JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דרעי פרסם תמונות חיילים התומכים לכאורה בש"ס לאחר פסילת סרטון הבחירות | זמן ישראל

דרעי פרסם תמונות חיילים התומכים לכאורה בש"ס לאחר פסילת סרטון הבחירות

יו"ר ש"ס אריה דרעי וח"כ גדי איזנקוט בהלווייתו של סא"ל רועי יוחאי יוסף מרדכי בבית העלמין הצבאי בקריית שאול. 7 בינואר 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
מרים אלסטר/פלאש90
יו"ר ש"ס אריה דרעי וח"כ גדי איזנקוט בהלווייתו של סא"ל רועי יוחאי יוסף מרדכי בבית העלמין הצבאי בקריית שאול. 7 בינואר 2024

יו"ר ש"ס אריה דרעי פרסם סדרת ציוצים ובהם תמונות של חיילי צה"ל התומכים לכאורה במפלגתו החרדית. הצעד מגיע לאחר שיו"ר ועדת הבחירות המרכזית הורה לו להסיר סרטון קמפיין שבו מופיע חייל, בנימוק שמדובר בהפרה לכאורה של האיסור על שימוש בתמונות של כוחות הביטחון בתעמולת בחירות.

כל אחד מהפוסטים כולל גם הודעות שככל הנראה נשלחו לדרעי על ידי החיילים, ובהן הם מביעים את תמיכתם במפלגה.

באחת ההודעות נכתב: "לרב אריה דרעי, גם במשפחה שלנו, משפחת ברנס, ישנם בני משפחה שבחרו להקדיש את חייהם לתורה, לצד אלו שבחרו בשירות משמעותי בצה"ל. זהו בית ש"ס שעליו גדלנו לאורו של מרן רבנו עובדיה יוסף זצ"ל: תורה, אהבת ישראל ואחדות. משפחת ברנס".

הודעה נוספת טענה: "הסרטון של ש"ס כל כך מרגש כי הוא פשוט אמיתי, ואף אחד לא יוכל למחוק את האמת. אנחנו משפחת מימון מבת ים, וזה בדיוק הסיפור שלנו: שני בנים לומדים בישיבות ומגנים על עם ישראל בתורתם, הבן הבכור שירת שירות משמעותי בצה"ל, ואב המשפחה יצא למאות ימי מילואים מאז השבעה באוקטובר".

בעקבות תלונה שהגישה מפלגת ישר של גדי איזנקוט, יו"ר ועדת הבחירות המרכזית השופט נעם סולברג הוציא אתמול צו ביניים המורה לדרעי להסיר את הסרטון המדובר. סולברג הקציב ליו"ר ש"ס יומיים להשיב לעתירה.

הסרטון – בניסיון ברור לשמר מצביעים מתונים שנרתעו מעמדתה הנוקשה של המפלגה נגד גיוס חרדים לצה"ל – הציג משפחה דתית הממתינה לשובו של בנה מהצבא לארוחת שבת. כאשר החייל הצעיר נכנס בריצה, הוא זוכה לחיבוק מאביו ומאחיו, בחור ישיבה המקדיש את זמנו ללימוד תורה. על המסך מופיע כיתוב שלפיו "יותר מ-30,000 חיילי חובה ואנשי קבע הצביעו לש"ס בבחירות האחרונות".

הטענה כי 30 אלף חיילים הצביעו לש"ס אינה מבוססת.

סרטון הבחירות עומד לכאורה בסתירה מוחלטת לפעילותה של ש"ס בשנים האחרונות, שכן המפלגה ניצבת בחזית המאמצים לעגן בחקיקה פטור כמעט גורף משירות צבאי לגברים חרדים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 24 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.