שלושת החשודים בתקיפת אישה ערבייה הרה שוחררו למעצר בית, לאחר שהמשטרה ביקשה את שחרורם מוקדם יותר היום בבית משפט השלום בתל אביב.
השלושה חשודים בתכנון ובביצוע תקיפה ממניע גזעני נגד חנאן אבו שחאדה, תושבת יפו בת 30, בעת שישבה ברכבה בסמוך לביתה. הם נעצרו לפני כשבוע, כמה ימים לאחר האירוע.
בית המשפט קבע היום כי שלושת החשודים ישוחררו לשישה ימי מעצר בית, בכפוף למגבלות ובהן הפקדת ערבות ואיסור על יצירת קשר עם מעורבים אחרים בפרשה.
הצעירים, ששמותיהם אסורים לפרסום, חשודים בכך שקיללו את האם ההרה בכינויים אנטי־ערביים, ירקו על בתה בת השבע וריססו בגז פלפל את אבו שחאדה, שני ילדיה וחמותה, ששהו ברכב.
תנועת עומדים ביחד, תנועה יהודית־ערבית שארגנה מחאה נגד התקיפה, מסרה כי בקשת המשטרה לשחרר את החשודים מסמלת "נטישה מוחלטת של הציבור הערבי ביפו לטובת קיצונים".
"במקום להעמיד את התוקפים לדין על אלימות חמורה ומסכנת חיים, המשטרה משדרת להם שהם יכולים לצאת בזול – רק משום שהאישה שהותקפה היא ערבייה", נמסר בהודעת התנועה, שהוסיפה כי ההחלטה משדרת מסר שלפיו "דם האזרחים הערבים זול".
מנגד, עורך דינם של החשודים בירך על ההחלטה וטען כי רשויות האכיפה קיבלו את גרסתם של השלושה להגנה עצמית.
"כפי שטענו מהיום הראשון, ובניגוד מוחלט לרבים מכלי התקשורת שמיהרו להגדיר את האירוע כ'תקיפה גזענית' של אישה בהיריון, בית המשפט קבע היום כי מרשיי ישוחררו למעצר בית", אמר עו"ד אסף גונן, המייצג את השלושה מטעם ארגון הסיוע המשפטי הימני חוננו.
לדברי גונן, החשודים הגיעו ליפו לסיור רגלי ונתקלו בטעות ברכב המשפחה, מה שגרם לנוסעי הרכב לצאת ממנו ולהקיף אותם. אחד מהם השתמש בגז פלפל להגנה עצמית, לטענתו.
נציג המשטרה טען בדיוני הארכת מעצר קודמים כי החשודים הם בני "נוער הגבעות", שהיו מעורבים בעבר במעשי אלימות נגד פלסטינים בגדה המערבית.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו