JavaScript is required for our website accessibility to work properly. במהלך ספק דמוקרטי, הממשלה ובג"ץ נהגו בפחדנות בעניין חאן אל-אחמר | זמן ישראל
חאן אל-אחמר, 2 בפברואר 2023 (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)
יונתן זינדל/פלאש 90

במהלך ספק דמוקרטי, הממשלה ובג"ץ נהגו בפחדנות בעניין חאן אל-אחמר

החלטת בג"ץ אמש בעניין חאן אל-אחמר היא נקודת שפל עבור המדינה ● פסק הדין התבסס על מידע חסוי שהוצג במעמד צד אחד, והשופטים למעשה משאירים את סוגיית פינוי המאחז ללא פתרון ● את הכרזת השופטים, כי מדובר ב"מאחז בר הריסה שכל כולו הוקם בניגוד לחוק", יכול מי שמעוניין בכך למסגר ולתלות על הקיר: היא לא שווה את הנייר שעליו נכתבה ● פרשנות

פרשת פינויו של היישוב הבדואי חאן אל-אחמר, שהגיעה אתמול (ראשון) לסיומה הזמני עם פסק דינו של בג"ץ בנושא, מהווה רגע מביך הן עבור ממשלת ישראל, והן עבור בית המשפט העליון עצמו.

שני אלה – הממשלה ובג"ץ – התחרו זה בזה בפרשה הנוכחית הן במידת הפחדנות, והן במידת המניפולטיביות. התוצאה היא פסק דין המשאיר את הסוגיה תקועה כעצם בגרון, לא להקיא ולא לבלוע. את הכרזת השופטים כי מדובר ב"מאחז בר הריסה שכל כולו הוקם בניגוד לחוק" יכול מי שמעוניין בכך למסגר ולתלות על הקיר. היא לא שווה את הנייר שעליו נכתבה.

הנה ההסבר באשר לפחדנות: הממשלה אינה מעוניינת לפנות את חאן אל-אחמר, מאחר שהפינוי יגרום לתסבוכת בינלאומית ולצעדים אפשריים נגד ישראל גם בבתי הדין הבינלאומיים בהאג.

הנה ההסבר באשר לפחדנות: הממשלה אינה מעוניינת לפנות את חאן אל-אחמר, מאחר שהפינוי יגרום לתסבוכת בינלאומית ולצעדים אפשריים נגד ישראל גם בבתי הדין הבינלאומיים בהאג

מובן שממשלת ישראל אינה יכולה להצהיר זאת באופן מפורש. מבחינה פוליטית, אמירה כזו מצד ממשלת ימין "מלא-מלא" תוביל בהכרח לביקורת חריפה מצד הבייס הפוליטי. מבחינה משפטית, הממשלה אינה יכולה להכריז מפורשות שאין בכוונתה לאכוף את החוק או את צווי ההריסה שהוצאו למבנים ביישוב כבר מזמן, ולהותיר את הבנייה הבלתי חוקית בלי לנקוט צעד של הריסה – או "הסדרה".

היישוב הבדואי חאן אל-אחמר במרץ 2021 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
היישוב הבדואי חאן אל-אחמר במרץ 2021 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

לכן הממשלה ביקשה פעם אחר פעם עוד ועוד דחיות בהגשת עמדתה לבג"ץ, בתשובה לעתירת עמותת הימין "רגבים". במרץ 2022 פקעה סבלנותם של שופטי בג"ץ, והם הוציאו צו על-תנאי נגד המדינה, תוך שציינו כי לא זו בלבד שהעתירה הזו תלויה ועומדת בבג"ץ כבר משנת 2019, אלא שהסאגה כולה מתגלגלת בעתירות שונות כבר משנת 2009.

"אין מנוס מעשיית צעד נוסף לקראת הכרעה", כתבו אז השופטים. הממשלה קיבלה ארבעה חודשים להגיש תצהיר תשובה לשאלה מדוע לא יבוצע הפינוי במועד קרוב.

גם במועד הזה הממשלה לא עמדה. כמובן. את תשובתה לצו על-תנאי היא הגישה לבסוף רק לפני שבועיים, ערב הדיון שהתקיים בעתירה בשבוע שעבר.

תשובת המדינה לעתירה שיקפה תפנית בעמדתה: במקום לבקש עוד זמן במענה לעתירה תוך המהום שצווי ההריסה מחייבים ויש לממשם, טענה כעת הממשלה כי שיקולים כבדי משקל הנטועים ב"יחסי החוץ והביטחון" של המדינה, מחייבים את המסקנה כי אין לפנות את חאן אל-אחמר "בעת הזאת".

תשובת המדינה לעתירה שיקפה תפנית בעמדתה: במקום לבקש עוד זמן, טענה כעת הממשלה כי שיקולים כבדי משקל הנטועים ב"יחסי החוץ והביטחון" מחייבים את המסקנה כי אין לפנות את חאן אל-אחמר "בעת הזאת"

ראש המל"ל צחי הנגבי בדרכו לישיבת הממשלה, 7 במאי 2023 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
ראש המל"ל צחי הנגבי בדרכו לישיבת הממשלה, 7 במאי 2023 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

לדיון אף התייצב ראש המטה לביטחון לאומי צחי הנגבי, והוא הסביר לשופטים, בדיון חסוי במעמד צד אחד, את אותם שיקולים מדיניים וביטחוניים עלומים וכבדי משקל, שאותם לא ניתן לפרט בפומבי.

פסק הדין שניתן אמש, הדוחה את העתירה בהתאם לעמדת הממשלה, משחרר אותה מהצורך לממש את צווי ההריסה.

נוח לממשלה להסתתר מאחורי פסק דינו של בית המשפט: יש סיכוי לא רע שהבייס הימני יטיל את האשמה על בג"ץ, ולא על הממשלה עצמה. זוהי עמדה פחדנית מצד ממשלת ישראל, שרוממות המשילות ושלטון החוק בגרונה, אך בפועל היא מבקשת לחמוק מחובותיה אלה בדרכים נכלוליות.

יש סיכוי לא רע שהימין יאשים את בג"ץ ולא את הממשלה. זוהי עמדה פחדנית מצד ממשלת ישראל, שרוממות המשילות ושלטון החוק בגרונה, אך בפועל היא מבקשת לחמוק מחובותיה אלה בדרכים נכלוליות

גם הרכב השופטים – נעם סולברג, עופר גרוסקופף ואלכס שטיין – הפגינו מנה הגונה של פחדנות בדרך טיפולם בעתירה. על אף אמירות חוזרות ונשנות ששיקפו מורת רוח מהתנהלות המדינה בהיבט של אכיפת החוק ואכיפת צווי ההריסה – השופטים בחרו, באופן נוח מבחינתם, להסתמך על אותה תפנית בעמדת המדינה, ובהופעתו הדרמטית של הנגבי באולמם כשהוא מצויד במידע חשאי, כדי לדחות את העתירה.

שופט בית המשפט העליון אלכס שטיין (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
שופט בית המשפט העליון אלכס שטיין (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

"עיון בחומר החסוי", נימק השופט שטיין בפסק הדין, "העלה כי קיימים טעמים עדכניים של ממש אשר תומכים בעמדתם העכשווית של משיבי המדינה שלא לפנות ולא להרוס את המאחז בעת הזאת. טעמים אלה לא נוכל לפרט בעטיו של החיסיון.

"נציין כי אחרי שקראנו את מה שקראנו, ושאלנו את מה ששאלנו, נחה דעתנו כי טעמים אלה, בלי יוצא מן הכלל, קשורים לענייני ביטחון ויחסי החוץ של המדינה וכי יש בהם כדי להצדיק את עמדתם הנוכחית של משיבי המדינה בנוגע למאחז".

התבססות השופטים על מידע חשאי שהממשלה מציגה בפניהם על מנת להצדיק שינוי עמדה דרמטי של הממשלה – הגובר על מה שנקבע בשורה ארוכה של פסקי דין – היא מהלך ספק דמוקרטי.

התבססות השופטים על מידע חשאי שהממשלה מציגה בפניהם על מנת להצדיק שינוי עמדה דרמטי של הממשלה – הגובר על מה שנקבע בשורה ארוכה של פסקי דין – היא מהלך ספק דמוקרטי

כל תכליתו של בג"ץ הוא בשמירה על שלטון החוק והוראות הדין, בפומבי. פסק דין המתבסס על מידע אפוף סודיות שהוצג לשופטים בחדרי חדרים אינו תורם לתחושה הציבורית שהדברים נעשים באופן תקין.

שופט בית המשפט העליון נעם סולברג (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
שופט בית המשפט העליון נעם סולברג (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

לא רק פחדנות מצד הממשלה ובית המשפט גלומות בהתנהלות בפרשת חאן אל-אחמר, אלא גם מניפולטיביות: הממשלה בוחרת להעלים עין בעת הנוכחית מהחובה המשפטית הפורמלית לפנות את חאן אל-אחמר, תוך שהיא מבקשת לגזור מפסק הדין הנוכחי יתרונות טקטיים להמשך.

סיווגו של חאן אל-אחמר כמאחז לא חוקי יאפשר לממשלת הימין בהמשך להימנע מלפנות מאחזים לא חוקיים של מתנחלים יהודים, תוך שהיא תתבסס על אותה מכניקה מפוקפקת של הצגת "טעמים מדיניים-ביטחוניים" עלומים לעיני השופטים, במעמד צד אחד ובלי בקרה מצד הצד שכנגד או הציבור.

חלק משופטי בג"ץ ככל הנראה לא יזילו דמעה אל מול הפרקטיקה הממשלתית הצפויה הזו. "בית המשפט לא יתערב על נקלה בשיקול דעתה של הרשות המוסמכת באשר לסדרי העדיפויות שהיא קובעת לעצמה באכיפת החוק", הכין השופט שטיין את הקרקע.

"בית המשפט לא יתערב על נקלה בשיקול דעתה של הרשות המוסמכת באשר לסדרי העדיפויות שהיא קובעת לעצמה באכיפת החוק", הכין השופט שטיין את הקרקע

השופט סולברג הוסיף בשולי פסק הדין עוד פיקציה משלו: "חזקה על הדרג המדיני שיעשה כחובתו, כי יפעל ליישׂוּם הצווים, שאת הצורך במימושם הדגיש פעם אחר פעם, באופן עקבי והחלטי, כמתחייב משלטון החוק – מייד לכשהדבר יתאפשר". אך גם סולברג יודע שמוטב לא להמתין בנשימה עצורה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
נו, בוקר חדש, צריך טיפונת להתפלל, קצת לקרוא בספר הזוהר, אם אמצא כח - אעשה ספורט במידה שגופי עדיין מאפשר. מי יודע, אולי מישהו שם מבין מנהיגי המחאה וההתנגדות יעלה כיתה, יבין, ייפול לו האס... המשך קריאה

נו, בוקר חדש, צריך טיפונת להתפלל, קצת לקרוא בספר הזוהר, אם אמצא כח – אעשה ספורט במידה שגופי עדיין מאפשר. מי יודע, אולי מישהו שם מבין מנהיגי המחאה וההתנגדות יעלה כיתה, יבין, ייפול לו האסימון: ליאור שליין ואתאיסתים שבזים ומלגלגים על אלוהות וספר התורה זה זה מעצור, סטופ, מכשול. ענווה ותמימות זה אלהים, אמת זה אלהים, וכו' וכו'; מי שלא מבין את סודות התורה (הכל בספר זה ואריאציות של רצון לקבל ורצון להשפיע, ודרכי התיקון של הרצון – הכל כולל הכל) – עיוור וחסר מעוף וחזון. יפה לנו, כעת, לנוכח חאן אלאחמאר שבפוסט הזה – אניח ל'זמן ישראל' לשבוע, לפחות. ובכל זאת, אוהבים את מנהיגי המחאה וההתנגדות, ומצפים מהם לגדילה רוחנית

עוד 891 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

עימותים בירושלים לפני מצעד הדגלים: מבקרים בעיר העתיקה תקפו תושבים במקום

מבקרים, שהגיעו להשתתף במצעד, תקפו עיתונאים, עוברי אורח ומתנדבים שהגיעו לשמור על הסדר ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● בג״ץ: המידע החדש שהעבירה היועמ״שית לא ישנה את ההחלטות בנוגע לגופמן ● דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה

לכל העדכונים עוד 31 עדכונים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

למקרה שפיספסת

ירושלים - אפשר גם אחרת

לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).

כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תיש... המשך קריאה

כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.

לפוסט המלא עוד 576 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.