JavaScript is required for our website accessibility to work properly. קץ דת הקירות: שנת 2025 סימנה את סוף עידן ה־FOMO הנדל"ני בישראל | זמן ישראל

קץ דת הקירות

שנת 2025 מסתמנת כשנת מפנה שבה שוק הנדל"ן הרותח הפך רשמית לשוק רווי ● הנתונים מצביעים על רצף לא אופייני של ירידות מחירים ועל שיא בדירות ה"תקועות" בידי הקבלנים ● בשנת 2026 צפויים אתגרים חריפים אף יותר ● הצצה לתהליך התיקון שמתחיל להתגבש בשוק הנדל"ן בישראל ● פרשנות

אילוסטרציה: אתר בנייה בנתניה, 26 במרץ 2020 (צילום: גילי יערי/פלאש90)
גילי יערי/פלאש90

שנת 2025 מסתמנת כשנת מפנה שבה שוק הנדל"ן הרותח הפך רשמית לשוק רווי ● הנתונים מצביעים על רצף לא אופייני של ירידות מחירים ועל שיא בדירות ה"תקועות" בידי הקבלנים ● בשנת 2026 צפויים אתגרים חריפים אף יותר ● הצצה לתהליך התיקון שמתחיל להתגבש בשוק הנדל"ן בישראל ● פרשנות

במשך יותר מעשור תוכנת המוח הישראלי בתחום הנדל"ן לפעול לפי פקודה אחת פשוטה: "תקנה". לא חשוב איפה, לא חשוב באיזה מחיר, ובעיקר – לא חשוב איך בכלל תעמוד בהחזרים. ה־FOMO (הפחד להחמיץ) היה הדלק שהניע את כולם לקפוץ על הרכבת הדוהרת של שוק הדיור.

"אם לא תקנה עכשיו", סיפרו לנו המומחים, המתווכים או החברים בערב שבת, "עוד שנה כבר לא תוכל להרשות לעצמך אפילו מחסן באותו אזור".

אלא שבשנת 2025 משהו בדת הנדל"ן הישראלית נסדק. משהו שלא נראה כאן עשרות שנים. המשוואה שהחזיקה דור שלם – "קירות הם ההשקעה הבטוחה ביותר" – פוגשת מציאות של ריבית גבוהה, מחירים בשמיים, דרישות הון שאין לאזרח הממוצע, ובעיקר שוק שהתעייף מלרדוף אחרי הזנב של עצמו.

המספרים שמפרסמת הלמ"ס מספרים סיפור שונה לחלוטין מזה שמנסים למכור הקבלנים במשרדי המכירות המפוארים ובטורים מטעם באתרי החדשות

השקט שאחרי הסערה

המספרים שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) מספרים סיפור שונה לחלוטין מזה שמנסים למכור הקבלנים במשרדי המכירות המפוארים ובטורים מטעם באתרי החדשות. אם רק לפני כמה שנים המחירים זינקו בשיעורים דו־ספרתיים מדי שנה, הרי ששנת 2025 מסתמנת כשנת המפנה של מחירי הדיור.

לאחר רצף של שמונה חודשי ירידה רצופים, מחירי הדירות השלימו נסיגה מצטברת של כ־2.7% מאז פברואר. השוק, שפתח את השנה בסערה, סיים אותה – נכון לאוקטובר – עם שינוי שנתי אפסי. בולט במיוחד הלחץ בשוק הדירות החדשות: המדד האחרון הציג צניחה חודשית של 1.4%, וחתם ירידה שנתית ריאלית של 2.0%.

אילוסטרציה: אתר בנייה בצפת, 15 ביוני 2023 (צילום: דוד כהן/פלאש90)
אילוסטרציה: אתר בנייה בצפת, 15 ביוני 2023 (צילום: דוד כהן/פלאש90)

הלמ"ס הוא עדיין מדד שמרני – ויש שיגידו גם לא המדויק ביותר. מדדים אחרים, כמו זה של "יד 2", מצביעים על ירידות חדות בהרבה, כמעט בכל רחבי הארץ.

הציבור הישראלי, שפעם הסתער על כל פרויקט "על הנייר", בחר לעלות על הגדר ולהמתין. ולא רק בגלל המחירים. זו גם הריבית, שזינקה מ־0.1% במרץ 2022 ל־4.75% בשנת 2023, והפכה את המשכנתה למשקולת כבדה שכבר אי אפשר להתעלם ממנה. גם ההפחתה האחרונה של בנק ישראל – כ־0.25% – נתפסת כמעט מדי, ומאוחר מדי, כדי לשנות את המשוואה.

האינדיקציה הברורה ביותר לדעיכת ה־FOMO היא נסיגתם של משקיעי הנדל"ן. אלה שבדרך כלל מזהים מגמות לפני כולם, ושראו בנדל"ן מכונה להדפסת כסף, פשוט נעלמו מהשטח. חלקם של המשקיעים בשוק צנח מ־27% בשנת 2021 ל־14% בלבד בשנת 2025.

האינדיקציה הברורה ביותר לדעיכת ה־FOMO היא נסיגתם של משקיעי הנדל"ן. אלה שבדרך כלל מזהים מגמות לפני כולם, ושראו בנדל"ן מכונה להדפסת כסף, פשוט נעלמו מהשטח

ביוני 2025, למשל, נרשם שפל היסטורי, כאשר משקיעים רכשו פחות מ־850 דירות בכל רחבי הארץ. כשהמשקיעים הכבדים – אלו שהחזיקו כמה נכסים – בורחים לאפיקי השקעה נזילים יותר בשוק ההון, הם משאירים אחריהם מסר ברור: הקירות כבר אינם צומחים לשמיים.

לקראת 2026: מלאי עצום של דירות יפגוש גל ביטולים?

בעוד הקונים ממתינים על הגדר, הקבלנים ממשיכים לבנות – והתוצאה היא היצף שלא נראה כאן מעולם. נכון לסוף אוקטובר 2025, כ־83.5 אלף דירות חדשות "תקועות" בידי הקבלנים וממתינות לקונה. מדובר בשיא כל הזמנים, שממשיך לתפוח.

אתר בנייה בבאר שבע, יולי 2022 (צילום: נתי שוחט/פלאש90)
אתר בנייה בבאר שבע, יולי 2022 (צילום: נתי שוחט/פלאש90)

כדי להבין את ממדי התופעה, די להביט ב"מדד חודשי ההיצע". אם בתחילת 2022 נדרשו לקבלן כ־18 חודשים למכור את המלאי שברשותו, הרי שכיום, בקצב המכירות הנוכחי, יידרשו לו למעלה מ־30 חודשים. באזורים מסוימים, כמו תל אביב, יידרשו אף שנים רבות יותר כדי להיפטר מהדירות שנבנו. לשם השוואה: בשנת 2018 עמד מלאי הדירות הלא מכורות בידי הקבלנים על כ־24 אלף בלבד.

אל הנתונים הללו מתווספים ממצאים מטרידים במיוחד שנחשפו לאחרונה במשרד האוצר – וחשפו למעשה קטסטרופה שקטה. כ־6% מעסקאות רכישת הדירות החדשות "על הנייר" שבוצעו בשנת 2023 כבר בוטלו על ידי הרוכשים במהלך השנה האחרונה, וזו, ככל הנראה, רק ההתחלה.

כדי להבין את עומק הבור, צריך להתעכב על מבצעי המימון מסוג "20/80" או "10/90", שבנק ישראל החל להגביל רק השנה. בפועל, לא אחת מדובר במלכודת דבש טרגית: הקבלן מאפשר לרוכשים לשלם סכום קטן ביום החתימה, אך מותיר אותם עם חוב עתק ליום המסירה – בעוד שלוש עד ארבע שנים. רק אז מתברר לרוכשים אם הבנק מוכן בכלל להשלים את הסכום ולאשר משכנתה.

הטרגדיה היא שמבטלים רבים אינם נותרים רק ללא קורת גג, אלא גם עם חובות עתק – עקב פיצויים מוסכמים של כ־10% ממחיר הדירה, סכום שיכול להגיע למאות אלפי שקלים

הנתון המדאיג הוא שכבר יותר מ־1,100 משפחות, שהגיעו כעת למועד המסירה שלהן, גילו כי אין בידיהן את הכסף הדרוש להשלמת הרכישה. זאת בעיקר בשל הריבית שנותרה גבוהה והמחירים באזורים שבהם נרכשו הדירות, שהחלו לדשדש ואף לרדת. מרבית המבטלים ביצעו את העסקאות במסגרת אותם מבצעי מימון מפתים.

הטרגדיה האמיתית היא שמבטלים רבים אינם נותרים רק ללא קורת גג, אלא גם עם חובות עתק – עקב פיצויים מוסכמים של כ־10% ממחיר הדירה, סכום שיכול להגיע למאות אלפי שקלים. ככל שנתקדם אל תוך 2026 ומועדי מסירת הדירות יתקרבו, צפוי השוק לפגוש את הגל המרכזי של רוכשי הדירות שנכנסו לעסקאות במבצעי המימון הללו – ואז המספר עלול לטפס לאלפי ביטולים נוספים.

מחירי הדיור. אילוסטרציה (צילום: iStock/jaturonoofer)
מחירי הדיור. אילוסטרציה (צילום: iStock/jaturonoofer)

מהערצת הקירות לחיפוש אחר תשואה גבוהה

אנחנו עדים לתיקון מבני – לא רק כלכלי אלא גם פסיכולוגי. הדור הצעיר מתחיל להפנים שדירה בבעלות אינה הדרך היחידה לביטחון כלכלי, בוודאי לא במחיר של שיעבוד כל ההכנסה הפנויה לבנק למשך 30 השנים הבאות. הכוח עובר כעת לידי הקונים. במקום קריאות ה"תחטפו מהר", נשמעות יותר ויותר הצעות למבצעים, הטבות והנחות שהקבלנים נאלצים להציע רק כדי לרוקן מלאי.

בשנת 2025 עבר שוק הנדל"ן הישראלי ממצב "רותח" ל"רווי". מי שמחפש כיום את ה־FOMO יגלה שבמקומו צמח דור מפוכח יותר – כזה שמעדיף לשבת על הגדר, להשיג בינתיים תשואות גבוהות יותר בשוק ההון, ולראות כיצד הר האבנים הזה מתחיל, אולי לראשונה זה עשור, להתאים את עצמו לקונים – ולא להפך.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 843 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום שלישי, 19 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

צה"ל פרסם אזהרות פינוי ל-12 כפרים ועיירות בדרום לבנון

טראמפ: דחינו את התקיפה באיראן כדי לבחון סיכוי להסכם ● דיווח: איראן נערכת לסבב נוסף "קצר אך בעצימות גבוהה"; גורם בארה"ב: "טקטיקות הטיסה שלנו נעשו צפויות מדי, איראן נערכה לכך" ● עדות נתניהו היום שוב קוצרה בשל "עניינים ביטחוניים ומדיניים" ● מארגני המשט לעזה: 10 ספינות עדיין מפליגות לעבר הרצועה לאחר ש-41 יורטו על ידי ישראל

לכל העדכונים עוד 12 עדכונים

האם יש לדוקו הישראלי עתיד - או אפילו הווה?

תקציר הפרקים הקודמים: בסוף 2025 סער עולם התרבות בעקבות החלטת שר התרבות מיקי זוהר לעצור את המימון לטקס פרסי אופיר ולקדם תחתיו טקס חלופי, "ציוני".

כאשר יוצרים שנבחרו להשתתף בטקס הודיעו שלא יגיעו, השר העלה את גובה האיום: ביטול חוק הקולנוע, עצירת תקציבי הקרנות, ופגיעה בתקציבים שכבר הובטחו.

אלון לוי הוא יוצר ובמאי תיעודי, מנהל קריאטיב, ולעתים במאי אנימציה. הוא בוגר בית הספר "סם שפיגל" בירושלים ובעל תואר שני בVisual Media Anthropology מ-Freie Universität Berlin. הוא יליד טבריה, נשוי, אב לשניים, ומאמין בכוחה של יצירה תיעודית לשנות את העולם (או לפחות את מי שיצר אותה).

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 978 מילים

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 811 מילים
אמיר בן-דוד

פסגת טראמפ-שי - ניהול יריבות במקום פריצת דרך

בשעה שהעולם מתמודד עם מלחמות אזוריות, זעזועי אנרגיה ומשבר כלכלי מתמשך, נפגשו בשבוע שעבר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג בבייג'ינג לפסגה, שנועדה בעיקר למנוע הידרדרות נוספת ביחסים בין שתי המעצמות.

אף אחד מהצדדים לא ציפה להסכם היסטורי או לפיוס דרמטי. להפך: עצם קיומה של הפסגה נתפס כהישג, משום שהמטרה המרכזית הייתה לייצב את היריבות האסטרטגית ולהקטין את הסיכון להסלמה גלובלית.

ד"ר אפרים כהנא, לשעבר ראש המחלקה למדע המדינה והתוכנית לביטחון לאומי במכללה האקדמית גליל מערבי וגם מרצה לשעבר במכללה לביטחון לאומי. תחומי המחקר האקדמי שלו הם מודיעין וביטחון לאומי ותפוצת ובקרת נשק בלתי קונוונציונלי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 678 מילים ו-2 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

השקעה ראשונה במדריכים זו התחלה, אך הפנימיות זקוקות לשינוי עמוק

כשדיברנו על תקציב המדינה, קיווינו שהפעם יהיה שינוי. היה נדמה שסוף סוף מבינים: אם המדינה רוצה לשמור על הילדים שהוציאה מבתיהם – היא חייבת להשקיע במי שמגדל אותם.

תוספת ייעודית לשכר מדריכי פנימיות הרווחה לא הייתה דרישה מופרזת, אלא תיקון מתבקש למציאות שהפכה עם השנים לבלתי אפשרית.

אבי אלבאז מכהן כמנכ"ל הפורום הציבורי – כפרי הנוער, פנימיות הרווחה והאומנה בישראל, שותפות פילנתרופית ומקצועית לקידום המסגרות הפנימייתיות ברמה הלאומית. ממקימי המטה לקידום מעמד מדריכי פנימיות הרווחה בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 784 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות

מסיבות, חתונות, חופשות ופגישות עם ראשי הליכוד

יומן ראש עיריית אשקלון תומר גלאם, החשוד בפלילים, עמוס בלו"ז "אישי", חופשות, חצאי ימי עבודה, מפגשים פוליטיים ומאות בריתות וחתונות ● מה חסר בו? עבודה למען תושבי אשקלון, שזקוקים למיגון, נאנקים תחת קשיי המלחמה וקוראים בעיתונות כיצד העירייה והעומד בראשה מסתבכים בפרשיות שחיתות ● עיריית אשקלון: "ראש העיר פועל לילות כימים למען התושבים"

לכתבה המלאה עוד 1,221 מילים ו-2 תגובות

קרב התאריכים

מאחורי "משבר חוק הגיוס" מסתתר תרגיל פוליטי שקוף של המפלגות החרדיות, והוויכוח האמיתי בקואליציה נסוב כעת על מועד הבחירות ● לנתניהו יש שלל סיבות להתעקש על קיום הבחירות בסוף אוקטובר: מאולם בית המשפט, דרך עצרת האו"ם ועד חופשות הקיץ ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 979 מילים ו-2 תגובות

איומי איראן על זינוק בהעשרת האורניום חושפים בעיקר את הלחץ של המשטר ● בעוד מומחים מעריכים כי התקיפות באספהאן ובנתנז הרחיקו את הפצצה, במערכת הביטחון מזהירים מפני שאננות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 875 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הזיהום שהתגלה בשדה דב עלול להפוך לצונאמי

איך הפך שדה דב מרובע העתיד של ישראל לתיבת פנדורה ● הממשלה הודיעה שתפצה את העסקים הקטנים שייפגעו מעבודות המטרו. עכשיו באים? ● הספריות השיתופיות הן רעיון מקסים ומתברר שגם פופולרי ● וגם: בחולות קיסריה מסתתרת קתדרלה שעשויה מאצות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,771 מילים

הייתי המפקד הרוסי במשחק מלחמה. כך הבסתי את נאט"ו

חולשתה הצבאית של אירופה, היעדר כוחות זמינים בשטח והססנות פוליטית אפשרו לי לנצל את נקודות התורפה של הברית כדי לנתק את המדינות הבלטיות בתוך ימים ספורים ● בעקבות התרגיל, התברר עד כמה אירופה תהיה חשופה ופגיעה ביום שאחרי המלחמה באוקראינה

לכתבה המלאה עוד 1,935 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.