JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הדחת היועמ"שית היא רק תחנה בדרך לחיסול משפט נתניהו | זמן ישראל
ראש הממשלה בנימין נתניהו עם עורך דינו עמית חדד בבית המשפט המחוזי בתל אביב, 4 במרץ 2025 (צילום: הדס פרוש/פול)
הדס פרוש/פול

הדחת היועמ"שית היא רק תחנה בדרך לחיסול משפט נתניהו

נתניהו מנסה להשתלט על כל המוסדות הדמוקרטיים – החל בכנסת, דרך בתי המשפט, הייעוץ המשפטי והפרקליטות ועד התקשורת והאקדמיה ● לכל המעשה הזה יש תכלית ברורה אחת: לעצור את המשפט הפלילי שבו הוא נתון ● פרשנות

במרכז ההפגנה אתמול בצוהריים מול משרד ראש הממשלה, כאשר התקיים שם הדיון על הדחת היועצת המשפטית לממשלה, עמדה צעירה עטופה בדגל ישראל. ביד ימין היא החזיקה את מפת המדינה וביד השנייה את מגילת העצמאות. את פיה היא קשרה בחבל, סמל לדיקטטורה ולסכנה של אובדן חופש הביטוי אם המהלכים של ראש הממשלה בנימין נתניהו יתממשו.

ובכל זאת, צריך לחדד ולהניח פוקוס נכון על כל האירועים שהתרחשו כאן לאחרונה, ובעיקר אתמול בישיבת הממשלה.

נתניהו מנסה להשתלט על כל המוסדות הדמוקרטיים – החל בכנסת, דרך בתי המשפט, הייעוץ המשפטי והפרקליטות ועד התקשורת והאקדמיה. לכל המעשה הזה יש תכלית ברורה אחת: לעצור את המשפט הפלילי שבו הוא נתון.

נתניהו מנסה להשתלט על כל המוסדות הדמוקרטיים – החל בכנסת, דרך בתי המשפט, הייעוץ המשפטי והפרקליטות ועד התקשורת והאקדמיה. לכל המעשה הזה יש תכלית ברורה אחת: לעצור את המשפט

אם על הדרך נתניהו הורס את המבנה והזהות של המדינה, כמו שבני בגין כתב אתמול בפייסבוק, אז מבחינתו זה רק בונוס. זה לא מה שהכי מעניין אותו.

ישראלים משתתפים בצעדת מחאה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו וממשלתו, בירושלים, 23 במרץ 2025 (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)
ישראלים משתתפים בצעדת מחאה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו וממשלתו, בירושלים, 23 במרץ 2025 (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

ההצבעה אתמול בישיבת הממשלה להדחת היועמ"שית גלי בהרב-מיארה – אירוע מדהים וחסר תקדים שהסתיים באפס מתנגדים למהלך – הוא רק עוד תחנה בדרך שבה הולך נתניהו מאז מאי 2020, אז החל המשפט שלו.

נתניהו כינס אז סביבו בבית המשפט המחוזי בירושלים את שרי הליכוד, כזכור, והכריז מלחמה על מערכת המשפט, שלא פסקה עד היום.

נתניהו ניסה עד היום כל אופציה אפשרית לבטל את משפטו, ובינתיים מתח את ההליכים ככל האפשר. את המהפכה המשפטית רקם השר יריב לוין עם נתניהו, רק כדי להפוך את מערכת המשפט על פיה ולהשיג עליונות של הכנסת באמצעות ביטול עילת הסבירות.

נתניהו ניסה עד היום כל אופציה אפשרית לבטל את משפטו, ובינתיים מתח את ההליכים ככל האפשר. את המהפכה המשפטית רקם השר יריב לוין עם נתניהו, רק כדי להפוך את מערכת המשפט על פיה

בינואר 2023 לוין הודיע שזו אחת ממטרות הרפורמה שהציג. נתניהו עשה את שלו, השיג 64 מנדטים בבחירות והעביר את החוק בכנסת, עד שבג"ץ פסל אותו ברוב של 5:6 שופטים.

שר המשפטים יריב לוין מציג את הרפורמה שלו במערכת המשפט, 4 בינואר 2023 (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)
שר המשפטים יריב לוין מציג את הרפורמה שלו במערכת המשפט, 4 בינואר 2023 (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)

כאשר הדרך המסובכת הזו לא צלחה, הגיע נתניהו למסקנה שצריך להחליף את היועצת המשפטית לממשלה בכל מחיר. זה הרבה יותר חשוב לו עכשיו מהרפורמה של לוין, ומכל דבר אחר.

נתניהו יודע שמחדל ה-7 באוקטובר ידבק בו לאורך שנים, גם אם לא תקום ועדת חקירה ממלכתית. לא יעזור לו כלום. משה דיין ייחשב לעד כמי שאשם במחדל הנורא של מלחמת יום הכיפורים, למרות שוועדת אגרנט זיכתה אותו כמעט לגמרי.

נתניהו יודע שמחדל ה-7 באוקטובר ידבק בו לאורך שנים, גם אם לא תקום ועדת חקירה ממלכתית. לא יעזור לו כלום. משה דיין ייחשב לעד כמי שאשם במחדל הנורא של מלחמת יום הכיפורים, למרות שוועדת אגרנט זיכתה אותו

כשלון ה-7 באוקטובר בשילוב הרשעה בבית משפט הם קטלניים עבור נתניהו ומורשתו ההיסטורית. אם תודח בהרב-מיארה בסופו של דבר – מה שלא נראה אפשרי – נתניהו ולוין ימנו לה מחליף או מחליפה שיכולים להשהות את הליכי המשפט או לרקום עסקת טיעון נוחה עם ראש הממשלה, שתסיר ממנו את הכתם הפלילי.

עו"ד טליה איינהורן יכולה להיות מועמדת של נתניהו ולוין אם בהרב-מיארה תודח. איינהורן משוכנעת שבית המשפט העמיד את עצמו מעל הרשויות האחרות, בלי איזונים ובלי בלמים. היא גם מתנגדת לנוכחותם של שומרי סף במדינה דמוקרטית. "בשביל זה יש לנו בחירות", היא אמרה בראיון לערוץ 12 בשבוע שעבר.

פרופ' טליה איינהורן בהפגנת תמיכה באלי פלדשטיין מחוץ לבית המשפט בתל אביב, 27 בנובמבר 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
פרופ' טליה איינהורן בהפגנת תמיכה באלי פלדשטיין מחוץ לבית המשפט בתל אביב, 27 בנובמבר 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

בהרב-מיארה עצמה לא נכחה אתמול בישיבת הממשלה שהצביעה על הדחתה. היועצת שלחה לשרים מכתב חריף שבו כתבה:

"יש להבין את המהלך כמו שהוא, לא אמון מבקשת ההצעה לקדם אלא נאמנות לדרג הפוליטי. לא משילות, אלא כוח שלטוני ללא גבולות, כחלק ממהלך רחב יותר להחלשת הרשות השופטת והרתעת הדרגים המקצועיים כולם. הממשלה מבקשת להיות מעל החוק".

הכול נכון. היועצת הייתה יכולה גם להוסיף למכתב כי המהלך לא נועד לקדם אמון ולא משילות, אלא את הפסקת תהליכי המשפט של ראש הממשלה נתניהו באמצעות המחליף או המחליפה שייבחרו במקומה.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ועכשיו נראה את פרוספר תלייה איינהורן בכירת ארגון המחבלים של הדיקטטור הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו בפוזיציה הבאה: תלייה, אם לא ידעתם, היא חברה מטעמו של שקרניהו בועדה למינוי בכירים, ... המשך קריאה

ועכשיו נראה את פרוספר תלייה איינהורן בכירת ארגון המחבלים של הדיקטטור הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו בפוזיציה הבאה: תלייה, אם לא ידעתם, היא חברה מטעמו של שקרניהו בועדה למינוי בכירים, שאמורה על פי ההליך התקין לטפל בהדחתו של ראש השב"כ רונן בר. אלא שלתלייה יש בן. בנה ישרהל איינהורן חשוד מרכזי בפרשת המסמכים הסודיים בלשכת שקרניהו (פרשת פלדשטיין) הוא עבריין נמלט שמאז תחילת החקירה נמנע מלחזור לישראל ומסתתר בסרביה. את פרשת המסמכים הסודיים חקר גם השב"כ ומשום כך בדיון בעניין רונן בר, אם אכן יתקיים דיון כזה בועדה למינוי בכירים, נמצאת תלייה בניגוד עניינים מובהק. ניגוד עניינים? קטן על תלייה – בדיקטטורת שקרניהו מותר הכל. נראה מה יתפתח.

עוד 588 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום שלישי, 30 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.