הבעיה עם השיחה המתוקשרת שניהל יו"ר ש"ס אריה דרעי עם תלמידי הישיבות היא לא בדברים שאמר, אלא במה שלא אמר שם.
דרעי נפגש על תלמידי ישיבות צעירים בישיבת שער המלך בירושלים ביום שני ואמר להם: "שלא יעלה על הדעת של אף אחד מכם, אולי בשעה זו שעם ישראל נמצא במצב של מלחמה, אולי צריך לעשות משהו אחר, אולי צריך לתרום חס וחלילה. רבותיי, מי שנושא בעול אלה לומדי התורה". את הדברים חשף ארי קלמן בחדשות 24i.
דרעי – וזה מה שחשוב וגם מאכזב – לא אמר שכל מי שנמצא מחוץ לאולמות הישיבה ולימוד התורה אינו שייך לפטור הזה, ועליו להתייצב בלשכות הגיוס כבר היום.
דרעי – וזה מה שחשוב וגם מאכזב – לא אמר שכל מי שנמצא מחוץ לאולמות הישיבה ולימוד התורה אינו שייך לפטור הזה, ועליו להתייצב בלשכות הגיוס כבר היום
אני מניח שרוב תושבי המדינה מוכנים להסכים לכך שתלמידי ישיבות אמיתיים שתורתם אומנותם לא יתגייסו לצבא. ראש הממשלה דוד בן גוריון קבע את התקדים, ואפשר לחיות איתו. אני בעד שעשרת אלפים תלמידי ישיבה שעוסקים אך ורק באורייתא קדישתא ולומדים תורה יומם ולילה – לא יגיעו לצבא ויגנו על עם ישראל על פי אמונתם.
חשיפת i24NEWS: דרעי במסר מקומם נגד הגיוס לצה"ל | @aronkalman1 pic.twitter.com/uPOy2gXxtq
— i24NEWS (@i24NEWS_HE) August 4, 2025
בעיתונים החרדיים קראו אתמול לשרי הקבינט המדיני-ביטחוני לא לקבל את ההחלטה לצאת לכיבוש עזה אחרי שנעצרו כמה תלמידי ישיבות, מכיוון שכך ניטלה ההגנה הרוחנית על הלוחמים וכל המבצע עלול להסתיים בכישלון מחפיר.
בעיתונים החרדיים קראו אתמול לקבינט לא לקבל את ההחלטה לצאת לכיבוש עזה אחרי שנעצרו כמה תלמידי ישיבות, מכיוון שכך ניטלה ההגנה הרוחנית על הלוחמים וכל המבצע עלול להסתיים בכישלון מחפיר
גם את זה אפשר לקבל. אפילו להיות יותר נדיבים ולאפשר ל-15 אלף ואפילו ל-20 אלף צדיקים גמורים ללמוד תורה ולהגן על עם ישראל.
אבל במקביל צריכים לגייס את כל חייבי הגיוס החרדים האחרים, שאינם תלמידי הישיבות או שמתחזים לכאלה. 20 אלף העילויים ילמדו תורה ולא יקומו מדפי הגמרא, אבל 70 אלף הצעירים האחרים בגילאי גיוס יתגייסו מייד.
זה צריך להיות מתווה הגיוס שעליו יושב עכשיו ח"כ בעז ביסמוט, אם הוא באמת רוצה להביא תוצאות ולא להיות שותף לבריחה החרדית ההמונית מגיוס שמתנהלת כאן כבר 77 שנים.
את רשימת המצטיינים והמתמידים שיישארו בישיבה ראוי שיקבעו גדולי התורה, האדמו"רים החשובים וראשי הקהיליות הגדולות, הליטאים, החסידים והספרדים. הבעיה היא שאף אחד מהרבנים, הפוליטיקאים החרדים וגם לא דרעי מסכימים לכך באמת. להיפך.
לפני שבוע וחצי התכנסו כל האדמורי"ם החסידים החשובים במעלה החמישה, ביניהם הרבי מגור, האדמו"ר מבעלז, האדמו"ר מצאנז, האדמו"ר מוויז'ניץ ואחרים.
בנאום שנשא האדמו"ר מצאנז, הרב צבי אלימלך הלברשטאם, הוא לא היה מוכן לוותר על אף מלש"ב חרדי. מעבר לתלמידי הישיבות, כך פסק, גם לכל האחרים אסור להגיע לבקו"ם.
"עניין זה יש לחדד ולהכריז בבירור ובבהירות", אמר הלברשטאם, "על בני הישיבות אין אנו מתייראים כלל וכלל, אולם האחריות עלינו היא גם על אותם שהם בבחינת 'הנחשלים אחריך', שהרי גם הם חפצים להישאר יראים ושלמים ולגדל דורות ישרים להקים בית נאמן בישראל.
"על בני הישיבות אין אנו מתייראים כלל וכלל, אולם האחריות עלינו היא גם על אותם שהם בבחינת 'הנחשלים אחריך', שהרי גם הם חפצים להישאר יראים ושלמים ולגדל דורות ישרים להקים בית נאמן בישראל"
"גם אותם יש לחזק, ליתן להם את הכוח האומץ והחיל בעצה ובתושייה שיוכלו להתחזק, להישאר נאמנים ל-ה' ולתורתו הקדושה ולא ייכשלו חס ושלום להיגרר אחרי המסיתים והמדיחים למיניהם".
במלים אחרות: אסור לאף חרדי להתגייס. מי שלא תלמיד ישיבה הוא בעצם נחשל שצריך לסייע לו, וחס ושלום שלא יתפתה בפני המסיתים והמדיחים, דהיינו: יולי אדלשטיין וחבריו, רשויות הצבא, ארגוני המילואימניקים שנקרעים בעזה, וכל מי שקורא לשוויון בנטל.
התוצאה היא עגומה. סיפור הגיוס החרדי נראה גמור. ההנהגה החרדית לא מוכנה להעמיד עתודות לרשות צה"ל, וגם הפוליטיקאים והתקשורת החרדית נותנים לזה יד.
סיפור הגיוס החרדי נראה גמור. ההנהגה החרדית לא מוכנה להעמיד עתודות לרשות צה"ל, וגם הפוליטיקאים והתקשורת החרדית נותנים לזה יד
זו הסיבה שהחוק שהציע אדלשטיין המודח לא עבר, למרות שהיה נוח מאד לחרדים. זו הסיבה שביסמוט לא יצליח להעביר חוק פטור מגיוס, אלא אם החוק הזה יהיה כלום ושום דבר, כפי שדורש האדמו"ר מצאנז.
בהקשר הזה צודקים חברי הארגונים משרתי המילואים שתובעים להשתתף בכל דיוני ועדת חוץ וביטחון שידונו בחוק, ולא לחכות מחוץ לדלת, כדי שלא ליפול בפח פעם נוספת.
אני לא מציע להתרשם מדי מהטקסים של חטיבת החשמונאים ברחבת הכותל, שעוררו התרגשות מובנת. מדובר במתי מעט, ורבים מחיילי החטיבה הם לא חרדים.
רוב רובו של הציבור הזה לא מתגייס. הכותרות בעיתונים החרדיים שקראו למלחמה וההפגנות הסוערות של הפלג הירושלמי במהלך יום אתמול (חמישי) מלמדות עד לאן מוכנים החרדים ללכת כדי שחלילה לא ילבשו את מדי צה"ל.





















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו20 אלף תלמידי ישיבה חיוורים, מאוננים יתחרו על לבבות בנות בני ברק מול 70 אלף לוחמי גולני? 8200? הגנה אוירית? צוותי הצלה?
איזו בת בני ברק תבחר בחיי עוני עם ג'וקים בבית, ולצד חיוור מאונן עם זקן מרוט עלוב
על פני חיי מצוות לצד גיבורי ישראל שמשתכרים בעצמם
לא זקוקים לשטר ה100 דולר כל חודש מהרב הסוטה שדורש וידויים מחדר המיטות שלה תמורת אותו שטר
כשההורמונים של בת בני ברק (כן, גם להן יש הורמונים) יעמדו בבחירה בין מצוות 'רב' בן 110 לבין לוחם גולני שומר מצוות…. חחחח….
בתוך שנתיים אין אף 'לומד תורה'. כי יש גבול כמה בנאדם יכול לאונן
אנו לא מסכימים לבדיה של הרמאים שבטלנים מוחבאים תחת הכותרת של "בני תורה". זו אינה תורה אלא בזיון. ועד שלא יפסיקו לרמות נגייס את כ-ו-ל-ם על פי חוק. כשיצאו מן הרמאות, בטוחני שימצא פתרון הוגן והגון למיעוט מהם שבאמת לומדים.