JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אולמרט טוען כי ה"ניו יורק טיימס" הציג באופן מטעה את דבריו בכתבה על אונס אסירים פלסטינים | זמן ישראל

אולמרט טוען כי ה"ניו יורק טיימס" הציג באופן מטעה את דבריו בכתבה על אונס אסירים פלסטינים

אהוד אולמרט מעיד בתל אביב בפני ועדת החקירה האזרחית לאסון 7 באוקטובר, 8 באוגוסט 2024 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
תומר נויברג/פלאש90
אהוד אולמרט מעיד בתל אביב בפני ועדת החקירה האזרחית לאסון 7 באוקטובר, 8 באוגוסט 2024

ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט אומר כי ה"ניו יורק טיימס" הציג באופן מטעה דברים שאמר בדיווח שפורסם אתמול, שבו נטען לאונס נרחב של אסירים פלסטינים.

הטור ציטט את אולמרט סמוך לסוף הכתבה, באופן שנראה כאישור לתוכן הדיווח.

"אולמרט אמר לי שהוא אינו יודע הרבה על אלימות מינית נגד פלסטינים, אך לא הופתע מהעדויות ששמעתי", כתב מחבר הדיווח, ניקולס קריסטוף.

"האם אני מאמין שזה קורה?", אמר אולמרט לקריסטוף. "בהחלט. פשעי מלחמה מתבצעים מדי יום בשטחים". 

עם זאת, אולמרט אומר כי קריסטוף הציג את שיחתם באופן מטעה, בכך שמיקם את הציטוט בסוף הכתבה, באופן שנראה כאילו הוא מאשר את טענותיה, אף שלא עשה זאת.

"המאמר של מר קריסטוף כולל טענות חמורות באופן יוצא דופן: שהרשויות בישראל הורו על אונס ילדים, שכלבים שימשו ככלים לתקיפה מינית, שעינויים מיניים שיטתיים הם מדיניות מדינה. לא אישרתי את הטענות האלה", אמר אולמרט בהצהרה ל"ניו יורק טיימס", לפי דיווח ב"The Free Press".

"אין לי כל ידע שתומך בטענות האלה, כפי שאמרתי למר קריסטוף. לכן, מיקום הציטוט שלי אחרי עמודים של טענות כאלה מציג באופן מטעה את עמדותיי", אמר אולמרט, לפי הדיווח.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 1 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.