JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יותם גוטמן: כשהשוליים נעים למרכז, המרכז הופך לשוליים | זמן ישראל

כשהשוליים נעים למרכז, המרכז הופך לשוליים

איתמר בן-גביר באזכרה למאיר כהנא ב-2017 (צילום: יונתן סינדל/פלאש90)
יונתן סינדל/פלאש90
איתמר בן-גביר באזכרה למאיר כהנא ב-2017

בבחירות 2022 נראה שמוקד העניין הוא איתמר בן-גביר. אותו בן גביר שהתגאה בכך ששבר את הסמל של הרכב של רבין, שהתראיין כשבסלון ביתו דיוקן של ברוך גולדשטיין. האיש מתרוצץ בין האולפנים, מחפש פרובוקציות ועל פי הערכות שונות מפלגתו תשיג מספר מנדטים דו-ספרתי, והוא ישתלב ברצון בקואליציה ימנית-דתית.

נשים רגע בצד את הדיון הפוליטי ונתמקד בתופעה הרחבה יותר – זו שבה השוליים מתקרבים למרכז, מאומצים על ידו והופכים לתופעה מקובלת (לצורך הדיון אני עושה שימוש במלה "מרכז" כתחליף למלה הלועזית "מיינסטרים" ולא כתיאור של מרכז פוליטי בין שמאל וימין).

בבחירות 2022 נראה שמוקד העניין הוא בן-גביר, זה שהתגאה בשבירת סמל הרכב של רבין, שהתראיין כשבסלונו דיוקן של ברוך גולדשטיין. השוליים מתקרבים למרכז, מאומצים על ידו והופכים לתופעה מקובלת

זו אינה תופעה חדשה, והיא אינה מיוחדת לארצנו. לדוגמה, התנועות הפשיסטיות של שנות ה-30 באירופה היו תנועות שוליים, עד שבקונסטלציה מסויימת הן חברו לגורמי כוח מן המרכז, צברו כוח ופופולריות, עד שלבסוף נהיו הם המרכז. לאחר שנים של טרור ואינדוקטרינציה קיבלו לבסוף את הגושפנקה של הציבור הכללי, שהזדהה איתם עד כדי יציאה למלחמה – והתוצאות היו איומות.

לאחר הטלטלה שעברה אירופה היא הצליחה לבצע שינויים חוקתיים וחברתיים מספקים כדי להדוף את כוחות השוליים (שלא תמיד הגיעו מהימין – לדוגמה, תנועות השמאל הרדיקליות של שנות ה-60) ולא לתת להם להפוך למרכזיות.

אבל בשנים האחרונות המעמד של מוסדות השלטון נשחק בכל העולם הדמוקרטי. זהו תהליך משולב שכולל:

  • שקיפות גדולה יותר (שמצדה – חשפה שחיתות וליקויים והורידה את היוקרה של אותם המוסדות).
  • שינוי שעבר על אמצעי התקשורת (מכלים שנועדו לשרת את השלטון לגופים הסוגדים לרייטינג).
  • התפתחות של האינטרנט והמדיות והחברתיות.
  • וגם (וכתוצאה מהשינויים האלו) – בחירה של מנהיגים פופוליסטים שנהנו לנגח את אותם מוסדות תוך שימוש בדעת הקהל.

בוא נשווה רגע את ראש ממשלת ישראל שמתראיין ב"מוקד" עם חליפה וארשת חמורת סבר, לראש ממשלה של ימינו שמעלה פוסט ברשתות תוך כדי שהוא מטגן חביתה.

כן, זה חמוד, דוגרי ו"נגיש". אבל זה גם גורם לאדם הרגיל לחוש פחות כבוד כלפי התפקיד והנושאים בו (וכן, כך גם לגבי ראשת ממשלה שנלכדת בעדשת המצלמה כשהיא מפזזת במסיבות).

התנועות הפשיסטיות של שנות ה-30 באירופה היו תנועות שוליים, עד שבקונסטלציה מסויימת הן חברו לגורמי כוח מן המרכז, צברו כוח ופופולריות, עד שלבסוף נהיו הם המרכז

אז המרכז הופך פחות ממלכתי, אבל זה לא נעצר כאן. כי במקביל לתהליכי ה"עממיות" של המרכז, גורמים בתוכו (ראש הממשלה לשעבר נתניהו וכמובן הנשיא לשעבר טראמפ) חיבקו גורמי שוליים והביאו אותם לקדמת הבמה.

אצל נתניהו זה החיבוק לבן גביר ולחרדים קיצוניים, ואצל טראמפ זה חיבוק חם אף יותר לשלל גורמים הזויים – קונספירטורים, תומכים בעליונות לבנה ועוד ועוד.

כשהמרכז מחבק את השולים הוא עושה זאת מסיבותיו (בדרך כלל הפוליטיות), אבל התוצאה היא מתן לגיטימציה לאותם שוליים ולדעות שלהם.

וכך אחוזים גדולים מאזרחי ארצות הברית מגלים סימפטיה לתיאוריות פיצה-גייט ו-Qanon ובטוחים שהבחירות נגנבו, ובארץ בנו של ראש הממשלה (בעודו מכהן) הפיץ תיאוריות קונספירציה שונות ומשונות כלפי יריביו הפוליטים של אביו – כולל האשמת יחידים וגופים בפדופיליה והאשמת גופי שידור בתמיכה בארגוני טרור.

יש פה פרדוקס מסויים – למרכז כן יש עדיין כוח ואנשים מקשיבים למנהיגים פוליטיים בחליפות, ובכוחם לנרמל תופעות שעד לפני מספר שנים נראה בזויות או לא מקובלות (כגון עיסוק של עבריינים מורשעים או נאשמים בפלילים בפוליטיקה), שלא לדבר על דעות חשוכות כמו שנאת להט"ב או גזענות כלפי מיעוטים.

המרכז הופך פחות ממלכתי, אבל זה לא נעצר כאן. כי במקביל לתהליכי ה"עממיות" של המרכז, גורמים בתוכו (רה"מ לשעבר נתניהו וכמובן הנשיא לשעבר טראמפ) חיבקו גורמי שוליים והביאו אותם לקדמת הבמה

כששרה בממשלת ישראל מצטלמת עם ארגון לה-פמיליה בעודם שרים "שיישרף לכם הכפר" היא בעצם אומרת לצופים – זה בסדר. ההכחשות שתמיד נלוות לאירוע כזה לאחר ששדרן זה או אחר מזדעקים – הן תמיד מאוחרות ורפות מכדי לשנות את הרושם שכבר נעשה.

אובדן הממלכתיות בשילוב עם חיבוק השוליים מטשטש את הגבולות. השוליים נחשבים לשוליים מסיבה טובה – הם מייצגים דעות קיצוניות וקשות לעיכול אצל הציבור הרחב. הם יכולים להתקיים וטוב שהמדינה מאפשרת מגוון דעות, אבל אסור להם להפוך לקונצנזוס ציבורי.

אבל הציבור יכול לשנות את דעתו בעקבות שנים של מתן לגיטימציה, הדהוד המסרים וחיבוק. גם בגרמניה של שנות ה-20 רוב הציבור לא תמך בהדרת היהודים מן החיים הציבוריים. בטח שלא חשב שצריך להשמידם. אבל האליטות בגרמניה אימצו את היטלר מתוך האינטרסים שלהן, והוא הצליח לתמרן את המערכת הפוליטית עד שהשיג שליטה כזו שכבר לא היה זקוק לתמיכתם. ולאחר שנים בשלטון – הוא נהפך המיינסטרים, והבעת דעה שונה (בין אם הייתה אסורה או לאו) – כבר לא הייתה משנה את דעת הקהל.

מה אפשר לעשות? הרי אי אפשר לשנות את המדיה ולהחזיר אותה למה שהייתה? נכון. אבל נבחרי ציבור צריכים להפנים שהם כאלו בכל פעילות ציבורית שהם עושים (בביתם, מצדי שירקדו עם תחתונים מול הטלוויזיה).

הציבור יכול לשנות את דעתו על השוליים אחרי שנים של מתן לגיטימציה, הדהוד המסרים וחיבוק. גם בגרמניה של שנות ה-20 רוב הציבור לא תמך בהדרת היהודים מן החיים הציבוריים. בטח שלא חשב שצריך להשמידם

כשהם מופיעים בציבור – עליהם לשדר ממלכתיות. כשהם מתראיינים או משגרים פוסטים לרשתות – הם צריכים לנהוג באיפוק (כולנו זוכרים את סרטון "הערבים נוהרים") ולא להשתלח באוייבים פוליטיים או בציבורים שונים. וחשוב מכל – הם צריכים להבין שהם המגן שלנו מפני השוליים. כי כשהמרכז מתנהג כמו השוליים, השוליים ינועו למרכז. ותוצאות עלולות להיות מרות.

יותם גוטמן הוא אבא ל-2 בנות ועובד כמנהל שיווק של חברת סייבר גלובלית. מקים ומנהלות קהילה של נשות שיווק בסייבר, המונה מאות חברות וחברים. מתעניין בהשפעות של הטכנולוגיה על חיינו פה בלבנט. 

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
זהו??? זה כל מה שהיה לך לתאר??? כדי להגדיר בן אדם כעבריין מוקצה, הספיק לך שבירת סמל של רכב ראש הממשלה וראיון שברקע תמונת הטרוריסט ד״ר גולדשטיין. חתיכת אפס, אנשים כמעט פרצו לבית ראש ה... המשך קריאה

זהו??? זה כל מה שהיה לך לתאר???
כדי להגדיר בן אדם כעבריין מוקצה, הספיק לך
שבירת סמל של רכב ראש הממשלה וראיון שברקע תמונת הטרוריסט ד"ר גולדשטיין.
חתיכת אפס, אנשים כמעט פרצו לבית ראש הממשלה לבצע לינץ' בו ובמשפחתו ממומנים במיליוני שקלים להפגנות הסתה לרצח, לביטול הדמוקרטיה ולהפיכה צבאית בכח הזרוע.
מי אתה שתגדיר מי ראוי להסיר ומי לא. 0

לפוסט המלא עוד 815 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

צה"ל: נערכים להתגברות הירי לצפון; אין שינוי בהנחיות

בצוהריים הופעלו לראשונה מאז הכרזת האש בלבנון אזעקות באזור צפת, ראש פינה ויישובים באזור. הלילה נפלה רקטה בקריית שמונה, ללא נפגעים ● יועצו של חמינאי: טראמפ בוגד בדיפלומטיה; הגסת׳: ארצות הברית מוכנה לחדש את התקיפות נגד איראן אם לא יושג הסכם

לכל העדכונים עוד 5 עדכונים

הפה של מאי גולן לא רק דוחה, הוא גם מסכן את ישראל

בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".

כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.

צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 548 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים
אמיר בן-דוד

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-2 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

תגובות אחרונות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.