ממשלת ישראל הנוכחית לא ששה – וזו לשון המעטה קיצונית – להתעמת עם המתנחלים האלימים ביהודה ושומרון. למעשה, מצטברות ראיות רבות שהיא מעודדת אותם במעשים, בשתיקה ובקריצה להרחיב את פעילותם.
מעולם לא נהנו "נערי הגבעות" – כינוי מכובס למיליציות אלימות שמצפצפות על החוק הישראלי והחוק הבינלאומי – מאהדה כל כך גדולה בכנסת ישראל.
רכב שהוצת בכניסה למאחז גבעת צור הראל. 3 ביולי 2024 (צילום: המנהל האזרחי)
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הוא גם שר במשרד הביטחון, ובמסגרת זו הקים מנהלת-על שאחראית על סוגיות אזרחיות רבות הנוגעות למתנחלים בגדה המערבית.
הבוקר התרחש בהקשר הזה אירוע חריג ויוצא דופן, כשמאות שוטרי מג"ב הגיעו לפנות את המאחז הבלתי חוקי צור הראל, בסמוך לגבעת עוז ציון בבנימין. המתנחלים התבצרו במקום, שהוקם על קרקע פרטית מוסדרת ועל פי גורמי הביטחון מהווה "סיכון בטחוני".
רעולי פנים יהודים הציתו צמיגים והשליכו מטחי אבנים ובקבוקי תבערה על כ-500 שוטרי מג"ב שנשלחו למקום לפקח על הריסת המבנים הבלתי חוקיים. קצין במנהל האזרחי נפגע כשאבן ניפצה את השמשה הקדמית של מכוניתו.
ראש המנהל האזרחי, תא"ל הישאם איברהים, הורה על פינוי המאחז "לאור פעולות טרור ותג מחיר חריגות שיצאו מהמקום באחרונה".
חברת הכנסת לימור סון הר-מלך מ"עוצמה יהודית" כתבה בעקבות הפינוי הבוקר:
"כעת נודע לי כי גם המנהלת אשר תחת סמכותו של השר סמוטריץ' אחראית לפינוי האלים. המנהלת נועדה לסייע לתושבי יו"ש ולא להזיק להם. אני יודעת כמה ההתיישבות חשובה לשר סמוטריץ' ודווקא בגלל זה אני מתפלאת ודורשת ממנו להפסיק עם ההרס ולפנות את כל משאבי המנהלת להרחבת והפרחת ההתיישבות".
האירוע בצור הראל חריג ולא מספר את הסיפור על מה שמתרחש בימים אלה, במקביל למלחמה המתארכת. רק אתמול הוכרזו 24 אלף דונם בבקעת הירדן כ"אדמות מדינה" אחרי הליך ארוך וסבוך שנבלם כמה פעמים בגלל לחץ בינלאומי מצד ארה"ב ומדינות נוספות. בשטח שהוסדר עתידים לקום אזור תעשייה, מסחר ויחידות דיור נוספות.
היום ומחר צפויה מועצת התכנון העליונה לקדם כ-5,300 יחידות דיור לתכנון ועוד כ-600 יחידות לשיווק, לכל אורך הגדה
היום ומחר צפויה מועצת התכנון העליונה במנהל האזרחי לקדם כ-5,300 יחידות דיור לתכנון ועוד כ-600 יחידות דיור לשיווק, לכל אורך הגדה המערבית. מנתונים שפרסם סמוטריץ' הבוקר, בסך הכול אושרו מאז כניסתו לתפקידו שר במשרד הביטחון כ- 21,700 יחידות דיור בגדה המערבית ואושרו לשיווק כ- 2,600 יחידות דיור.
"בעזרת השם אנחנו בונים ומפתחים את ההתיישבות – ומסכלים את הסכנה של מדינה פלסטינית", הצהיר סמוטריץ'. "בשבוע שעבר הבאנו לאישור הקבינט חמישה יישובים באזורים אסטרטגיים, וביניהם הישוב אביתר, ולכך אנו מוסיפים אישור אלפי יחידות דיור וכן עשרות אלפי דונמים של הכרזות על אדמות מדינה.
"מדובר בפעולה משולבת ומאסיבית שמטרתה סיכול המדינה הפלסטינית. תמיד, וביתר שאת בעת הזאת, אנחנו מחויבים לפעול לפיתוח הארץ הטובה הזאת ולסכל את השיח על מדינה פלסטינית שנותן פרס לטרור".
כל גורמי הביטחון מזהירים כבר תקופה ארוכה, כי הגדה המערבית קרובה לנקודת פיצוץ, וכשזה יקרה ישראל תמצא את עצמה מסובכת בחזית נוספת ומסובכת, נוסף על החזיתות שבוערות כבר חודשים.