JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דואר היום ליום שלישי, 17 במרץ 2026: ליל חיסולים דרמטי באיראן | זמן ישראל
 
  אמיר בן-דוד  
 
דואר היום: ניוזלטר יומי עממי עם אמיר בן-דוד
יום שלישי, 17 מרץ 2026
 
ליל חיסולים דרמטי באיראן

צה"ל הודיע הבוקר שחיל האוויר תקף מטרות אסטרטגיות רבות של המשטר האיראני בערים טהרן, שיראז ותבריז. הותקפו מפקדות של גופי ביטחון שונים, בהם גופי המודיעין האיראני, מנגנון ביטחון הפנים ופיקוד הבסיג'.

נמסר כי אחד היעדים לתקיפה היה עלי לאריג'אני, ראש המועצה האיראנית לביטחון לאומי ומי שנחשב לאיש החזק ביותר מאחורי הקלעים באיראן. שר הביטחון ישראל כ"ץ אישר הבוקר כי לאריג'אני חוסל בעת ששהה בדירת מסתור בטהרן.

מז"כל מועצת הביטחון של איראן עלי לאריג'אני, 13 באוגוסט 2025 (צילום: AP Photo/Bilal Hussein)
מז"כל מועצת הביטחון של איראן עלי לאריג'אני, 13 באוגוסט 2025 (צילום: AP Photo/Bilal Hussein)

לאריג'אני נחשב למוח שמאחורי הצלחת הדיכוי הברוטלי של המחאה באיראן, שאותו הוביל ביעילות חסרת רחמים. על פי הערכות שונות, בין 7,000 ל-36,500 אזרחים נהרגו, דבר שהביא את ארה"ב להטיל על לאריג'אני סנקציות אישיות ולהעמיד פרס של מיליוני דולרים על ראשו. לאריג'אני האשים את המפגינים עצמם, שלטענתו פעלו כטרוריסטים בהנחיית ישראל.

אחרי ההתנקשות במנהיג העליון עלי חמינאי, לאריג'אני נחשב לאיש החזק ביותר באיראן, בעל הסמכות העליונה בנושאי ביטחון לאומי ומדיניות חוץ. הוא לא נבחר ליורשו של המנהיג העליון מאחר שאינו כוהן דת, תנאי הכרחי לתפקיד. אולם הוא האיש שליווה את חמינאי ג'וניור, ונחשב למי שעל פיו יישק דבר.

לאריג'אני, בן 67, היה גם אינטלקטואל מבריק, מרצה לפילוסופיה באוניברסיטת טהרן ומומחה לתפיסת המתמטיקה והמדע של עמנואל קאנט

לאריג'אני, בן 67, היה גם אינטלקטואל מבריק, מרצה לפילוסופיה באוניברסיטת טהרן ומומחה לתפיסת המתמטיקה והמדע של עמנואל קאנט. הוא חתום על מאמרים אקדמיים רבים ועל לא פחות משישה ספרי פילוסופיה.

במבצע הלילה חוסל גם, על פי צה"ל, גולמרזה סולימאני, מפקד כוחות הבסיג'. הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר אמר הבוקר במסגרת הערכת מצב:

"צה"ל ממשיך לפעול בעוצמה נגד שורת יעדים באיראן. לצד הפגיעה והשחיקה המתמשכת ביכולות הצבאיות וביכולות הייצור התעשייתיות, אנחנו פועלים נגד גורמי משמרות המהפכה וגורמי הדיכוי של המשטר. גם הלילה נרשמו הישגים סיכוליים משמעותיים בעלי פוטנציאל להשפיע על השגי המערכה ועל משימות צה"ל".

 
מבצעי חיסול גם בשטחים
אבלים נושאים את גופתו של אמיר מעתסם עודה, פלסטיני בן 28 שלפי הדיווחים נהרג יום קודם לכן בתקיפה של מתנחלים ישראלים, בכפר קוסרה שמדרום לשכם בגדה המערבית, ב-15 במרץ 2026 (צילום: Zain JAAFAR / AFP)
אבלים נושאים את גופתו של אמיר מעתסם עודה, פלסטיני בן 28 שלפי הדיווחים נהרג יום קודם לכן בתקיפה של מתנחלים ישראלים, בכפר קוסרה שמדרום לשכם בגדה המערבית, ב-15 במרץ 2026 (צילום: Zain JAAFAR / AFP)

בחסות המלחמה באיראן ובלבנון, עם לילות הטילים והאזעקות, ישראלים ממשיכים להתפרע בגדה המערבית ולהתעמת עם פלסטינים.

הבוקר פרצו עשרות חסידי ברסלב לקבר יוסף בשכם בלי תיאום מראש עם צה"ל. אוטובוס עם המתפללים הגיע בשש בבוקר למקום. נוסעי האוטובוס התחילו להשליך אבנים על בתי פלסטינים. הם פונו מהמקום אחרי כמה שעות.

בשבועות האחרונים גוברת האלימות היהודית כלפי פלסטינים בגדה. אתמול דווח על קבוצת מתנחלים שפשטה על חרבת חומסה, קהילה פלסטינית בצפון בקעת הירדן, ופגעה פגיעה מינית קשה בגבר לעיני משפחתו. ארבעה גברים מהקהילה ושתי פעילות של ארגוני זכויות אדם פונו לקבלת טיפול רפואי.

יממה קודם דווח על המקרה החמור ביותר עד כה, שבו מסתערבים של מג"ב הרגו את ארבעת בני משפחת עודה, בהם שני ילדים בני חמש ושבע, ליד הכפר טמון בבקעת הירדן.

מי שרוצה להבין לאן אנחנו צועדים עכשיו, שייכנס לאינספור פוסטים ברשת שבהם אלפי ישראלים צוהלים ומברכים על רציחתה של משפחה – אבא, אמא וילדים שחזרו מקניות לחג לקראת ארוחת ערב משפחתית, כששניים מילדי המשפחה ראו את הוריהם ואחיהם מתים ואז שמעו ממי שהרג את הוריהם: "הרגנו את הכלבים".

מי שרוצה להבין לאן אנחנו צועדים, שייכנס לאינספור פוסטים ברשת שבהם אלפי ישראלים צוהלים ומברכים על רציחתה של משפחה

זמן רב חלף מאז שבישראל כתבו שירים על "ילדה שאיבדה את עינה". האלימות בגדה המערבית מגיעה מדי יום לשיאים חדשים בחסות ממשלת ישראל, צה"ל ומשמר הגבול. היא כבר לא מלווה בהפגנות מחאה או הזדהות, אפילו לא בערים הערביות בישראל. מבחינת ישראלים רבים, השבעה באוקטובר הוא הצדקה לכל מעשה נפשע.

אתמול דיווח דובר צה"ל כי "במהלך פעילות מבצעית ממוקדת של צלפי יחידה 636 במרחב סינג'יל שבחטיבת שומרון זיהו הלוחמים שלושה מחבלים שיידו אבנים לעבר רכבים ישראלים בכביש מרכזי באזור. הלוחמים ירו לעבר המחבלים ושניים מהם חוסלו במקום. כוחות צה"ל החלו במרדף אחר המחבל הנוסף שנמלט מהמקום".

 
חקירת אונס בלשכת רה"מ
משרד ראש הממשלה בירושלים, 7 בנובמבר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
משרד ראש הממשלה בירושלים, 7 בנובמבר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

אתמול הותר לפרסום שהמשטרה חוקרת כבר כשנה חשד שבכיר בלשכת ראש הממשלה נתניהו ביצע עבירות מין חמורות, לרבות אונס, בפעילה פוליטית. על פי החשד, המעשה בוצע בשנת 2022 בבית מלון, אחרי ישיבה שנערכה במקום. צו איסור פרסום שהוטל על הפרשה פקע אמש, לאחר שהמשטרה לא ביקשה להאריך אותו.

המשטרה חוקרת כבר כשנה חשד שבכיר בלשכת ראש הממשלה נתניהו ביצע עבירות מין חמורות, לרבות אונס, בפעילה פוליטית

הנפגעת מסרבת להגיש תלונה למשטרה מחשש שהיא תיפגע אם תעשה זאת. ההנחה היא שללא תלונה – למשטרה לא תהיה ברירה אלא לסגור את התיק.

דפנה ליאל, כתבת ערוץ 12, סיפרה אתמול שהיא שמעה על המקרה זמן קצר אחרי שהוא התרחש, אך הנפגעת לא הסכימה להתראיין ודרשה ממנה לא לפרסם את הסיפור.

על פי ליאל, "מדובר באישה שרצתה להשתלב בעבודה בלשכת ראש הממשלה זמן קצר אחרי הניצחון בבחירות והגיעה למלון שממנו נוהלה אז העבודה הפוליטית, לשיחות התייעצות. שם, על פי החשד בוצעה בה עבירת מין קשה".

שמו של החשוד באונס אמנם אסור לפרסום, אך בעידן הנוכחי הוא כבר מסתובב ברשתות החברתיות, ומן הסתם יזין בקרוב שלל תיאוריות קונספירציה מכל הכיוונים.

 
אוריך וזיני שבים הביתה
יונתן אוריך בדרכו לדיון בבית המשפט בפרשת קטאר-גייט. 6 בינואר 2026 (צילום: יונתן שאול/פלאש90)
יונתן אוריך בדרכו לדיון בבית המשפט בפרשת קטאר-גייט. 6 בינואר 2026 (צילום: יונתן שאול/פלאש90)

שני סרטונים שהופצו אתמול מספרים עוד סיפור מכוער על ההשחתה העמוקה שעוברת ישראל תוך כדי המלחמה הארוכה והמסובכת בתולדותיה.

בסרטון אחד (שהופץ על ידי מוטי קסטל מערוץ 14) נראה ראש הממשלה בנימין נתניהו מקבל בחיבוקים את יועצו יונתן אוריך, שהורשה לחזור אליו. בסרטון שני נראה בצלאל זיני נכנס לעופרה ומתקבל בשירה ובריקודים ובדגלי ישראל, כאילו היה אחד מהחטופים ששב הביתה.

בסרטון אחד נראה נתניהו מקבל בחיבוקים את יועצו יונתן אוריך. בסרטון שני נראה בצלאל זיני נכנס לעופרה ומתקבל בשירה ובריקודים

אוריך וזיני נהנים מחזקת החפות. אך נגד שניהם תלויים ועומדים חשדות חמורים, שעדיין נבדקים. אוריך הוא אחד החשודים המרכזיים בפרשת קטאר-גייט. זיני חשוד בכך ששלשל לכיסו מאות אלפי שקלים ממכירת סחורות מוברחות לחמאס בזמן מלחמה.

והנה אותם אנשים שמגדירים עצמם "פטריוטים" ושלא מזמן יצאו לחסום בגופם משאיות שהכניסו סיוע לרצועת עזה מקבלים כגיבור את האיש שחשוד בכך שהבריח סחורות כאלה תמורת בצע כסף.

וראש ממשלת ישראל מחבק באהבה – כאילו היה בנו האבוד – את מי שכבר הודה שקיבל במקביל לעבודתו בלשכה החשובה במדינה שכר מקטאר. במהלך מלחמה.

מי שמריעים לשני המקרים הללו הם לא במקרה אותם אנשים שתמיד מזהים "צביעות" בכל מקום.

 
שימו לב לוועדת הבחירות
נעם סולברג בבית הנשיא בירושלים, 13 בפברואר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
נעם סולברג בבית הנשיא בירושלים, 13 בפברואר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

גם זה היה צפוי, והמלחמה לא שינתה את התוכניות: ראש הממשלה בנימין נתניהו מתכונן במלוא המרץ למערכת הבחירות ומסמן עכשיו לתומכיו את ועדת הבחירות המרכזית כיעד החדש למתקפות.

שלשום ניסה ראש הממשלה לעצור את המינוי הרגיש של יועץ משפטי חדש לוועדת הבחירות, מי שעל פי כל ההערכות יידרש להתמודד עם שלל ניסיונות להטות את תוצאות הבחירות, ניסיונות פסולים להשפיע על דעת הקהל והתערבות של גורמים זרים.

אתמול קיבל המשנה לנשיא העליון נעם סולברג, המכהן כיו"ר ועדת הבחירות המרכזית, מכתב מראש הממשלה הדורש ממנו לבטל לאלתר את מינויה של עו"ד יפעת סימינובסקי לתפקיד היועמ"שית של ועדת הבחירות "בשל סטייה בוטה מתנאי הסף במכרז ובשל פגם מובהק שנפל בציוות וועדת הבוחנים במכרז".

כל מי שעוקב אחרי המהלכים הפוליטיים יכול לנחש לאן נמשיך מכאן: עתירות לבג"ץ, מבול של דיונים "משפטיים" באולפני ערוץ 14, אצל אילה חסון וכו', שבהם סימינובסקי – שהייתה כמעט אלמונית מוחלטת עד כה – תועלה לדרגת השטן החדש של "החונטה".

אלה ילוו בשלל מתקפות ישירות על השופט סולברג, שיגלה שגם שופט שמרן שגר בהתנחלות יכול במידת הצורך להפוך לשמאלן שמשרת את "הדיפ סטייט".

ערעור האמינות של ועדת הבחירות המרכזית הוא יעד קריטי של מקדמי ההפיכה המשטרית, כהכנה ליום שאחרי הבחירות, אם גוש נתניהו יפסיד. במקרה של ניצחון, כל זה יישכח כלא היה.

גדי איזנקוט צייץ על כך אתמול:

"הניסיון המתואם והמתוזמן מסביבת ראש הממשלה לגרור את ועדת הבחירות המרכזית לקלחת הפוליטית אינו מקרי. מי שמערער היום על מי שאמון על קיום הבחירות כתיקונן, בונה את הטיעון כדי לערער על תוצאותיהן ולפגוע בדמוקרטיה.

"ממשלת נתניהו שמה לעצמה למטרה לרמוס כל גוף ממלכתי במדינה. קו אחד מחבר בין ועדת החקירה שהם מפחדים ממנה לוועדת הבחירות שהם מפחדים מהן".

 
התזכורת היומית

"ראש ממשלה השקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט ציבורי ומוסרי לקבוע דברים גורליים במדינת ישראל – כי קיים חשש אמיתי שהוא יכריע הכרעות על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות הפוליטית שלו ולא על בסיס האינטרס הלאומי".

בנימין נתניהו, מאי 2008

 
עוד מכותבי זמן ישראל
 
זירת הבלוגים
 
 
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.