפי מערכת אכיפת החוק.

מיכאל ראבילו, עורך דינו של בנימין נתניהו (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
מיכאל ראבילו, עורך דינו של בנימין נתניהו (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

"דווקא להעביר לאותו שר שיש לגביו צו על-תנאי, זה בעייתי", הודיע מלצר, "אם [נתניהו] היה רוצה לקדם את זה, היה שם את זה על סדר היום, ואז הממשלה הייתה מצביעה. הסדר חלופי היה שאפשר להעביר את זה לשר אחר".

השופט ניל הנדל שאל את ראבילו, מה הפרשנות שלו לקביעה שראש הממשלה לא יתערב במינוי. ראבילו השיב: נתניהו לא יקבע אם להעלות את הנושא לסדר היום של הממשלה, והוא לא ישתתף בהצבעה.

הנדל הקשה: "כשאתה אומר לא יתערב, האם הוא [נתניהו] רשאי להביע עמדתו לאותו שר? רשאי לשוחח עם השר על הנושא? זה התערבות או לא?". ראבילו נאלץ להבהיר: "לא צריך לדבר, ולא להביע את עמדתו".

ראבילו ביקש לשרטט קו גבול המגדר את היקף המניעות החלה על נתניהו. רק שהוא בחר דוגמה שלא שירתה את הטיעון. "מינוי של יועץ משפטי במשרד לענייני תפוצות, יש מניעה שראש הממשלה יתערב? לא כל דבר [נתניהו יהיה מנוע]".

שופט בית המשפט העליון ניל הנדל (צילום: יונתן סינדל/פלאש 90)
שופט בית המשפט העליון ניל הנדל (צילום: יונתן סינדל/פלאש 90)

נשיאת העליון אסתר חיות הבינה לאן הוא חותר וירתה מייד: "ממתי ראש ממשלה מתערב ביועץ משפטי לענייני תפוצות? איזו נגיעה יש לו? האנשים האלה כפופים ליועץ המשפטי לממשלה, הם תחת פיקוחו והם עצמאיים, ולא כפופים לשר".

ראבילו ציין כי עמדתו הכללית של ראש הממשלה היא שאין מקום להגביל אותו ב"דברים רחוקים", שהנגיעה שלהם לתחום המניעות היא קלושה. מלצר חידד את גדר תחום המניעות: "נניח שרוצים למנות שגריר, זה משהו אחר. אבל נושאים משפטיים – אם רוצים לקצץ בסמכויות היועץ בצורה כזו או אחרת, זה רלוונטי [למניעות] וקיבלתם על עצמכם שתימנעו".

חיות סיכמה עבור עורך דינו של נתניהו את המצב: "זה לא מצב רגיל. יש פה אדם שעומד לדין פלילי, אדוני דיבר על נראות, ש[הוא] יראה שהוא לא מתערב בנושאים שיש להם קרבה להליך שלו".

נשיאת העליון חיות: "זה לא מצב רגיל. יש פה אדם שעומד לדין פלילי, אדוני דיבר על נראות, ש[הוא] יראה שהוא לא מתערב בנושאים שיש להם קרבה להליך שלו".

הוויכוח עבר לשאלת היקף המניעות של נתניהו בנושא מינוי שופטים, לרבות לבית המשפט העליון. "ראש הממשלה סבור שיש מועמדים שמרניים יותר מבחינה פוליטית", הודיע עורך דינו, "שיג ושיח רגיל יכול שיהיה עם כל גורם החבר בוועדה לבחירת שופטים, ואף אחד לא יכול להגיד לחבר בוועדה מה לעשות".

נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

השופט הנדל השיב: "העניין של הנראות הוא פשוט. נגד ראש הממשלה יש הליך שמתנהל בבית המשפט המחוזי. הוא נהנה מחזקת חפות, אין מחלוקת. אם יהיה ערעור מצד זה או אחר, התיק יגיע הנה [לבית המשפט העליון] ומבחינת הנראות הציבורית זה בעייתי אם הוא יהיה מעורב במינויים בעת הזאת, שהמשפט נמשך. אנחנו נמצאים במקום מאוד רגיש".

השופט הנדל: "אם יהיה ערעור מצד זה או אחר, התיק יגיע הנה [לבית המשפט העליון] ומבחינת הנראות הציבורית זה בעייתי אם הוא יהיה מעורב במינויים בעת הזאת, שהמשפט נמשך. אנחנו נמצאים במקום מאוד רגיש"

יש משהו מרתק בקרב שנתניהו מנהל בחזיתות המשפטיות השונות, באמצעות עורכי דינו השונים – הן בבית המשפט המחוזי בירושלים, בתפקידו כנאשם, והן בבג"ץ, בתפקידו כראש ממשלה שהוא גם נאשם. אם יש קו מחבר הוא הניסיון להציב עמדה תקיפה, לעתים אפילו מתקיפה ולא מתגוננת.

אבל יש משהו מסוכן מבחינת נתניהו בהימור הזה, שהולך ומוכפל: הוא מסייע אקטיבית לפוגג את ערפל הקרב ולקדם את הדיון המשפטי אל התובנה הבלתי נמנעת – שכפל התפקידים הזה, שבו מי שנאשם בעבירות שחיתות חמורות ממשיך לנהל את ענייני המדינה, פשוט בלתי אפשרי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אני תקווה כי בית המשפט אכן יעמוד על המשמר ולא יתן לנתניהו באמצעות פרקליטיו אפשרות לדחות את משפטו באמתלות מסוג זה מה עוד שלא יעלה על הדעת שהנאשם מנסה גם לקבוע את הרכב השופטים העתידי בעל... המשך קריאה

אני תקווה כי בית המשפט אכן יעמוד על המשמר ולא יתן לנתניהו באמצעות פרקליטיו
אפשרות לדחות את משפטו באמתלות מסוג זה מה עוד שלא יעלה על הדעת שהנאשם מנסה גם לקבוע את הרכב השופטים העתידי בעליון

עוד 994 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום שלישי, 26 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: מסתמן שארה"ב תתמוך בתגובה ישראלית לשיגורי הכטב"מים: "זה לא ממשל ביידן"

נתניהו: הוריתי לצה"ל "להעצים את הפעולה" נגד חזבאללה על רקע העלייה במתקפות הכטב"מים ● ראש מועצת שלומי הזהיר את התושבים: "המלחמה תתעצם הלילה" ● דובר צה״ל על הרשתות שמשמשות להגנה מפני כטב"מים: "אין מחסור בציוד" ● לשכת נתניהו טוענת: הגיע לבית החולים הדסה עין כרם לצורך "טיפול שיניים" ● דיווח באיראן: נפתחה מחדש הגישה לאינטרנט

לכל העדכונים עוד 55 עדכונים

כבר לא מעוררים דחייה?

בשנת 2007 פורסם ספר המבוסס על מחקר באוניברסיטה העברית, אשר עסק בשאלה איך ייתכן שאחרי כמעט ארבעים שנות שלטון ישראליות ביהודה, שומרון ועזה – כמעט שאין דיווחים על אונס כנגד פלסטיניות. אחד הפתרונות שהוצגו בעבודה זו הוא שחיילים מתייגים פלסטיניות כמגעילות וכנחותות ולכן הם נמנעים מלאנוס אותן.

חלפו עשרים שנים מאז והתמונה השתנתה. לאחרונה פרסם בניו יורק טיימס העיתונאי המעוטר ניקולס קריסטוף טור דעה תחת הכותרת "The silence that meets the rape of Palestinians".

פרופ' מיכאל (מיקי) ארליך נשוי ואב לשלושה, תושב ירושלים, יליד צ'ילה. מלמד במחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת בר-אילן. מתמחה בגיאוגרפיה היסטורית של המזרח התיכון בימי הביניים, תוך התמקדות בתחומים: אסלום ושיערוב, עיור, הגירות, עליות לרגל, צלבנים ועוד. פעיל בתחומי חברה, סביבה והסברה. אוהב לטייל בארץ ובחו"ל, מוסיקה וקולנוע.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כן. מאמרים כאלה נכתבו גם אחרי רצח שירין אבו עקלא, עד שלא הייתה ברירה אלא להודות שחייל דודבן רצח אותה. מאמרים כאלה נכתבו אחרי הטבח בפרמדיקים ברפיח, עד שהתגלה הקבר הגדול שבו קברו את הפרמד... המשך קריאה

כן. מאמרים כאלה נכתבו גם אחרי רצח שירין אבו עקלא, עד שלא הייתה ברירה אלא להודות שחייל דודבן רצח אותה. מאמרים כאלה נכתבו אחרי הטבח בפרמדיקים ברפיח, עד שהתגלה הקבר הגדול שבו קברו את הפרמדיקים עם האמבולנסים שלהם.
אבל בכל זאת יש דבר אחד מצויין במאמר הזה: הוא מסביר בצורה מאד מדוייקת איך עבדה הכחשת השואה.

לפוסט המלא עוד 888 מילים ו-1 תגובות

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

גיוס חרדים וערבים - מתווה תכליתי בר-השגה

אציג כאן עמדה מעט מורכבת בסוגיית גיוס חרדים וערבים ואשתדל לפשט אותה ככל הניתן. ברמת הרצוי – מוטב שכל אזרחי ישראל יתגייסו לשירות צבאי משמעותי או לשירות אזרחי מקביל וזהה באורכו. ראשית מתבקש דיוק לגבי שתי נקודות שמסבירות את ההיגיון מאחורי הטענה – מדוע הרצוי הוא גיוס של כולם?

1

ד"ר לאוניד (ליאון) גרשוביץ הוא תושב שלומי. בעל תואר PhD מאוניברסיטת ת"א, מתמחה בתולדות יהודי ברית המועצות. בוגר תכנית "רביבים" באוניברסיטה העברית. במשך שנים שימש במגוון תפקידים במערך החינוך, בהם מורה ורכז תחומי דעת, תנ"ך והיסטוריה, מחנך בתיכון ומנהל תיכון. כעת מנחה באקדמיה ומרצה במכינות קדם-צבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 648 מילים ו-1 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-2 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

תגובות אחרונות

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-2 תגובות

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

נראה שבישראל השלימו עם העובדה שאם אכן יושג הסכם מול טהרן, נושא הגרעין יידחה לסוף המשא ומתן ● בזמן שהאיראנים דורשים "הפסקת אש אזורית" שתגן על חזבאללה ומפשירים מיליארדים מקטאר, בירושלים מתמקדים בניסיון לוודא שארצות הברית תוציא את כל האורניום המועשר ● במקביל, רצף התאריכים שמתקרב דוחק את הנשיא האמריקאי להשיג שקט בכל מחיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הפסולת בצפון נשרפת, והמשילות איתה

ראשי ערים נורים בזה אחר זה, אתרי פסולת בוערים, הגליל הופך לטריטוריה של משפחות פשע והממשלה לא קיימת ● מתברר שדווקא יש ח"כים לשעבר שנוסעים באוטובוסים ● אם זה לא כותרות על הספארי, זה לא מעניין את כרמל שאמה הכהן ● וגם: כשהמדרגות הקסומות של חיפה הופכות ליריד אמנות מקומית

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,672 מילים

בזמן שדרמר ממשיך בשיחות עם שר החוץ הסורי, דמשק מכריזה כי אין כניסה לסחורות ישראליות ● באבו דאבי רוצים להתנתק מהורמוז ולהקטין את התלות בטהרן ● בחתונה המונית בטהרן הייתה חסרה רק עוגה עם חבל תלייה עליה ● והשבוע ב-1967: מצרים הכריזה על סגירת מצרי טיראן בפני ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 984 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

איש נבואי קוסמי עליז

עלי מוהר הציע לנו חיבור לאחד התדרים העדינים ביותר של החילוניות הישראלית, של התל אביביות, של "הנעשה בעירנו". תדר של בהירות. של כמיהה לנורמליות

עלי מוהר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע - ללא ספק חסר חשיבות לאומית - שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מ... המשך קריאה

הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע – ללא ספק חסר חשיבות לאומית – שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מעלה אל הכיוון אליו הסתכל, שמחתי לראות שהוא מכוון אל חרמש הירח, שבין כל האורות המלאכותיים שאנחנו מוקפים בהם, עדיין שבה את ליבו. זה אמנם היה בהוד השרון ולא בתל אביב, אבל כל הארץ הפכה בטון כבר מזמן.
עלי מוהר היה גיבור תרבות של עלומי, הייתי מחכה ליום חמישי או שישי לקרוא 'מהנעשה בעירנו' וגם 'בשער', שהיה מצחיק ושנון למרות חוסר אהדתי לכדורגל. ואכן, גם אצלי כמו אצלך הוא עדיין קיים ותופש מקום, בזרם התודעה הממשיך לזרום.

לכתבה המלאה עוד 1,335 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

התגלמות העצמאות השיפוטית

אין שופטים כמו חשין. יש טובים ממנו, יש גרועים ממנו, אבל כמוהו אין. הוא לא פחד מכלום ומימש את עצמאותו בקורפוס השיפוטי שלו. והוא לא היה מסכים לקבל את מה שהשופטים סופגים כיום

שופט בית המשפט העליון מישאל חשין

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 620 מילים
חבר, אתה חסר

מחפש הפשרות

השילוב בין עוצמת המנהיגות, המעמד ההלכתי, הפרגמטיות, השיח, הדאגה האמיתית לציבור והסנטימנט כלפי כל אדם - הרב עובדיה הותיר אחריו ואקום שמורגש כיום יותר מתמיד

הרב עובדיה יוסף

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 611 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.