ראש הממשלה בנימין נתניהו משתמש בראש עיריית ניו יורק זוהרן ממדאני ככלי ניגוח בקמפיין הבחירות שלו, ומשלב את דמותו בשלט חוצות ובסרטון.
נתניהו פרסם תמונה של שלט חוצות בתל אביב, שבו מופיע ממדאני לצד נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, המנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי ומזכ"ל ארגון הטרור חזבאללה נעים קאסם.
"הם רוצים שנתניהו יפסיד", נכתב בשלט שהוצב סמוך לנתיבי איילון בתל אביב. "אל תיתנו להם לנצח", ממשיך הכיתוב בשלט, המופיע מעל סמליל מפלגת הליכוד.
אל תתנו להם לנצח pic.twitter.com/JgvJXAPtia
— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) August 16, 2026
נתניהו פרסם גם סרטון שבו נראה ממדאני מכנה אותו "פושע מלחמה", ולאחר מכן מופיע המסר המלווה את קמפיין שלטי החוצות.
ממדאני שוהה השבוע בחופשה בצפון מדינת ניו יורק, וטרם הגיב לקמפיין של נתניהו.
הם רוצים שנתניהו יפסיד. pic.twitter.com/W5Fpc0NydN
— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) August 17, 2026
רבנים מזרמים שונים בניו יורק מסרו כי ביקשו מראש עיריית ניו יורק, זוהרן ממדאני, למתן את הרטוריקה האנטי-ישראלית שלו, במהלך פגישה סגורה שנערכה אמש בבניין העירייה.
בחודשים האחרונים תקף ממדאני את ישראל שוב ושוב, בעוד שפשעי השנאה האנטישמיים נמצאים במגמת עלייה.
ממדאני שוחח עם עשרה רבנים, בהם גם רבנים פרוגרסיביים המבקרים את ישראל, שהבהירו לו כי דבריו מזיקים.
"לא הלכנו על ביצים סביב הפיל שבחדר", אמר ל"ניו יורק טיימס" הרב ג'ונתן לינר, העומד בראש קהילה אורתודוקסית מודרנית ליברלית. "להתבטאויות של ראש העיר יש השלכות, והוא חייב להבין שבאקלים הנוכחי, הדבר רק מגביר את המתיחות ויוצר סביבה שבה יהודים רבים מרגישים פגיעים".
"כולם הסכימו שהמסלול הנוכחי אינו יכול להימשך", אמר ל"פורוורד" הרב ריק ג'ייקובס, נשיא האיחוד ליהדות רפורמית. "האופן שבו הוא משמיץ את ישראל, ובאופן כה עקבי, באמת גורם נזק".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוראש עיריית ניו יורק זוהרן ממדאני סירב לכנות את פלישת חמאס לישראל באוקטובר 2023 רצח עם, או לציין מתי קבע הצוות המשפטי שלו כי העירייה אינה יכולה לעצור את ראש הממשלה בנימין נתניהו.
בתגובה לשאלה במסיבת עיתונאים אם הוא רואה במתקפת חמאס רצח עם, אמר ממדאני, "אני מחשיב את ה-7 באוקטובר לפשע מלחמה מחריד".
ממדאני נשאל גם מתי הודיע לו הצוות המשפטי שלו כי העירייה לא תוכל לעצור את נתניהו. "זו בדיקה שביקשתי מהם לבצע. הם הבהירו שזה לא אפשרי במסגרת החוק הקיים", אמר ממדאני.
כשנשאל שוב מתי התקבלה המסקנה, השיב ממדאני, "עניתי על השאלה".
ממדאני הבטיח לראשונה לעצור את נתניהו בשנת 2024, בזמן שהתמודד לראשות העיר. מומחים משפטיים אומרים כבר שנה כי מעצר כזה אינו אפשרי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט אומר כי ה"ניו יורק טיימס" הציג באופן מטעה דברים שאמר בדיווח שפורסם אתמול, שבו נטען לאונס נרחב של אסירים פלסטינים.
הטור ציטט את אולמרט סמוך לסוף הכתבה, באופן שנראה כאישור לתוכן הדיווח.
"אולמרט אמר לי שהוא אינו יודע הרבה על אלימות מינית נגד פלסטינים, אך לא הופתע מהעדויות ששמעתי", כתב מחבר הדיווח, ניקולס קריסטוף.
"האם אני מאמין שזה קורה?", אמר אולמרט לקריסטוף. "בהחלט. פשעי מלחמה מתבצעים מדי יום בשטחים".
עם זאת, אולמרט אומר כי קריסטוף הציג את שיחתם באופן מטעה, בכך שמיקם את הציטוט בסוף הכתבה, באופן שנראה כאילו הוא מאשר את טענותיה, אף שלא עשה זאת.
"המאמר של מר קריסטוף כולל טענות חמורות באופן יוצא דופן: שהרשויות בישראל הורו על אונס ילדים, שכלבים שימשו ככלים לתקיפה מינית, שעינויים מיניים שיטתיים הם מדיניות מדינה. לא אישרתי את הטענות האלה", אמר אולמרט בהצהרה ל"ניו יורק טיימס", לפי דיווח ב"The Free Press".
"אין לי כל ידע שתומך בטענות האלה, כפי שאמרתי למר קריסטוף. לכן, מיקום הציטוט שלי אחרי עמודים של טענות כאלה מציג באופן מטעה את עמדותיי", אמר אולמרט, לפי הדיווח.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוחברת הקונגרס האמריקאית אלכסנדריה אוקסיו-קורטז אמרה כי מערכת ההגנה מפני טילים "כיפת ברזל" של ישראל נחוצה כדי להגן על אזרחים, אך על ישראל לממן את המערכת ללא עזרה מארצות הברית.
ההצהרה הגיעה בתגובה לדיווח לפיו אוקסיו-קורטז, מהבולטות שבחברי הקונגרס מהאגף הפרוגרסיבי, אמרה כי תצביע נגד הענקת סיוע הגנתי לישראל – שינוי מעמדתה הקודמת.
"ממשלת ישראל בהחלט מסוגלת לממן את מערכת כיפת ברזל, שהוכחה כקריטית לשמירה על ביטחונם של אזרחים חפים מפשע מפני התקפות רקטות והפצצות", אמרה אוקסיו-קורטז בהצהרה.
"לא אתמוך בכך שהקונגרס ישלח עוד כספי משלמי מסים וסיוע צבאי לממשלה שמתעלמת בעקביות מהחוק הבינלאומי ומהחוק האמריקאי", היא אמרה, מבלי לפרט לאילו חוקים היא התייחסה. ישראל לא הורשעה בהפרות חוק בינלאומיות כלשהן.
"בעלי בריתו של נתניהו בכנסת אישרו זה עתה תקציב ביטחון של 45 מיליארד דולר", היא ציינה. "זה לחלוטין במסגרת יכולתם לממן את כיפת ברזל ומערכות הגנה אחרות".
ההצהרה לא כללה התחייבויות מפורשות כלשהן לגבי הצבעותיה בעתיד.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנושופט פדרלי קבע כי ממשל טראמפ יכול לדרוש באופן חוקי מאוניברסיטת פנסילבניה (UPenn) למסור מידע על יהודים בקמפוס, כחלק מחקירת אנטישמיות.
נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה הפדרלית החלה לחקור את האוניברסיטה בדצמבר 2023 בגין טענות לאישור אפליה נגד עובדים יהודים. הסוכנות הפדרלית ביקשה מהאוניברסיטה את פרטי הקשר של עובדים יהודים, והאוניברסיטה סירבה להיענות לדרישה, כך על פי מסמכי בית המשפט.
גם ארגונים יהודיים באוניברסיטה התנגדו לדרישה, חרף מטרתה המוצהרת של החקירה להיאבק באנטישמיות.
"לאורך ההיסטוריה, קיטלוג כפוי של יהודים היה מקור לסכנה עמוקה, ואיסוף מידע פרטי של יהודים נושא הדים לאותם דפוסים בדיוק שהפכו קהילות יהודיות לפגיעות במשך מאות שנים", מסרו ארגונים יהודיים בקמפוס בהצהרה בשנה שעברה.
הנציבות הפדרלית תבעה את חבר הנאמנים של פנסילבניה בשנה שעברה, בטענה שהאוניברסיטה סירבה לציית לצו הזימון, מה שהוביל למאבק משפטי.
השופט ג'רלד ג'יי פאפרט מבית המשפט הפדרלי המחוזי של פילדלפיה פסק לטובת טענת ממשל טראמפ, לפיה הבקשה היא שגרתית עבור חקירות אפליה. פאפרט קבע כי על האוניברסיטה לציית לצו הזימון עד 1 במאי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומושלת מישיגן גרטשן ויטמר מגנה מתקפה "שוברת לב" נגד הקהילה היהודית, על רקע דיווחים ראשוניים על ירי בבית כנסת באזור דטרויט.
"זה שובר לב. הקהילה היהודית במישיגן צריכה להיות מסוגלת לחיות ולקיים את אמונתה בשלום. לאנטישמיות ולאלימות אין מקום במישיגן. אני מקווה לשלומם של כולם", אמרה ויטמר.
ויטמר הוסיפה כי משרדה פועל עם משטרת המדינה כדי לקבל מידע נוסף.
ארגון הביטחון היהודי הארצי Secure Community Network מסר כי הוא מתאם עם רשויות אכיפת החוק ועם שותפים בקהילה.
היחידה הבינלאומית של זק"א מסרה כי "יש נפגעים בזירה", אף שאין לכך עדיין אישור רשמי.
הסניף של הליגה נגד השמצה (ADL) במישיגן קרא לחברי הקהילה להימנע מלהגיע לאזור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנורשת החדשות אל־ג'זירה אוסרת על כתביה להתייחס לירושלים כבירת ישראל, לכנות את צבא ישראל "צה"ל" או "IDF", ולהשתמש במונח "המדינה היהודית" – כך לפי דיווח של The Washington Free Beacon, שטען כי השיג לידיו את מדריך הסגנון הפנימי של הרשת.
לפי הדיווח, במדריך נכתב בין היתר: "אין להשתמש במונח 'המדינה היהודית' כמילה נרדפת לישראל", וכן "אין להשתמש ב'ירושלים' כמילה נרדפת לממשלת ישראל, כפי שנהוג להשתמש ב'וושינגטון' לציון ממשלת ארה"ב". באשר למערב ירושלים, המדריך מורה: "לעולם אין להתייחס אליה כבירת ישראל".
עוד נכתב כי ביקורי יהודים בהר הבית – האתר הקדוש ביותר ליהדות – יכונו "חדירות" ולא "ביקורים". לגבי צה"ל ההנחיה היא: "אין לכנות אותו 'כוחות ההגנה לישראל' או 'IDF', ויש להימנע גם מהמונח 'כוחות ביטחון'".
המדריך מורה לכתבים לדווח על מותם של חיילי צה"ל "גם אם צה"ל ביקש להמתין לאישורו", כדי לאפשר מסירת הודעה למשפחות – וזאת כל עוד שמות החיילים אינם מצוינים.
בנוגע לעזה, ההנחיה היא להתייחס אליה כאל שטח כבוש, אף שישראל נסוגה מהרצועה ב־2005, בטענה שישראל שולטת במרחב האווירי ובגבולות. כמו כן נאסר על כתבים לכנות את דאעש ארגון טרור, ולהשתמש במונחים "ג'יהאד" או "אסלאמיסט". המונח "פונדמנטליסט" נאסר גם הוא, למעט בהקשר של קבוצות נוצריות מסוימות.
בנוסף, המדריך אוסר לתאר את רצח העם הארמני בתחילת המאה ה־20 כ"ג'נוסייד", אך קובע כי יש לכנות את הטבח במוסלמים בבוסניה בשנות ה־90 כג'נוסייד.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם









תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו