JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ארה"ב הודיעה כי החל הפיילוט לפירוז חזבאללה בשלושה כפרים בדרום לבנון | זמן ישראל

ארה"ב הודיעה כי החל הפיילוט לפירוז חזבאללה בשלושה כפרים בדרום לבנון

חייל בצבא לבנון עומד במחסום בכפר פרון שבדרום לבנון. 16 ביולי 2026 (צילום: AP Photo/Mohammed Zaatari)
AP Photo/Mohammed Zaatari
חייל בצבא לבנון עומד במחסום בכפר פרון שבדרום לבנון. 16 ביולי 2026

משרד החוץ האמריקאי עדכן כי צבא לבנון החל את פעילותו באזור הפיילוט, שאליו נכנס במטרה לפרק את חזבאללה מנשקו. הפעילות הממוקדת החלה בכפרים פרון, סריפא וזוטר אל-ערביה.

בהודעת משרד החוץ האמריקאי נמסר כי המהלך יוצא לפועל בהתאם למסגרת המשולשת, ומתקיים תחת חסותה של קבוצת התיאום הצבאית ללבנון.

העיירות פרון וסריפא נמצאות באזור הפיילוט הראשון מתוך שניים שצבא לבנון ייקח עליהם פיקוד במסגרת ההסכם עם ישראל. שתי העיירות ממוקמות מחוץ לאזור החיץ של צה"ל בדרום לבנון, כך שחיילי צה"ל לא נדרשו לסגת מהאזור כדי לאפשר לצבא לבנון להיכנס אליו.

צבא לבנון כבר נפרס בעיירה פרון ביום שישי כחלק מהסכם המסגרת.

האזור השני נמצא במרחב זוטר א-שרקייה וזוטר אל-ע'רביה, בתוך אזור החיץ של ישראל, שבו כוחות צה"ל מוצבים כעת ויידרשו לסגת ממנו. בשלב זה טרם ברור מתי כוחות צה"ל ייסוגו מהאזור השני.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 21 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.