JavaScript is required for our website accessibility to work properly. המראות של הרחבת האחיזה במסדרון נצרים הופכות לבעיה דיפלומטית עבור ישראל | זמן ישראל
תמונה אווירית של מסדרון נצרים ב-25 באפריל 2024 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל

המראות של הרחבת האחיזה במסדרון נצרים הופכות לבעיה דיפלומטית עבור ישראל

בחודשים האחרונים גוברות הקריאות של שרים הקוראים לחדש את ההתיישבות ברצועת עזה ● דיפלומטים ממדינות ערביות ידידותיות אומרים כי בישראל לא מבחינים ולא מבינים שהמדינה צועדת בקצב מהיר לבידוד עולמי ● דיפלומט ערבי מזהיר: "הדברים שנאמרים ונעשים על ידי הממשלה הנוכחית, מרחיקים את ישראל מהעולם. אלה הם דברים שלא יעברו בשקט" ● פרשנות

דיפלומטים ישראלים נשאלים בשבועות האחרונות על ידי עמיתיהם מרחבי העולם על המתרחש בצפון עזה. התקשורת בישראל ובעולם מדווחת על שינויים גדולים המתבצעים בשטח, לרבות הרחבת ציר נצרים לקריה צבאית של 56 מ"ר, קצב מהיר של פריסת תשתיות אנרגיה, תקשורת, ביוב וכבישים.

חלק מהדיווחים מלווים בתצלומי אוויר. דיווחים אחרים מתבססים על קטעי וידיאו שמעלים מהנדסים או חיילים העובדים בשטח.

אתמול (שני) פרסם "הניו יורק טיימס" כתבה על הרחבת האחיזה במסדרון נצרים, בעיקר סביב מה שקודם לכן היה מעין ציר נהיגה שחצץ בין שליש צפון הרצועה לבין מרכז ודרום הרצועה. לפי ניתוח תמונות לווין של העיתון, בשלושת החודשים האחרונים נבנו כבר כ-19 בסיסים (או מוצבים שונים), חלקם עמדו במקום כבר לפני כן.

בנוסף, לכל כיוון של קריית נצרים שוטחו מבנים כדי לאפשר לחיילים על הגבול להגן על הנעשה במוצבים הפנימיים. לפי הערכות, קטעי וידיאו ופרסומים שעלו ברשתות, צה"ל שיטח כ-620 מבני מגורים, חממות ומתקנים נוספים באזור נצרים בשלושת החודשים הללו.

צילומי לווין לפני ואחרי של מסדרון נצרים: בתמונה העליונה, האזור ב-6 באוקטובר 2023. בתמונה התחתונה, האזור ב-20 באוגוסט 2024 (צילום: Planet Labs Inc. via REUTERS)
צילומי לווין לפני ואחרי של מסדרון נצרים: בתמונה העליונה, האזור ב-6 באוקטובר 2023. בתמונה התחתונה, האזור ב-20 באוגוסט 2024 (צילום: Planet Labs Inc. via REUTERS)

ב-19 בנובמבר 2024 הגיעו ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ, הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי וראש שב"כ רונן בר לסיור בכל קריית נצרים, עד לחוף הים של עזה. נתניהו אמר שם:

"חמאס לא ישלוט בעזה, אנחנו מחסלים את היכולות הצבאיות שלו בצורה מרשימה מאוד. אנחנו עוברים ליכולות השלטוניות שלו, ועוד היד נטויה".

לגבי החטופים נתניהו אמר אז:

"מי שיעז לפגוע בחטופינו – דמו בראשו. אנחנו נרדוף אתכם, ואנחנו נשיג אתכם. אני אומר גם לאלה שרוצים לצאת מהמבוך הזה: מי שיביא לנו חטוף, ימצא דרך בטוחה – הוא ומשפחתו – לצאת החוצה. אנחנו ניתן גם תמורה של 5 מיליון דולר על כל חטוף חי. תבחרו, הבחירה בידכם, אבל התוצאה תהיה אותה תוצאה".

אולם בחודשים האחרונים גוברות הקריאות של בכירים ישראלים לאפשר התיישבות בתוך עזה. לא מדובר רק בפעילות ובהצהרות הגלויות של דניאלה וייס אחרי שהיא סיירה בנצרים (צה"ל עדיין מכחיש את עצם כניסתה), אלא גם באמירות מובהקות של שרים בכירים בממשלה: בצלאל סמוטריץ', איתמר בן גביר, יצחק גולדקנופף, מיקי זוהר, אורית סטרוק ואחרים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ במסדרון נצרים, 19 בנובמבר 2024 (וידיאו: לע"מ)

בן גביר הגדיל לעשות אתמול וסיפר שהוא שוקל לעבור עם משפחתו לגור בעזה. בראיון ל"קול ברמה" הוא אמר:

"שוקל ברצינות לעבור עם משפחתי לרצועת עזה. זה בהחלט אפשרות שעומדת על הפרק. אני בעד לכבוש שטחים בעזה במיוחד לאחר שבעה באוקטובר. לעודד הגירה מרצון ולקחת שטחים זה הדבר הכי חשוב כרגע".

דיפלומטים ממדינות ערביות ידידותיות ששוחחו לאחרונה עם זמן ישראל, אומרים כי בישראל לא מבחינים ולא מבינים שהמדינה צועדת בקצב מהיר לבידוד עולמי. "הדברים שנאמרים ונעשים על ידי הממשלה הנוכחית, מרחיקים את ישראל מהעולם. אלה הם דברים שלא יעברו בשקט", הזהיר דיפלומט ערבי.

בישראל לא מבחינים ולא מבינים שהמדינה צועדת בקצב מהיר לבידוד עולמי. "הדברים שנאמרים ונעשים על ידי הממשלה הנוכחית, מרחיקים את ישראל מהעולם. אלה הם דברים שלא יעברו בשקט", הזהיר דיפלומט ערבי

למרות כל זאת, ראש הממשלה אינו מגיב להצהרות בולטות של סמוטריץ' או גולדקנופף בנוגע וכך משאיר לעולם לפרש את המהלך הצבאי בצפון הרצועה. "טיהור אתני", כינה זאת שר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון – ודבריו עוררו הדים רבים ברחבי העולם. לדובר צה"ל לקח יותר מ-72 שעות להוציא הודעת תגובה האומרת:

"צה"ל פועל בהתאם לדין הבינלאומי, ומפנה אוכלוסייה בהתאם לצורך המבצעי ובאופן זמני, לשם הגנתה. צה"ל דוחה את הטענות החמורות על טיהור אתני ברצועת עזה, הפוגעות בצה"ל ובחייליו".

יעלון הסביר כי דבריו נועדו לשמש כתמרור אזהרה לקציני צה"ל הבכירים והזוטרים. הממשל הישראלי, לפי פרשנותו, מוליך שולל את הדרג הצבאי כאשר את הפעילות הצבאית בשטח מלוות הצהרות בומבסטיות על מניעת סיוע הומניטרי, הרעבת האוכלוסייה, שיטוח בניינים ובתים, הרחבת נצרים לכדי קריה צבאית ושלילת האפשרות מאזרחים פלסטינים לחזור לבתיהם בצפון הרצועה.

הממשל הישראלי, לפי פרשנותו של יעלון, מוליך שולל את הדרג הצבאי כאשר את הפעילות הצבאית בשטח מלוות הצהרות בומבסטיות על מניעת סיוע הומניטרי, הרעבת האוכלוסייה, שיטוח בניינים ובתים ועוד

איך מתמודדים עם כך הדיפלומטים הישראלים ברחבי העולם? משיחה עם אנשי משרד החוץ הם מספרים לזמן ישראל שהם נשענים על מכתב רשמי ששלחו ב-13 בנובמבר שר החוץ דאז ישראל כ"ץ והשר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר לבכירי ממשל ביידן.

המכתב הרשמי, בן 23 העמודים, שפורסם על ידי ברק רביד באתר Axios, נכתב במענה לאיום שהתקבל אז משר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן ושר ההגנה לויד אוסטין, שאם לא ייעצר המשבר ההומניטרי בצפון עזה, יהיו לכך השלכות.

כץ ודרמר הבהירו לממשל היוצא שאין בכוונת ישראל לגרש פלסטינים מצפון הרצועה או להרעיבם. במכתב מפורטים צעדים שישראל ביצעה בחודש אוקטובר ושהיא מתכוונת לבצע בעתיד הקרוב כדי לשפר את המצב. "ישראל מדגישה שאין מדיניות של פינוי כפוי של אזרחים מכל מקום ברצועת עזה כולל צפון עזה", נכתב במסמך.

חיילי חטיבת הנח"ל במסדרון נצרים במרכז רצועת עזה, אפריל 2024 (צילום: דובר צה"ל)
חיילי חטיבת הנח"ל במסדרון נצרים במרכז רצועת עזה, אפריל 2024 (צילום: דובר צה"ל)

לדברי שני השרים, האזרחים הפלסטינים בצפון הרצועה לא חויבו לעזוב ו"תוכנית האלופים" של גיורא איילנד אינה התוכנית של הקבינט הביטחוני. "זו טענה שקרית", הם כתבו.

בפני ישראל נותר אתגר גדול מאוד של מציאת חלופה לאונר"א בכל הקשור להפצת מזון ותרופות.

כזכור, בחודש שעבר העבירה הכנסת חוק האוסר על הגופים הישראלים לתאם ולהיות בקשר עם נציגי אונר"א, הגוף בעל התפוצה והנוכחות הגדולה ביותר בעזה. תחולת החוק תיכנס לתוקף תוך שלושה חודשים מיום החקיקה – דהיינו, ב-30 בינואר 2025.

נכון לעת הזו, הממונה על תיאום פעולות הממשלה בשטחים (המתפ"ש) ממשיך להעביר סיוע לתוך עזה באמצעות ה-WFP – תוכנית המזון של האו"ם. אולם לא ברור מה היא התוכנית להמשך הדרך.

נכון לעת הזו, הממונה על תיאום פעולות הממשלה בשטחים (המתפ"ש) ממשיך להעביר סיוע לתוך עזה באמצעות ה-WFP – תוכנית המזון של האו"ם. אולם לא ברור מה היא התוכנית להמשך הדרך

כאמור, נתניהו לא מכחיש את הצהרות השרים הבכירים בממשלתו, והסתפק באותו מכתב דיפלומטי ששלחו כ"ץ ודרמר.

הדיפלומטים בשירות החוץ הישראלי נסמכים על נייר זה כדי לשכנע את העמיתים שלהם ברחבי העולם שזו המדיניות, אולם המציאות בשטח אינה נעלמת מעיני העולם הרחב.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הקיום של מדינת ישראל הופך לבעיה דיפלומטית (לאיחוד האירופי, נורווגייה, בלגיה, צרפת, ספרד, סלובניה, אירלנד ........ ועוד מדינות באירופה שאיבדו את זהותן ומלאות במוסלמים אלימים שמנהלים אותן... המשך קריאה

הקיום של מדינת ישראל הופך לבעיה דיפלומטית (לאיחוד האירופי, נורווגייה, בלגיה, צרפת, ספרד, סלובניה, אירלנד …….. ועוד מדינות באירופה שאיבדו את זהותן ומלאות במוסלמים אלימים שמנהלים אותן. ישראל צריכה לעשות מה שטוב לה (בלי לנסות להרגיז) ולהתעלם ממדינות עלובות ללא זהו אלו.

תגידו לאותו דיפלומט ערבי, שאחרי הטבח הנוראי ביותר שבני אומתו ביצעו ביהודים, על מנת להשמידם לחלוטין ח"ו, אין לו שום זכות להעביר ביקורת. לא עלינו ועל מטרותינו, שיונקות מתורת ישראל. אחרי ה... המשך קריאה

תגידו לאותו דיפלומט ערבי, שאחרי הטבח הנוראי ביותר שבני אומתו ביצעו ביהודים, על מנת להשמידם לחלוטין ח"ו, אין לו שום זכות להעביר ביקורת. לא עלינו ועל מטרותינו, שיונקות מתורת ישראל. אחרי הכל, כולנו יודעים מאיפה האסלאם לקח את הרעיון של דת מבוססת מצוות מעשיות, חוקים ושלטון מדיני המבוסס עליהם: מהיהדות.
ולגבי העולם: מי שעמד מנגד וצהל בזמן שיהודים נשחתו – מוטב לו שישתוק. מי שמדבר גבוהה גבוהה על ערכים, תוך הפרתם ברגל גסה כשמתחשק, כי אין לו באמת כוונה ותכנית מעשית ליישם אותם בחיים – מוטב לו שישתוק. מי שמסרב לספק נשק לישראל בגלל "פשעי מלחמה" אבל מעביר ציוד בסיטונות לפושעי מלחמה אמיתיים בסודאן – מוטב לו שישתוק.

עוד 879 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

עימותים בירושלים: משתתפים במצעד הדגלים תקפו עוברי אורח ותושבים בעיר העתיקה

ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל: נכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין בעניין איראן ● דיווח: זיני הביע חשש מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה

לכל העדכונים עוד 37 עדכונים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים

למקרה שפיספסת

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.