JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בצלאל לביא: תאריך לזיכרון בעקבות המלחמה | זמן ישראל

תאריך לזיכרון בעקבות המלחמה

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ בבית הלבן, 29 בספטמבר 2025 (צילום: SAUL LOEB / AFP)
SAUL LOEB / AFP
בנימין נתניהו ודונלד טראמפ בבית הלבן, 29 בספטמבר 2025

המלחמה בת השנתיים רוויה בתאריכים מכוננים, אבל שניים מהם בולטים מעל כולם וייזכרו ככאלה: 7 באוקטובר 2023, היום שנחקק לדיראון עולם בו התרחש האסון; 9 בספטמבר 2025, היום בו המלחמה הגיעה לקיצה הלא פורמלי והלא מתוכנן.

לאחר התאריך הראשון הגיע לישראל נשיא ארה"ב דאז ג'ו ביידן והכריז קבל עם ועולם "Don't", בכוונו כלפי מי שעלול היה לנצל את שעתה הקשה של ישראל. זו הייתה זריקת עידוד חשובה שלוותה בחודשים הבאים בסיוע צבאי אמריקאי מסיבי, שעזר לנו לקום מהקרשים ולהחזיר מלחמה שערה.

לאחר 7/10 הגיע לישראל נשיא ארה"ב דאז ביידן והכריז קבל עם ועולם "Don't", בכוונו כלפי מי שעלול היה לנצל את שעתה הקשה של ישראל. זו הייתה זריקת עידוד חשובה שלוותה בהמשך בסיוע צבאי אמריקאי מסיבי

קורות התאריך השני מורכבות יותר. ביום זה החליט בנימין נתניהו, בניגוד לדעת בכירים במערכת הביטחון, לפגוע בראשי חמאס החיים בדוחה:

"רבי המרצחים של החמאס הותקפו בבירת קטאר דוחה לאחר שנוצרה הזדמנות מבצעית ייחודית לסכל אותם… נגמרו הימים שראשי הטרור ייהנו מחסינות במקום כלשהו. אני לא אתן לחסינות כזאת להתקיים למרצחי עמנו".

כאשר אמר זאת טרם נודעו תוצאות ההפצצה ונתניהו יצטער במהרה על שהזדרז להתהדר במבצע.  

למגינת ליבו, ההפצצה לא השיגה את יעדיה, אבל עוררה את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לפעילות מואצת למנוע הרחבת זירות המלחמה, פעילות שתותיר במעלה הדרך את נתניהו מאחור ותאלץ אותו לדדות בעקבותיו.

בדרכו, טראמפ קבע "Don't" כלפי ישראל בלי לבטא את המילה המפורשת: בפגישתם בחדר הסגלגל הוא אילץ את נתניהו להתנצל פומבית בפני ראש ממשלת קטאר. כעבור ימים ספורים החליט להעניק לקטאר מטריית הגנה צבאית ובכך הבהיר בלא מלים לנתניהו את הטעות הקשה שעשה בהפצצה. החסינות שנתניהו הבטיח לקחת מראשי חמאס "הוחזרה" להם על ידי טראמפ.

מכאן המשיכו העניינים לנוע קדימה במהירות: טראמפ פרסם את תכניתו להסדר בעזה בשני שלבים כאשר הראשון מחייב את שחרורם של 48 החטופים האחרונים כולל החללים. הקמת החמ"ל האמריקאי המבצעי בקריית גת, שתפקידו ליישם את התכנית בשטח, הבהירה כי עתידה של עזה נתון מעתה בידיים אמריקאיות. המלחמה הגיעה לסיומה בלא הכרזה פורמלית.  

למגינת ליבו של נתניהו ההפצצה בדוחה לא השיגה את יעדיה, אבל עוררה את טראמפ לפעילות מואצת למנוע הרחבת זירות המלחמה, שתותיר במעלה הדרך את נתניהו מאחור ותאלץ אותו לדדות בעקבותיו

לכל בר-בי-רב בארץ ובעולם ברור, כי החלל שנתניהו הותיר לאורך כל ימי המלחמה בנוגע ליום שאחרי בעזה התמלא על גדותיו על ידי טראמפ. נתניהו למד זה מכבר כי חנפנות ודברי שבח והלל נדרשים אצל טראמפ כרפרטואר קבוע, אבל לא הפנים שאצלו זה לא בא במקום "תכלס" בפוליטיקה כמו בעסקים. בעניינים אלה טראמפ לא לוקח שבויים.

למרות שהמציאות התהפכה מעל ראשו, נתניהו מתעקש להמשיך להפיץ את המסר כי החזרת החטופים והמשך לשלב השני בתכנית טראמפ נעשים בתיאום עמו בלא כיפוף ידיים. זו דרכו הישנה לשדר למקורביו ובעיקר לבייס כי הוא עדיין יושב זקוף על אוכף הסוס.

ההשלכות של ההפצצה בדוחה לא זכו להבלטה בתקשורת ומותר להעריך כי נתניהו ושופרותיו לא מצטערים על כך. אבל עם עצמו הוא ודאי מכיר כי ההחלטה להפציץ הייתה בדיעבד טעות קשה בשיקול דעת ("גשר אחד רחוק מדי") שהרסה לו את אסטרטגיית המלחמה של "ניצחון מוחלט".

שלא במפתיע, איש מאלה שחיים על-פי מוצא פיו לא ביקש הסברים, הבהרות, תובנות כיצד זה קרה. בכל אופן לא בפומבי. לעומתם, מיליוני אזרחי ישראל המתנגדים למדיניותו אמורים לראות בהפצצת דוחה את נקודת האור שהבזיקה יש מאין, כי אחרת עלולים היו להימצא ממש בימים אלה מול שידור ההודעות על הותר לפרסום ואזעקות בעקבות טילי החות'ים.

נאמניו לא ביקשו הסברים על כישלון ההפצצה בדוחה. אך מיליוני המתנגדים למדיניותו אמורים לראות בכך נקודת אור, אחרת עלולים היו להימצא ממש בימים אלה מול שידור הודעות "הותר לפרסום" ואזעקות טילים

גם סוגיית החזרתם של 44 חטופים חיים וחללים (ארבעה נותרו עדיין מאחור) הייתה ממשיכה להיות תלויה מנגד ורחוקה מפתרון. העובדה שאת חירותם החטופים ומשפחותיהם הם חייבים למנהיג זר – היא עוד חזיון שמעולם לא נחזה במלחמות ישראל.  

וגם זאת: בפרסום תכניתו, טראמפ הוציא עבור ישראל את הערמונים מהאש, כי מאז קיומה נותרה עזה קוץ בבשרה של ישראל. בצרפו לתכניתו עשרות מדינות אחרות, עשה טראמפ מעשה של בינאום רצועת עזה ובכך הפך את בעייתה הפרטית של מדינת ישראל גם לבעייתן של מדינות אחרות, בשלב זה עדיין רק ברמת הכוונות.

לכאורה, כל ישראלי אמור לברך על התפתחות זו. סופסוף יש הבזקי אור בקצה המנהרה הארוכה. אבל לא. יש ישראלים הסוברים כי רצועת עזה כולה או חלקה היא טריטוריה המצדיקה חזרה להתיישב בה. בינאום לא נמצא בלקסיקון שלהם. אלה הם שותפיו האידיאולוגיים של נתניהו המתחזקים את ממשלתו.

נתניהו אולי מנסה להרחיק עצמו מהאידיאולוגיה הזו, אבל בו בזמן לא יכול להדחיק את המחשבה הטורדנית שבקצה המנהרה עשויה להימצא במקום חמאס ישות פלסטינית אחרת שתשלוט ברצועה. נתניהו, שחשב כי חמאס הוא ישות כזו עד שהסתבר לו בדם ואש כי זו מפלצת רצחנית – עלול למצוא עצמו מול מציאות אותה דחה וסיכל מכל וכל במשך שנים. מכאן לא מופרך להניח כי הוא לא יצטער אם תכניתו של טראמפ תעלה בשלב כזה או אחר על שרטון ותתפורר.

יש ישראלים הסוברים כי רצועת עזה כולה או חלקה היא טריטוריה המצדיקה חזרה להתיישב בה. בינאום לא נמצא בלקסיקון שלהם. אלה הם שותפיו האידיאולוגיים של נתניהו המתחזקים את ממשלתו

כידוע, בכל האמור במזרח התיכון קשה להעריך ולנבא, בעיקר את העתיד. ואולם, אם תכנית טראמפ בכל זאת תקרום עור וגידים תוך דילוג על מהמורות ומכשולים כפי שמזדקרים בשלב זה, כי אז נתניהו ייאלץ בעל כורחו להכיר כי שני התאריכים הנזכרים לעיל, ישמשו ציוני דרך בוהקים לכישלון הבנתו האסטרטגית את הסכסוך הישראלי פלסטיני, גם לאחר כהונה כראש ממשלה של כמעט 20 שנים. אגב, להערכה זו לא דרושה ועדת חקירה ממלכתית.

בצלאל לביא הוא בעל תואר שני ביחסים בינ"ל ומדעי המדינה מהאוניברסיטה העברית. בכתיבה פובליציסטית עושה שימוש גם באירועים היסטוריים כדי לדון ולנתח אירועי דיומא שוטפים בארץ ובעולם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 861 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

צה"ל תקף בעזה את ראש הזרוע הצבאית החדש של חמאס

דיווח: ארה"ב הזהירה את ישראל שלא לתקוף בביירות, מחשש לפגיעה בהסכם עם איראן ● האופוזיציה דורשת לכנס מיידית את ועדת הכנסת לקידום פיזור הכנסת ● מבקר המדינה: הממשלה לא ערוכה למתקפות סייבר, מערכות רגישות היו חשופות ● דיווח: בריטניה מעכבת את אישור מינויו של צחי ברוורמן לשגריר על רקע ההליך המשפטי נגדו

לכל העדכונים עוד 46 עדכונים

אהרן ברק - "כיפת הברזל" של הדמוקרטיה הישראלית

דמותו של אהרן ברק – כחוקר משפטי בעל שיעור קומה עולמי, כיועץ משפטי שנאבק ללא חת בשחיתות הציבורית וכשופט עליון פורץ דרך – מציבה אותו כאחד מהמאורות הגדולים של המשפט הישראלי. יחד עם זאת, מורשתו מצויה כיום בלב מחלוקת ציבורית עמוקה, החורגת בהרבה מכל דיון טכני בגבולות הפרשנות או בהיקף הביקורת השיפוטית.

בעוד שבקהיליית המשפט הבינלאומית נחשב ברק לאחד המשפטנים הבולטים של תקופתנו, בישראל נקשר שמו במאבק פוליטי וחברתי רחב על דמותה וזהותה של החברה הישראלית.

ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב. חבר אגודת הסופרים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,195 מילים ו-2 תגובות

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים
אמיר בן-דוד

אנושיות בלב הכאוס - על העומדים בפרץ בפרעות הפרהוד

במרחב הציבורי העכשווי, הנטייה לשקוע אל תוך פריזמה קוטבית של "שחור ולבן" הופכת דומיננטית מתמיד. השנאה הנספגת בשיח האינטנסיבי אינה מותירה מקום למורכבות, והכללות גורפות מחליפות לעיתים קרובות את הדיון המושכל באחריות ובמוסר.

כמי שמרכז עיסוקה המקצועי הוא צמצום האלימות וקידום הסובלנות, אני מוצאת כי חיוני להאיר את אותם צמתי הכרעה מוסריים שבהם נשמר צלם האדם דווקא בשעות האפלות ביותר.

לילי הלפרין היא חוקרת, מרצה וראש "מרכז אמת" לקידום הסובלנות וצמצום האלימות. מאמריה עוסקים בסוגיות הבוערות של החברה והחינוך בישראל מתוך תפיסה המחברת בין אירועי העבר לאתגרי השעה והיא שותפה למאבקים חברתיים וחינוכיים לשיפור פניהם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 579 מילים

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

האבולוציה לא עצרה לרגע

האבולוציה האנושית עדיין מתרחשת. אנחנו נוטים לחשוב על האבולוציה האנושית כעל סיפור עתיק שהסתיים כאשר האדם המודרני הופיע לפני מאות אלפי שנים. בתודעה הציבורית, האבולוציה שייכת לעידן המערות, לציידים-לקטים ולשלדים מאובנים.

אך מחקר חדש ומסקרן שפורסם בשנת 2026 בכתב העת המדעי היוקרתי Nature מציע תמונה שונה לחלוטין: האבולוציה האנושית לא רק שלא נעצרה, אלא האיצה באופן משמעותי דווקא בעשרת אלפים השנים האחרונות.

ד״ר אסנת רזיאל היא מומחית בכירורגיה, מנהלת המרכז הרב-תחומי לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מאמר מאוד מעניין! אבולוציה מעצם מהותה היא תהליך של שינוי בהתאם לסביבה, ולכן אם הסביבה משתנה באופן דרסטי, גם האבולוציה אמורה להשתנות באופן דרסטי. מצד שני, גם אם הסביבה קפואה לחלוטין ו... המשך קריאה

מאמר מאוד מעניין!

אבולוציה מעצם מהותה היא תהליך של שינוי בהתאם לסביבה, ולכן אם הסביבה משתנה באופן דרסטי, גם האבולוציה אמורה להשתנות באופן דרסטי. מצד שני, גם אם הסביבה קפואה לחלוטין ואינה משתנה, האבולוציה רק תאט אבל לא תעצור לחלוטין: תמיד יהיה תהליך מסויים של שינויים בזמן לפי איזורים מקומיים בסביבה (הקפואה), לפי ההיסטוריה האינדבדואלית של הפרט ומשפחתו, ולפי הבדלים בתוך אותו מין ביולוגי. הרי אנחנו שונים זה מזה והדנ"א שלנו אינו זהה לחלוטין.

בעצם אפשר לתאר את תהליך האבולוציה כמו סימולציה עם רעש, שנע בשני צירים במקביל: רעש אחד הוא התפלגות סטטיסטית מסויימת – לצורף העניין גרדיינט נמוך כלשהו. והוא תמיד קיים סביב הממוצע. רעש שני קשור למרחק שבין אותו ממוצע לבין האופטימליות מבחינת הסביבה. דהיינו, אם האופטימליות מבחינת הסביבה היא A והממוצע הוא B, אז הרעש הוא פונקציה של המרחק ביניהם.

לצורך העניין, ננסה לכתוב זאת בצורה פיסיקלית. נניח שיש לנו טבלה שמכילה את כל בני האדם שחיו אי פעם בעולם; כל שורה בטבלה היא בנאדם אחד. הטבלה מכילה את העמודה T, שמייצגת את הזמן שאותו אדם נולד בו; את העמודה E שמכילה את תנאי הסביבה המסויימים שאותו אדם חי בה; את העמודה E_opt שמכילה את האסטרטגיה הביולוגית המתאימה ביותר לסביבה המסויימת הזאת (אני צריך לחשוב איך אפשר למדל דבר כזה); ואת העמודה X, שהיא ערך מספרי מסויים שמייצג את הפיזור של הדנ"א של אותו אדם ביחס לאחרים. את זה אני הייתי מחשב בעזרת אלגוריתם KNN עם 20 אלף מימדים – מספר הגנים שיש באדם. זה יצא ערך כמו (x1_1, x1_2, x1_3 …. x1_20000). ושיהיה בהצלחה עם המעבד של המחשב שלכם.

כעת נבנה מדד שמתאר תהליך אבולוציוני ונקרא לו UDI. הוא יחושב בצורה הבאה:
UDI(T=t) = func(abs(E_opt – mean(X))) + constant

זה מדד שמייצג את הלחץ על האוכלוסייה לעבור שינוי אבולוציוני. דהיינו, את "האנרגיה הפוטנציאלית" שחבויה בתוך הדנ"א של האוכלוסייה. ככל ש-UDI יותר גבוה, כך האבולוציה תהיה מהירה יותר. ומכאן נוכל להשוות את תהליך האבולוציה. למשל אם UDI(T=1) < UDI(T=2) אז האבולוציה תתרחש מהר יותר בזמן 2 מאשר בזמן 1.

אבל האם זה נכון? ובכן, זה לא באמת נכון. כי הרי אותו constant הוא לא באמת קבוע, אלא פונקציה מורכבת להחריד שתלויה במין הביולוגי הספציפי, ומן הסתם גם ב-E; ואותו E_opt אינו חד ערכי וייתכנו כמה וכמה E_opt עבור כל ערך E; ואותו X אינו באמת בר-חישוב, כי הגנים בוודאות קשורים איכשהו זה לזה. אבל מי יודע? יש מצב שזה יעבוד. אולי יום אחד אצליח לעשות דוקטורט…. חח

לפוסט המלא עוד 936 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

תגובות אחרונות

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-2 תגובות

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

נראה שבישראל השלימו עם העובדה שאם אכן יושג הסכם מול טהרן, נושא הגרעין יידחה לסוף המשא ומתן ● בזמן שהאיראנים דורשים "הפסקת אש אזורית" שתגן על חזבאללה ומפשירים מיליארדים מקטאר, בירושלים מתמקדים בניסיון לוודא שארצות הברית תוציא את כל האורניום המועשר ● במקביל, רצף התאריכים שמתקרב דוחק את הנשיא האמריקאי להשיג שקט בכל מחיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.