JavaScript is required for our website accessibility to work properly. המיליונרים שמאחורי הקלעים: כך מממנים בנט ואיזנקוט את הקמפיינים שלהם | זמן ישראל
המיליונרים שמאחורי הקלעים:

כך מממנים בנט ואיזנקוט את הקמפיינים שלהם

המפלגות החדשות נאלצות להסתדר ללא מימון מפלגות ציבורי ● במקום זאת, הן נשענות על הלוואות בנקאיות וערבויות של מיליוני שקלים מבכירי המשק וההייטק הישראלי ● בין תומכיו של בנט: יזם ומומחה הבינה מלאכותית יואב שוהם ● בין תומכיו של איזנקוט: אחד ממייסדי "צ'ק פוינט" מריוס נכט ● צלילה למספרים

מימון מפלגות בבחירות לכנסת, אילוסטרציה (צילום: יצירת AI)
יצירת AI
מימון מפלגות בבחירות לכנסת, אילוסטרציה

בעוד כחצי שנה ייערכו הבחירות לכנסת ה-26, ולפחות שתיים מהמפלגות המובילות בסקרים אינן זכאיות כרגע למימון מפלגות, מכיוון שהן אינן מיוצגות בכנסת היוצאת.

מפלגתו של גדי איזנקוט, "ישר!", ומפלגתו של נפתלי בנט, "בנט 2026", אומנם זוכות בסקרים ל-14 עד 25 מנדטים, אך את כספי מימון הקמפיין הציבורי הן יוכלו לקבל רק לאחר הבחירות, כנגזרת ממספר חברי הכנסת שיצליחו להכניס למליאה. משמעות הדבר היא שהמימון המפלגתי לא יגיע לקופתן לפני תחילת 2027.

מפלגות חדשות נהגו בעבר להישען על תרומות של אזרחים פרטיים (המוגבלות בתקרת חוק) או ליטול הלוואות ישירות מהבנקים. כיום, אחת השיטות המרכזיות להזרמת חמצן כלכלי לקמפיין היא העמדת ערבויות.

מפלגות חדשות נהגו בעבר להישען על תרומות של אזרחים פרטיים (המוגבלות בתקרת חוק) או ליטול הלוואות ישירות מהבנקים. כיום, אחת השיטות המרכזיות להזרמת חמצן כלכלי לקמפיין היא העמדת ערבויות

ערבות היא התחייבות של תומך או גורם בעל אמצעים לפרוע את חובות המפלגה כלפי ספקים או כלפי הבנק, במקרה שהמפלגה לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה – אם לא תצליח להיכנס לכנסת או תכניס הרבה פחות ח"כים משציפתה.

שתי צורות המימון הללו – הלוואות וערבויות – חוסות תחת חובת דיווח למבקר המדינה ושקיפות מלאה לציבור, והמידע לגביהן מתפרסם באתר המבקר.

שלט של ועדת הבחירות המרכזית שנתלה בירושלים ונועד לעודד הצבעה בבחירות, 24 באוקטובר 2022 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
שלט של ועדת הבחירות המרכזית שנתלה בירושלים ונועד לעודד הצבעה בבחירות, 24 באוקטובר 2022 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

10 מיליון שקלים לבנט, 11 מיליון לאיזנקוט

סכום הערבות הגבוה ביותר שקיבל נפתלי בנט עומד על 2 מיליון שקלים, והוא הועמד על ידי היזם אסף ונד, מנכ"ל חברת הביטוח "היפו" (Hippo), שהונפקה ב-2021 לפי שווי של 5 מיליארד דולר.

במקביל, בנק דיסקונט העניק למפלגתו של בנט הלוואה בגובה 2 מיליון שקלים, שהועברה בשני תשלומים שווים (מיליון שקלים כל תשלום) במהלך פברואר ומרץ 2026.

בנק דיסקונט העניק למפלגתו של בנט הלוואה בגובה 2 מיליון שקלים, שהועברה בשני תשלומים שווים (מיליון שקלים כל תשלום) במהלך פברואר ומרץ 2026

יזם בולט נוסף שחתם לבנט על ערבות בגובה מיליון שקלים הוא יואב שוהם, ממייסדי חברת הבינה המלאכותית AI21 Labs ומדען מוביל בתחום. שורת אישים נוספים חתמו על ערבויות בגובה מיליון שקלים כל אחד:

  • גיל רובינשטיין, יזם נדל"ן.
  • עומר קפלן, יזם הייטק וממייסדי "איירון סורס".
  • דונה רז לוי, לשעבר מנהלת קשרי ממשל ומדיניות חוץ ב"גוגל".
  • עומר שווילי, מנכ"ל Investing.com.
  • ניר נובק, מבעלי "אלקטרה טרגט", המשמש גם כמנהל הקמפיין וראש המטה של בנט.

בנט עצמו חתם אף הוא על ערבות אישית בגובה מיליון שקלים. בסך הכול, המפלגה מתנהלת כיום עם תקציב של כ-10 מיליון שקלים.

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט נואם בכנס באוניברסיטת רייכמן בהרצליה, 22 בינואר 2026 (צילום: טל גל/פלאש90)
ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט נואם בכנס באוניברסיטת רייכמן בהרצליה, 22 בינואר 2026 (צילום: טל גל/פלאש90)

גדי איזנקוט, שנכנס לזירת ההתמודדות הרבה אחרי בנט, הצליח לגייס קופה גדולה אפילו יותר – כ-11 מיליון שקלים באמצעות ערבויות והלוואות. המפלגה נטלה, החל מספטמבר 2025 ועד לאחרונה, הלוואות בסך 5.1 מיליון שקלים מבנק דיסקונט.

בגזרת הערבויות, ניתן למצוא אנשי עסקים בולטים: מאיר אדסט, ממייסדי "סולאראדג'", העמיד ערבות של מיליון שקלים.

אישים נוספים העמידו ערבויות בגובה חצי מיליון שקלים כל אחד, ובהם אחד ממייסדי "צ'ק פוינט" מריוס נכט, ד"ר רן גושן, איש העסקים רוני קצין, האוצרת שירה דוידי, אלוף (מיל.) חגי שלום, ד"ר הילה רענני, איש העסקים ירון גזית וזוהר גילון – מהאבות המייסדים של ההייטק הישראלי.

בנוסף, איזנקוט הצליח לגייס תרומות בגובה של עד 14 אלף שקלים (המקסימום המותר בחוק לפרטיים). ברשימת התורמים ניתן למצוא את איל ולדמן, צבי סטפק, משה קפלינסקי, טל ברנוח, וכן את התא"לים במיל' טל רוסו ורונן מנליס (הפעילים בקמפיין ומלווים את איזנקוט מקרוב).

איזנקוט הצליח לגייס תרומות בגובה של עד 14 אלף שקלים (המקסימום המותר בחוק לפרטיים). ברשימת התורמים ניתן למצוא את איל ולדמן, צבי סטפק, משה קפלינסקי, טל ברנוח, טל רוסו ורונן מנליס

מפלגה חדשה נוספת היא מפלגת המילואימניקים בראשות יועז הנדל, שהצליחה לגייס כ-570 אלף שקלים מסוף דצמבר 2025 ועד היום. מי שחתם עבורה על ערבות בגובה 300 אלף שקלים הוא אלדד רפפורט. כמו כן, מופיעה תרומה בסך 11 אלף שקלים שהעניק למפלגה איש העסקים רוני דואק.

גדי איזנקוט בכנס של המכללה האקדמית תל אביב-יפו, 6 בינואר 2026 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
גדי איזנקוט בכנס של המכללה האקדמית תל אביב-יפו, 6 בינואר 2026 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

הבנקים התרחקו, הכנסת הפכה לכספומט

יחסי המפלגות בישראל עם המערכת הבנקאית ידעו לא מעט עליות ומורדות. בעבר, נהגו המפלגות לקחת הלוואות מבנקים מסחריים (בעיקר מבנק הפועלים). אולם, לאחר שמספר מפלגות – כדוגמת "קדימה" – התנהלו בפזרנות ונקלעו לחובות כבדים, החלו הבנקים להערים קשיים, והפוליטיקאים נותרו פעמים רבות ללא אפיקי מימון.

בין השנים 2019 ל-2022, תקופה שבה נערכו חמש מערכות בחירות רצופות, הבנקים המלווים מיהרו להדיר את רגליהם ולא קפצו על ההזדמנות לעשות עסקים עם הפוליטיקאים. הסיכון היה ברור: מפלגה שתרד מתחת לרף של 1% מסך הקולות לא תהיה זכאית למימון בחירות בדיעבד, ולא תוכל להחזיר את חובותיה.

כדי להתגבר על מצוקת האשראי הזו, ובמיוחד בסבבי הבחירות התכופים, שינו חברי הכנסת את החוק והפכו למעשה את כנסת ישראל לגוף בנקאי המלווה להם כספים מתוך התקציב.

כדי להתגבר על מצוקת האשראי הזו, ובמיוחד בסבבי הבחירות התכופים, שינו חברי הכנסת את החוק והפכו למעשה את כנסת ישראל לגוף בנקאי המלווה להם כספים מתוך התקציב

עד שנת 2022 התקשו המפלגות להחזיר את החובות לכנסת מכספי מימון המפלגות השוטף. אולם כיום, כשהכנסת ה-25 עומדת סוף-סוף להשלים את ימיה ולהגיע לסוף הקדנציה, טבלת החזרת הכספים לכנסת צפויה להיות מאוזנת.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 741 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 19 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

שופטי העליון ללוין: "עשית שימוש לרעה בסמכותך" בוועדה לבחירת שופטים

רס"ל (מיל') לידור פורת, בן 31 מאשדוד, נפל בקרב בדרום לבנון; תשעה חיילים נוספים נפצעו, בהם אחד במצב קשה ● דיווח: הפרקליטות הודיעה כי אינה יכולה להביא לארץ את ישראל איינהורן לדיונים במשפטו על הטרדת עד ● דיווח: בשב"כ התנגדו לחוק לבדיקת פוליגרף ליועמ"ש, זיני הורה להם "לשתוק" ● דיווח: חמאס ופת"ח קיימו סדרת פגישות חריגה בעזה בניסיון להגיע להבנות

לכל העדכונים עוד 12 עדכונים

מסר למנהלות ולמנהלי בתי הספר

מנהלות ומנהלים, עם סיומן הזמני של המלחמות, אני מוצא לנכון לכתוב אליכם בעניין השאלה: מה ראוי לעשות בחלק האחרון של שנת הלימודים תשפ"ו ויהיה ראוי להמשיכו בשנת הלימודים תשפ"ז?

אני סבור בכל מאודי, שאין אפשרות להמשיך ב"עסקים כרגיל". ב-4 בינואר 2023, לפני שלוש ורבע שנים, החלה המהפכה המשטרית בישראל, תשעה חודשים לאחר מכן התרחשה "השבת השחורה" ואחריה מלחמת חרבות ברזל שנמשכה שנתיים וחצי, ואחריה מלחמת לבנון ומלחמת איראן. לא שפוי!

ד"ר אברהם פרנק נולד בקיבוץ גן שמואל ב-1945, והוא חבר בו עד היום. מ-1972 עד 2007 עסק בחינוך פורמלי, מחצית התקופה כמנהל תיכון. ב-2008 עשה דוקטורט על מנהלי בתי ספר, הפך לפעיל חברתי בנושא החינוך, וכתב מספר ספרים ולא מעט מאמרים על המערכת. החל מ-2018 פעיל גם בנושא הקיימות; זהו בעיניו האתגר הראשי העומד בפני האנושות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 707 מילים
אמיר בן-דוד

בין מוג'תבא חמינאי לעמנואל קאנט

אז הבטחתי קצת להאריך אודות חמו של המנהיג העליון החדש, הלא הוא פרופ' ע'ולאם-עלי חדאד-עאדל.

ובכן, חדאד עאדל הינו פילוסוף פורה ביותר, פרופסור באוניברסיטה בדימוס, משמש כיום כנשיא האקדמיה לשפה וספרות פרסית, עורכה הראשי של ה'אנציקלופדיה של העולם האסלאמי', התמודד לנשיאות איראן בבחירות 2013 תחת סיסמת "האדיקות והתבונה" ו – תחזיקו חזק – מתרגם כתביו של עמנואל קאנט לפרסית.

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 494 מילים

צה"ל במסר לדרג המדיני: אנחנו את שלנו בלבנון עשינו

בזמן שבירושלים ובוושינגטון מתאמים עמדות מול איראן, העצירה הפתאומית בלבנון חשפה פער מדאיג בין מקבלי ההחלטות לכוחות בשטח ● צה"ל מבהיר כי המהלך הצבאי מיצה את עצמו, ומאותת לפוליטיקאים שחובת ההוכחה במו"מ מוטלת כעת עליהם ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 636 מילים

למקרה שפיספסת

נעלמו המדינאים - נותרו החנפנים

כאשר יכתבו ההיסטוריונים את דברי הימים של המערכה מול איראן, יתהו מאוד כיצד הכריע אדם אחד בעד יציאה למערכה גורלית כל כך בחיי האומה. האיש, מנוסה ככל שיהיה, יצרי ככל שיהיה, בעל קשרים וכושר מנהיגות, חכם ונוסך ביטחון בקולו המונוטוני, הכריע את גורלה של אומה בשיקול דעתו הבלעדי.

האיש שהתווה את דרך המלחמה, שקבע את האסטרטגיה (הפלת המשטר או הכשרת השטח להפלתו הם מטרות זהות) וכפה על חבריו השרים הסובבים אותו לתמוך בקשה שבמלחמות, שסיכוניה רבים ומטרותיה לא הושגו עד כה.

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 848 מילים

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר) אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר) בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת) ... המשך קריאה

מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית
כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר)
אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר)

בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת)

עמותות מוכרות *תמיד* מאפשרות תרומה חד פעמית

לכתבה המלאה עוד 197 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

סילמן מבשר רעות

עידית סילמן הובילה השבוע את המשרד להגנת הסביבה לשעתו האפלה ביותר ● ההגנה על אסדות הגז עלתה למדינה מיליארדים וההשבתה שלהן במלחמה מאות מיליונים, כדאי לקחת את זה בחשבון כשמחליטים באיזו אנרגיה להתמקד ● בבקעת בית שאן הופכים תמרים סוג ב' למשקאות אלכוהוליים מובחרים ● וגם: האם הבירה תפתור את בעיית גזי החממה?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,402 מילים ו-2 תגובות

השיחות בין לבנון לישראל מסמלות את סוף עידן ההכחשה

השיחות הישירות בוושינגטון משקפות הכרה בכך שדיפלומטיה עדיפה על מלחמה ● במצרים מצאו שדה גז ענקי וירדן מתכננת לרכוש מים מסוריה. ואיפה ישראל? ● אחת מתוצאות המלחמה: הידוק הפיקוח על התקשורת במפרציות ● והשבוע ב-2024: המתקפה האיראנית הראשונה על ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

עוד 1,083 מילים ו-1 תגובות
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּהֲנָא חַי 298

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם

לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

עוד 964 מילים ו-1 תגובות
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איחוד משולש של בנט, איזנקוט ולפיד יניב 38 מנדטים

השלושה יכולים להקים יחד את הסיעה הגדולה ביותר במשכן במערכת הבחירות הבאה, אך נתוני הסקר החדש של יוסי טאטיקה מוכיחים שהשלם גדול רק במעט מסך חלקיו ● בנוסף, תמונת הגושים נותרת קפואה עם או בלי האיחוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 225 מילים

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

עוד 1,868 מילים

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

עוד 923 מילים ו-2 תגובות

בניסיון להימנע מסעד דרמטי של פיטורי שר, בג"ץ מסתמן כמי שיכפה על בן גביר את אותו "מתווה עקרונות" שכבר הפר פעם אחר פעם ● אלא שהתזה השמרנית שהדהדה באולם בית המשפט בדיון אתמול, המעניקה לגיטימציה לכל פעולה של שר המיישם את הבטחותיו לבוחר, מכשירה למעשה את הפוליטיזציה המסוכנת של המשטרה ● פרשנות

עוד 1,572 מילים ו-4 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

הנשמה מלאכותית בבג"ץ

בג"ץ שוב נדחק לפינה ונדרש להוציא את הערמונים מהאש, כאשר מערכות האכיפה והחוק האחרות קורסות ● בשנתיים האחרונות התרגלנו למצב שבו כל סוגיה ומחלוקת מובאות לפתחו: מהשאלה מי יתגייס ועד מינוי ראשי שב"כ ומוסד ● כשבג"ץ מתקשה להגיע להכרעה בגלל קושי משפטי, מגיעה, כמובן, "האכזבה" ● אם לא תימצא דרך לחזק את שומרי הסף שמתחתיו, גם בג"ץ עלול לקרוס ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 760 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.