הידיעות שהתפרסמו ביממה האחרונה בנוגע להתנהלות לשכתו והתנהלות בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לא קשורות זו לזו. לפחות לא במבט ראשון. הן רק מזכירות מאוד דפוסי פעולה שמוכרים לנו בעיקר מסרטים ומסדרות על ארגוני פשיעה.
את הסיפור הראשון פרסם אתמול אורי משגב ב"הארץ". ממסמכים שהגיעו לידיו עולה כי יאיר נתניהו החליף בשנה וחצי האחרונות את שמו ליונתן הון. על פי המסמכים הוא גם דיווח לרשות המיסים, כיונתן הון, את הכתובת הלא קיימת "בלפור 0".
בני משפחת נתניהו ושמותיהם. אילוסטרציה (צילום: יצירת AI)
משגב מזכיר פרסומים קודמים לפיהם גם אבנר, אחיו של יאיר נתניהו – כלומר של יונתן הון, החליף בעבר את שמו לאבי סגל ותחת השם הזה קנה במזומן דירה באוקספורד בעלות של כחצי מיליון ליש"ט.
מותר, כמובן, לבניו של ראש הממשלה להחליף את שמותיהם – ממש כשם שאביהם השתמש בעבר בשם בן ניתאי כשחי בארה"ב. אפשר גם להבין – אם כי בדוחק – את הטענה שבניו של ראש הממשלה חשים מאוימים ומנסים להסוות את עצמם.
אבל כדאי בהקשר הזה להזכיר שאת בניהם ונכדיהם של ראשי ממשלה קודמים – רבין, בגין, שרון, אולמרט ואחרים – אנחנו יכולים למצוא בקלות ברשתות החברתיות, והם לא חשים כל צורך לשנות את שמם או לנסות להסתתר.
עוד לפני שהספקנו להתרגל לבחירה המוזרה מאוד דווקא ביונתן הון – המחבר בין שמו הפרטי של דודו הגיבור של הבחור שפעם היה מוכר כיאיר נתניהו לבין תשוקתו הגדולה ביותר – פרסם גיא פלג במהדורה המרכזית של חדשות 12 הקלטות המתעדות את ההתנהלות של לשכת ראש הממשלה נתניהו – אביהם של יוני הון ואבי סגל – מול חוקרי המשטרה המבקשים לגבות ממנו עדות.
חודשים מנסים בפרקליטות ללא הצלחה לקבוע זמן כדי לגבות מראש הממשלה נתניהו עדות בפרשת המסמכים המסווגים ו"הפגישה הלילית". אלה פרשיות חמורות ביותר, שהתרחשו בזמן מלחמה. ראש הממשלה ממשיך להציג עצמו לציבור תומכיו כמי שנרדף על לא עוול בכפו על ידי גורמים אפלים מ"הדיפ סטייט" המסתורי.
אבל ההקלטות שפורסמו אתמול מציגות תמונה הפוכה: בהקלטות נשמע ראש הסגל של ראש הממשלה עדו נורדן מבהיר לחוקר המשטרה, שכמעט מתחנן בפניו, "אין לנו זמן להכניס דבר כזה, זה לא רלוונטי".
כשהחוקר תוהה "מה זו התשובה הזו?" ממשיך נורדן ומסביר לו:
"בתוך כל הסיפור הזה, יש לנו אירועים ביטחוניים, מדיניים, עניינים, אני לא יודע איפה אני מכניס (בלו"ז) את נשיא המדינה. אנחנו צריכים למנות ראש מל"ל ומזכיר צבאי שצריך להיכנס לתפקיד עד 1 ביוני. אין לי זמן לדחוף לו אנשים לעשות ריאיון אפילו".
עם כל הכבוד שיש ללו"ז הדחוס של ראש הממשלה, אף אחד לא היה מעז לדבר באדנותיות כזו אל חוקר משטרה שמבצע את תפקידו. מה גם שראש הממשלה מוצא זמן בלו"ז הדחוס שלו לצלם סרטונים לרשת או לשבת השבוע לשיחה נינוחה עם שרון גל. כנראה עניין של סדרי עדיפויות.