JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרצוג עלול להיות הנשיא שיפרק את המדינה | זמן ישראל

הרצוג עלול להיות הנשיא שיפרק את המדינה

מי שמכיר את הרצוג יודע שהוא לא בנוי להעניק חנינה כמו זו שנתניהו מבקש ● החלטה כזו תיתן גושפנקה לטענות של נתניהו כאילו הוא היחיד שיכול להנהיג את המדינה, תסתום את הגולל על האפשרות להקים ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון ה-7 באוקטובר - ותדחוק את הציבור עד כדי מלחמת אזרחים ● פרשנות

הנשיא יצחק הרצוג בעצרת הממלכתית בערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה ברחבת הכותל המערבי בירושלים, 12 במאי 2024 (צילום: מעיין טואף / לע"מ)
מעיין טואף / לע"מ
הנשיא יצחק הרצוג בעצרת הממלכתית בערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה ברחבת הכותל המערבי בירושלים, 12 במאי 2024

הנשיא יצחק (בוז'י) הרצוג מעולם לא עמד בפני החלטה פוליטית, לאומית ומנהיגותית כזו. ואת ההחלטה הזו הוא צריך לקבל לבד.

ההחלטה המכריעה ביותר שקיבל בחייו, כך הרצוג סיפר פעם, הייתה להפציץ את הכור הגרעיני בסוריה בספטמבר 2007. הרצוג היה חבר בקבינט המדיני-ביטחוני, וגם אז רעדו לו הידיים.

מי שמכיר את הרצוג היטב יודע שהוא לא בנוי להעניק חנינה חסרת תקדים וחד-משמעית לראש הממשלה בנימין נתניהו. החלטה כזו תקרע את הציבור ולא תאחד אותו וגם תשליך על החברה הישראלית לטוב ולרע שנים רבות קדימה.

הנשיא הרצוג טוב בדיבורים, בדיונים, בניסיונות פישור וגישור, שלא תמיד עלו בהצלחה גדולה. את הרפורמה המשפטית הוא ניסה לסיים באמצעות פגישות בבית הנשיא, אבל דווקא שם כל אחד התבצר בעמדתו והרפורמה נותרה בעינה. בשלב מסוים הרצוג הרים ידיים.

הנשיא הרצוג טוב בדיבורים, בדיונים, בניסיונות פישור וגישור, שלא תמיד עלו בהצלחה גדולה. את הרפורמה המשפטית הוא ניסה לסיים באמצעות פגישות בבית הנשיא, אבל בשלב מסוים הרים ידיים

"מה אני יכול לעשות, המדינה החליטה להשתגע", אמר הרצוג בייאוש באחת ההזדמנויות, אחרי עוד סיבוב של הפגנות המוניות בעד ונגד.

מתנגדי המהפכה המשפטית בהפגנה מול בית הנשיא. 29 ביולי 2023 (צילום: Chaim Goldberg/Flash90)
מתנגדי המהפכה המשפטית בהפגנה מול בית הנשיא. 29 ביולי 2023 (צילום: Chaim Goldberg/Flash90)

הרצוג ניסה גם לעזור לנתניהו מאחורי הקלעים ולתפור לו עסקת טיעון. גם שרה נתניהו הייתה מעורבת בשיחות שהוא ניהל עם הצדדים. שיחה אחת כזו ניהל הרצוג פעם כאשר בני הזוג שהו בחופשה בהוואי.

אם הייתה נחתמת אז עסקה כזו, הרצוג לא היה עומד לבד בחזית, אלא לוקח צעד אחד אחורה ומאפשר לפרקליטות ולעורכי הדין של נתניהו להתייצב בפרונט. גם התהליך הזה לא הצליח, בגלל שנתניהו לא מוכן ללכת הביתה, לא אז וגם לא היום.

יש לי תחושה שהרצוג עצמו מוכן לוותר על התנאי הזה ולהשאיר את נתניהו בראשות הממשלה אם היה לו האומץ למהלך כזה. הרצוג לא שוכח שהוא יושב על כיסא נשיא המדינה רק בזכות התמיכה השקטה שהעניק לו נתניהו מאחורי הקלעים כאשר נבחר בכנסת במאי 2021. האם היה סיכום מוקדם ביניהם, תמיכה תמורת חנינה? הרצוג מכחיש.

האם הנשיא יקפוץ הפעם מתוך התבנית הידועה שלו, יחתוך ויעניק לנתניהו את החנינה הבעייתית ביותר בתולדות המדינה? גדול עליו. הרצוג יחפש את נוסחת הקומבינה: חנינה על תנאי או חזרה לעסקת טיעון

האם הנשיא יקפוץ הפעם מתוך התבנית הידועה שלו, יחתוך ויעניק לנתניהו את החנינה הבעייתית ביותר בתולדות המדינה? גדול עליו. הרצוג יחפש את נוסחת הקומבינה: חנינה על תנאי או חזרה לעיסוק בעסקת הטיעון, הפעם בחסות בקשת החנינה הרשמית של ראש הממשלה.

המשקל שהוא נושא על כתפיו כבד במיוחד. הרצוג צריך להבין, למשל, כי חנינה לנתניהו פירושה גם פירוק בפועל של התביעה להקמת ועדת חקירה ממלכתית.

הנשיא יצחק הרצוג בפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ב-6 ביולי 2025
הנשיא יצחק הרצוג בפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ב-6 ביולי 2025

הבקשה השערורייתית של ראש הממשלה נתניהו נשענת על ההצלחות הכבירות שלו בתחום המדיני והביטחוני, שאותן הוא מתאר בהרחבה. החנינה, כך כתוב, תאפשר לנתניהו להמשיך ולקדם את המדינה.

לפיכך, חנינה פירושה גושפנקה מנשיא המדינה שהוא ראוי להמשיך ולהנהיג את המדינה, גם אחרי אסון ה-7 באוקטובר, שאינו מוזכר כלל לא בבקשה של עורכי הדין וגם לא במכתב האישי של נתניהו לנשיא.

חנינה פירושה גושפנקה מנשיא המדינה שנתניהו ראוי להמשיך ולהנהיג את המדינה, גם אחרי אסון ה-7 באוקטובר, שאינו מוזכר כלל לא בבקשה של עורכי הדין וגם לא במכתב האישי של נתניהו לנשיא

אם הרצוג ייענה לבקשת החנינה הזו, הוא לא יאחה את הקרעים בעם, כפי שמבטיח נתניהו. אף אחד לא יכול לשנות את ראש הממשלה הזה בגיל 76. נתניהו הוא לא דמות מאחדת ולא מחברת אלא מי שחי על הקונפליקט החברתי הפנימי ורק מטפח אותו, הרבה לפני שהתחילה מסכת החקירות שלו ב-2016.

לזכותו של נתניהו ייאמר שהוא לא היה כזה בתחילת הקריירה, אז ניסה לבנות קשר עם מי שלא חושב כמוהו, אבל אימץ את השיטה המסכסכת כאשר הבין שהיא משתלמת לו ברמה הפוליטית, ומאז רק החריף את הקרע.

נתניהו מבטיח היום פיוס בעם, אם רק יקבל חנינה. הציניות זועקת כאן לשמיים. אחרי שפירק את מוסדות אכיפת החוק בישראל ואת מערכות המשפט בזה אחר זה, הוא בא ומספר לכולם שגם המשפט שלו קורס, בלי שום אחיזה במציאות.

הפגנת התמיכה בבנימין נתניהו בסמוך לבית המשפט המחוזי בירושלים. 24 במאי 2020 (צילום: AP Photo/Sebastian Scheiner)
הפגנת התמיכה בבנימין נתניהו בסמוך לבית המשפט המחוזי בירושלים. 24 במאי 2020 (צילום: AP Photo/Sebastian Scheiner)

אם המשפט אכן מתמוטט, נתניהו צריך להחיש את קצב הדיונים ולרסק את כתב האישום נגדו כמה שיותר זריז, אחת ולתמיד. בפועל הוא מתלונן על קצב מהיר מדי, יותר מדי דיונים בשבוע, ומנסה לעכב את ההתקדמות ואת ההכרעה המשפטית.

ומה עם הפיוס? המהלך של נתניהו לא מחבר את חלקי העם מחדש, אלא רק מפריד אותם זה מזה, ואולי זה עוד שיקול פוליטי של ראש הממשלה.

השיח הלאומי בימים, בשבועות ובחודשים הקרובים יהיה על חנינה לנתניהו, כן או לא. המאבקים ברחוב שקצת נרגעו עם תום המלחמה יתעוררו מחדש מול הדרמה הקיצונית שהכתיב כאן ראש הממשלה.

ייתכן מאוד שזה מה שהוא רוצה: מערכת בחירות שתרוץ על בקשת החנינה וקמפיין פוליטי שיתבסס על הטקסט המשיחי שהגיש אתמול לנשיא המדינה. בינתיים סדר היום הזה דוחק את חוק האנטי-גיוס שהגיש ח"כ בועז ביסמוט, שהיום (שני) יעלה לדיון בוועדת החוץ והביטחון.

ייתכן מאוד שזה מה שנתניהו רוצה: מערכת בחירות שתרוץ על בקשת החנינה וקמפיין פוליטי שיתבסס על הטקסט המשיחי שהגיש אתמול לנשיא המדינה

ואכן, לפי טקסט החנינה נתניהו הוא המושיע האבסולוטי, מי שצריך לעמוד בראש המדינה, מי שישראל חייבת את המנהיגות שלו.

ראש הממשלה בנימין נתניהו מתייחס לבקשת החנינה שהגיש לנשיא המדינה, 30 בנובמבר 2025 (וידאו: לשכת רה"מ)

בכלל, המדינה צריכה להודות לנתניהו שהוא מעניק לה חנינה על כך שהעזה להגיש נגדו כתב אישום, ומוכן לעשות טובה גדולה ולהמשיך ולספק לה את שירותיו המועילים. "טובתם של מדינת ישראל ואזרחיה מחייבים את סיום התהליכים הפליליים המתנהלים כעת", כפי שנכתב.

במלים אחרות: אם הנשיא הרצוג יעניק חנינה לראש הממשלה, הוא בעצם תומך ומגבה את דברי השבח העצמי של נתניהו, שיכול מעתה "להקדיש את מלוא כוחו, מרצו ושכלו על מנת להוביל את מדינת ישראל בימים היסטוריים אלה".

מה זה אם לא התייצבות פוליטית של הרצוג לצדו של נתניהו בשנת בחירות, בשעה שלפחות חצי עם משוכנע כי נתניהו הוא האחרון שראוי לעמוד בראש המדינה דווקא בימים קריטיים כאלה?

אם הרצוג יעניק חנינה לראש הממשלה, הוא בעצם תומך ומגבה את דברי השבח העצמי של נתניהו, שיכול מעתה "להקדיש את מלוא כוחו, מרצו ושכלו על מנת להוביל את מדינת ישראל בימים היסטוריים אלה"

ולסיום: ההתערבות של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שגם עליה מסתמכת בקשת החנינה, צריכה רק להעליב את הנשיא הרצוג, אם הוא באמת מייצג את מדינת ישראל הריבונית.

הנשיא האמריקאי בעצם קובע כי רשויות החוק בישראל "עושות צרות לנתניהו" ולכן הוא ראוי לחנינה.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ פונה אל הנשיא יצחק הרצוג במהלך נאומו בכנסת, 13 באוקטובר 2025 (צילום: Kenny Holston/Pool via AP)
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ פונה אל הנשיא יצחק הרצוג במהלך נאומו בכנסת, 13 באוקטובר 2025 (צילום: Kenny Holston/Pool via AP)

משטרת ישראל, פרקליטות המדינה על כל מחלקותיה, ושופטים באינסטנציות שונות קבעו שנתניהו ראוי לעמוד למשפט על המעשים שביצע. נשיא מדינת ישראל צריך לעמוד לצידן ולחייב את סיום המשפט, אלא אם כן נתניהו יודה בעבירות וישלם עליהן את המחיר.

כך קובע חוק נשיא המדינה, סעיף 11, עם כל הכבוד לבקשות של טראמפ ולנספח שהגיש אתמול נתניהו לבקשת החנינה של פרקליטיו המלומדים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
7

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
שלום לכולם, אני כאן כדי לשתף עדות קטנה. שמי ליאה אליהו, אני בת 40, התחתנתי בגיל 29, יש לי רק ילד אחד וחייתי באושר ועושר עד עצם היום הזה. אחרי שנה של נישואים בעלי נהיה כל כך מוזר ואני לא... המשך קריאה

שלום לכולם, אני כאן כדי לשתף עדות קטנה. שמי ליאה אליהו, אני בת 40, התחתנתי בגיל 29, יש לי רק ילד אחד וחייתי באושר ועושר עד עצם היום הזה. אחרי שנה של נישואים בעלי נהיה כל כך מוזר ואני לא ממש מבינה מה קורה, הוא ארוז מהבית לאישה אחרת, אני אוהבת אותו כל כך שאני אף פעם לא חולמת לאבד אותו, אני מנסה כמיטב יכולתי לוודא שבעלי יחזור אליי, אבל הכל בלי עזרה, בכי ובכי ובקשה לעזרה, דיברתי על זה עם המשפחה שלו אבל לא קיבלתי תשובה. אז חברתי הטובה ביותר אנה ג'והנסון הבטיחה לעזור לי. היא סיפרה לי על אדם בשם ד"ר אפטה, אמרה לי שהוא גבר גדול מאוד וגבר אמיתי שאפשר לסמוך עליו ואין לו שום קשר לבעיות אהבה שהוא לא יכול לפתור והיא סיפרה לי איך הוא עזר לאינספור אנשים לשקם את מערכת היחסים שלהם. הייתי ממש משוכנעת, יצרתי קשר במהירות עם כתובת הדוא"ל שלו, drapata4@gmail.com או עם הוואטסאפ או ה-VIBER שלו עם המספר הזה (+447307347648). הסברתי לו את כל הבעיות שלי, הוא אמר לי שאני לא צריכה לדאוג שכל הבעיות שלי ייפתרו מיד. הוא אמר לי מה לעשות כדי להחזיר את בעלי, ואמרתי את זה, הוא אמר שאחרי 3 ימים בעלי יחזור ויתחיל להתחנן, וזה באמת קרה כמו שהוא אמר, הייתי מאוד מופתעת, זה כל כך מדהים. התהילה של מערכת היחסים שלנו עם אלוהים קרובה מאוד עכשיו ושנינו חיים באושר ועושר עד עצם הימים. אם את נתקלת בבעיה דומה, צרי איתו קשר מיד ופתרי את הבעיה אחת ולתמיד. אני גם עדה חיה..,,,,…,,

לדרור פייטלסון: אתה צודק כמובן, וכך כתוב בסעיף 11(ב) לחוק יסוד נשיא המדינה: "לנשיא המדינה נתונה הסמכות לחון עבריינים ולהקל בעונשים על ידי הפחתתם או המרתם." אבל: עבריינים - כלומר מי שהו... המשך קריאה

לדרור פייטלסון:
אתה צודק כמובן, וכך כתוב בסעיף 11(ב) לחוק יסוד נשיא המדינה: "לנשיא המדינה נתונה הסמכות לחון עבריינים ולהקל בעונשים על ידי הפחתתם או המרתם."
אבל:
עבריינים – כלומר מי שהורשעו במשפט. עד שיורשעו הם עדיין בחזקת נאשמים בלבד, שאשמתם טרם הוכחה, ועל כן התיקון הזה לא חל עליהם.
להקל בעונשם – לא רק עבריינים שהורשעו, אלא גם שכבר נגזר עונשם.
הנאשם נתניהו טרם הורשע וטרם נגזר עונשו (אם ימצא אשם), ועל כן יואיל נא להמשיך להתייצב בבית המשפט ולהיאבק על חפותו (ורצוי במקביל ליציאה לנבצרות).
עד אז (אם יורשע) הדיון בנושא חנינה איננו רלוונטי, אלא לצורכי טירלול נוסף של תשומת הלב הציבורית, והעובדה שנשיא המדינה אפילו דן בנושא ("מתייעץ"), היא כבר מבישה בפני עצמה.

הכשל בכל החשיבה הוא ההנחה הבסיסית שראש הממשלה הנבחר הוא נתניהו. תכניסו טוב טוב לראש: נתניהו נבחר לעמוד בראש רשימת הליכוד לכנסת - הוא ראש ממשלה מכח הסכמים קואליציוניים, לא מכח הבוחר. הסכ... המשך קריאה

הכשל בכל החשיבה הוא ההנחה הבסיסית שראש הממשלה הנבחר הוא נתניהו. תכניסו טוב טוב לראש: נתניהו נבחר לעמוד בראש רשימת הליכוד לכנסת – הוא ראש ממשלה מכח הסכמים קואליציוניים, לא מכח הבוחר. הסכם קואליציוני אחר יכול להעמיד כל ח"כ אחר כראש הממשלה, וכבר היה לנו ראש ממשלה שעמד בראש רשימה של 6 מנדטים.

כמעט כל הטיעונים במכתבו של נתניהו להרצוג נכונים! ראש הממשלה צריך להיות עסוק בימים אלו בתפקידו ולא במשפטו. הדבר היחיד שלא נאמר שם הוא ששמו של ראש הממשלה לא חייב להיות בנימין נתניהו!

לכן על פי הטיעונים של עצמו, לטובת המדינה, ראוי שנתניהו יוציא עצמו לנבצרות וייתן לח"כ אחר לקבל הצבעת אמון מהכנסת ולהיות ראש הממשלה במקומו!
אני בטוח שישראל כ"ץ ישמח לקחת עליו את התפקיד.

זהו. כל כל פשוט.

תיקון: סעיף 11(ב) לחוק יסוד השיא המדינה אומר כי "לנשיא המדינה נתונה הסמכות לחון עבריינים ולהקל בעונשים על ידי הפחתתם או המרתם." אין דרישה להודאה באשמה או לתשלום מחיר. להיפך - הפרשנות המ... המשך קריאה

תיקון: סעיף 11(ב) לחוק יסוד השיא המדינה אומר כי "לנשיא המדינה נתונה הסמכות לחון עבריינים ולהקל בעונשים על ידי הפחתתם או המרתם." אין דרישה להודאה באשמה או לתשלום מחיר. להיפך – הפרשנות המקובלת היא שהודאה ותשלום מחיר הם שיקולים שמערכת המשפט עצמה מפעילה בקביעת גזר הדין, ואילו הנשיא אמור להפעיל שיקולים של חמלה שהם מעבר לשיקולים האלה.
ואם כבר קוראים בחוק יסוד נשיא המדינה, יש עוד סעיפים מעניינים. למשל, כשהנשיא יוצא מגבולות המדינה סמכויותיו מועברות באופן זמני ליושב ראש הכנסת.

לכתבה המלאה עוד 1,005 מילים ו-7 תגובות
כל הזמן // יום שלישי, 28 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

מבקר המדינה מזהיר: "היעדר המשילות בנגב - בעיה אסטרטגית מחמירה והולכת"

טראמפ טוען: איראן "הודיעה לנו" שהיא נמצאת במצב של קריסה ● זלנסקי איים בסנקציות על ישראלים שירכשו תבואה גנובה; סער תקף: "דיפלומטיית טוויטר" ● טלטלה בשוק האנרגיה: איחוד האמירויות עוזבת את ארגון המדינות המייצאות נפט אופ"ק ● דיווח: כוח צה"ל עמד לצד הטרוריסטים היהודים שהבעירו בית פלסטיני בג'אלוד אמש - ונמנע מלעצור אותם ● התחדשה עדות נתניהו במשפטו

לכל העדכונים עוד 28 עדכונים

שעון החול של טראמפ

כיום קיים פער חסר תקדים בין סוחרי החוזים העתידיים בנפט לבין המציאות בשטח ● בעוד "מחיר הנייר" בבורסה נותר יציב יחסית, בתי הזיקוק כבר משלמים פרמיות ענק בניסיון נואש לשרוד את המחסור הפיזי שנוצר ● אנליסטים מזהירים כי זהו רק פרומו למה שמצפה לנו בחודשים הקרובים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 878 מילים
אמיר בן-דוד

אש בלי הפסקה

ההסתבכות בלבנון הולכת ומעמיקה, ומי לא ראה את זה מגיע חוץ מכולם פחות או יותר? רק שבסיבוב הנוכחי, הבוץ הלבנוני מקבל טוויסט בעלילה ● וגם: הרמטכ"ל קורא לסדר את צה"ל ● ראש הממשלה חוזר לבית המשפט ● טראמפ לא מרוצה ● פרשת שוחד גדולה בצפון ● ועוד...

כוחות גבעתי בדרום לבנון, אפריל 2026 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל

עזבו אתכם מהערמונית, הממשלה סובלת מדלקת בדרכי השקר

ההתנהלות העגומה של ראש הממשלה בנימין נתניהו ויועציו סביב סרטן הערמונית שלקה בו והבחירה באי אמירת אמת ובהיעדר שקיפות, עולות בקנה אחד עם שניים מהאישומים נגד נתניהו – מרמה והפרת אמונים.

במונחים של ניהול נרטיב אסטרטגי, לשכה שבוחרת בהסתרה יוצרת "ואקום תודעתי". ברגע שהאמת נחשפת בדיעבד, הנרטיב הרשמי קורס והציבור נותר ללא חסינות מול שמועות ותיאוריות קונספירציה, מה שפוגע אנושות ביכולת ההנהגה להוביל בביטחון.

אבי מוסקל הוא מומחה לאסטרטגיה וניהול משברים, מנכ"ל 'muskal.media'. לשעבר עורך מהדורות חדשות מרכזיות ברשות השידור, כאן 11 ובערוץ 13, ומי שליווה כמה מהצמתים התקשורתיים והמאבקים הציבוריים המורכבים בישראל בעשור האחרון. עוסק בליווי מנהיגים וארגונים בבניית אסטרטגיה תקשורתית מבוססת נרטיב.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 767 מילים

הבחירות הקרובות להנהגת חמאס יקבעו את גורלה של רצועת עזה

ארגון הטרור נערך לבחור מנהיג חדש לראשונה מאז חיסולו של יחיא סנוואר, כאשר שני המועמדים המובילים מושכים לכיוונים מנוגדים לחלוטין: המשך הלחימה כדי לשמר את האחיזה ברצועה, או ויתור אסטרטגי בשטח בתמורה להבטחת הישרדות הארגון

לכתבה המלאה עוד 2,298 מילים

למקרה שפיספסת

בריתות הגנה איבדו את משמעותן המרכזית

בריתות הגנה איבדו את משמעותן המרכזית. המלחמה עם איראן הייתה ההוכחה הברורה האחרונה שנדרשה לכך שבריתות אלה, ובמיוחד נאט"ו, חייבות לעבור שינוי עצום או להתפרק.

במהלך המלחמה, שאלות לגבי עתיד נאט"ו נשאלו בצמתים חשובים מאוד הקשורים ישירות לשאלה. השאלות נשאלו בעיקר בבית הלבן. הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ זעם על חוסר הנכונות של חברות נאט"ו באירופה לסייע בפעולה נגד איראן.

אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 535 מילים

יותר משני שלישים ממצביעי גוש השינוי תומכים בחבירת איזנקוט לבנט ולפיד במסגרת "ביחד", אך בסביבתו נשמעת הסתייגות מהמהלך ● הסקרים מצביעים על יתרון למפלגה מאוחדת, אך ללא שינוי במפת הגושים ● לפי שעה, הקמת ממשלת השינוי נותרת תלויה ברע"ם ● בתוך כך, האיחוד דוחק את הנשים מחוץ לצמרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 778 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

חזבאללה כופה משוואה חדשה על ישראל בלבנון

על רקע פעילות חזבאללה, צה"ל ביקש כבר במוצאי שבת להגיב בעוצמה, אך ראש הממשלה אישר לתקוף בבעלבכ רק לאחר שיגור הכטב"מים לצפון ● בשטח הכוחות חשופים לרחפני סיב אופטי שקשה ליירט ● במקביל חזבאללה אוכף את הפסקת האש באש – ומקצין את הרטוריקה ● החשש: ניסיון לכפות משוואה חדשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 644 מילים

ישראל שוב מתייבשת

17 שנה אחרי קמפיין הפרצופים הסדוקים של רננה רז, רשות המים עשויה להעלות בקרוב קמפיין חדש לחיסכון במים ● אחרי שנת בצורת קשה ועוד שנה חלשה בצפון יש מומחים שקוראים להטיל מס בצורת, אבל הסיכוי שזה יקרה קלוש ● אחרי שנים שההתפלה שווקה כפתרון קסם, רוב הציבור כלל לא מודע לכך שישראל מצויה במשבר מים

לכתבה המלאה עוד 1,130 מילים

"ברחתי בלילה, לא הייתי מוכנה לפגוע באנשים"

עדות שלושה שבועות במרפאה הצמודה למתקן המעצר הפכו למבחן מוסרי ומקצועי עבור אחות מהשרון ● עדותה חושפת את הפער בין טיפול רפואי ברמה גבוהה לבין תנאי החזקה קשים והתעללות שיטתית ● "ברגע שהרגשתי שאנחנו לא עושים את מה שצריך – החלטתי שאני לא חלק מזה"

לכתבה המלאה עוד 1,693 מילים ו-1 תגובות

היפוך לולייני של המציאות

פסק הדין של אסתר חיות מ־2018, שדחה את העתירות נגד הוראות הפתיחה באש והעניק גיבוי לירי צה"ל לעבר המתפרעים על גדר המערכת, הפך ברבות השנים ל"בג"ץ הפרימטר" ● בדיון סוער בבג"ץ חזר הטיעון כי ביהמ"ש אחראי כביכול לאירועי 7 באוקטובר ● אלא שעיון בפסק הדין ובהתנהלות המדינה מפריך את הטענה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,444 מילים

ברית האינטרסים של בנט ולפיד

האיחוד המשולב בגוש השינוי אולי מציל את יו"ר יש עתיד מהתרסקות ומכתיר את בנט כמנהיג המחנה, אך בפועל שניהם משלמים מחיר: בנט עשוי לאבד מצביעי ימין רך ולפיד מצביעי שמאל, וספק רב אם איזנקוט ירצה כעת להשתלב כמספר 3 במפלגה החדשה ● בינתיים, קואליציית נתניהו כבר התניעה את מכונת התעמולה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 608 מילים

אפילו ביידן לא צלל ככה

מי שנבחר כהבטחה הכלכלית הגדולה של ארה"ב, מוצא את עצמו בימים האחרונים בשפל היסטורי וחסר תקדים בכל הנוגע לשביעות רצון הציבור מניהולו הכלכלי ● מדובר בכרוניקה ידועה מראש, כאשר הבטחותיו של דונלד טראמפ מתנפצות בתחנות הדלק ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 825 מילים

הקו החם של נתן אשל

מסמך הוא נוזף בטראמפ על איראן, מאשים את הרצי הלוי ורונן בר במחדל השבעה באוקטובר, לועג לצבא הצרפתי, יורד על עיתונאים ויריבים פוליטיים – ואפילו מבקר בחריפות את חוק הפטור ● הודעות הווטסאפ של נתן אשל מספקות הצצה נטולת פילטרים למוחו של איש הסוד הקרוב ביותר לנתניהו

לכתבה המלאה עוד 3,160 מילים

נשים מהוות רוב בשירות המדינה אך מודרות מצמרת קבלת ההחלטות ● למרות פסיקת בג"ץ, הממשלה ממשיכה למנות גברים בלבד לתפקידי מפתח ● גם במשרד החוץ, שנחשב בעבר "אי מגדרי", קודמו לאחרונה שורה של בכירים ללא אף אישה אחת ● משרד החוץ: "מובילים את המגזר הממשלתי בכל הקשור למינויי נשים"

לכתבה המלאה עוד 889 מילים

קרב ההתשה באיראן מגיע לנקודת רתיחה

טהרן מנהלת מלחמת התשה מדינית מול וושינגטון ומושכת זמן תחת מצור ימי ● המחנה השמרני ממשיך להכתיב קו קשוח, חרף עליות המחירים והמחסור הגובר בעקבות המצור הימי של ארה"ב ● במקביל, שעון הבחירות והדלק בארה"ב לוחצים על טראמפ, בעוד הציבור האיראני עדיין חושש לצאת לרחובות ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 646 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

מההר עד לים

10 ק"מ של צעידה מרתקת: אחרי שנים של עיכובים, באביב שעבר נפתחה הטיילת החדשה של חיפה. היה שווה לחכות ● נחיל הדבורים שהתיישב על מכונית יצר פסטיבל של תבהלה, אבל שום דבר חדש לא קרה השנה ● חיישנים נגד חיפושיות: האם טכנולוגיה ישראלית תצליח לעצור את ההרס שזורעת החדקונית האדומה במטעי הדקלים? ● וגם: יום הזיכרון בנחל שורק. קצר פה כל כך האביב

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.