מפלגת עוצמה יהודית הודיעה כי לא תתמודד ברשימה משותפת עם מפלגת הציונות הדתית בבחירות הקרובות לכנסת. בהודעת המפלגה הודגש כי מדובר בהחלטה "סופית ומוחלטת" שלא תשתנה בשום מצב.
ההודעה פורסמה זמן קצר לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו הזמין את ראשי שתי המפלגות, השר איתמר בן גביר והשר בצלאל סמוטריץ', לפגישות ביום ראשון. נתניהו קרא לשניים להתאחד כדי "להציל את גוש הימין", והזהיר כי אסור לבזבז אף קול.
בתגובה לקריאת ראש הממשלה, הבהירו בעוצמה יהודית כי לא יקיימו מגעים, פגישות או שיחות בנושא, לא באופן ישיר ולא באופן עקיף.
במקום זאת, מפלגת בן גביר קראה לנתניהו לקדם אחת משתי חלופות שלטענתם הן ריאליות. האחת היא איחוד של כלל רסיסי המפלגות הקטנות, והשנייה היא שריון של סמוטריץ' ברשימת הליכוד על חשבון המקומות ששוריינו לראש הממשלה, וזאת כדי להבטיח את ניצחון הימין והקמת ממשלת ימין.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו