JavaScript is required for our website accessibility to work properly. עבור המתנחלים, מבחן האמת של בנט מונח בחומש | זמן ישראל
"שרון פינה בכוח את חומש בהתנתקות. בנט יהיה הרגל המסיימת של שרון"

עבור המתנחלים, מבחן האמת של בנט מונח בחומש

המתח בציונות הדתית גובר לקראת סיום השבעה על יהודה דימנטמן ז"ל, שנרצח בפיגוע ליד חומש לפני שבוע ● חומש, אחת מארבע ההתנחלויות בשומרון שפונתה במסגרת חוק ההתנתקות ב-2005, עומדת להתפנות שוב - ובימין הדתי מתקשים להאמין שדווקא בנט הוא זה שיסיים את מה ששרון התחיל ● "לעולם לא יכפרו לו על זה", אומרת ח"כ סטרוק, "זה סמל היסטורי" ● פרשנות

מכל המים הישן בהתנחלות חומש, 2019 (צילום: Hillel Maeir/Flash90)
Hillel Maeir/Flash90
מכל המים הישן בהתנחלות חומש, 2019

מחר בבוקר (חמישי) יעלו בני משפחתו של יהודה דימנטמן ז"ל, שנרצח בפיגוע ליד חומש לפני שבוע, אל ההתנחלות הריקה. כך הם יסיימו את ימי השבעה על יהודה בן ה-25 שנורה מטווח קצר. אתמול בערב שוחחו בני המשפחה עם ראש הממשלה נפתלי בנט.

"אני הבנטיסט של המשפחה", אמר לראש הממשלה אחד האחים. "אני מבין שיש לך קשיים וקואליציה מורכבת אבל אני מבקש ממך לפחות לא להרוס את הישיבה ולהשאיר את המצב הקיים".

בנט הבטיח לבני המשפחה שישתדל ולא יפנה את הישיבה בחומש, שבה למד הבן יהודה ז"ל.

הדריכות בימין סביב עתיד הישיבה של חומש, דווקא בימי בנט, אינה דומה לאירועים דרמטיים אחרים ערב פינוי דוגמת מגרון, עמונה או אביתר. בימין הדתי והמתנחלים חוששים כי פירוק הישיבה הוא בעצם הפינוי הסופי והמוחלט של חומש ובעצם סוף רשמי של תהליך ההתנתקות המשוקץ.

בימין הדתי והמתנחלים חוששים כי פירוק הישיבה הוא בעצם הפינוי הסופי והמוחלט של חומש ובעצם סוף רשמי של תהליך ההתנתקות המשוקץ

בני משפחתו של יהודה דימנטמן ז"ל בהלוויתו ב-17 בדצמבר 2021 (צילום: שריה דיאמנט/פלאש90)
בני משפחתו של יהודה דימנטמן ז"ל בהלוויתו ב-17 בדצמבר 2021 (צילום: שריה דיאמנט/פלאש90)

"זה לא רק הישיבה, זה היישוב חומש", אומרת ח"כ אורית סטרוק (הציונות הדתית). "אריאל שרון פינה בכוח את היישוב במסגרת ההתנתקות, יחד עם שא-נור, גנים וכדים. בנט יהיה הרגל המסיימת של שרון.

"אני אומרת לו, לעולם לא יכפרו לך על זה. אתה מבצע כאן נסיגה, בדיוק כמו שרון, אחרי שהבטחת שלא יהיו נסיגות ואחרי שהודעת שהיית מסרב פקודה אם היית חייל בימי ההתנתקות. ואם זה לא מספיק – אתה נותן גם פרס למחבלים".

"אני אומרת לו, לעולם לא יכפרו לך על זה. אתה מבצע כאן נסיגה, בדיוק כמו שרון, אחרי שהבטחת שלא יהיו נסיגות ואחרי שהודעת שהיית מסרב פקודה אם היית חייל בימי ההתנתקות. ואתה נותן גם פרס למחבלים"

המתח בשטח הוא עצום. הצבא ניסה להיכנס לחומש בלילה שבין ראשון לשני אבל מאות מתנחלים היו שם והפינוי נעצר. על הרקע הזה התעמת ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הציונות הדתית) עם דובר צה"ל, שטען נגד אלימות המתנחלים.

בציונות הדתית משוכנעים כי מיד עם תום השבעה על דימנטמן, אולי אפילו מחר, הצבא בהוראה ישירה של שר הביטחון בני גנץ יעלה על חומש, יהרוס את מבנה הישיבה וגם את כל הבתים שרובם עומדים ריקים, והשאר מאוכלסים תמיד במתנחלים בניגוד לחוק ההתנתקות.

בצלאל סמוטריץ' ואורית סטרוק במליאת הכנסת, 26 במאי 2021 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
בצלאל סמוטריץ' ואורית סטרוק במליאת הכנסת, 26 במאי 2021 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

בנט עומד כאן במבחן בלתי אפשרי. הלב שלו עם חומש והמתנחלים. הוא רוצה לראות אותם חוזרים לישיבה ולהתנחלות הנטושה. חומש סימלה בעיניו תמיד את אסון ההתנתקות. "אני לא הורדתי מלוח לבי את הסרט הכתום. אני קיבלתי החלטה לעצור את ההתנתקות הבאה", הצהיר בנט בנאום שנשא ב-2015, במלאת עשור להתנתקות.

בנט מוכן אפילו להתעמת היום עם נשיא ארצות הברית. לפני שבוע פרסמנו כאן כי הנשיא ביידן ניתק למעשה קשר עם בנט מאז הביקור שלו בוושינגטון בסוף אוגוסט האחרון.

דיווחנו כאן גם שבנט התגאה בשיחותיו עם ראשי מועצת יש"ע בשלושת הלאווים שהציב מול הנשיא בפגישתם: לא להפסקת הבנייה בהתנחלות; לא לקונסוליה האמריקנית במזרח העיר; ועוד לאו אחד בנושא חשאי שקשור באיראן.

אבל בנט לא יכול להפר את החוק. הישיבה היא לא חוקית וגם השהייה במבנים אינה חוקית. בניגוד להתנחלויות כמו עמונה, מגרון או שכונות בבית אל, שם ניטש ויכוח על בעלות הקרקע, כאן איסור ההתנחלות הוא בתוקף חוק ישראלי שהתקבל בפברואר 2005.

בניגוד להתנחלויות כמו עמונה, מגרון או שכונות בבית אל, שם ניטש ויכוח על בעלות הקרקע, בחומש איסור ההתנחלות הוא בתוקף חוק ישראלי שהתקבל בפברואר 2005

ראש הממשלה נפתלי בנט נפגש עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בבית הלבן, 27 באוגוסט 2021 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)
ראש הממשלה נפתלי בנט נפגש עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בבית הלבן, 27 באוגוסט 2021 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)

אגב, לפני שבעה חודשים עבר בקריאה טרומית בכנסת חוק שהגיש חבר הכנסת מיקי זוהר (ליכוד) לתיקון חוק ההתנתקות, ולהכרה מחודשת בשהייה בחומש. בנט היה אז באופוזיציה ותמך בחוק. היום הוא ראש הממשלה, ואת החוק מעכב בוועדת הכנסת יו"ר סיעת ימינה, ניר אורבך. על רקע זה התעמתו אורבך וסטרוק בוועדת הכנסת ביום שני.

"בנט עמד כל החיים מול נתניהו ולחץ אותו לקיר. היום הוא נלחץ לקיר ולא יודע לעמוד מול גנץ", טוענת סטרוק. "היום גנץ הוא מלך יהודה ושומרון. בנט רואה מה החברים בקואליציה שלו עושים כשהם רוצים משהו. תראה את אביר קארה ואת וליד טאהא. הם משיגים מה שהם רוצים. מה בנט עצמו שווה בקואליציה שלו?"

"היום גנץ הוא מלך יהודה ושומרון. בנט רואה מה החברים בקואליציה שלו עושים כשהם רוצים משהו. תראה את אביר קארה ואת וליד טאהא. הם משיגים מה שהם רוצים. מה בנט עצמו שווה בקואליציה שלו?"

הטענה שבנט אישר בניית אלפי יחידות דיור בשטחים ומכשיר שכונות שלמות בירושלים מעבר לקו הירוק לא עושה רושם על סמוטריץ', סטרוק וחבריהם.

"הוא יכול לבנות מיליון בתים בהתנחלויות, אבל זה לא שווה נסיגה מחומש", אומרת סטרוק. "מאז ההתנתקות לא הייתה שום נסיגה, ובנט הולך להיות הראשון שיוותר על יישוב וישלים את ההתנתקות. זה סמל היסטורי".

מתנחלים מתבצרים על גג הישיבה בהתנחלות חומש ומתעמתים עם כוחות צה"ל המפנים את המקום במהלך ההתנתקות, 23 באוגוסט 2005 (צילום: פלאש90)
מתנחלים מתבצרים על גג הישיבה בהתנחלות חומש ומתעמתים עם כוחות צה"ל המפנים את המקום במהלך ההתנתקות, 23 באוגוסט 2005 (צילום: פלאש90)

הישיבה בחומש נהרסה עשרות פעמים מ-2007 ועד היום, אבל תמיד הייתה כאן קריצת עין ולמחרת היא נבנתה מחדש. בפעם האחרונה, בחודש אפריל, היא נהרסה ונבנתה שוב. החשש הוא שהיום בנט בא לחלוטין לסגור את האירוע.

בשיחה עם בני משפחת דימנטמן הבטיח בנט שישתדל להשאיר את הישיבה על כנה. "להשתדל" בעיני הימין המתנחל זה להיכנע. "דבר כזה לא היה כאן עשרות שנים", צייץ אתמול סמוטריץ'. "אלפים ורבבות אוהבי הארץ יעמדו מול בנט, שקד וגנץ כמה זמן שיידרש ולא יתנו להם".

"בהתנתקות למדנו שהבריחה משטחי ארצנו יכולה לבוא ממפלגות המזוהות עם המחנה הלאומי", קבע בנט בנאומו ב-2015. "את ההתנתקות לא ביצעה מרצ, לא יש עתיד ולא בוז'י הרצוג. את ההתנתקות ביצע הליכוד".

"בהתנתקות למדנו שהבריחה משטחי ארצנו יכולה לבוא ממפלגות המזוהות עם המחנה הלאומי", קבע בנט בנאומו ב-2015. "את ההתנתקות לא ביצעה מרצ, לא יש עתיד ולא בוז'י הרצוג. את ההתנתקות ביצע הליכוד"

את ההתנתקות משלימים עכשיו בנט ומפלגתו ימינה, לפחות על פי היריבים הקשים בציונות הדתית. אחרי 16 שנים, ההתנתקות שוב חוזרת לחיינו – ושוב הימין עומד מול הימין. פעם זה היה שרון מול בנט וחבריו. היום זה בנט מול סמוטריץ' וסטרוק.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
בגין לא היה מושלם, לא משה רבנו, לא אברהם, אולי לא התורה. ובכל זאת, בגין החזיר את סיני ועשה שלום - ויתור כואב ובעל מחירים אך שווה. בנט יכול להפתיע - אם אורי זהר עשה כזה מפנה, אז אולי גם ... המשך קריאה

בגין לא היה מושלם, לא משה רבנו, לא אברהם, אולי לא התורה. ובכל זאת, בגין החזיר את סיני ועשה שלום – ויתור כואב ובעל מחירים אך שווה. בנט יכול להפתיע – אם אורי זהר עשה כזה מפנה, אז אולי גם בנט יכול לעלות כיתה ולראות את ה-'צד השני' של התמונה. נוער הגבעות ובן גביר זה זה פוזה ויהירות: קאובואים ו-'אוכפים לוהטים'!

אני לא ממליץ להתרגש מהליללות של סמוטריץ' וחבריו. מדובר באותם פוליטיקאים שראו באפריל 2021, תוך כדי המו"מ על הרכבת הקואליציה של נתניהו, איך הוא הורס את מבני בית הישיבה ומבנים אחרים בחומש.... המשך קריאה

אני לא ממליץ להתרגש מהליללות של סמוטריץ' וחבריו. מדובר באותם פוליטיקאים שראו באפריל 2021, תוך כדי המו"מ על הרכבת הקואליציה של נתניהו, איך הוא הורס את מבני בית הישיבה ומבנים אחרים בחומש. האם האירוע השפיע על המו"מ של היללנים עם נתניהו? האם מישהו מהם התבטא בכלל בנושא?

לכתבה המלאה עוד 863 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה

שר החוץ של איראן: ידענו על ביקור נתניהו באמירויות, הם יתנו את הדין ● דוברו לשעבר של נתניהו אישר את קיום הביקור לאחר ההכחשה מטעם האמירויות ● פסגה אמריקאית סינית בבייג׳ינג; שי לטראמפ על השטיח האדום: כשאנחנו מתעמתים זה עם זה, שני הצדדים סובלים, טראמפ כינה את מקבילו ״מנהיג גדול וחבר״

לכל העדכונים עוד 3 עדכונים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים

סוציולוגיה ומשפט בהתמודדות עם מיידי אבנים בגדה המערבית

לאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".

בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.

אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים
אמיר בן-דוד
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.